kavaklıdereye götürün derimbence eskisi gibi olur.
merhabalar arkadaslar gp belli bır hıza ulaşınca sol ön kapıdan rüzgarıla beraber ıslık sesi geliyordu birmota goturmektense evıme 300 mt ılerısınde ali uğurluya götürüyüm ayarlatayım dedim götürmez olaydım sadece ilk basta üst tarafında bombe vardı şimdi altında üstünde her yerinde acıklık daha fazla ve kapı daha cok zor kapanıyor yapamayınca daha genıs bır zaman da getır bakalım dediler.sizce düzelirmi orjınalı gıbı olur mu tekrar nolur olur dıyın kafam cok sıkıldı bu duruma yarın ılk ısım bırmota goturmek olacak... bu gece uyku gırmez gözüme![]()
kavaklıdereye götürün derimbence eskisi gibi olur.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Walla ya kapı ayarı yaptırmak lazım sımdıde sag arka acılmamakta dıretıyor..Sol arka varmı yokmu zaten bellı deıl 4 kapı takılıyoz
I ' m c a p u l i n g . . .
servise kavaklıdereye götürün Müslüm Bey i bulun o halleder bi kişinin de Müslüm Bey e götürüp memnun olmadıgını görmedim sıkmayın canınızı bidahada işini ehli olmayan yerlere gitmeyin derim cünkü en ufak bişey kıl ediyo adamı.hic bir kapıyada yag vurmayın ve vurdurmayın aklınızda olsun gergilere yag gelirse mekanizma bozuluyoır tecrübeyle sabittir.
EVOEVOEVOEVOEVO
birmota giderek orjinal ayarını yaptırdım olduda yanlız alt camurluk la kapının alt bırlestıgı yer bırbırıne surtmeden dolayı boya 2-3 mm kavlamş ama ruzgar sesi azalmasına rağmen daha baska mudahale edılmemesını ıstedım. valla boyanın o halını gorunce dedım ben o sese razıyım sanırım oraya rotüş yapmak gerekiyor.
ya bu kapı ayarı benı iyice ayar etti bu seferde sol arka kapı üst çıtası dışarda gözüküyor zaten ön kapı zor kapanıyor hala. aynı sorundur servise 1 haftalık gp la 3. girişim olacak adamlar bence hiç bir işten anlamıyorlar sizce ne yapmam lazım müşteri hizmetlerinimi arasam ne yapsam tavsiye ve yorumlarınızı beklıyorum.
hiç merak etme kapı ayarı yapılır... yeni gibi olur...
evet kapılar sıcaklarda acılırken gıcırdama yapar bu normaldir fakat yag sürerlerse o zaman iş kötü neden derseniz çünkü kapı gergilerindeki mekanizma yuvarlanarak makara sistemi gibi dişli üzerinde dönerek gider eger bu sisteme yag gelirse dönmeyi bırakır ve kayarak gider bu kayma sonucuda o seslere mahkum olursunuz.iki kere kapı gergisi degistirdim araba 3 aylık![]()
EVOEVOEVOEVOEVO
bu aksam ustu bırmota tekrar gıttm kapının boyasını kavladığını gosterdım abı aracı bırak veya saah getır genıs bır zamanda ıstedıgın sekılde yapalım dedıler bende bıraktım bakalım. yanlız servısten sorumlu kişi ismini vermeyeyim bana normalde kapı ayarlarının garanti dışında oldugunu tam bahsedıyordu verdıgım tepkiye nazaran hemen u dünüşü yapıp tabı sızın arac 1 haftalık bıseyler yaparız deyıncı ıyı o zaman dedım
o kapı ayar sorunu bendede var.Sağ ön kapı ile sağ ön çamurluk arasında kot farkı var.Sağ kapı biraz içerde ele geliyor.Dışardanda belli oluyor.Birmota götürdüm ayar için ayarladı beceremedi.Kapının menteşesini sökmeye kalktı dedim bırak boşver.öyle kalsın.Yaptırdmadım.Çünkü yaparken kesin biyerini bozar.Arka kapıdada üst bölgesinde boşluk var.Simetrik değil.Yerli montaj arabalar simetrik.Bravo ve puntolar böyle.Kalite kontrolü eksik arabaların.Fazla uğraşma arabayla.
inanırmısın babacan kardeş 3 gundur sadece servisteyım bu kapı ayarı ıcın bu sefer yapmıslar ama yıne zor kapanıyor ve boya kavlaması var. bugun servisi bırbırne kattım gecen kayseri inciroğlunda yaptırdığım direksiyonun altından gelen ses izolasyonu tam servsıten arabayı cıkartıyordum tekrar bas gösterdiğini farkettim hemen tekrar ustaya gıderek sorunu anlattım baktı ne göreyim izolasyon yapılan dedikleri yere tahta parçası sıkıştırmışlar nasıl sinirlendim . dedim ben bu arabadan soğudum bınmek dahı ıstemıyorum yok motrun altından vıda düşer yok gıcır gıcr sesler kapı ayarları bu ne ya dedim halkla ilişkiler danışmanı geldi actım agzmı yumdum gözümü yıne gecıstırmeye basladılar bazı yerlerı sokup bakmaları gerekıyormus falan dedım daha yenı arabanın her yarını sokup bakılacaksa sıfır almanın ne onemı var dedım herkes basıma üşüştü benı sakınleştirmeye calıstılar en kısa zamanda aracı bırak sızınle detaylı olarak ilgilenecegız dediler ayrıldım sonra müşteri temsilcisini aradım oraya da bır guzel sıtem şikayet tahta parçası ve rötüş yapılmasına onlarda cok şaşırdıklarını söylediler . yav babacan kardeş hani sen dedin ya geçen grande değilde evo mu alsaydık diye hakkaten öyle yapsaydık veya hıc fıat almasamıydık.
evo mu alsaydınızhatayı o zaman görürdünüz km en cok olan evo bende 18000km yi gectim servisten cıkamıyoz klima alta üfürmez yaptık derler yapılmaz önden ses gelir parcası 2 haftada gelmez direksiyondan ses gelir yapıldı derler servisten cıkmadan ses gelir.kapı ayarları ve arka kapıdan gelen sesleri saymıyorum depodan calkantı sesi gelir her durdugumda biri vurdu sanıyorum genel merkezi arıyorum yok şu servise yok bu servise götürün diyorlar servisten evet depoda sorun var diyorlar bide şurdakine gösterin onlar arasın bizi diyorlar varın gerisini siz düşünün ama bu olaylar normal fazla kafanıza takmayın taktıkca dahada cok şey duyucaksınız o yüzden binin gitsin yürürüne kolay kolay bişe olmaz motor önemli olan.
EVOEVOEVOEVOEVO
tamam önemli olan motorda işte boyle ufak tefek seyler ve servislerin beceriksizliği insanın canını sıkıyor işte...
ben yazmadan edemeyeceğim ama bu kadar sıkıntılı kapısı olan araç görmedim.
hiç bir arabamızda kapı ayarını yaptırdığımızı hatırlamıyorum. 89 Mercedes vardı onun kapı diliyle ilgili işlem yapılmıştı onu da hatırlamıyorum bile
100bin km Alfa sahibiydi ön arka kapılarında hiç bir şey yapılmadı
Punto'yu 54binde aldım Tek kapılı 2 kapıdan da ses geliyordu kapı ayarı dediler, forumda tavsiyelerle kapı ayarı yaptırsam da bozulacağını bantlamamı tavsiye ettiler. Öyle tıkırtı kesildi Ama bu kadar çok şikayet gelebilir mi?
isterse en ucuz araba olsa bile bu kadar basit olmaması gerekiyor kapıların
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
şimdide ayarsız kapının camı tam yukarı kalkarken kapının ıcınden plastık sürtmesi sesi geliyor gelde kafayı iyice yeme.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri