Teşekkür ederim.
Arama yaptım bakınıyorum şuan. Yahu birde bizim arabaların orta konsol piano black tasarım olduğundan aynı öyle bir navigasyon cihazı arıyorum. Uyum sağlasın diye.
Printable View
Hepsiburada.com : Piranha Leon 5.0 İnç Bluetooth + Fm Transmıtter + Vıdeo In + Üç Boyutlu (3D) Navigasyon Sistemi + 81 İl Destekli 2009 Harita | Oto Aksesuar
linkteki uyum saglar gibi duruyor onun haricinde herhangi bir piano black renkte bulamadım.
peki evo dynamic de kapılarda ışıklandırma varmı cam açma düğmesi haricinde ön göğüste iç renge göre ışık haricinde.
alıştım ben ön tasarıma süper geliyor artık :D
gerçi daha arabam gelmedi ama antalyadaki yetkili özel servis pınarbaşı yarış arabalarıda hazrırlıyor. Hatta bu benim eski gp nin doblo 1.9 motorlu 200 bg versiyonu vardı üstünde 3 tane doblo 1.9 debriyajı var diyodu usta her neyse konuya dönelim evo 1.3 75 bg için chip ile garanti bozulmadan 95 bg ve 210 nm tork yapalım dediler 750 tl gibi bişey tutar diyolar. ama benim aklıma garati olayı takıldı sizce mantıklı bir işmi olur.
yetkili servis derken fiat servisiyse yaptırın bi sıkıntı olmaz düsüncesindeyim 750 TL fiyat uygun gibi geldi bana yaptıran arkadaslar var ama GRANDE PUNTO ya onların acıklamaları var sitede okuyun kararınızı ona göre verin.
Ben klimada yazın en sıcak anında bile 20-21 dereceleri kullanıyorum ve full autoda cok verimli bir şekilde sogutuyor bence...Ama unutmayın full autodayken üfleme gözlerinden birini seçerseniz full autodan cıkıyor.
Ben sabahları garajdan cıkarken ve kızımı kreşe götürürken öveçler rampasını tırmandıgım icin bu güzergahta motor bagırıyor, ama bu 1-2 km icinde motor ısınıyor ve ses oldukca azalıyor. Subapların yağlanma süresine baglı olarak ses ilk etapta oluyor. Bu selenia yağ mevzusu tamamen ticari, ben ilk yağ değişiminde castrol koydurmayı düşünüyorum. O yağı kullandıgım araçlar ilk çalıştırmadan hemen sonra subap sesini kesiyordu, ama bu selenia aynı değil...Tamamen bir dayatma...Motor yağı da sesi etkiliyordur diye düşünüyorum
Ön tasarımla ilgili çalışılması gerektiğine ben de inanıyorum ama arabanın bu haliyle de cok güzel bir görünümü var. Çoğu kişi aracını gp ye benzetmeye calısıyor ama bence ufak oynamalarla kat be kat üstün olur...Kimi arkadaş ön kromu bile boyatmış ama bence gereksiz.
Benim aracım beyaz ve dün krom kapı çıtaları ve bagaj cıtası için sanayiye gittim şaşmaza...Aksesuarcılar da tam soyguncu onu belirtmek isterim. Sonuç olarak çıtaları taktırdım ve öndeki kromla araç artık tam bir bütün oldu. Resimleri yakında eklerim, malum ankara rizeyi gecti yağmur konusunda :) yıkayınca eklerim.
Fiyatlara gelince...Krom aksesuarda omsayı önerir herkes ve ben de onu aradım. 50 liraya 6 parça kapı çıtaları ve 30 liraya da arka çıta olmak üzere 80 liraya hallettik. Kapı çıtalarına siyah ve cok az silikonla destekledik. Arka beyaz oturdugu icin herhangi bir sey ilave ettirmedim.
50 liraya aldıgım cıtalar icin 3-4 yer en fazla 65 e indiler. Arka için de 40 a indiler. E gezince ii bir satıcı da bulduk. Adam 36 Euro fiyatı var diyor, euroyu da 2.20 den hesaplayıp fiyat cekiyor. Dedim euro kaç oldu haberin var mı diye, ama biz 2.20 den aldık diyor. 80 lira dan pazarlık yaptı cogusu..Ama dedim ya sonunda kesemize göre bi yer bulduk işte....İsteyene arabadaki karttan tam adresi verebilirm ama şaşmaz 1.cadde üstündeki sağlı sollu yerlerden birindeydi...Ara sokakta
Bir diğer konu ise;
hepsiburada da satılan takmatik bot güneşlik perde için bauhausta 2 parça olarak (arka cam yok) satılyıordu ve punto listede olmasına ragmen kalmamıştı, alamadım. üzerindeki etiketten ankaradaki baran oto aksesuarcısı tarafından yapıldıgını gördüm. bauhaustayken telefon ettim, ordakiler 2 parça bizde 3 parçası var dediler. Bu arada bauhaustaki 45 lira 2 parça olan...Kaç para dedim baranda, 115 dedi, e yuh dedim 1 parça ilaveye bunu mu istiyonuz burda 2 parçayı 45 e satıyolar dedim. Onlar 200-300 tane alıyo falan filan satıcı ayagı cekiyor. dedim 80 olursa alayım. yok olmaz dedi. cam cıtaları icin gittigimde oraya da ugradım, bayilere bile 95 ten veriyoz 95 olur dedi. ben de olmaz dedim almadım ama haberiniz ola, 3 parça bod perdeyi barandan 95 e alabilirsiniz.
Gerçi cıtaları takan aksesuarcı arkadaş da onlar işe yaramaz dedi, o delikler güneşte yine göz alıyor, kesin çözüm sürgülü perde ama puntolarda güzel durmaz falan dedi, en olabileceği cam filmi dedi ama ben de bu aralar polisler takmış durumda dedim, evet biliyorum dedi kimse taktırmıyor bi süredir dedi...
Herkese selamlar
Bu arada evo modifiye bölümünde ön ve arka tamponun gövde rengine boyanması ile ilgili bir arkadaşfilm kaplattır demişti ama cam çıtalarını taktırdıgım yerdeki usta tamponlar tam düz yüzeye sahip olmadıgı için randıman alamazsın dedi, tutmaz dedi bilginize...
Ayrıca bu aksesuarcıda gp arka spoiler vardı beyaz hazır...120 lira dedi pazarlık etmedim almayacağım için...Ama o da çok güzel durdu hakkatten, üzerinde bi baktık 1-2 dakka adam almayacağım dediginde cıkardı ve araba cıplak oldu sanki :) Spoiler cok hoş oluyor arkadaşlar...
Az önce iyi bi yağmur yağdı araba yıkandı sayılır. Resimleri ekliyorum...
https://s12.upload.gen.tr/uploads/2f..._Cep--0112.jpg https://s12.upload.gen.tr/uploads/2f..._Cep--0115.jpg https://s12.upload.gen.tr/uploads/2f..._Cep--0113.jpg https://s12.upload.gen.tr/uploads/2f..._Cep--0114.jpg https://s12.upload.gen.tr/uploads/2f..._Cep--0122.jpg
Tabi son resimdeki benim modifiye tampon sanal denemem...krom çıtalarla gri ön tampon daha bir kafama yatmaya başladı...
