Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
51 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Dolandırıldım!

Sercan Türköz
    bravo_sercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Edilen teşekkür: 549

Geçmiş olsun abi , o para elbet bi yerden çıkar ondanda..

Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Polis birşey yapmıyor çünkü savcılık talimatı yok. Şuan yapılabilecek tüm hukuki girişimleri yaptım. Bakalım itiraz dilekçemden ne çıkacak.

Parayı geri almak çok önemli değil, önemli olan bu şahıs yada şahısların ceza alması.

Bu arada, göstermiş olduğunuz ilgi beni çok sevindirdi, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Öncelikle geçmiş olsun. Bu adamlar kanunun açık taraflarına göre hareket ediyorlar. Bir avukata danışmışsınızdır. Umarım sorun hallolur ve o şahıs cezalandırılır.
    Hani bu şuna benziyor; aracımızın anahtarını kendi isteğimizle birisine versek ve o kişi aracı çalsa yine haksız duruma düşüyoruz. Çünkü kendimiz anahtarı veriyoruz. Hatta kasko bile parayı ödemiyor. Yanlış bilmiyorsam tabi...

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

haklısınız, aynen öyle..

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

bu nasıl terbiyesizliktir film gibi vay be..

Çok eski yıllarda krallıkla yönetilen bir ülke varmış; ama, bu ülkede hukuk ve hakimler de varmış. Krallığın törelerine göre, bir ‘vatandaş’ öldüğünde şehir merkezindeki dev çan 1 kez çalınırmış. Uzuuun uzun da yankılanırmış.
    ‘Eşraf’tan biri ölürse çan 2 kez, ‘büyük bir devlet adamı’ ölürse 3 kez, ‘kral’ öldüğünde ise 4 kez çalınırmış.
    Gel zaman git zaman...
    Şehirde bir olay yaşanır ve konu mahkemeye taşınır. Davanın sanığı olarak mahkeme huzuruna çıkartılan adamın masumiyetini, tüm ülke halkı bilmektedir. Bir formalite olarak görülmesi ve beraat beklenen davadan sürpriz bir karar çıkar.
    Suçsuz olduğu bilinen sanık, ‘para cezası’na mahkum olmuştur.
    Hakim sorar: “Bir diyeceğin var mı?”
    Sanık cevaplar: “Hayır...”
    Mahkeme biter, dinleyiciler dağılır. Kafalarda büyük bir kaygı vardır.
    Çünkü adam suçsuzdur, ama para cezası verildiğine göre suçlu bulunmuştur.
    Kısa süre sonra dev çan bir kez çalar.
    Herkes meraktadır: “Acaba kim öldü!”
    Çan 2. kez çalar:
    “Acaba eşraftan kim öldü!”
    Çan 3. kez çalar:
    “Acaba ölen büyük devlet adamı kim?”
    Çan 4. kez çalar; herkes feryat eder:
    “Eyvah, kralımız öldü...”
    Ve çan 5. kez çalar...
    Krallıkta görülüp işitilmiş bir durum değildir bu. Herkes çan görevlisine koşar. Bir de bakarlar ki; çanı, haksız yere suçlu bulunan adam çalmaktadır.
    Halk sorar: “Ne demek 5 kez çan çalmak. Kraldan büyük kim ölebilir ki?”
    Suçsuz adam yanıtlar: “Adalet öldü!”

8. Bu mesajı için 7 kişi femoli'ye teşekkür etti:

Engin DURUER
    Fire in the hole ! Genius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 674

Valla biz boşuna işe gidip geliyoruz bu kadar ter döküyoruz. Otururum pc'nin başına ortalığın anasını ağlatırım. Bak sen şu işe, eskiden Mazhar Osmanlar vardı Boğaz Köprüsünü falan satarlardı insanlara, şimdi senaryo farklı. Yok bilişim suçuymuş, yok sanal suçmuş. Kardeşim bir mağdur varsa suç suçtur. Kanunsan kıvırtmayacaksın, düz olacaksın...
    GP in mirror is faster than they appear !

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BÜLENT HASDEMİR
    Bülent10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 15

Çok geçmiş olsun sertaç üzüldüm , malesef bizim adalet anlayışımız bu

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

yok artık ya, nasıl kovuşturmaya gerek görülmez, anlamıyorum ben bu adaleti. ya biz yapsak ertesi gün hapiste oluruz kesin. geçmiş olsun kardeşim ya.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa yılmaz
    aeron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Iğdır
    Rengi
    Yok
    Plaka
    35 AYH 97
    Edilen teşekkür: 90

Standart Dolandırıldım!

ben gecen sene 600 lira kaptırmıştım nette birine, sahibinden sitesi dolandırıcı dolu arkadaslar çok dikkatli olun, beni dolandiran şahısın farklı ilanlarini yakaladım bı kaç gün, bilişim sucları polisine filan bildirdim ama görüştüğüm görevliler okadar ilgisizdiki gidip savcılığa şikayet etmedim bosverdim, aradan bikac ay gecti ve malatya emniyetinden aradılar, hırsızı yakalamışlar cebindeki mesajdan bana ulaşmışlar şikayetçi oldum ifade verdim filan, ifade verirken yazının ekinde birsuru isimden olusan bı liste gördüm, polise sordum, onlarda benimle birlikte dolandirilan isimlermiş yüzlerce isim vardı listede, mahkemeye cagiracaklardi ama o gün bu gün arayan soran olmadı, sizede gecmis olsun.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Onur Soyadı
    squidward - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 32

geçmiş olsun çıkar o para ondan bi yerde..

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Öncelikle çok geçmiş olsun Sertaç. Yıllar önce Manisa'daydı yanılmıyorsam, iki genç karınlarını doyuracak paraları olmadığı için tatlıcıdan ikişer dilim baklava çalmışlar ve bu yüzden hapse mahkum edilmişlerdi. Diğer taraftan kimler neler götürüyor kimse kılını kıpırdatmıyor. Böyle bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar. İstedikleri anda bu şahsı her türlü yakalayabilecekken nasıl sana böyle bir cevap veriyorlar anlamak mümkün değil. Adalet kalmamış memlekette, ne yazık !!!!!!

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TOLGA TACALOGLU
    Ulş.Er silentscream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Plaka
    FJ 7600
    Edilen teşekkür: 187

Bir ara yaşlı tek yaşayan emekli insancıkların kapısına gelip tencere kapkacak satıyorlardı senet imzalatıyorlardı.Bizim de başımıza geldi de 3 tencere için 500 tl senet imzalatmışlar ş..siz adiler...Parayı verecez diye eve çağırdık hazırlıklı(!) bir şekilde..Yaşlıca bir amca geldi daireye girdi kapıyı kapattık üzerine...Ben bilmiyorum bana bunlar tahsil edilecek dediler geldim demişti...Ben babam dayım amcam çevreledik adamı ama adamcağız ufacık bişey.Biz insan irisi boyutlardayız.Adamı tuttuk kulağından aldık Kurtuluş karakoluna götürdük.Siz bu şikayetten gelen 10.kişisiniz dediler .Baya bir ilgilendiler..Takibe aldılar.Sonrasında tv ye cıktı çete çökertildi diye..Bazen adalet yerini buluyor..Ama bazen..
    Saygılar.
    Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. "Mustafa Kemal ATATÜRK"

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Arkadaslar ben muhtemelen varolmayan bir ürünü almak isterken dolandirildim, ilgili birimler nasıl oluyorda sallamıyor, anlamıyorum.

O para onlardan çıkar demişsiniz ama çıkmaz. Bu devirde yapılan yapanın yanına kar kalıyor.

Eser AKPINAR
    eser_83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1

Çok büyük geçmiş olsun. Malesef sanal ortam dolandırıcı dolu. Sırf bu yüzden sahibinden.com dan alışveriş yaparsam eğer gidip istanbul içi elden hallediyorum.

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

Çok geçmiş olsun... Ucuz kurtulmuşsunuz... Allaha havale edin ve bu olayı yaşamamışsınız gibi davranın.. Çünkü özlem hanımında dediği gibi bunlar çete ve çeteyle uğraşmaktan sa susup oturulur.. Sonuçta sığınıcak adaletimizde yok malesef.... Tekrar geçmiş olsun...

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

sakin karadas
    sakinkaradas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 141

kardeş aynı oyuna ben 2008 mart 14de denk geldim.zira tarih bile hala aklımda.ve hala bu yaptıgıma kendim bile gülüyorum.sahibinden comda(aynı olay)98 tipo sx vardı ve 6250 lira fiyat yazıyordu.fiyat cazipti aradım adamı ve bana ev aldıgını bu gün son günü oldugunu acilen arabayı elden çıkartması gerektigini söyledi.konuşma diksiyon çok olgun birini işaret ediyordu.araç bolu mengen deydi.adama ben geliyorum arabayı satma dedim.oda bana çok arayan oldugunu ama kapora göndermem halinde bana arabayı ayıracagını söyledi ilk başta kapora olarak 250 lira istedi bende 50 lira gönderirim işine gelirse dedim.oda kesin alıcıysan tamam dedi.parayı yolladım ve hemen yola çıktım gidiş yolum tam 377 km.bolu mengene indik tabi orda böyle biri yok.biz uyandık ama iş işten gemişti.giden paraya degilde o gün dükkanı kapatıp boşu boşuna 750 km yol yaptım ona acıyorum.yanımdaki arkadaşla kendimize güle güle memlekete kadar geldik.
    tabi malum soronlara araba hoşafmış dedik.ne diyem herif bizi çarptı üstünede 750 km yolmu yaptık desem.yani analayacagınız.internetten mal alcaksanız sakın kapora yollamayın.

29. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ytfrr Gfff
    tasso40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 28

Kardeş geçmiş olsun, yakın bir zamanda da arkadaşımın başına benzer bir olay gelmişti burdan uyarı yapmıştım ama siz okumadınız heralde. Allahtan mebla ufakmış tekrar geçmiş olsun.

31. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ÖZKAN KURTULDU
    KeYiFSeL ÜYE :) 34ozkankurtuldu34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 U 4303
    Edilen teşekkür: 694

Standart Geçmiş olsun

Gerçekten geçmiş olsun arkadaşım bu adamlar birçok kişiyi böyle dolandırmışlar bir kaç arkadaşımda bu gibi durumlar yaşadı ve cezalarını kendileri kestiler bence başın belaya girmesini istemiyorsan salla gitsin tekin adam degildirler bunlar sadakam olsun de gitsin bence fazla paran gitmemiş cana gelecegine mala gelsin arkadaşım paylaşımın içinde çok teşekkürler...
    • Dünayaya geldigin zaman, sen aglarken çevrendekiler gülüyorlardı Öyle bir hayat sürki, öldügünde çevrendekiler aglarken,sen gülümseyerek ahirete gidesin.

33. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Çağatay Güldalı
    ExTReMe_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 127

Kanun mu ? Biri kanun mu dedi türkiye de kanun ne arar .. Avrupa da olsa adamın donuna kadar alırlar bir o kadar içerden çıkamaz .. Ne yazık ki kanun 0

35. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Geçmiş olsun.

Boşverin, en azından böyle bir tecrübeyi 150 lira gibi bir bedel karşılığı öğrendiniz. 2500 liraya öğrenen de var.

Muhtemelen bu bedel fazla olmadığı için savcı ilgilenmiyor, çünkü piyasada dolandırıcı çok.

Onların bildiği dolandırıcılıkların yanında 150 lira muhtemelen devede tüy gibi kalmıştır.

Oturup bir hukukçu ile konuştuğunuz zaman dünyanın ne kadar kirli olduğunu öğreniyorsunuz, ama anlamak, idrak etmek için maalesef böyle bir deneyim yaşamak gerekiyor.

Sağlık olsun. Bazen benim de içimden gelir, anlık sinir patlamaları ile 'adaleti sağlama' isteği.

Ama inanın bana, 'adalet' mekanizması, 'adaleti kendi sağlayan' insanlara karşı daha hızlı çalışıyor, (sanırım kendilerine rakip istemiyorlar, düşünsenize onlar aylarca mahkemede dosyaları oradan oraya evirip çevirsinler, siz gidip bir hamlede savcı+yargıç+infaz memuru olarak 3 ü bir arada şeklinde işinizi görün. Ciddi anlamda rakip tabii)

Ama bir şeyler yapmak da gerekiyor ve siz de yapılabilecek en doğru şeyi yapmışsınız zaten.

Bizlerle paylaşmışsınız.

Ne kadar kişiyi bilinçlendirirseniz, o dolandırıcılardan o kadar daha fazla kişiyi kurtarırsınız.

O adamın kötü amaçla kullandığı İnternetin gücünü, siz olumlu bir iş için kullanmışsınız.

Forumlara yazın, arkadaşlarınıza mail ile gönderin.

Geçmiş olsun dileğimin yanında, böyle bir tecrübeyi bizlerle paylaştığınız için de teşekkür ederim.

37. Bu mesajı için 2 kişi Moosty'ye teşekkür etti:

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Yer imleri

Yer imleri