Motor açılmadan önceydi, aracım 2000 km lerdeyken İzmir-Aydın otobanında yukarı hafif meyil, arabada 5 kişi ve bagaj full dolu 170 i görmüştüm.

Çok sonraları GPS ile yaptığım karşılaştırmada aracın hız göstergesinin GPS e göre %8 fazla gösterdiğini farkettim, bu hesapla 156 km/saat falan yapar.

Şu an 14 000 km civarındayım arabanın performansı daha iyi gibi geliyor, ben arabaya alıştığım için mi bilmiyorum ama galiba GP ler için de motor açılması diye bir şey var.

Bursa-Eskişehir arasında mezit derelerinde ilk zamanlarda motor bayılırdı, şimdi aynı yerlerde performansı çok daha iyi.

GPS e göre aracımı fabrika verilerine çıkartabilecek gibi görünüyor, yani göstergede 178 falan görmem lazım, öyle bir otobana girersem yeniden deneyeceğim bu değeri görebileceğimi düşünüyorum, araç bu hıza rahatlıkla ulaşabilecek gibi görünüyor

Daha önce de GPS ile aradaki hız farkı ile ilgili bir konu açılmıştı, bazılarında %3 gibiydi, bende %8.

Aradaki hız farkları belki de farklı modellerdeki cant-lastik farklarından, yazılım versiyonlarından kaynaklanıyordur belki, asıl değerlendirmeyi GPS e göre yapmak lazım diye düşünüyorum.