https://www.fiat.com.tr/Images/Model...suar_popup.jpg
KROM EŞİK ÇITASI
1- Halit BEBEK - Ankara - 1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic - Beyaz -S&S-
2- Emrah Atış - Ankara - 1.4 Fire Dualogic Evo Active -metalik Beyaz-s&s
3- Burak Balcı - Balıkesir - 1.4 Fire ?????? Evo Active - Kırmızı
4- Hakan Karataş - Mersin - 1.4 Fire Manuel Evo Dynamic - Siyah
5- İlker ESENER - İstanbul - 1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic - Siyah -S&S
6- Hüseyin ARAS - İstanbul- 1.4 Fire Dualogic Evo Active - Evo Yeşil-S&S
7- M.Kaan Gülüm- Ankara -1.3 Multijet Evo Dynamic - Beyaz
8- Emre Emre- İstanbul -1.3 Multijet Evo Active - Siyah
9- Sercan ÇELİK - Ankara - 1,3 Multijet Evo Dynamic - Evo Siyah - Assist Pack
10-Fatih Yüzbaşı - Ankara-1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic - Beyaz -S&S-Skydome-Ass.Pack-Blue&Me-Pop Kit-Saf.pack
11-evo eyoo - İstanbul-1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic- Siyah
12-yolcu27--Gaziantep-- 1.4 Fire Evo Active Egzotik kırmızı- Start&Stop
13-Onurhan ÖZÇELİK - Ankara - 1.4 Multiair Dynamic Evo 105 Bg. - Beyaz - Star&Stop + Kit
14-Onur Gücüş -Ankara - 1.4 Multiair Dynamic Evo 105 Bg.-Granit Gri
15-Ömer ÖZKAN-NİĞDE-1.4 Fire DualogicEVO Dynamic- Pop Kit-Evo Grisi-Star&Stop
16-Ufuk Orhan -Mersin- 1,3 Multijet Evo Dynamic - Evo Siyah
17-Zafer COŞKUN -Osmaniye-1.4 Multiair Evo Dynamic-Evo Beyaz-AK-S&S
18-Özhan ŞENER-Tekirdağ-1.3 Multijet Evo Dynamic- Evo Metalik Beyaz
19-Bünyamin ÖTGEN - Gaziantep-1.3 Multijet EVO Dynamic+AK+PK EVO SİYAH
20-Hüseyin YAVUZ -İstanbul-1.3. Multijet Evo Dynamic Start&Stop-PK-Evo Siyah
21-Şafak Çabuk - Ankara - 1.4 Fire Dualogic Evo Active - Kırmızı
22-Umut Satı - İzmir - 1.4 Fire Active - Granit Gri
23-irfan şirin- mardin 1.3 Multijet EVO Dynamic+AK+PK EVO SİYAH
24-Yiğit Emre Şenolur - İstanbul - 1.3 Multijet EVO Dynamic + Safety Plus Kit SIYAH
25-Murat DEĞİRMENCİ - İstanbul - 1,3 Multijet Dynamic Start&Stop + SPK + AK + FK + TT - Metalik beyaz
26-Serkan Demirel-K.Maraş -1.3 multijet 75 hp dynamic+SPK+FK+Blue Mee-usb-navigasyon uyumu+opak beyaz
27-Zafer Yılmaz-istanbul-Evo Fire Dynamic 1.4 77 Bg.-siyah + Sky + Blue
28-Kadir Akbaş-izmir-Evo 1.3 multijet 75 hp dynamic-gri
29-Hamit PİRİ - Ankara - 1.4 Fire Dualogic Evo Dynamic - Beyaz
30-Onur Yılmazer-İzmir-Evo Multijet Dynamic 1.3 16V 75 Bg.-Siyah
31-Galip Öztürk-İstanbul-1.3 M.jet EVO Active-Granit Gri
32 -Oğuz Çetin - İstanbul - 1.4 Fire Dualogic Evo Active S&S- Metalik Beyaz
33 -Süleyman Yıldırım-Ankara-Evo Multijet Dynamic 1.3 16V 75 Bg-Evo Mavi-SK-FK
34 -Alican Uzunhasanoğlu - Rize-Evo 1.4 77HP Fire Dynamic Manuel - Evo Kırmızısı
35 -Ahmet Yılmazbaş- Bilecik-Evo 1.4 77HP Fire Dynamic Vites?- Evo Siyah
36 - Koray Nalbant - Bursa - Evo 1.3 Multijet Dynamic - Evo Siyah
37 -Oğuz Merdan - Eskişehir- Evo 1.4 77HP Fire Dynamic - Evo Metalik Beyaz
38 -Eser Paratutmaz-İSTANBUL-1.4 Evo 5K Dynamic 105 HP- Granit Gri
Hosbulduk Halit,
Konuya dalmisim:) oku oku bitmedi valla:)
Arkadaşlar bu FIRE motoru en iyi performans veya en iyi yakıt için hangi devirlerde kullanmamız gerekiyor acaba? 3000-3500 arası vites değiştirmek nasıldır? bi değerlendirseniz sevinirim.
