Merhaba,
Yaşadığım sinir bozucu deneyimi siz de yaşamayın diye anlatmak istedim.
2 Hafta önce sahibinden.com üzerinde aradığım özellikleri taşıyan bir deniz motoru ilanı gördüm (Johnson marka dıştan takma 9.9 beygirlik 4 zamanlı). Neyse, satıcıyla irtibata geçip Kadıköy'de olduğunu söylediği motoru görmek istediğimi belirttim. O gün Tekirdağ'a gittiğini ve iki gün İstanbul'da olmayacağını söyledi. Bense iki gün sonra Bursa'ya yeni arabamı almaya gideceğimden söylediği gün görmeye gidemeyecektim. Verdiği tüm bilgiler o ana kadar tutarlı olduğundan kaparo isteğini kabul etim ve şahsın hesabına 150 TL geçtim. Böylece ilanı yayından kaldıracak ve ikimizin de müsait olduğu 9 Haziran günü motoru tüm belgeleriyle çalıştırıp deneyerek teslim edecekti.
Ancak teslimat günü, malumunuz, tüm telefonlar kapalı, Cevap yok.
Hemen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Bu sırada da boş durmayıp parayı yolladığım IBAN numarasını araştırmaya başladım. Finansbank Maltepe Şubesi çıktı. Şubeyi arayıp durumu anlattım. Bana yasalar gereği bilgi veremeyeceklerini söylediler ama bir hata yaptılar. Bana "İlker YEĞİN" adıyla hitab ettiler. Neden mi? çünkü bu şahıs ta aynı şekilde 2500 lira kaptırmış, beni o sandı telefondaki bayan.
İlker beyi google'da aradım ve İzmir'de otogaz sistemleri montajı yapan bir dükkanı olduğu bilgisine ulaştım. Hemen telefona sarılıp görüştüm. 20 Mayıs 2010'da, bankanın da teyyit ettiği üzere, aynı kişiye 2500 lira yollamış sonra telefonlarına çıkan olmamış. Yani dolandırılmış.
Yeni bilgiler edindiğimden dün yine savcılığın yolunu tuttum, ek dilekçemle. Fakat, tokat gibi bir cevapla karşılaştım. Şikayet dilekçem incelenmiş ve Kovuşturmaya Gerek Görülmemiş. Sebep olaraksa olayda suç unsurları yokmuş ve bu durum alıcıyla satıcı arasında bir ihtilafmış, dolandırıcılık değilmiş. İnanılır gibi değil. Ortada süper bir tezgah var, adam geleni gideni dolandırıyor, sonra bunun adı ihtilaf oluyor. O an içimden "Adalet bitmiş" dedim. Yinede elimdeki belgelerle birlikte bir itiraz dilekçesi yazdım ve Ağır Ceza Mahkemesine yolladım.
Şuan için adaletten yana pek umudum yok arkadaşlar ama en azından kaptırdığım para çok büyük değil. Bu arada dolandırıcının ev/ iş adreslerinin hepsini buldum. Sanırım adalet bana "Git cezasını kendin ver" demek istiyor ki kovuşturmaya gerek yok diyor.
Yorum sizin. Tavsiyem internet üzerinden özellikle ikinci el olarak ürünleri satın alırken tedbiri elden bırakmayın, mümkünse aynı şehirdeki ürünleri seçin ve görmeden önce para yollamayın.
Saygılar...
Yer imleri