tercih meselesi ama 55 60 bin parayı c segmentinde bir araca vermek bana mantıksız geliyor o fiyata d hatta km sorun olmazsa e segmentinde araçlar alınır...
Printable View
tercih meselesi ama 55 60 bin parayı c segmentinde bir araca vermek bana mantıksız geliyor o fiyata d hatta km sorun olmazsa e segmentinde araçlar alınır...
ben gidip bir vw e 50-60 bin TL para vermem. Eğer bir arabaya 10-15 bin lira fazla vereceksem o araba diğer arabaya uuuuu inanılmazmış dedirtmesi lazım. Ki bence Sport donanımlı bir Bravo golften kat ve kat güzel. Bravo al dostum ama skydom koydur keyfine bak...
BRAVO 5K ACTIVE PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP 36,739
BRAVO 5K DYNAMIC PLUS 1.6 MULTIJET 105 HP 39,067
GOLF 1,6 TDI 105 HP TRENDLİNE 45,100
GOLF 1,6 TDI 105 HP COMFORTLİNE 49,500
Donanım olarak birbirlerini tam tutmasada yakın olan arabaların bu fiyatlar ışığında bakıldığında Bravo daha mantıklı duruyor Ama benim gibi aracını sık değiştirenler için 2. elde bravo almak için 50 kişi ile konuşulursa golf ile en az 250 Ayrıca değer kaybı en az yaşanacak araçlardan biri olarak yine Golf ön planda Fakat bravo fiyat olarak çok çok iyi Özellikleri donanımı ve fiyatı emsallerine göre çok uygun
Piyasadaki birçok c sınıfı hathcbak araç golfden ucuz olmasına rağmen en az golf kadar iyi bunu ben demiyorum artık donanımhaberforum sitesindeki herkes söylüyor.Herkes vw nin ürettiği bütün araçların parasını haketmediğini söylüyor.Tabi burası biraz vw ağırlıklı bir forum olduğundan biz ne dersek diyelim 50-60 yaşındaki göbekli galerici amcalar gibi birileri çıkar yine dinlemekten sıkıldığımız kalıplaşmış yargıları tekrarlar durur.
arkadaşlar konuyu uzatmayalım... kimse kimseye saldırmasın..
çok tatışılacak bir konu değil esesında.tabiki golf.ha gol f çok matah mı?değil.ama arma kazanıyor işte.50 lere çıltın mı inanızlmaz alternatifler çoğalıyor.hele 2.el bişi istersen oooo
Ben olsam o kadar parayı golfe bağlamam onun yerine gider corrolla alırdım ama en iyi kararı alacak olan arkadaş verecektir.
Yunus, burası Grande Punto forumu ve buradaki ağırlık senin düşündüğün gibi vw değil FİAT ağırlıklı olur.
Forumumuzda her üyenin yorum hakkı vardır ancak bu yorumlar forum içinde gerginliğe yol açmayacak şekilde ve saygı sınırları dahilinde olmalıdır. Yapılan yorumlarda bu konulara lütfen dikkat ediniz.
Konu dışı ve gerginlik yaratıcı mesajlar silinecektir.
kimse yoğurdum ekşi demez
kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş..
bu kıyas kişisine göre değişir.burada her yol fiat a çıkar:D
sonuçta alman arabası fiat kendini aşmaya çalışıyor bence ancak golf kendini ispatlamış.para sorunu olmayan kişi için golf iyi tercih ancak para sıkıntısı olan kişi için durum değişir.ben im için 50 000 büyük para ben golf almam ama senin için böyle değilse çok rahat alırısn.allah kaza bela vermesin inş.
ben olsam alfaromeo alırdım:)....
ben dün akşamki buluşmada eren arkadaşımızın bravo'suna bindim gerçekten parasını hakeden bir araba golf 'ede bindim hem performans olarak hem dizayn olarak hem donanım olarak bravo gerçekten 2ye katlar ama 2.el değeri ve sağlamlık derseniz vw ama karar benim olsa bravo derdim...
Deri koltuuk opsiyonunu ekletip problemi aşarız dielm o zaman hondanın garanti konusuna dicek bişy yok her markanın kendine has iyi olduğu yanları war honda performans&dayanıklılık konusunda iyidir ona dicek bişy yok ama artık turbo motorlar çıktığından beri honda performans konusunda geride kalmaya başladı ama dayanklılık konusunda alfadan daha iyi olabilir alfada yol tutuşu olarak hondadan çok iyi yeni motoru ile daha performanslı verigi avntajı war yüzü yeni daha ucuz dna gibiyeni hondada bulunmaya donanımlar vs..
Yakıt tüketimi hondadan iyi olacağını düşünüyorum zatn teknik werilerde bunu göstermiş ha teknik werileri yakalamak zordur ama hondada aynı şekilde teknik werilerini yakalamkta zorlanıcaktır ikside teknik verisinden 0,5 -0,6 fazla yaksın yinde arada bir fark olucaktır multiair sistemi ile yakıt konusunda önce çıktı biliyosunuz
Tabi bu tercih meselesi hondayı bnde severim ama artık bazı özeliklerini yitirmeye başladı dayanıklılık uzun ömrünü severm sizde onu tercih edebilirsiniz saygı duyarım
VW' nin Türkiye' de Doğuş Oto sayesinde fiyatlarının yüksek olduğu bir gerçek.
Hep diyorum güzel arabalar ama pahalılar. Gereksiz bir pahalılıkları var.
Ben paraya kıyarım arkadaş ve bu iki arabadan birisini illaki alırım dersen tercihin Golf olmalıdır. Bravo ve Golf arasında mutlaka gözle görülür kalite farkı var. Bunu görmezden gelemeyiz. Yalnız unutma 50.000 - 60.000 tl para vereceksen o paraya değerlendirebileceğin başka birçok alternatifin var. İki araçta takılı kalma. Ben ikisinide almam. Bravo' ya o kadar para vermem. Golf' ede 50 - 60 arası para bağlamam.
kesinlikle golf bu parayı hakedecek bir araç değil. arkadaşlar dsg şanzuman demiş ama ne problemler duyduk bu şanzuman hakkında..her iki araçta belli kriterlere göre değerlendirilir..donanım ve ekonomiklik performans olarak bravo denebilir..şahsi fikrim olarak golfü sadece ikinci el piyasası olarak avantajlı görürüm onun dışında gözümde koca bir sıfır golf. çünkü marka takıntılı yurdum insanı olduğu sürece bu araba pahalı demekki kaliteli mantığı üzerine kurulmuş düşünce yapılarıyla satar. malzeme kalitesinide çok iyi biliyoruz..tasarım/estetik yönünden de her türlü bravo üstün..keyifle binilecek bir araç 120 lik skylı bir bravoyu altıma alır üzerine tanımam. boş beygire bineceğime eti güzeli alır tepe tepe kullanırım:D
Bravo forumunu da takip ediyorum. Bravo alanlar kesinlikle mutlu ve Golf konusunda aynen benim gibi düşünüyorlar, o kadar paraya değmez, Bravo Golften aşağı kalır bir araba değil.
1.3 multijet 90 hp gp kullanıyorum. Dayımda önceki kasa polo var, benim arabayı kullanınca hayran kaldı.
Şahsen 50.000 tl param olsa bravo alır artanla da doyasıya gezerdim :)
simdi arkadaslar ww nin dizeli 43 liradan baslıyor ama bos fakat bu arada yeni astra var 45 lira ve dolu simdi olayın diger yönü bos ww mi dolu opel mi yada dolu bravomu. YAni muadillerine bakmak lazım astra var kende ben bravo almam. üstelik 2 el satısında her zaman astra daha cok tercih edilecektir bu kesin
Astra da Bravodaki konfor yok
yalnız opelin çıkardıgı arızalarda meşhurdur
ilk arabam vectraydı arıza ışığı hiç sönmedi fazlasıyla masraf çıkarıyordu
arkadaşımın astrası 1.ayında sunrooftan su aldı ve sonra elektrik arızaları bitmedi
başka bi tanıdıgın astrası easytornic ve elektornik arızalardan hiç kurtulmadı
ve benzeri çok arıza bulabilirsiniz internette her aracın arızaları mevcut ama opelin bi basamak üsttedir benim bildiğim kadarıyla
2.el piyasasına bişey diyemem ama sırf satılıyor diye de 0 araç almam
ne bravo ne astra kullandım fiyatları bribirine yakınsa astrayı tercih ederim ama yukarıda 35 lira civarında dizel bravodan soz ediliyor iste orada da astra mı bravo mu sorusu sorulsa bu sefer fiyat acısından bravo derim. ama 3 bin lira fark olursa astrayı tercih ederim. tammaıyla cep meselesi