ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı
Merak ettim bu forumda takres,edelsang,çağatay80,deniz6,erdem bozdağ,bulut,duu,pianky,mix nckli arkadaşlar vw yi golfü bu kadar yere göğe kadar sığdıramıyorlar da neden punto almışlar acaba?Ben bu arkadaşların hiçbir sözüne kelimesi kelimesine katılmıyorum.Golf de vw dw görmediğimiz araba değil.Açın ilanlarda vw nin 10 yaşındaki araçlarına bakın.Müşteri olmaya kalktığınızda doğru düzgün temiz olanı kolay kolay yok.Bir arıza çıkarsa masrafları ve yedek parçasınına bir araba kadar para verirsiniz.Vw nin çıkardığı benzinli motorlardan
1-Fsi nin lpg ile tam uyumluluğu yok %20 benzin %80 lpg yakıyor takılan lpg nin ekonomikliği kalmıyor.(zaten bu motorun şehiriçi verileri 9-10 lt lerde)
2-tsi motor diye birşey çıkardılar.Fabrika verisi şehiriçi 8 lt yazmışlar kullananlar 11-12 lt den aşağı yakmadıklarını söylüyorlar.En önemlisi de lpg ile uyumlu değil.Bir sstem gelecekmiş de 3-4000 tl ye takılıyormuş vs..Uyacak mı uymayacak mı belli değil.
3-1.6 102 hp 8 v lik motorlarını söylemeye gerek yok.1100-1200 KG lik araba da gerçekten ekonomik olur.LPg İle bile 25-30 kuruş yakarsın.(Tabi vw ye kalite diye tapan vw bağmlısı insanların bulunduğu ülkemizde bu araçları almak da alın diye önermek de gayet mantıklıdır.)
Burada da vw bağımlısı arkadaşlara sözüm şu :Kusura bakmayın ama vw hiç de abarttığınız kadar bir araba değil.Sürekli benzer tasarımlı arabalarla piyasayı dolduran 10 yaşına geldiğinde kapı ve göğüs döşemeleri soyulan övdüğünüz dsg nin birçok arızaları ile adını duyuran bir marka vw başka birşey değil.
Bugün bravo motor performans olarak tasarım olarak yedek parça ve ekonomiklik yönünden kalite yönünden vw nin altında kalmayacak bir araçtır.
Ama sizin burada aynı aracın 45000 liralık olanı varken 60000 liralık olanını alın demeniz kendinizle çeliştiğinizi gösterir.Madem bu araçlara bu kadar para vermek mantıklıydı da neden punto aldınız bana açıklarmısınız.Gidip polo alsaydınız ya...