benim babam shell de çalişiyor.opetten pek anlamiyorum ama aksam evde sorayim belki o kendi daaha iyi bilgi verir
Printable View
benim babam shell de çalişiyor.opetten pek anlamiyorum ama aksam evde sorayim belki o kendi daaha iyi bilgi verir
Aynısını Konya Yolu Çiğdem Opette yapıyor. Motorin yazıyor bazen fişte. Ben sorun olacağını düşünmüyorum. Yakıtta bir sorun çıkarda yanlış benzin koydurmuşsun derlerse bu sefer Opet yüzde yüz suçlu olur. Arabaya yanlış benzini onlar koymuş olur.
bu tip şikayetleri ben de etraftan çok duydum.. kesin bir numara vardır bu işte.. motorin alınmamasına ragmen motorin yazıyorsa günlük motorin kotası ya da tüketimi dengelemek için falan yapılan usulsuz bir olay olabilir.. işte falanca gün şu kadar motorin şu kadar benzin satıldı diye bir uygulamaya ayar çekmek için olabilir.. bu tip şeyler denetlemelerde ortaya çıkar..
burda önemli olan, hiç dikkat etmedim ama, pompa yazarkasa dan size verilen fişte akaryakıt tipi yazıyorsa orda ne yazdığıdır bence.. ona dikkat edilirse iş çözülür.. puan kagıtları çok baglayıcı olmaz bu durumda.. ama yazmıyorsa tamamen farklı tabiki..
Günaydın Arkadaşlar,
Dün akşam saat 7 gibi eve girdiğimde opetten aradılar. Şikayetinizi dinleyelim önce dedi, ben de aynen anlattım. Bunun 1 defa olması es geçilebilir ama çok kereler oldugunu söylüyorsunuz, kesinlikle yanlış bir uygulama, biz bilgilerinizin düzeltilmesi talebinizi alıyoruz ve istasyonlara gerekli uyarılar yapılacaktır merak etmeyin dediği bir görüşmemiz oldu. Ben kendilerine birçok kişinin aynı durumla karşılaştıgını ama önemsenmediğini, ayrıca bişe olmaz tarzındaki yaklaşımlarıyla bunun bir yanlışlık değil bilinçli yapıldığını düşündüğümü anlattım. Saolsunlar ilgilendiler ve aradılar. Bu anlamda opete teşekkürler...
Buraya daha önce de yazdım. Opet.com.tr den 1-2 satır birşey yazın ve konunun önemini anlasınlar derim.
Arkadaşlar boşuna söylememişler ''Eşeğini sağlam kazığa bağla,kurt yerse yesin''.
Biz tüketiciler böyle büyük kartellerin karşısında çok dikkatli ve tedbirli olmak zorundayız.onlar 3 5 bin lira para kaybetseler önemli değil.bir şekilde kamuoyuna farklı bilgiler verirler ve işin içinden sıyrılırlar.zaten bizim millet balık hafızalı olduğu için bu tip şeyleri çok çabuk unutur.ama davalar ve olaylar biz tüketicilerin aleyhine sonuçlanırsa kaybedeceğimiz o 3 5 bin lira bizim çok canımızı acıtır ve adamlar bu davaları daha sonra kendi leyhlerinde emsal gösterip 1 taşla 2 kuş vurmuş olurlar.
kardeşim ben aracın km yaklasık olarak 2200 km felan oldu ve opetten hiç almadım istasyonlar bu kullanmış olduğumuz (shell smart kart p.ofisi po kardvs.)fimaya bır bedel yanı yuzde öduyorlar bunuda bana petrol sahıbı olan bır arkadasım bahsettı sanırım dıger yakıtların ödeme yuzdesı dusuk olup bu yuzden bu sekılde kart cekımı yapıyorlar dıye dusunuyorum bundan yaklasık bır sene once bu arkadasım bu kart davasından firmaya sadece 1 aylık 15 bın tl para odedığini söyledi ama opet buyuk bır fırma bu tür davranılarda bır sıkıntı problem yaratmazlar dıye dusunuyorum hıı su da var sonucda otomasyonla calısıyorlar senın aldıgın yakıt plaka bılgılerıni dırek olarak sıstemlerınde gorunuyor bence sorun olmaz dıye dusunuyorum
Öyle bir ticari konu olduğunu tahmin etmiştim zaten.
Otomasyon konusu tamam zaten de, dedim ya girdin petrole dolum bitti. Pompacıdan aldıgın dolum fişi hazır. İstasyonda oyalandın vs derken 10 dakka sonra da yakıtı işlettin opet kartına. Motorin yazdılar diyelim. Şimdi gelelim olası sorunlara. Forumda sente atlamış ve trigeri kopmuş motoru dagıtmış arkadaşın aracı için fiat, yakıttan kaynaklı demiş okudunuz umuyorum. Şİmdi mahkemede uğraşıyor arkadaşım. Bu kadar absürt bir durumla karşılaşmamız cok olası...Bu kadar hassas olmamın sebebi bu...Şu cümle çok olası fiat tarafından: " şu tarihte pompadan misal 50 liralık benzin almışsınız, opet kartınıza da bundan 10 dakka sonra motorin aldıgınız yazıyor. Siz aracınıza mazot koyun demişsiniz" :) ..Ondan sonra ugras dur, yaw ben demedim onlar yanlış işlediler, e o zaman deponuzu inceleyelim, aa inceledik ve mazot cıktı hakatteni hak iddia edemezsiniz, mahkeme başlar, arabadan sogursunuz satamazsınız vs vs....Fiatın genel vizyonu bu malesef...:) Extrem bir örnek gibi görünse de trigeri kopmuş arabaya yakıttan denmesini ne oranda extrem görüyorsanız bu da o kadar yakın :) Ya da cok günel bir konu, dün okudum, arkadaş satacagı arabaya x yetkili serviste değişen boya yok diyor, bi başkası da değişen ve boya var diyor...Yaşananlar yenilir yutulur değil... Onların bu özensizliğine karşı bizim bir o kadar duyarlı ve hassas olmamız yine bize kazanç sağlar...
Saygılar
evet haklısın ama sonucda senın elınde yazar kasa fişinveya faturan var uzerınde aracının plakası ve ne tur yakıt aldığın yazıyor ve mahkeme surecınde bu daha gecerlı olur benzın bozuklugundan triger kayışının kopması ımkansız halıt babam tam 22 sene fiat yetkili servisliği yaptı sene 2000 bıraktı ve abım su anda özel servıs olarak devam ediyor bız boyle bır sorun ıle karsılasmadık sadece dıseller de mazot yerıne yanlıslıkla benzınkoyan ve bozuk mazot alan aracların pompa sorunları ıle karsılastık
umarım kardeşim ne zaman mod başlıyorsun
Rica ederim.
Ancak ben haftasonu bu durumla aynı istasyında yine karşılaştım. işte belgesi. Adama ne aldıgımı ve ne akdarlık aldıgımı belirttim. Üstelik gecenki mazereti " Dolum bitmeden sizi bekletmemek icin öle yaptık" demesine karsılık bu sefer doum bitti ve 7 nolu pompa 50 liralık benzin diyerek verdim kartı ama nafile gene motorin yazmış. Daha ugrasmıycam. Dikmendekini uyardılar gecen bilgi verdiler. Şimdi bu istasyona da bildirsinler bakalım. Opete aynen göndericem belgeleri ve durumu tekrar anlatıcam. İstasyonlarınız sizi kale almıyorlar diyeceğim.
İlk resimdeki önceki 50 lirada yaptıkları hata 12.05.2010da, diğerindeki de 16.05.2010 daki hatalı giriş resmi.
(Resimler cep tel. ile cekildi cok net degil)
Herkese keyifli bir hafta diliyorum.
Arkadaşlar ben opet kartı kullanmaktan acayip sıkıldım.Şeytan diyor git shell'e parayı ver içerde kartla falan uğraşma.70000 km dir kart kullanıyorum hiç sektirmeden hemde.....