evet arkadaşlar benide kaydederseniz sevinirim.
1.4 Evo 5K Dynamic 105 HP- Evo Siyah
Anket ekledim.
evet oylama yaptım.
halit peki anketi nasıl ekledin ben geçen aradım bulamadım anket eklemeyi.
ok.tamam buldum.sağol.konuyu açtıktan sonra konu seçeneklerinden yapılıyormuş.
evonun motor seçenekleri arasında 77 - 105 arasında 2000 tl fiyat farkı var ama 105 de s&s standart buda 750 tl demek yani 1.250 tl gibi bir fark kalıyor arada.
nedense 105 lik motor çok ta tutulmamış gibi.
benim tercih etmeme sebebim; yeni bir motor olmasından dolayı pek güvenemedim açıkcası.
Evet genelde m jet ve 77 lik benzinliler iyi satıyor. Multiair motorda servise bağımlılık şart
Arkadaşlar merhaba. Ben EVO'mu mayısın başında sipariş verdim ve daha yeni elime aldım. Aracı bir test edelim dedik ama araç düz yolda bile kayıyor. Yokuş yukarı durumlarda ise bazen kayıyor. Ayağını frenden çekmeye gelmiyor. Sizde de benzer bir sorun var mı? Bir de Start&Stop'u tamamen devre dışı bırakaibilirmiyiz. Yani illa düğmeye basmaya gerek kalmadan.
Aracım Punto EVO 1.4 DUALOGIC 77 HP
Bende yokuşta çıkarken ilk zaman frene basmadan hafif gaz ile çıkıyordum gazı kesince araba kayıyordu dedim bu ne hani hillholder :)
ama sonra frene basılı tutunca yokuşta fren pedalından ayagını tamamen kestiğiniz anda araba bir dururyor o sırada hemen gaza bastıgınızda gidiyorsunuz zaten sanırım hillholder olayı bu? yani frene tam basmak lazım yokuştayken yoksa devreye girmiyor...
Ben alalı 3 bucuk ay oldu ve en ufak bir kayma ya da kaydırma sorunu yaşamadım. Sadece ik aldığımda forumdan bir arkadaşımın uyarısıyla lastik havalarıma baktım ve cok yüksek idi. Hopluyorduk hatta, nadiren kayıyordu. Benim hava 35-38 gibi birşey idi. O arkadaşınki ise 50 falandı. Siz de havalara bir baktırın derim ama yokuşta kaçırma olayı kesinlikle yok. Yani hillholder 2 sn boyunca devrededir sonuçta. Bunu biliyorsunuz değil mi?
Bu dediğiniz yokuşta frene basılı tuttuğunuz zamandan sonraki aşama değilmi?
Yani yokuşta hafif gaz ile seyir ettiğinizde ayağınızı gazdan çektiğinize araba kayıyor...Yani anlatmak istediğim hillholder olayı frene basılı tutulup bırakıldığında devreye giriyor. düz seyir halindeyken yokuş yukarı öyle bir destek yok. sadece dururken kalkmaya yardımcı bir sistem...