22 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Fiat otomobillerine bizim kadar özen gösteriyor mu?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    ali Türkmen
    onn.off - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 774

öncelikle geçmiş olsun gerçekten insanın siniri bozulur hatta kafayı yedirir fakat inan bu fiat arabalarına özgü bir durum değil
    firma sahibim 59.000 euro ya audi a4 kasa araba aldı daha ilk gün 3 km sonra sanzıman patladı ve 29 gün oldu hala araba serviste yatıyor ve tek tesellisi iyi ki eski arabamı satmadım diyor 2001 model mercedes 110.000 km
    adamın içi kan ağlıyor günlerce uğraştı ama araç değişim yapmıyorlar yani beklecek
    bir sürü para verip avkat mahkeme vs. uğraşmak istemiyor bu kadar israar ettik yapmadı ben olsaydım bayi pişirir yerdim

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Özgür Kalyoncu
    GP_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 35

Standart re:

Beni bu kadar sinirlendiren olayın özü şudur; aracın şanzumanı patlayabilir, motor yanabilir bunlar 5.km'de de olabilir, sonuçta binlerce parçadan oluşan bir kombinasyondan bahsediyoruz. Bunların telafisi de kolaydır, verirsin yenisini takarlar.
    Ancak;
    Allah aşkına eğilin ve pedallarınızın altına, sağa doğru bir bakın lütfen, bu kadar tuhaf ve garip bir görüntü olamaz inanın. Eskici püsküsü gibi alacalı, bulacalı bir renk elinizle bu taşyünlerini çekseniz eliniz ön takıma ulaşacak. Bu malzemenin ömrü nedir ki? Ne kadar süre dayanacağı düşünülerek tercih edildi? Her şeyden önce temizlenebilecek bir malzeme değil. yangın veya tutuşma anında güvenli değil.

Geçen gün Bauhaus'tan ampul alırken şöyle bir fiyatlara baktım; bizim direksiyonlardaki aydınlatmasız yerlere takılacak boyutta bir ampul maksimum 3 lira! Evet yanlış okumadınız 3 lira. ve bizlere bu 3 liralık donanım bile sayılamayacak parçayı versiyon farkı olarak sunuyor sevgili Fiat yöneticileri. Piyasada alınabilecek en ucuz arabalardan biri Cherry diğeri Tata ve Dacia. Bu araçların bile en base donanımlarında kol tutamakları standart yahu.

Şimdi ne yapmam gerekiyor; 2 ay önce aldığım aracı oto döşemeciye mi götüreyim, elektrikçiye mi götüreyim? 500 lira bütçe ayırarak boya koruma malzemeleri alıp, her parçasındaki noktaları ezbere bildiğimiz araçlarımızın içine bir bakın. Fiat'tan biraz özen biraz lık beklemek çok mu yanlış. Bu aracı İtalya'ya bu halde gönderseler showroom'un demirbaşı olur. Bu donanımı orda yapsalar, yapsalar market arabası yaparlar.

Düşüncelerim ile sizleri incittiysem özür dilerim,

Saygılarımla.

4. Bu mesajı için 2 kişi GP_06'ye teşekkür etti:

uğur kamçı
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. xcruelx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 358

Alıntı GP_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beni bu kadar sinirlendiren olayın özü şudur; aracın şanzumanı patlayabilir, motor yanabilir bunlar 5.km'de de olabilir, sonuçta binlerce parçadan oluşan bir kombinasyondan bahsediyoruz. Bunların telafisi de kolaydır, verirsin yenisini takarlar.
    Ancak;
    Allah aşkına eğilin ve pedallarınızın altına, sağa doğru bir bakın lütfen, bu kadar tuhaf ve garip bir görüntü olamaz inanın. Eskici püsküsü gibi alacalı, bulacalı bir renk elinizle bu taşyünlerini çekseniz eliniz ön takıma ulaşacak. Bu malzemenin ömrü nedir ki? Ne kadar süre dayanacağı düşünülerek tercih edildi? Her şeyden önce temizlenebilecek bir malzeme değil. yangın veya tutuşma anında güvenli değil.

