Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 21 ile 37 arası

Konu: Pasta cila zararlı mıdır?

Doğan Akgönül
    dgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 86

Tamam herkes bildiği gibi yapsın.Size pastayı zımpara diye tanıtmışlar neredeyse..
    Bu arada polish pasta demektir tabii parlatmak anlamıda vardır çünkü arabayı parlatan cila değil pastadır cila sadece koruma altına alır.

Şimdi yine ınanmıycaksınız boşuna konuşmıyayım malum ön yargıları yıkmak zor

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı dgn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam herkes bildiği gibi yapsın.Size pastayı zımpara diye tanıtmışlar neredeyse..
    Bu arada polish pasta demektir tabii parlatmak anlamıda vardır çünkü arabayı parlatan cila değil pastadır cila sadece koruma altına alır.

Şimdi yine ınanmıycaksınız boşuna konuşmıyayım malum ön yargıları yıkmak zor
    evet doğru arabayı parlatan pastadır fakat pastalar 2 çeşittir birincisi kumlu sert pasta arabalar boyandıktan sonra oluşan pürtürcükleri felan alan pastadır diğer pasta ise yağlı pastadır ve içinde cila vardır yani arabanın boyasında herhangi bir şekilde inceltme gibi bir zararı yoktur arabadaki çizikleri kapatır ve parlatır cila denilen olayda silikon tarzı bir şey arabanın üzerine kaplıyor kendini altındaki pastayı koruyor ve arabanın parlak kalmasını sağlıyor..

eğer denemek istiyorsanız yağlı pasta ve kumlu pasta alın herhangi bir çiziğin üstüne uygulayın ne demek istediğimi daha ayrıntılı anlicaksınız..

Doğan Akgönül
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Alıntı StrawBeeRy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet doğru arabayı parlatan pastadır fakat pastalar 2 çeşittir birincisi kumlu sert pasta arabalar boyandıktan sonra oluşan pürtürcükleri felan alan pastadır diğer pasta ise yağlı pastadır ve içinde cila vardır yani arabanın boyasında herhangi bir şekilde inceltme gibi bir zararı yoktur arabadaki çizikleri kapatır ve parlatır cila denilen olayda silikon tarzı bir şey arabanın üzerine kaplıyor kendini altındaki pastayı koruyor ve arabanın parlak kalmasını sağlıyor..

eğer denemek istiyorsanız yağlı pasta ve kumlu pasta alın herhangi bir çiziğin üstüne uygulayın ne demek istediğimi daha ayrıntılı anlicaksınız..
    ben dediğimi anlatamıyorum heralde demek istediğim o 2 çeşit pasta dışında bir sürü pasta var aşındırıcılık oranına göre.

Neyse uzatmayalım herkes bildiği gibi yapsın.

CEM GÜZEN
    puntoaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 98

işte hata burda pastanın dereceleri var, her sene atacağınız için çok fazla çizik olmayacak ve en hafif pasta bile işinizi görecek en hafif pasta ise 1 mikron bile götürmez hatta ilk seneler dolgu malzemeleriyle bile çalışabilirsiniz bu malzemeler çizikleri gizler ve boyadan götürmezMesela ben puntoya geçen hafta AG srp attım kılcal çizikleri gizledi ve güzel bir parlaklık verdiBir foto uygulamadan sonra:

bu attığınız ag srpyi izmirde nereden alabiliriz birde fiyatı ne kadardır???? bildiğim kadarıyla fiatta bu ürünü kılcal çizikler için kullanıyor

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

peki doğan
    pastanın çizikleri nasıl kapattığının izahını bana nasıl yaparsın
    pasta bir çeşit boya olmadığına göre
    yada sana şöyle bir örnek vereyim
    pasta uygulaması yaparken uygulama yapan kişi neden pasta yaptığı makinayı aynı yere uzun süre tutmaktan kaçınır veya çok fazla bastırmaktan kaçınır
    ben söyliyeyim
    uzun süre aynı bölgeye uygulama yada çok bastırarak uygularsan aracın boyası incelir
    hatta yok bile olur
    şimdi aracının boyası yeni bir şey farketmezsin ama ilerde anlarsın
    çok kolay bir deney daha önerebilirim
    pasta uygulamasından önce aracın boya kalınlığını ölç
    pasta uygulandıktan sonrada ölç bakalım boya ne kadar incelmiş

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

bi tane kaynak gösterirmisin Doğan? polishin kesinlikle pasta anlamı yoktur.
    1. anlamı (sözlük anlamı) parlatmaktır
    günlük kullanımdada cila yapmak anlamı vardır. daha öncede dediğim gibi...

çünküden sonrasına zaten dicek bişeyim yok, iyice araştırıp öğrenmeden insanlara yanlış bilgi vermeyelim lütfen...
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Doğan Akgönül
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi tane kaynak gösterirmisin Doğan? polishin kesinlikle pasta anlamı yoktur.
    1. anlamı (sözlük anlamı) parlatmaktır
    günlük kullanımdada cila yapmak anlamı vardır. daha öncede dediğim gibi...

çünküden sonrasına zaten dicek bişeyim yok, iyice araştırıp öğrenmeden insanlara yanlış bilgi vermeyelim lütfen...
    ya insanlar yanlış biliyorsa bunu hesaba katmıyorsun.Burdanda sesleniyorum tüm foruma bu konuda yazdıklarımı yapmayın yanlış biliyorum ben

Mert Sözge
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

ya insanlar yanlış biliyorsa bunu hesaba katmıyorsun.Burdanda sesleniyorum tüm foruma bu konuda yazdıklarımı yapmayın yanlış biliyorum ben
    hemen kızıp ve sinirlenmeye gerek yok bildiklerinizi yazabilirsiniz yazdıklarınız doğru veya yanlış olabilir hep beraber doğrusunu,yanlışını öğrenmiş oluruz..

Doğan Akgönül
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

hemen kızıp ve sinirlenmeye gerek yok bildiklerinizi yazabilirsiniz yazdıklarınız doğru veya yanlış olabilir hep beraber doğrusunu,yanlışını öğrenmiş oluruz..
    konudan dolayı sinirlenmemiştim susuzluk bastırmıştı malum ramazan mesajada yansımış sinirim

Mert Sözge
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

konudan dolayı sinirlenmemiştim susuzluk bastırmıştı malum ramazan mesajada yansımış sinirim
    olur böyle vakalar türk polisi yakalar

Doğan Akgönül
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

olur böyle vakalar türk polisi yakalar
    pasta diye diye aklım gerçek pastayada gitti oruçta sakata gidecekti Allahtan kurtardık durumu

Emre ..
    emtue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 77

bu arada ben yaptrmaktn vazgectim, referansli bir yer bulurda genis zamanima gelirse yaptirmam mumkun

aydinlatici bilgiler icin tesekkur ederim.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

11,04,2007 TARİHİNDE BİR SERKAN KARDEŞİMİZ BU KONUYLA İLGİLİ BİR YAZI YAZMIŞTI BU YAZIYIDA OKURSANIZ DETAYLI ANLATIM VE BİLGİ MEVCUT Kİ BU KİŞİ
    PROFESYONEL OLARAK BU İŞ İLE MEŞGULDÜ

https://forum.grandepuntotr.com/arac...sta-nedir.html

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Serkan beyin yazdığı bu yazıyı başka bir siteden bularak buraya kopyalamıştım : )
    Kendisininde sitemiz üyemiz olması ayrıca mutlu etti beni.Konuya döner isek Emre bey referanslı bir yerde bulsanız kesinlikle pasta yaptırmayın.Yılda bir kez 150-200-TL vererek boya koruma işlemi yaptırın.Kaliteli bir cila alarakta her ay aracınızı kendiniz cilalayın.Aracınız ilk günkü gibi pırıl pırıl kalacaktır.Geçmiş zamanın birinde 1993 model skoda forman aracıma parlaklık vermesi için pasta atmaya karar verdik.Markete giderek en kaliteli pastayı aldık.Pamukla araca yavaş yavaş uygulayalım derken aracın boyası pamuğa çıkmaya başlayınca hemen bıraktık.Yani aracınızdan olmak istemiyorsanız pastadan uzak durun derim.

Doğan Akgönül
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

peki boya korumada pasta yok mu nedense çizikli verilen araçlar çiziksiz alınıyor boya koruma sonrasında.Cumartesi günü sonaxta passata boya koruma yapıyorlardı gittim muhabbet ettik biraz adam çizik durumuna göre uygun pastayla müdahale ettikten sonra boya korumayı yapıyoruz dedi.buda başak yerde yapılan boya korumaya örnekler:

Honda Jazz '05 - Exterior Detailing (Ağır çizik giderme) - Skoda Forum - Skoda Forumu - Skoda Turkey

2006 Skoda Octavia Exterior Detailed - BZ DETAILING - - Skoda Forum - Skoda Forumu - Skoda Turkey

BMW E90 3.20d Exterior Detailing - Skoda Forum - Skoda Forumu - Skoda Turkey

Alıntı kaptan_ahab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Serkan beyin yazdığı bu yazıyı başka bir siteden bularak buraya kopyalamıştım : )
    Kendisininde sitemiz üyemiz olması ayrıca mutlu etti beni.Konuya döner isek Emre bey referanslı bir yerde bulsanız kesinlikle pasta yaptırmayın.Yılda bir kez 150-200-TL vererek boya koruma işlemi yaptırın.Kaliteli bir cila alarakta her ay aracınızı kendiniz cilalayın.Aracınız ilk günkü gibi pırıl pırıl kalacaktır.Geçmiş zamanın birinde 1993 model skoda forman aracıma parlaklık vermesi için pasta atmaya karar verdik.Markete giderek en kaliteli pastayı aldık.Pamukla araca yavaş yavaş uygulayalım derken aracın boyası pamuğa çıkmaya başlayınca hemen bıraktık.Yani aracınızdan olmak istemiyorsanız pastadan uzak durun derim.
    93 model arabada boya çıkması çok normal vernik yok bir şey yok ben puntoya bakmasam 10 yıl sonra benm araçtanda pamuğa boya geçer.

Mert Sözge
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

boya koruma ayrı pasta cila ayrı boya koruma yapılmadan önce pasta cila yapılır gerekli çizikler kapatılır sonra boya koruma işlemi yapılır pasta cila yapılmadan önce boya koruma yapılırsa pek faydası olmaz araca.

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Çiziklerin giderilmesi için tabiki az oranda uygun pastayı kullanacak ancak lokal olarak, ustanızda söylemiş çizik durumuna göre pasta yaptıklarını, gelen her aracı komple pastaya almıyorlar yani.93 model olayına gelince o örneği pastanın gücü konusunda Emre beyi uyarmak için verdim.O zamanlar yeterli bilgim olsaydı tabiki cila yapardım.
    Konu kaptan_ahab tarafından (23/08/2010 Saat 17:12 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla

Sayfa 2/2 İlkİlk 12