evet seyhun daha önceden de bu km lere ulaşmıştım dediğim gibi arabayı yolda hiç üzmeyeceksin ozaman sende ulaşabilirsin merak etme
Printable View
evet seyhun daha önceden de bu km lere ulaşmıştım dediğim gibi arabayı yolda hiç üzmeyeceksin ozaman sende ulaşabilirsin merak etme
36 lt lpg ile 480 km yaptım karma tüketim. 2 liradan aldım ortalama 150 krş yakmış oluyor:)
Bayramda Datça yapıcaz; 1700 km yolumuz var. Bakalım bizimki kaç yakacak.
gncl
seyhun ben izmir e çok defa gittimarabayı ortalama 2500 devir civarında kulllanmalısın gaza devirin düştüğü yerlerde yüklenme gerekirse vites düşür yine yanı devirleri bul ve gaza dokunuşun çok nazik olmalı ayağının çok az ağırlığını verirsen bu çok ii olur vites geçişleri hızlı olmalı ve hep sabit hızda git 90 km bunlara uyarsan istediğin km lere yaklaşırsın diye düşünüyorum şimdilik akıma gelenler bunlar eklemek isteyenler olursa bizde paylaşırız. kazasız belasız seyahatler sana da
r
90km hızla gidince Grande Punto' da Punto Evo da çok az yakıyor. şöyle bir örnek verim 1 depo (41Lt) ile 950km yolu 90km hızla gittim 11 saat sürdü ( istanbul - Ordu ) sonra aynı yolu dip gaz geri döndüm bolu otobanında 160km den aşağı inmedim 195km son hıza çıktım 8,5 saatte döndüm. yakıt tam 1,5 depo hesabı siz yapın 2 saat için o kadar tehlike almaya ve o kadar fazla para vermeye değermi :)
arkadaşlar 1.4 fire dynmic deneyen yokmu allah aşkına henüz ben deneyemedim?:poster_t:
gncl
herkes 160_170 binlerden bahsediyor maşallah herkes ekonomik kullanıyormuş demekki...
Bayramda yaklaşık 2300 km yol yaptım. Toplam 420 liralık yakıt aldım. Kilometrede 18 kuruş sanırım. Bu rakamı 4 yetişkin yolcu ve tam kapasite yükle yakaladım. Ancak her zaman 90'la gitmek mümkün olmuyor :)
depoyu fulledim bayramdan önce, 950 km çevirdim .. ort. 4.6 lt/100 km tabi bayram trafiğine de takıldık arada ona rağmen sonuç ortada
Arkadaşlar meraba bayramın 2 günü ist. Bursaya gittim araçta 2 kişiydik ve yola cıkmadan yol bilgisayarının sıfırladım 100 kmh. Hızı geçmeden yol aldım bursaya vardığımda 242 kmh olmuştu ve yol bilgisayarıda 3,7 gösteriyodu.(bursaya karadan gittim feribotu kullanmadım. Gece 01:00 de yola cıktım 04:00 gibi bursya vardım hiç tarfik ve ışıklara takılmadım nerdeyse)
sizce nasıl değer yorum ve karşılaştırmalarınızı bekliyorum
herkeze iyigünler
ercan abi bu değeri yakaladıysan arabana aşık olmalısın bence çünkü harika ortalama...
Hakan bey aslında işin sırrı bence anlık tüketim açık olacak ve yokuşa çıkmadan önce , yokuş aşağı inerken ibre 120 veya biraz üstünü görecek ki yokuşta boşyere gaza yüklenip yakıt sarfiyatını arttırmamalıyız ve düzlükte zaten 90 geçmezsek gp lerimiz ile çok rahat bu ortalamayı tutturabiliyoruz.tabi hava filitersi ve yağ yeni değişmişti (yağ castrol 5-40 edge turbodisel) bence bununda etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Ama şu bir gerçek 2 aylık gp kullanıcısı olarak gplerimiz hem çok
az yakıyor hemde gerektiğinde performans sunuyor bize.
Bayramın 3.gunu Ankaradan Istanbul'a geldım 110 tllık mazot aldım. yokus yukarı 140-150, duz yolda 170-190 arası geldım ıstısnasız ve toplam 600km yaptım. bu hıza bu yakıt ıyı bence ;)
bayram boyjnca 2200km yol yaptım hemen hemen hepsi şehirler arası sayılır,arabada 4kişiydik ve bagaj full ayrıca arka koltuğun tekini yatırmak zorunda kaldık.toplam 320tl lik mazot aldım..
Bayramda kilometreyi sıfırlayıp eskişehirden istanbul tuzlaya tek başıma 290 km sadece çeyrek depoya gittim km de 12 krş ediyor. Tuzladan 2 arkadaş + bagaj doldu feribot kullanmadan altınolğa gittik 2-3 gün orda gezdik ufak çaplı şehiriçi yakıt almak için girdim 110 liralık yakıt aldım 790 km yapmıştım oda km de 14 krş a denk geliyor. Şehir içinde çok yakıyor ama şehirdışında kendini affettiriyor kerata.
bazen keşke 75 lik alsaydım diyorum bazende 110 km hızda 2000 devirde gittiğimde iyiki 90 lık almışım diyorum ama şu 90 km muhabbeti çok canımı sıkıyor bazen...