BRC neredeyse yerli gibi olmuş, bunu bir kaç farklı yerden duyunca inanmaya başladım. Hatta bir BRC bayisi fiyat verirken tamamen orjinal deme ihtiyacı hissetti bana ve kendisi ekledi, artık yerli BRC de var diye. Bir çok parçası Konya da üretiliyormuş.

Teleflex Gfi, için en iyisi diyorlar, aracın orjinal enjektörü gibi manifolda gömülüyormuş LPG enjektörleri. Dolayısıyla diğer LPG lerden daha az yakıyormuş, enjektörler yanma odasına yakın olduğu için. Daha pek çok iyi yönü varmış bir kere ayar yapıldıktan sonra, tekrar ayara gerek kalmıyormuş vs. vs. Bir tek fiyatı kötü, 2300 tl dediler bana.

Yanlız, benim görüştüğüm Teleflex bayisi ASG otomotivde, Zavolli ve G1 diye çok yeni bir marka daha varmış ve onlar o iki markanın enjektörlerinide manifolda gömüyorlamış, normalde o özellik Teleflex te varmış ama bunlar oradan edindikleri tecrübeyle diğer 2 markayıda aynı şekilde montaj yapıyorlamış. Birde bu G1 in en büyük özelliği, aracın orjinal ECU'sundaki verileri anlık ve sürekli olarak kopyalıyor olmasıymış, Microsoft'a yazılım üreten bir grup sırf bu markaya özel bir yazılım geliştirmiş, bu kopyalama işi o şekilde oluyormuş. Aynı yazılım grubu yapay böbrek içinde çalışma yazılımı geliştirmiş. G1 bu özelliği ile LPG de bir sonraki teknoloji gibi duruyor. Ayrıca ASG de ekip tamamen okumuş çocuklardan oluşuyor Mühendis, teknisyen vs.

Teleflex 2300TL
G1 Kısa bir süre tanıtım fiyatı 1400TL
Zavolli 1300TL

Tüm sistemlerde Enjektör manifolda gömülüyor. Bu işlem sırasındaysa maniflod sökülüyor ve motora çapak kaçması engelleniyormuş.

Şahsen ben biraz daha inceledikten sonra ikna olabilirsem G1, olmazsa Teleflex düşünüyorum.