Geçen gün Bauhaus'tan ampul alırken şöyle bir fiyatlara baktım; bizim direksiyonlardaki aydınlatmasız yerlere takılacak boyutta bir ampul maksimum 3 lira! Evet yanlış okumadınız 3 lira. ve bizlere bu 3 liralık donanım bile sayılamayacak parçayı versiyon farkı olarak sunuyor sevgili Fiat yöneticileri. Piyasada alınabilecek en ucuz arabalardan biri Cherry diğeri Tata ve Dacia. Bu araçların bile en base donanımlarında kol tutamakları standart yahu.

Şimdi ne yapmam gerekiyor; 2 ay önce aldığım aracı oto döşemeciye mi götüreyim, elektrikçiye mi götüreyim? 500 lira bütçe ayırarak boya koruma malzemeleri alıp, her parçasındaki noktaları ezbere bildiğimiz araçlarımızın içine bir bakın. Fiat'tan biraz özen biraz lık beklemek çok mu yanlış. Bu aracı İtalya'ya bu halde gönderseler showroom'un demirbaşı olur. Bu donanımı orda yapsalar, yapsalar market arabası yaparlar.

Düşüncelerim ile sizleri incittiysem özür dilerim,

Saygılarımla.
    Dostum, vallahi ne demek istediğini anlamadım. Şanzıman patlasın motor yansın olabilir diyorsun. Bence çok garip bir düşünce kusura bakma. Bence motoruma şanzımanıma bir şey olmasın taş yünüm eksik olsun,, yada direksiyonumdaki lamba eksik olsun. Fiat sikayetlerine bakın genel olarak motor şanzıman arızası yada büyük arıza diyebileceğimz şeyleri daha azdır. En fazla şikayet gürültü gıcırtı ve iç donanım eksiklikleridir. Onlarda ara ara maliyet düşürmek için yaptıkları şeyler. Eskiden direksiyonlarda ışık vardı şimdi yok. bir dönem seat ta bir aracında aynı şeyi yaptı. Direksiyon ışıklandırmasını söktü.
    Şuda gerçekki motor konusunda çok başarılar. motor açadan 500bin km deviren albea var. Öyle olsa opel fiattan motor almazdı.
    Fiat evet iç donanımda olsun yalıtımdan olsun biraz sert plastik ve az malzeme kullanıyorlar. Türkiye şartlarına açıkçasını pek uyum sağlamıyor.

Seni anlıyorum gp gibi güzel görünüşlü bir aracı dört dörtlük olsun her şeyi olsun. Bir ampulden neden ksıyorlar diye. Açıkçası bende isterdim şmyle 1.5 yada 1.6 dizel 6 ileri şanzıman, bililüm sensörleri, 6 tane airbag i, deri döşemeleri, iç ksımda gazeleik ve şişelik yerlerini olması. koltukların ayarlı hafızalı olmasını, şişire bilmeyi isterdim. Bazı firmalar farklı donanımlar şekilleri ve pazarlama teknikleri yapıyor. Bazen hata bazen güzel oluyor. Daha doğrusu bu stratejiler ülke bazlı oluyor. Nasıl bugun bir fiesta almak istediğinizde bir park sensörü opsiyon bile değilken istesenizde en üst donanımı alsanızda fakrikasyon sensörlü alamaz iseniz. Serviste yeni aracınızın tamponun söküp takmasını izlemek zorunda iseniz. bazı firmalar ise bunu standarta sokabilir. Dolayısıyla onda var bizimkiler neden kaçmış bundan demek, müşteri için normal, fakat bunu gösterip ne dandikler demek yanlış bence.

Polo ile aynı para diyorsun da polunun baz model ile puntonun dolusu opsiyonlusu aynı parala geliyor.

Birde bazı araçlarda hemen hemen her firmanın hataları var. Mesela teyzemde mercedes var. yakıt yada yağ flitresi değişimi mi için yarı motor indiriyorlar. Ciddiyim. Sadece 400 tl işçilik istiyorlar. Düşün artık.

Herşey dört dörtlük olamıyor malesef. Keşke öyle olsa.