Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 21 ile 37 arası

Konu: Opet kart ve yanlış bilgi girişi

Onur Yılmazer
    Kafa biDüny@ evolodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35½
    Edilen teşekkür: 742

benim babam shell de çalişiyor.opetten pek anlamiyorum ama aksam evde sorayim belki o kendi daaha iyi bilgi verir
    Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin

Şafak Ç
    SKELETER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 176

Aynısını Konya Yolu Çiğdem Opette yapıyor. Motorin yazıyor bazen fişte. Ben sorun olacağını düşünmüyorum. Yakıtta bir sorun çıkarda yanlış benzin koydurmuşsun derlerse bu sefer Opet yüzde yüz suçlu olur. Arabaya yanlış benzini onlar koymuş olur.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı nerhal61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sercan sen hangi istasyonda karşılaştın bu durumla?

Öte yandan şöyle bir durum var. Eleman bana, dolumun bitmesini bekleseydiniz aynen işlenirdi dedi, beklemyin diye biz giriş yaptık dedi. Ya bakarmısın olaya? Teknoloji icad olmuş, adamlar pompa ile o makine arasında baglantıyı da kurmuslar ama ne cıkarları varsa baska yakıt giriyolar. Yani basit bir "aman sizi bekletmemek icin yaptık" tan öte bir tür kazanç peşindedirler bence...İşte ayda su akdar motorin sattık ya da lpg sattık göstermek içindir..
    abi bahane tamamen. ben dolduruyorum sürekli dolayısıyla bekliyorum dolumun tamamlanmasını, ama yinede yanlış yazıyolar.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

tamer tamer
    dapip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 2

bu tip şikayetleri ben de etraftan çok duydum.. kesin bir numara vardır bu işte.. motorin alınmamasına ragmen motorin yazıyorsa günlük motorin kotası ya da tüketimi dengelemek için falan yapılan usulsuz bir olay olabilir.. işte falanca gün şu kadar motorin şu kadar benzin satıldı diye bir uygulamaya ayar çekmek için olabilir.. bu tip şeyler denetlemelerde ortaya çıkar..

burda önemli olan, hiç dikkat etmedim ama, pompa yazarkasa dan size verilen fişte akaryakıt tipi yazıyorsa orda ne yazdığıdır bence.. ona dikkat edilirse iş çözülür.. puan kagıtları çok baglayıcı olmaz bu durumda.. ama yazmıyorsa tamamen farklı tabiki..

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Günaydın Arkadaşlar,

Dün akşam saat 7 gibi eve girdiğimde opetten aradılar. Şikayetinizi dinleyelim önce dedi, ben de aynen anlattım. Bunun 1 defa olması es geçilebilir ama çok kereler oldugunu söylüyorsunuz, kesinlikle yanlış bir uygulama, biz bilgilerinizin düzeltilmesi talebinizi alıyoruz ve istasyonlara gerekli uyarılar yapılacaktır merak etmeyin dediği bir görüşmemiz oldu. Ben kendilerine birçok kişinin aynı durumla karşılaştıgını ama önemsenmediğini, ayrıca bişe olmaz tarzındaki yaklaşımlarıyla bunun bir yanlışlık değil bilinçli yapıldığını düşündüğümü anlattım. Saolsunlar ilgilendiler ve aradılar. Bu anlamda opete teşekkürler...

Buraya daha önce de yazdım. Opet.com.tr den 1-2 satır birşey yazın ve konunun önemini anlasınlar derim.
    Punto Evo 1.4 77BG Dynamic Dualogic BRC LPG (Önceki)

Astra 1.4 T 140BG Cosmo Manuel Benzinli

6. Bu mesajı için 3 kişi nerhal61'ye teşekkür etti:

ilker kara
    ik77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862
    Edilen teşekkür: 137

Arkadaşlar boşuna söylememişler ''Eşeğini sağlam kazığa bağla,kurt yerse yesin''.
    Biz tüketiciler böyle büyük kartellerin karşısında çok dikkatli ve tedbirli olmak zorundayız.onlar 3 5 bin lira para kaybetseler önemli değil.bir şekilde kamuoyuna farklı bilgiler verirler ve işin içinden sıyrılırlar.zaten bizim millet balık hafızalı olduğu için bu tip şeyleri çok çabuk unutur.ama davalar ve olaylar biz tüketicilerin aleyhine sonuçlanırsa kaybedeceğimiz o 3 5 bin lira bizim çok canımızı acıtır ve adamlar bu davaları daha sonra kendi leyhlerinde emsal gösterip 1 taşla 2 kuş vurmuş olurlar.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Zafer COŞKUN
    beyaz evo80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 96

Öte yandan şöyle bir durum var. Eleman bana, dolumun bitmesini bekleseydiniz aynen işlenirdi dedi, beklemyin diye biz giriş yaptık dedi. Ya bakarmısın olaya? Teknoloji icad olmuş, adamlar pompa ile o makine arasında baglantıyı da kurmuslar ama ne cıkarları varsa baska yakıt giriyolar. Yani basit bir "aman sizi bekletmemek icin yaptık" tan öte bir tür kazanç peşindedirler bence...İşte ayda su akdar motorin sattık ya da lpg sattık göstermek içindir..

kardeşim ben aracın km yaklasık olarak 2200 km felan oldu ve opetten hiç almadım istasyonlar bu kullanmış olduğumuz (shell smart kart p.ofisi po kardvs.)fimaya bır bedel yanı yuzde öduyorlar bunuda bana petrol sahıbı olan bır arkadasım bahsettı sanırım dıger yakıtların ödeme yuzdesı dusuk olup bu yuzden bu sekılde kart cekımı yapıyorlar dıye dusunuyorum bundan yaklasık bır sene once bu arkadasım bu kart davasından firmaya sadece 1 aylık 15 bın tl para odedığini söyledi ama opet buyuk bır fırma bu tür davranılarda bır sıkıntı problem yaratmazlar dıye dusunuyorum hıı su da var sonucda otomasyonla calısıyorlar senın aldıgın yakıt plaka bılgılerıni dırek olarak sıstemlerınde gorunuyor bence sorun olmaz dıye dusunuyorum

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Alıntı beyaz evo80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim ben aracın km yaklasık olarak 2200 km felan oldu ve opetten hiç almadım istasyonlar bu kullanmış olduğumuz (shell smart kart p.ofisi po kardvs.)fimaya bır bedel yanı yuzde öduyorlar bunuda bana petrol sahıbı olan bır arkadasım bahsettı sanırım dıger yakıtların ödeme yuzdesı dusuk olup bu yuzden bu sekılde kart cekımı yapıyorlar dıye dusunuyorum bundan yaklasık bır sene once bu arkadasım bu kart davasından firmaya sadece 1 aylık 15 bın tl para odedığini söyledi ama opet buyuk bır fırma bu tür davranılarda bır sıkıntı problem yaratmazlar dıye dusunuyorum hıı su da var sonucda otomasyonla calısıyorlar senın aldıgın yakıt plaka bılgılerıni dırek olarak sıstemlerınde gorunuyor bence sorun olmaz dıye dusunuyorum
    Öyle bir ticari konu olduğunu tahmin etmiştim zaten.
    Otomasyon konusu tamam zaten de, dedim ya girdin petrole dolum bitti. Pompacıdan aldıgın dolum fişi hazır. İstasyonda oyalandın vs derken 10 dakka sonra da yakıtı işlettin opet kartına. Motorin yazdılar diyelim. Şimdi gelelim olası sorunlara. Forumda sente atlamış ve trigeri kopmuş motoru dagıtmış arkadaşın aracı için fiat, yakıttan kaynaklı demiş okudunuz umuyorum. Şİmdi mahkemede uğraşıyor arkadaşım. Bu kadar absürt bir durumla karşılaşmamız cok olası...Bu kadar hassas olmamın sebebi bu...Şu cümle çok olası fiat tarafından: " şu tarihte pompadan misal 50 liralık benzin almışsınız, opet kartınıza da bundan 10 dakka sonra motorin aldıgınız yazıyor. Siz aracınıza mazot koyun demişsiniz" ..Ondan sonra ugras dur, yaw ben demedim onlar yanlış işlediler, e o zaman deponuzu inceleyelim, aa inceledik ve mazot cıktı hakatteni hak iddia edemezsiniz, mahkeme başlar, arabadan sogursunuz satamazsınız vs vs....Fiatın genel vizyonu bu malesef... Extrem bir örnek gibi görünse de trigeri kopmuş arabaya yakıttan denmesini ne oranda extrem görüyorsanız bu da o kadar yakın Ya da cok günel bir konu, dün okudum, arkadaş satacagı arabaya x yetkili serviste değişen boya yok diyor, bi başkası da değişen ve boya var diyor...Yaşananlar yenilir yutulur değil... Onların bu özensizliğine karşı bizim bir o kadar duyarlı ve hassas olmamız yine bize kazanç sağlar...

Saygılar

Zafer COŞKUN
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz

Öyle bir ticari konu olduğunu tahmin etmiştim zaten.
    Otomasyon konusu tamam zaten de, dedim ya girdin petrole dolum bitti. Pompacıdan aldıgın dolum fişi hazır. İstasyonda oyalandın vs derken 10 dakka sonra da yakıtı işlettin opet kartına. Motorin yazdılar diyelim. Şimdi gelelim olası sorunlara. Forumda sente atlamış ve trigeri kopmuş motoru dagıtmış arkadaşın aracı için fiat, yakıttan kaynaklı demiş okudunuz umuyorum. Şİmdi mahkemede uğraşıyor arkadaşım. Bu kadar absürt bir durumla karşılaşmamız cok olası...Bu kadar hassas olmamın sebebi bu...Şu cümle çok olası fiat tarafından: " şu tarihte pompadan misal 50 liralık benzin almışsınız, opet kartınıza da bundan 10 dakka sonra motorin aldıgınız yazıyor. Siz aracınıza mazot koyun demişsiniz" ..Ondan sonra ugras dur, yaw ben demedim onlar yanlış işlediler, e o zaman deponuzu inceleyelim, aa inceledik ve mazot cıktı hakatteni hak iddia edemezsiniz, mahkeme başlar, arabadan sogursunuz satamazsınız vs vs....Fiatın genel vizyonu bu malesef... Extrem bir örnek gibi görünse de trigeri kopmuş arabaya yakıttan denmesini ne oranda extrem görüyorsanız bu da o kadar yakın Ya da cok günel bir konu, dün okudum, arkadaş satacagı arabaya x yetkili serviste değişen boya yok diyor, bi başkası da değişen ve boya var diyor...Yaşananlar yenilir yutulur değil... Onların bu özensizliğine karşı bizim bir o kadar duyarlı ve hassas olmamız yine bize kazanç sağlar...

Saygılar

evet haklısın ama sonucda senın elınde yazar kasa fişinveya faturan var uzerınde aracının plakası ve ne tur yakıt aldığın yazıyor ve mahkeme surecınde bu daha gecerlı olur benzın bozuklugundan triger kayışının kopması ımkansız halıt babam tam 22 sene fiat yetkili servisliği yaptı sene 2000 bıraktı ve abım su anda özel servıs olarak devam ediyor bız boyle bır sorun ıle karsılasmadık sadece dıseller de mazot yerıne yanlıslıkla benzınkoyan ve bozuk mazot alan aracların pompa sorunları ıle karsılastık

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

evet haklısın ama sonucda senın elınde yazar kasa fişinveya faturan var uzerınde aracının plakası ve ne tur yakıt aldığın yazıyor ve mahkeme surecınde bu daha gecerlı olur benzın bozuklugundan triger kayışının kopması ımkansız halıt babam tam 22 sene fiat yetkili servisliği yaptı sene 2000 bıraktı ve abım su anda özel servıs olarak devam ediyor bız boyle bır sorun ıle karsılasmadık sadece dıseller de mazot yerıne yanlıslıkla benzınkoyan ve bozuk mazot alan aracların pompa sorunları ıle karsılastık
    Zafer aynı şeyi söylüyoruz. Tabiki de triger ve benzin alakası yok ama ortada yaşanmış öyle bir durum var.

Umarım başımıza öyle bir olay gelmez de uğraşmayız.

Zafer COŞKUN
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz

umarım kardeşim ne zaman mod başlıyorsun

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

umarım kardeşim ne zaman mod başlıyorsun
    Vallahi bi süre zor görünüyor. Maddi sebeplerle kıpırdayamıyoruz bile...Ama ilk sırada tamponlardaki boya olayı var. sonra yay konusu,sonra arkalara güçlü hoparlörler,sonra marşbiyeller,belki spoiler....

Malum herşey cebe bakıyor....

Zafer COŞKUN
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz

Vallahi bi süre zor görünüyor. Maddi sebeplerle kıpırdayamıyoruz bile...Ama ilk sırada tamponlardaki boya olayı var. sonra yay konusu,sonra arkalara güçlü hoparlörler,sonra marşbiyeller,belki spoiler....

evet haklısın umarım en kısa zamanda bu durumları aşıp moda başlarısın

Sercan Çelik
    Evo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    06EVA03
    Edilen teşekkür: 73

Abi ayaş yolundaki opette karşılaştım bu sıkıntıyla yakıtından memnunum ama böyle bi problem oldu artık ben de dikkat ediyorum ne çektiklerine ne olursa olsun. Teşekkürler yararlı oldu herkese bu konu.

Sercan Çelik
    Evo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    06EVA03
    Edilen teşekkür: 73

ben pedal kiti ayak dayamayla yavaştan başladım çok yavaş oldu ama.

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Alıntı Evo1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ayaş yolundaki opette karşılaştım bu sıkıntıyla yakıtından memnunum ama böyle bi problem oldu artık ben de dikkat ediyorum ne çektiklerine ne olursa olsun. Teşekkürler yararlı oldu herkese bu konu.
    Rica ederim.
    Ancak ben haftasonu bu durumla aynı istasyında yine karşılaştım. işte belgesi. Adama ne aldıgımı ve ne akdarlık aldıgımı belirttim. Üstelik gecenki mazereti " Dolum bitmeden sizi bekletmemek icin öle yaptık" demesine karsılık bu sefer doum bitti ve 7 nolu pompa 50 liralık benzin diyerek verdim kartı ama nafile gene motorin yazmış. Daha ugrasmıycam. Dikmendekini uyardılar gecen bilgi verdiler. Şimdi bu istasyona da bildirsinler bakalım. Opete aynen göndericem belgeleri ve durumu tekrar anlatıcam. İstasyonlarınız sizi kale almıyorlar diyeceğim.

İlk resimdeki önceki 50 lirada yaptıkları hata 12.05.2010da, diğerindeki de 16.05.2010 daki hatalı giriş resmi.
    (Resimler cep tel. ile cekildi cok net degil)

Herkese keyifli bir hafta diliyorum.

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

otomobil sever
    seyyahseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

Kızgın

Arkadaşlar ben opet kartı kullanmaktan acayip sıkıldım.Şeytan diyor git shell'e parayı ver içerde kartla falan uğraşma.70000 km dir kart kullanıyorum hiç sektirmeden hemde.....

Sayfa 2/2 İlkİlk 12