Benimde moralimi bozdu gercekden taktırmak istiyorum cok.. bu mercekli merceksiz ne oluo farların kafalarına takılan şapka gibi bişi var omu ?
nasıl anlıcaklar orjinal olup olmadığını?
mercek şart değil ayrıca.(otomatik fark yükseklik + far yıkama şart)
örneğin
2010 corollanın zenon donanımlısındada aynı far var.
2 önceki E kasa mercedeslerde merceksiz zenonla satılıyodu
benim bildiğim örnekler bunlar çoğaltmak mümkün...
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Benimde moralimi bozdu gercekden taktırmak istiyorum cok.. bu mercekli merceksiz ne oluo farların kafalarına takılan şapka gibi bişi var omu ?
bişee olmaz zaten yazmayı kafaya koyduysa xenona gerek kalmadan bişeler bulur merak etmeyin![]()
arkadaşlar cam filmi denetimi arttı herkesi uyarayım. son 1 ayda 3 kere durduruldum ve sonuncusunda cezayı da yedim, 130 lira mıydı neydi. sinir oldum valla. 0,5 numara film bile yasak. bize ceza keseceklerine gitsinler yollarda ilerleyen kırık dökük katil olabilme potansiyeli arabalara ceza kessinler.
anlamadığım bir konu var ben 2 numara filmli bir arabayla geçen sene muayeneden geçtim arkadaş madem yasak o zaman muayeneden geçirmeyeceksin geçiriyorsan sonra ceza yazmayacaksın.muayene nedir aracın trafiğe çıkıp çıkamayacağının karar verildiği yerdir.nasıl abart egzoz muayeneden geçmiyor filmlerde geçmesin eskisi gibi yada ceza kesmesinler.4 senedir bendede film var şu zamana kadar filmlerden sıkıntı hiç çekmedim ama çekmeyeceğim anlamına gelmez..
ayrıca madem xenon yasak film yasak egzoz yasak bunun satış kısıtlamasını getirelim.heryerde rahatlıkla bu uygulamalar yapılıyor ve satılıyor.
bence filmlerin verdiği hiç bir zarar yok özellikle kaliteli yapılan uygulamaların.sorun görüş değerleri ise iyi filmlerde içerinin koyuluk oranıyla dışarının değişiyor.ön cama zaten kimse takmıyor.anlamıyorum sorunun gerçekten ne olduğunu
Olanlar kusura bakmasın ama valla çok üzüldüğümü söyliyemicem, çünkü gerçekten çok rahatsız edici oluyor.
özellikle bizim orjinal farlarımıza takılan xenon çok dağılıyor ve karşı taraf için inanılmaz rahatsız ediyor. mercekli taktıralım desek bu sefer de far yıkama yok, ordan da zarar edicez. onun için en kısa zamanda halogen ampullere dönmek lazım.
cezayı 62,00 TL olarak düşünürsek kaç tane halogen ampul eder?
ayrıca bizim farlarımızın halogen ampulle olan aydınlatması, xenon ampullere göre daha iyi gibi geliyor bana.
Ben de ısrarla taktırmayanlardanım. Hatta şehiriçi kullanımlarda araç boş olsa bile far ayarını bile yakına alıyorum çoğu zaman .Karşıdaki insanı da düşünmek lazım
62 tl yi bayılırım xenonumu yakarım
=)
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
hikaye, benim aracımda hem film hem xenon var. muayeneden bu şekilde geçti, mahkeme yolu açıktır.
bu konu hakkında yorumları okudukça üzülüyorum gerçekten..insanlarımızın birbirine saygısı kalmamış diye..
neden derseniz sonuçta çoğu xenon(orjinal olmayan ki bazı orjinaller bile yeni civicler) karşıdan gelen sürücünün gözünü ciddi biçimde alıyor..Bu nedenle de belki ciddi anlamda malına yada canına zarar vericek sonuçlar doğurabilir..fakat biz bunları hiç düşünmüyoruz sadece görüntüye önem veriyoruz..
xenonları geçtim,normal sarı orjinal ampüllerim bile karşıdaki insanları rahatsız ediyor diye 3-4kere ayar yaptırttım..
Bukadar duyarsız olmayalım arkadaşlar birbirimize karşı saygılı olalım.... (düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim)
saygılar...
ben çok sevindim.
karşıdaki insanın rahatsız olup olmadığını düşünmeden,
bilinçsizce ve sorumsuzca araba kullanan herkes ceza almalı.
mümükünse bu kişileri trafiğe çıkartmamalı.
Dün bahçelide polislerlede konuştuk xenon olarak bilgi gelmedi kafası mavi boyalı beyaz ampuller dediler günde bir kaç kişi ye keseriz sonra bırakırız dedibizim için önemli olan film ve rahatsız edici araçlar dedi
![]()
orjinal xenonlu araçlar varken ve bunlara avrupa standartlarına ve üretim standartlarına göre araç üretilebiliyorsa ve böyle bir teknolojide hizmetimize sunuluyorsa ben bunu sonuna kadar kullanma hakkına sahibim diye düşünüyorum
ayrıca şu göz alma konusuda ayarları düzgün yapılırsa öle abartıldığı kadar değil bence
xenondan dolayı da kaza yapanıda daha görmedim ama xenon far olduğu için kaza yapmayanı çok gördüm
bir de bu açıdan değerlendirin
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Ne kadar xenonlu araç varsa yagdırsınlar cezaları...Çünkü bende yok dermişim...
Şaka bır yana bazıları gercekten ınanılmaz rahatsız edıyor hem arkadan gelınce dıkızlerden bakamıyorum onden gelırse zaten gözler hıc gormuyor
I ' m c a p u l i n g . . .
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri