Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
42 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: GP'nin aynı segment otolarıyla birlikte satış rakamları nedir?

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 719

Sanırım sınıfındaki araçları sıralarsak bilgi vermesi açısından daha doğru olur.

Ford Fiesta B 1.944

Opel Corsa B 1.100

Hyundai İ20 B 1.079

Renault Clio HB B 993

VW Polo B 839

Fiat Grande Punto B 573

Toyota Yaris B 424

Eğer belli kriterlere göre değerlendirirsek bence punto satışları yine de fena değil.Neden mi?Çünkü;

1-Listeye giremeyen b sınıfı hathcbak olarak kıa rio,207,c3,fabia,ibiza,aveo,jazz gibi araçları geçmiş.
    2-Bana göre punto makyaj yese de 2005 yılından beri hemen hemen aynı kasayı kullanıyor.Oysa i20,getz,polo,rio,c3 gibi araçların hepsi de grande puntodan sonra kasalarını büyük ölçüde değiştirdiler.
    3-Eskiden ucuzdu belki ama bugün punto,bravo gibi araçlar sınıfındaki birçok marka ile kafa kafaya.İsterseniz markaların sitelerine bir bakın.Hatta clio3 fiyatları punto fiyatlarının altına çekilmiş.
    4-Başka markalar(208,clio4,kıa rio..)kasa değişikiğine gittikleri için fiyatlarını yukarı çekiyorlar.Bunun ileride punto satışlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.Katılırsınız ya da katılmazsınız ben punto satışlarını bu kriterlere göre değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    puntonun geçmişini gayet iyi biliyorum. Dediğim gibi şuanda Türkiye'de satılan grande punto diye bir araç yok, bunun farkında olmayan listeye grande punto olarak yazan bir dergiye ben güvenmiyorum.
    Markaların toplam satış adetleri bu kaynaktaki bilgileri doğrular nitelikte.Elinizde daha güvenilir bir liste varsa görmek isterdim.

Ahmet Uzunçelebi
    van_hoijdonk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 53

Fiesta listedekiler içinde en pahalısı ama en çok satanı bunu bir türlü anlayamıyorum. Tasarım olarak bana göre Punto'dan üstün hatta aracımı aldığım gün bir fiesta ilanı gelmişti ve bana yakındı iç geçirerek bakmıştım ama tasarım hariç bir üstünlük göremiyorum.

Ayrıca fordun traktör motoru sesi de cabası. Keza boş (trend) modellerdeki konsol görüntüsü de hoş değil ama yine de her daim en çok satan b sınıfı araç.

Filo satışı desek punto'da da çok var filo satışı ama bu ara durgun demekki...

Selim Soyisim
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. karizmatik_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 95

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım sınıfındaki araçları sıralarsak bilgi vermesi açısından daha doğru olur.

Ford Fiesta B 1.944

Opel Corsa B 1.100

Hyundai İ20 B 1.079

Renault Clio HB B 993

VW Polo B 839

Fiat Grande Punto B 573

Toyota Yaris B 424

Eğer belli kriterlere göre değerlendirirsek bence punto satışları yine de fena değil.Neden mi?Çünkü;

1-Listeye giremeyen b sınıfı hathcbak olarak kıa rio,207,c3,fabia,ibiza,aveo,jazz gibi araçları geçmiş.
    2-Bana göre punto makyaj yese de 2005 yılından beri hemen hemen aynı kasayı kullanıyor.Oysa i20,getz,polo,rio,c3 gibi araçların hepsi de grande puntodan sonra kasalarını büyük ölçüde değiştirdiler.
    3-Eskiden ucuzdu belki ama bugün punto,bravo gibi araçlar sınıfındaki birçok marka ile kafa kafaya.İsterseniz markaların sitelerine bir bakın.Hatta clio3 fiyatları punto fiyatlarının altına çekilmiş.
    4-Başka markalar(208,clio4,kıa rio..)kasa değişikiğine gittikleri için fiyatlarını yukarı çekiyorlar.Bunun ileride punto satışlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.Katılırsınız ya da katılmazsınız ben punto satışlarını bu kriterlere göre değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.
    Honda jazz B segmenti değildir... i20 yi burdaki bir çok kişi küçümsüyor ama kullanmadıkları için bir çok özelliğinden bi haberler... GP nin halen satış listesinde görünmesinin sebebi ise 2012 başlarında bayilerin elinde kalan GP ler vardı... Benim komşum Bursadan gitti aldı... Bence bu yüzden GP olarak geçiyor ancak fiat punto nun fiyatı nı aşırı derecede yükseltti... O fiyata diğer markalarda C segmenti araçlar alınacak durumdaydı... Bu yüzden de çok satamıyor olma ihtimali vardı... Ben evo için pazarlığa girdiğimde Bayii 44.000 TL den açıp 38.500 TL ye mylife vermeye kalkmıştı... Bende yuh bunun liste fiyatı 38.500 den başlar demiştim... ama bayi illa 44.000 dan (tavsiye edilen fiyat ) pazarlığı açtı... Ee haliyle bende vazgeçtim :=))

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı karizmatik_boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Honda jazz B segmenti değildir... i20 yi burdaki bir çok kişi küçümsüyor ama kullanmadıkları için bir çok özelliğinden bi haberler... GP nin halen satış listesinde görünmesinin sebebi ise 2012 başlarında bayilerin elinde kalan GP ler vardı... Benim komşum Bursadan gitti aldı... Bence bu yüzden GP olarak geçiyor ancak fiat punto nun fiyatı nı aşırı derecede yükseltti... O fiyata diğer markalarda C segmenti araçlar alınacak durumdaydı... Bu yüzden de çok satamıyor olma ihtimali vardı... Ben evo için pazarlığa girdiğimde Bayii 44.000 TL den açıp 38.500 TL ye mylife vermeye kalkmıştı... Bende yuh bunun liste fiyatı 38.500 den başlar demiştim... ama bayi illa 44.000 dan (tavsiye edilen fiyat ) pazarlığı açtı... Ee haliyle bende vazgeçtim :=))
    Selim, Jazz B Segmentinde yer alır.Ancak yapısı gereği küçük sınıf mpv olarak da nitelendirebiliriz.Yani ix20, meriva, modus, vengo gibi araçlarla karşılaştırabiliriz...

6. Bu mesajı için 3 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Markaların toplam satış adetleri bu kaynaktaki bilgileri doğrular nitelikte.Elinizde daha güvenilir bir liste varsa görmek isterdim.
    ben ilgilenmiyorum satış rakamlarıyla o yüzden yok bildiğim bir kaynak sadece buna güvenmiyorum dedim nedenlerinide yazdım. siz veya başkaları güvenebilir tabii

bu arada ilgilenen birini bulmuşken sorayım, alıntı yaptığınız DHdeki konuda ODDden link var, oraya göre ağustosta 41bin küsür araç satılmış görünüyor. Bumudur yani satışlar düşük denilen rakam 1 ayda hemde yaz ayında 41000 araç satılıyor ve çok düşük oluyor öyle mi?
    Alıntı van_hoijdonk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiesta listedekiler içinde en pahalısı ama en çok satanı bunu bir türlü anlayamıyorum. Tasarım olarak bana göre Punto'dan üstün hatta aracımı aldığım gün bir fiesta ilanı gelmişti ve bana yakındı iç geçirerek bakmıştım ama tasarım hariç bir üstünlük göremiyorum.

Ayrıca fordun traktör motoru sesi de cabası. Keza boş (trend) modellerdeki konsol görüntüsü de hoş değil ama yine de her daim en çok satan b sınıfı araç.

Filo satışı desek punto'da da çok var filo satışı ama bu ara durgun demekki...
    Fiestanın pahalı olması liste fiyatımı yoksa bayiilere gidip pazarlık yaptın mı?

Temmuzda fiestada puntoda hemen hemen aynı fiyatlardaydı.

Ford nedense böyle yapıyor liste fiyatları çok şişik.
    Konu OzzY tarafından (15/09/2012 Saat 23:28 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Selim Soyisim
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. karizmatik_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selim, Jazz B Segmentinde yer alır.Ancak yapısı gereği küçük sınıf mpv olarak da nitelendirebiliriz.Yani ix20, meriva, modus, vengo gibi araçlarla karşılaştırabiliriz...
    Sahibinden öyle demiyor ama abi ? birde özelliklerine baktığımızda b segmentideki araçlara göre çok çok fazla standart özellikleri var... En basitinden baz donanımı 8 hava yastığı içererek başlıyor... bir otomobil dergisinde de C segmenti diye nitelendirildiğini hatırlar gibiyim...

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Sahibinden öyle demiyor ama abi ? birde özelliklerine baktığımızda b segmentideki araçlara göre çok çok fazla standart özellikleri var... En basitinden baz donanımı 8 hava yastığı içererek başlıyor... bir otomobil dergisinde de C segmenti diye nitelendirildiğini hatırlar gibiyim...
    Hondanın c sınıfındaki aracı cıvıc'tir.Bu boyutlarla olsa olsa b sınıfı olur.C sınıfı olmasına imkan yok.

uzunluk (mm) 3900 Genişlik (mm) 1695 Yükseklik (mm) 1525
    Aks mesafesi (mm) 2500

Punto=4065-1687-1490-2510
    Konu ykaya1983 tarafından (15/09/2012 Saat 23:40 ) değiştirilmiştir.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

dergiler vs bol keseden sallıyor genelde... heleki sahibinden.com

sınıf donanımdan ziyade boyutla özelliklede aks mesafe ve açıklığı ile alakalı.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

12. Bu mesajı için 2 kişi OzzY'ye teşekkür etti:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Boşver sahibindeni Selim Sen bana inan.Hondada city ve jazz b segmentinde, civic c segmentinde, accord ise d segmentinde yer almakta....

14. Bu mesajı için 3 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Hondanın c sınıfındaki aracı cıvıc'tir.Bu boyutlarla olsa olsa b sınıfı olur.C sınıfı olmasına imkan yok.

uzunluk-3900
    genişlik-1695
    yükseklik-1525
    Uzunluk (mm) 3900 Genişlik (mm) 1695 Yükseklik (mm) 1525
    Uzunluk (mm) 3900 Genişlik (mm) 1695 Yükseklik (mm) 1525
    Hocam eğer honda B segmenti ise diğerlerine her konuda 10 basar... Çünkü donanım olarak cömert bir araç... Fiyatı da diğer B segmentinden çok da fazla değil ki sorunsuz bir otomobil olduğu da jazzcı kardeşler tarafından tecrübe edilmiştir. Sahibinden sitesi C segmenti olarak nitelendiriyor... Segmentlerde birbirine girdi... şimdi bana sorsalar C segmenti baz Linea mı baz Jazz mı tabiki de Jazz Tam bir aile otomobili...

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

dergiler vs bol keseden sallıyor genelde... heleki sahibinden.com

sınıf donanımdan ziyade boyutla özelliklede aks mesafe ve açıklığı ile alakalı.
    Sadece boyut değil... Fiyat, donanım bunu da bi yerde okumuştum... Segmentlerde birbirine girdi kardeşim yaa

Ben şunu biliyom benim aracın B segmenti olduğu %100 doğru... o da bana yeter

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Hocam eğer honda B segmenti ise diğerlerine her konuda 10 basar... Çünkü donanım olarak cömert bir araç... Fiyatı da diğer B segmentinden çok da fazla değil ki sorunsuz bir otomobil olduğu da jazzcı kardeşler tarafından tecrübe edilmiştir. Sahibinden sitesi C segmenti olarak nitelendiriyor... Segmentlerde birbirine girdi... şimdi bana sorsalar C segmenti baz Linea mı baz Jazz mı tabiki de Jazz Tam bir aile otomobili...
    Lineanın durumu da karışık Selim Tofaş, c segmenti sedan ürün gamı olmadığı için bu araca c segmenti der ama Linea esasında punto platformunu alan punto sedandır Dolayısıyla bu aracın esas rakipleri accent, city, symbol gibi araçlar...

18. Bu mesajı için 2 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Ne diyelim hayırlı olsun

20. Bu mesajı için 2 kişi ykaya1983'ye teşekkür etti:

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lineanın durumu da karışık Selim Tofaş, c segmenti sedan ürün gamı olmadığı için bu araca c segmenti der ama Linea esasında punto platformunu alan punto sedandır Dolayısıyla bu aracın esas rakipleri accent, city, symbol gibi araçlar...
    O zaman hyundai forumdakiler doğru söylüyor... Linea için onlar sürekli B segmenti derler... Şu anda bence Fiatta çok büyük araç boşluğu var... Özellikle B segmentinde sedan... Albelar gidince bagajı büyük ekonomik araç kalmadı... Linea nın da bagajı büyük ama giriş kısmı dar Fiat ticari ye önem veriyor gibi...

Ahmet Uzunçelebi
    van_hoijdonk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 53

ben ilgilenmiyorum satış rakamlarıyla o yüzden yok bildiğim bir kaynak sadece buna güvenmiyorum dedim nedenlerinide yazdım. siz veya başkaları güvenebilir tabii

bu arada ilgilenen birini bulmuşken sorayım, alıntı yaptığınız DHdeki konuda ODDden link var, oraya göre ağustosta 41bin küsür araç satılmış görünüyor. Bumudur yani satışlar düşük denilen rakam 1 ayda hemde yaz ayında 41000 araç satılıyor ve çok düşük oluyor öyle mi?

Fiestanın pahalı olması liste fiyatımı yoksa bayiilere gidip pazarlık yaptın mı?

Temmuzda fiestada puntoda hemen hemen aynı fiyatlardaydı.

Ford nedense böyle yapıyor liste fiyatları çok şişik.
    2. el almayı düşündüğüm için sıfırlarda pazarlık yapmadım liste fiyatı üzerinden de en pahalısı görünüyordu ben baktığım zamanlarda.

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Benim gördüğümde Türk toplumunda bazı önyargılar var otomobil markalarına göre...Özellikle bazı markalar vazgeçilmez... Bu yüzden bomboş donanımlı araçlar uçuk fiyatlarla güzel satış rakamları elde ediyor...

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Ben araç almaya gittiğimde Fiesta, i20, Punto evo, Yaris, Corsa hepsine tek tek baktım...

tasarım ve iç malzeme kalitesi olarak en güzeli Evo idi...
    Ferahlık ve sadelik olarak i20 idi, görüş açısı en güzel bunda vardı, koltukları da çok rahattı...
    Fiesta ön tasarım güzel ancak arkaya binince hapse atılmış gibi daraltıyordu insanın içini... Camlar aşırı küçük, çok fazla gömülmüş koltuklar, tutamakları olmayan bir tavan
    Yaris bagajı çok küçüktü...
    Corsa beni hayal kırıklığına uğrattı... beklediğim kaliteyi bulamamıştım... Ama dış tasarım güzel...

mehmet ali aykut
    egzo-evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 KTS 45
    Edilen teşekkür: 437

varsın punto satış rakamlarıyla liste başında olmasın
    bırakın punto sahibi olarak bu ayrıcalık bizde kalsın

26. Bu mesajı için 2 kişi egzo-evo'ye teşekkür etti:

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Bence bi clio yu geçmeliydikkk..... Bu durum en vahim olanı.....
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon