Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
91 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: BRC Lpg Montajım - Ocak 2011

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

evet yolcu27 hocamın dediği gibi gerçekten çok güzel işçilikleri var.Sanırım atikerler diğer markalara göre daha ekonomik.Çünkü atiker taktıranların birçoğunun tüketim değerleri diğer markalara göre çok düşük.

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

led göstergelerimiz aynı noktada sizinle. ama dikkatimi enjektörler çekti, tam olarak kapağın altına sığmadı da mı birazı dışarıda kaldı. benimkiler tam altında hiç görünmüyor. acaba brc nin enjektörleri daha mı büyük

Şafak Ç
    SKELETER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 176

Fotoğraflar çok güzel çıkmış. Allah nazardan saklasın.

Led göstergeleri nerede ben göremedim bu arada.

Hakan CAN
    taneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 190

Halit hayırlı osun.
    Bu gidişle,Lpg konusunda beni bile yoldan çıkaracaksınız, 160-170 kuruşluk tüketimler dizellerden bile ekonomik, yazın dahada düşer bu değerler.

Mehmet ÇEVİK
    Opel Astra H 1.6 Enjoy Sp m_cevik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 55

Alıntı taneren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halit hayırlı osun.
    Bu gidişle,Lpg konusunda beni bile yoldan çıkaracaksınız, 160-170 kuruşluk tüketimler dizellerden bile ekonomik, yazın dahada düşer bu değerler.
    gelin taktırın bir lpg ama ekonomi beklemeyin daha çok gezer aynı yakıtı harcarsınız

sorun yaşamaktan korkmayın güvenilir bir usta ayarladınız mı tamamdır.

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Alıntı yolcu27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    led göstergelerimiz aynı noktada sizinle. ama dikkatimi enjektörler çekti, tam olarak kapağın altına sığmadı da mı birazı dışarıda kaldı. benimkiler tam altında hiç görünmüyor. acaba brc nin enjektörleri daha mı büyük
    Evet enjektörler daha büyük. Daha önce atikerli aracım olmuştu.

Alıntı SKELETER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fotoğraflar çok güzel çıkmış. Allah nazardan saklasın.

Led göstergeleri nerede ben göremedim bu arada.
    Kaput açma kolunun solunda hemen

Alıntı taneren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halit hayırlı osun.
    Valla kardeşim şimdilik öyle görünüyor. Şu depo bir bitsin bakalım ..Gerçi lpg montajında 2-3 depo bitmeli derler genelde saglıklı ölçüm için...

Alıntı m_cevik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gelin taktırın bir lpg ama ekonomi beklemeyin daha çok gezer aynı yakıtı harcarsınız

sorun yaşamaktan korkmayın güvenilir bir usta ayarladınız mı tamamdır.
    Evet bu tespit doğru ve ben de daha önceleri çok kereler yazmıştım. Eğer az yakıyor diye bakkala da arabayla gidiyorsak sonuç aynı olacaktır. Ben aracı aldıgımdan beri 10 ayda 4100 tl benzin harcamışım. Yine 10 ay sonra tam anlamıyla mukayese edebileceğim. Tıpkı dizeller gibi 2. elde 3 yaş civarı araçlarda 100 bin in altında bulmak oldukça zor...

SERDAR UZUNCA
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. PNT 34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 34

atikerden şaşmayın derim..
    çünkü pahalı markalara ödenen 300 ile 1000 tl arasındaki fark ile deponuzu fullersiniz..
    hayırlı olsun tabi..

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Merhaba,

Yakıt tüketimimi ölçmeye devam ediyorum. Tam olarak ilk depoyu bitirdim. Sanıyorum montaj sonrası ustamın da dediği gibi sağlıklı ölçüm için 2-3 depo bitirmek gerekiyor. Zira ilk dolum sonrası 100 km gidip tekrar doldurdugumdan farklı bir sonu aldım.

Detaylar ;

Yapılan Km : 360
    Alınan gaz : 69,31 TL
    Gaz litre fiyatı : 2,13 Shell
    Tüketilen gaz lt : 69,31/2,13= 32,54 lt
    Tüketilen gaz lt/100 km : 32,54 lt / 3,6 = 9,04 lt
    Km'de tüketim TL : 0,19 TL
    Yol bilgisayarı ortalama tüketim : 8,2 lt/100 km benzin
    Lpg'de fazla yakma oranı : 9,04/8,2= % 10
    Kullanım şekli : Ankara yogun ş.içi trafiği

Dolayısıyla ilk 100 km sonrası yaptığım dolumda 16 kuruş yakmıştı ancak tamamının bitmesi daha saglıklı gibi geldi. Bence gayet uygun. 20 kuruş ve altı uygun.

Selamlar

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı nerhal61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Yakıt tüketimimi ölçmeye devam ediyorum. Tam olarak ilk depoyu bitirdim. Sanıyorum montaj sonrası ustamın da dediği gibi sağlıklı ölçüm için 2-3 depo bitirmek gerekiyor. Zira ilk dolum sonrası 100 km gidip tekrar doldurdugumdan farklı bir sonu aldım.

Detaylar ;

Yapılan Km : 360
    Alınan gaz : 69,31 TL
    Gaz litre fiyatı : 2,13 Shell
    Tüketilen gaz lt : 69,31/2,13= 32,54 lt
    Tüketilen gaz lt/100 km : 32,54 lt / 3,6 = 9,04 lt
    Km'de tüketim TL : 0,19 TL
    Yol bilgisayarı ortalama tüketim : 8,2 lt/100 km benzin
    Lpg'de fazla yakma oranı : 9,04/8,2= % 10
    Kullanım şekli : Ankara yogun ş.içi trafiği

Dolayısıyla ilk 100 km sonrası yaptığım dolumda 16 kuruş yakmıştı ancak tamamının bitmesi daha saglıklı gibi geldi. Bence gayet uygun. 20 kuruş ve altı uygun.

Selamlar
    abi tüketimler ş içi için çok iyi. daha 1000 km de bir ince ayar yaparlar biraz daha düşer bence.
    sizin oralarda lpg ucuz yahu bizde 2.25 aygaz

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Tekpınar
    blk_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    10 HT 543
    Edilen teşekkür: 90

Hayırlı olsun yakıt tüketimi gayet güzel Markada çok iyi iyi günlerde kullanın inşallah.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet ÇEVİK
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

Halit Bey yoğun Ankara trafiğinde şehir içi için çok çok güzel bir rakam,tekrar hayırlı olsun sisteminiz,sorunsuz ve ekonomik günler dilerim.

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

hakan dundar
    hakan109 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

1.4 motorlara lpg taktırınca bayırı çıkarken zorlanıyor falan diyolar benzin ile lpg arasında performans bakımından çok fark var mı?

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Alıntı hakan109 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 motorlara lpg taktırınca bayırı çıkarken zorlanıyor falan diyolar benzin ile lpg arasında performans bakımından çok fark var mı?
    Vallahi arkadaşlar performans açısından bir eksik yok. Her durumda motor iyi...Brkaç bg lik fark varsa da hissedemiyorsunuz.

mesut eyvaz
    mesut eyvaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 34

değerlendirmlerinizi bekliyoruz kafama git gide yatıyor bu lpg işi

ali ....
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

yokuş yukarı zaten bizim firelar öyle aham şaham çekmiyor zaten benzinde bile ben geçen 5 6 kişiyi çektim çok dik bir yokuşta 2 ile rahat çıktım .

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Arkadaşlar,

Lpg taktıralım 1950 km yol yapmışım. Tüm dolumlarımda fiş alırım ve hem lt bazında hem de TL bazında tüketim değerlerimi paylaşıyorum.

Katedilen km : 1.950
    Alınan lpg : 184.41 lt
    Alınan lpg : 384 TL
    Alınan Benzin : 30 TL
    Güzergah : ağırlıklı ş.içi %95
    Km başına tüketim lpg :384+30 / 1950 = 0.21 TL

Bir çoğumuz sadece lpg açısından değerlendirdiği için benzin hesabını da kattım. O şekilde olsa idi 0.19 civarında çıkar idi.

Aracın yol bilgisayarındaki ortalama tüketimim : 8.4 lt/100km
    Benzin sarfiyatını katmadan ortalama tüketim lpg : 184.41/19.50= 9.45 lt/100km
    Benzine göre lpg nin fazla yakması durumu : 9.45 / 8.4 = % 12.5
    Araç benzinde olsa idi tüketilecek benzin miktarı : (1950/100)*8.4= 163.80 lt
    Ocaktan beri (lpg taktırdığım tarih) benzin ortalama fiyatını 4 tl alırsak tüketim : ~655 TL
    Tasarruf : 655 - 385 = 270 TL
    Tasarruf Oranı : 270 / 655 = % 41

Taktıracaklar için faydalı olacağı kanısındayım.

Selamlar

21. Bu mesajı için 6 kişi nerhal61'ye teşekkür etti:

Mehmet ÇEVİK
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

Halit bey rakamlar bence çok iyi,çok doğru bir karar vermiş ve vermişiz lpg taktırmakla.Sistemlerimiz aynı my10 bende ki de ama bendeki benzin tüketimi sizinkinden kat be kat fazla,

Acaba lpg yi fulleyerek mi alıyorsunuz,ben 30 TL lik parça parça lpg alıyorum da bundan mı acaba daha fazla benzin tüketiyor bendeki sistem ,belki pek mantıklı değil ama durum bu

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Halit bey rakamlar bence çok iyi,çok doğru bir karar vermiş ve vermişiz lpg taktırmakla.Sistemlerimiz aynı my10 bende ki de ama bendeki benzin tüketimi sizinkinden kat be kat fazla,

Acaba lpg yi fulleyerek mi alıyorsunuz,ben 30 TL lik parça parça lpg alıyorum da bundan mı acaba daha fazla benzin tüketiyor bendeki sistem ,belki pek mantıklı değil ama durum bu
    Vallahi kardeşim benim arabanın sisteminden ve montajından en ufak şüphem yok. Bu sene kış olmasa da en fazla 500 m sonra araba lpg ye geçiyor. Hadi bilemedin 1 km sonra geçiyor. ama inan o kadar bile sürmüyor. Ben genelde fulleri ama bir önyargı mıdır nedir, batıl inaç da diyebilirsin ki durum şöyle ; ben aracı benzin alır gibi fullediğimizde tank içerisindeki gazın sıkışma eğilimini ve buna bağlı olarak gaz basıncını arttıracağını düşünerek kendim hespalayıp şu kadar liralık diyerek dolduruyorum. Sanki 70 liraya dolan depoya 60 liralık koyunca daha cok yol yapıyor gibi...bilemiyorum benim görüşüm bu...

ama şu var ki aracım ağırlıklı ş.içi trafiğinde yüzde 12 mertebesinde fazla yakıyor benzine göre, ama uzun yolda bu rakam yüzde 8 lere kadar düşüyor gibi...Ancak sabır ve 100 km hız sınırı koymak lazım...Cünkü basınca benzinde cok yakan araba lpg de daha da fazla yakıyor. Gecenlerde 50 liralık gazla hiiç kısmadan bagırtarak 200 km gidebilmişken (Yani km de 25 kuruş) tam aksi standart ve kasarak kullandıgımda 20 tl ile 130 km gittim ş.çinde (boş trafik ve fazla dur kalkı olmyan 3-4. viteslerde - Yani 16 kuruş). Benim yaklşık 2000 kmde ki genel ortalamam 21 kuruş/km...

Çok memnunum

Mehmet ÇEVİK
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Yok

Alıntı nerhal61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vallahi kardeşim benim arabanın sisteminden ve montajından en ufak şüphem yok. Bu sene kış olmasa da en fazla 500 m sonra araba lpg ye geçiyor. Hadi bilemedin 1 km sonra geçiyor. ama inan o kadar bile sürmüyor. Ben genelde fulleri ama bir önyargı mıdır nedir, batıl inaç da diyebilirsin ki durum şöyle ; ben aracı benzin alır gibi fullediğimizde tank içerisindeki gazın sıkışma eğilimini ve buna bağlı olarak gaz basıncını arttıracağını düşünerek kendim hespalayıp şu kadar liralık diyerek dolduruyorum. Sanki 70 liraya dolan depoya 60 liralık koyunca daha cok yol yapıyor gibi...bilemiyorum benim görüşüm bu...

ama şu var ki aracım ağırlıklı ş.içi trafiğinde yüzde 12 mertebesinde fazla yakıyor benzine göre, ama uzun yolda bu rakam yüzde 8 lere kadar düşüyor gibi...Ancak sabır ve 100 km hız sınırı koymak lazım...Cünkü basınca benzinde cok yakan araba lpg de daha da fazla yakıyor. Gecenlerde 50 liralık gazla hiiç kısmadan bagırtarak 200 km gidebilmişken (Yani km de 25 kuruş) tam aksi standart ve kasarak kullandıgımda 20 tl ile 130 km gittim ş.çinde (boş trafik ve fazla dur kalkı olmyan 3-4. viteslerde - Yani 16 kuruş). Benim yaklşık 2000 kmde ki genel ortalamam 21 kuruş/km...

Çok memnunum
    Halit bey dediklerinize kesinlikle katılıyorum bende kendi kendime hurafeler mi üretiyorum diyordum Bende genelde tam doldurmamaktan yanayım,benimde sıkıntısız şu an için maşallah dediğiniz gibi 500-1000 m arasında şu kış şartlarında lpg ye geçiş yapıyor ama benzin tüketimim sizinkinden kat be kat fazla bunuda acaba kısa mesafelerde kullanıyorum aracı,stop et tekrar çalıştırda tabi yine benzin tüketiyor heralde bu yüzden olsa gerek diye düşünüyorum.

Bütün önyargılara ragmen kaliteli kit + işcilikle lpg bence cok uygun.

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Halit bey dediklerinize kesinlikle katılıyorum bende kendi kendime hurafeler mi üretiyorum diyordum Bende genelde tam doldurmamaktan yanayım,benimde sıkıntısız şu an için maşallah dediğiniz gibi 500-1000 m arasında şu kış şartlarında lpg ye geçiş yapıyor ama benzin tüketimim sizinkinden kat be kat fazla bunuda acaba kısa mesafelerde kullanıyorum aracı,stop et tekrar çalıştırda tabi yine benzin tüketiyor heralde bu yüzden olsa gerek diye düşünüyorum.

Bütün önyargılara ragmen kaliteli kit + işcilikle lpg bence cok uygun.

Mehmet Bey,

Yakında bombayı patlatıyorum Ankara'da montajcım Mocan otogaz start stop lu araçlara uygun yazılımın geliştirildiğiniz söyledi. Yıllık bakımdan sonra gidip deneyeceğiz. Lpg de cok esprisi yok belki ama denemekte fayda var.

Bilindiği gibi lpg li araçlarda s-s sistemi aynen çalışıyor. Ancak tekrar start durumunda yine benzinle çalışıp lpg ye geçiyor idi. Şimdi bunu da ortadan kaldırabilecek bir yazılım varmış BRC'de...

Gelişmeleri paylaşırım

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon