sana sonuna katılıyorum ben daha öncedende söylüyodum ama kimse dikkate almamıştı yine iyi yazmışlar 3.8 yada 4 ortalamalar havada uçuşuyodu başka bir konuda bende anlayamadım bu işi...:thumbup1:
Printable View
agresif kullanmıyorum dediğin gibi sakinim,altımda ki arabanın neleri ne kadar yapabildiğinin farkındayım o yüzden sıkıştırmanın bir anlamı yok.o yüzden güzel değerler yakalıyorum şehir içinde,gittiğim yolda ya eryaman bilkent arası ya da keçiören bilkent arası oluyor hafta içi çok dur kalka girmezsen değerler gayet iyi olabiliyor..
Önceden Shell'in gtl mazotunu kullanıyodum. Geçen gün yolumun üzerinde shell yoktu. Normal mazot aldım lukoılden. 20 liralık mazot aldım. Şehiriçi yaptığım yol 130 km.
Gel kardeş sana da göstereyim. Ortalama olayını. Ben arabada tektim. Arabam boştu. 6 vites 90 beygir araba. 6. viteste pedal sonda 8 ortalama yazıyor düz yolda. 180 ile 50 km yol gitmedim herhalde. Kastırdım dedim zaten. Taş çatlasa 20 km gitmişimdir. onun haricinde 150 - 160 falandı hızım. Ama unutma düz yolda. Ben zaten ülkemiz şartlarında bunu zor yakalarım. Otoban da uygundu denedim. Ki, otobanda bile yer yer hafifte olsa yokuş vardı.
İspanya da Madrid'ten yola çıkıp 300 km Seat Leon ile gittim. Dizel, 2000 cc 140 hp. Ortalama 3,2. Neden mi yollar düz, viraj yok, dağ bayır yok, kasis yok, çukur yok. Yani tüm bunlar etkendir. Tabi Leon ile puntoyu kıyaslamamak gerek ama bazı şeyleri biliyorsan bu değerleri düşürebilirsin. Lastiğin basıncı, direksiyonu ne kadar sıklıkta çevirdiğin, frene nerelerde bastığın, yokuş aşağı nasıl gittiğin, vites değiştirme devirlerin...Hepsinin etkisi vardır.
şimdi dostum dediklerin doğrudur ben birşey demiyorum, veya inanıp inanmamak bana bağlı, benim anlamadığım neden çok fazla farklar var, veya ben neden bu kadar yol yapamıyorum, yani yol rüzgar fren yapma gaza basış stili yük camın açık kapalı olması daha bir sürü şey sayabilriz sende biliyosun ama tutarlılık hiç yok...ama 90 km hızla gerçekten yüksüz ve çok durgun bir havada yüksek değerler yakalanabilir. ve sana yolllar konusunda tamamen katılıyorum, bizim ankara istanbul otoyolunda düzlük bile çok az...
valla dostum sorma ya, biz sanırım bilmioruz bu işi:rolleyes2: bizim fiorinoyu artık sadece babam kullanıyo ve o kadar sakin sürerki yani gereksiz fren yapmaz, araçlara yaklaşmaz, ışık gördüyse ve kırmızı ise kesin pedalı bırakır yani aklına sakinlik namına ne gelirse yapar ama oda 650 km leri daha 1 km geçiremedi (şehir içinden bahsediyorum) neyse herkes kazasız belasız sürsün...
bu arada benimde aldığım 1.4 105 bg Evo kullanan varmı? Kaç km gidiyor...
aracım 400 km de iken depoyu fulledim ankara - düzce(gümüşova) gidip geldim
ivedik organizeyede uğradım gelirken ordan eve geldiğimde 880 kmdeydi
ortalamam 4.5 du giderken gelirken 4.6 idi
geri kalan km i ankarada şehiriçinde yaptım şuan 1045 km de ve çeyrek depodan gıdım fazla daha mazot var
nasıl değer
gncl
cuma günü 1.4 77 hplik evomla 600km yol yapacağım akşam size verileri yazarım bakalım
Bugun 40 liralik benzinle ankaradan eskisehire geldim..ceyrek depodan bir tik az yaktim yani..ankarada olcumu yapip ulastigim noktaya kadar 233km etti yani..bu hesaba gore deponun dibini siyirarak 932 km yapabilirim..hadi duz hesap 900 desek yine harika..buyrun size t-jet le yakit tuketimi ! Dahada kimse cok yakiyo demesin ;)
arkadaşlar değerleriniz çok iyi maaşallah imrendim.
geçen gün 550 km de bitirdim depoyu ama boş bulunca yapıştırıyorum :)