Ben de sıfır evo aldım ve su anda yaklasık 1500 km deyim...Gene teammüllerle hareket ediyorum ama motoruçok kısa periyotlarda zorluyorum, 5000 devirleri de kısa sürelerde gördüm...Zira dualogicte eco modu kullanırsanız yokuslarda ona göre erken vites atıyor ve yıgılıyor, bu da kötü, normal auto ya alırsanız da aracın durumuna göre zaten kendisi 4000 lerir ahat görüyor hele ki yokustaysanız. Yani dualogicte cok da şansınız yok...Hele ki benim gibi gop trafigine giriyorsanız. Aniden kacmanız gerekiyor basıyosunuz, aniden duruyosunuz da...Ama ben aracın her yerine yağ gitsin diyerek arada bir basıyorum. En son havaalanı yolunda 80-90 hızla gittim ve depoıyu yeni fullemiştim, sıfırladım trip b yi ve eve döndügümde 70 km sonunda ort. tüketim 5 lt/100 km idi...Fabrika 4,9 diyor zaten...Uzun yolda cok ii arac...Bir ara 160 km hıza cıktım ki cıkmasaydım daha da düşerdi kanısındayım....Rodajlı olsa da motorlar, yeni araclarda uzun süre aynı hızda ve devirde gidilmemesi gerektigi kalmış aklımda, bir de eskilerin dedigi gibi, aracın her noktasında yaglamayı saglamak icin bir miktar zorlamak gerekli bence...
Keyifli forumlar
Yer imleri