2000/3000 dd en verımlı aralıktır 2000 altına dusme yeter derim...
2000/3000 dd en verımlı aralıktır 2000 altına dusme yeter derim...
ya kaktır gitsin işte abi yaa![]()
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
bugün otobanda yaklaşık 10 dk boyunca açtım motorune var ne yok atmıştır içinde herelde. özellikle artık vaktini dolduran katalizör için biraz iyi olmuştur.
10 dk boyunca aralıksız 3500 - 4000 devir arası gitti geldi. arada bir zorlamakta fayda var ancak günlük kullanımda 2300 - 2800 devir arası idealdir. 2000 devir altında aracınızı hızlanmaya zorlamayın kesinlikle (1 inci vites hariç ve 2.inci vites istisnai durumlar dışında).. kalkışlarda gaza çok basmadan 2800 - 3000 devirde vites atın sonrada yukarda belirttiğim devirler civarında yolunuza selametle devam edin![]()
Şuan burda daha yeni yaşadığım tecrübeyi anlatayım: Arabam 1.3 dizel.Depoyu fulledim ve bitirene kadar şehiriçi kullanımda vites geçişlerimi 3000-3300 arasında yaptım..Kullanım devrim2500-300 arası idi. Depo bittiğinde yol bilgisayarı ortalaması 6.7 idi. Depoyu tekrar fulledim. Bu defa bitirene kadar vites geçişlerini 2500 devir yaklaştığında yaptım. Kullanım devrim 1700-2500 arası idi.Depo bittiğinde ortalamam 5.2 idi. Bu da benim tecrübem.
Konu ibrahim06 tarafından (13/09/2010 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir.
bugün birşey denedim sürekli 60 rpm üzeri devir attım menzil bir anda 300den 45 kmye indinasıl oldu anlamadım ama birşey anladım 77hp bile olsa bu araç kaçıyor
![]()
4 e hiç düşmedim zaten
sürekli 5 inci vitesti. 4000 devir üzerine çıkmamasına dikkat ettim. 4000 devir civarında 165 - 170 diyor zaten.
otobanın girişinde sıfırlasaydım 10 lt falan olurdu ortalama
birde yokuşta kaptırınca (ankarada kayaştan aşti sapağına kadar olan otoyol ve oradaki yokuşları bilenler) 10 - 15 km falan düşüyordu sürat, klimayı açtım resmen cortladı araba165 a girdiğim yokuş 120 de bittti
gerçi tam dip gaz yapmıyorumda , klima çok çekiyor namussuz.
olm gel diyorum araba kacıyor dizel mizel hikaye ben bu benzini enerjiye çevirmeyi harbiden biliyorumben anlamadım bu fiat max.hız 165 demiş ama ben bugün dolmabahçe tünelinde 180 belki biraz daha üzerini gördüm ama değişik kokular geldi nerdenn geldi anlayamadım
bilmeyenler için yol 2 viraj gerisi dümdüz
![]()
1.3 multijet(75) in max gücü(75bg) 4.000 devirde olduğu için 5. viteste 4.000 devirde 165 kmh ile gidiyor araç o yüzden max hız 165 demişleryoksa 180 i geçiyor
![]()
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
multijete her türlü gider özellikle bi kardeşim war ona![]()
Arkadaşlar dizel araba devir bandı kısadır belli devirlerde özelliklede yazılım yada box yapmadığınız sürece mjetlerde çok kısa bir devir bandında torku alıyorsunuz bu devir bandındada araba en iyi gider ve en az yakar. Alt devir dizel için 1700 e kadar olan kısımdır sen yokuş çıkarken dayarsan alt devirde gaza o zaman çok yakar gitmez pompanı zorlarsın turboyu zorlarsın her türlü zorlanırsın ama küçültürsün vitesi 2000 dd de en dik yokuşu rahatça çıkarsın ne pompa ne turbo zorlanmadan daha az yakarak daha hızlı bir şekilde çıkarsınız.
Dizelde redline a gelerek, 3000 dd üstünde performans bekleyerek çok yanlış yapıyorsunuz. Hissiyat hiç bişeydir. Ben çok kez gördüm 4500dd de vites atarken rollingde geçilirken 3900 de atarak 2 boy öne geçildiğini ondan performansda 3000 üstü şuşu şu viteste şu devir şuşu viteste şu devir hikayelerini geçelim.
Püf nokta araba zorlanmayacak arabanıızı iyi tanıycaksınız nerde hangi devirde rahatlıycak biliceksiniz performans araadığınızda dahi vites atacağınız dev iri bileceksiniz redline demek 4000 üstüne çok fazla çıokmak demek dizelde geriye gitmek demektir Taki turbonuzu büyütüpp daha üstlerde dolum sağlayarak 4500 5000 lere kadar maksimumum basınçla gidemediğiniz sürece. Ha gidebilcek düzeye getirdiyseniz o zaman tadını çıkarabilirsiniz tabi cesaret edebilip gözünüz yerse...
adam haklı beyler![]()
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri