Sayfa 1/4 1234 SonSon
62 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Punto mu Linea mı? En iyi seçimde yardım lütfen.

Alp Can
    beybagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Erzincan
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Standart Punto mu Linea mı? En iyi seçimde yardım lütfen.

Selam arkadaşlar şuan 1996 model 115 Hp Toyota Corolla kullanıyorum ancak arabamı değiştirmek istiyorum. Grande Punto ilk çıktığı günden beri dikkatimi çekiyor almayı düşünüyorum ancak arkadaşlar linea nın aile için daha iyi olacağını söylüyorlar bagaj hacmi v.s ben punto ve linea arasında kararsız kaldım birde şunu düşünüyorum acaba toyotadan sonra Grande Punto (dizel) da toyotadaki performans ve yol tutuşunu yakalayabilirmiyim? yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Serdar Karaaslan
    BSK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 310

Linea aile için daha uygun doğru söylemişler.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hüseyin ARAS
    Evo001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Yeşil
    Edilen teşekkür: 29

Sizin kriterlerinize göre bencede linea

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alp Can
    Nereden
    Erzincan
    Rengi
    Yok

Linea yoltutuş ve performans olarak Grande Puntodan daha mı iyidir?

ALİ ASLAN
    sancak26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 207

bende puntoyu alırken aynı ikilemde kaldım. genelde şehir içi kullanacağım ve 2 kişi olduğumuz için tercihimi puntodan yana kullandım.
    çocuk olduktan sonra anladım ki bagaj bir araba için herşey. çocuk arabasını koyduğun anda bitiyor bagaj. bide lpg taktırdığın zaman yedek lastik arka koldukta yanlış tercihten yana çok pişman oldum ama ne fayda..

aile için linea...

8. Bu mesajı için 2 kişi sancak26'ye teşekkür etti:

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Aile için kesinlikle linea derim.Çünkü bir tatile gitmeye kalksanız bagaja 2 valiz koyarsınız daha fazla almaz..Dıştanda bariz belli zaten geniş bir araç

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Buğra Varol
    Fiassa_199 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 AJ 1722
    Edilen teşekkür: 26

Aslında Grande Punto ile Linea'nın birbirlerinden bir farkı yok (Bagajı ve bulunduğu segment dışında). Kaldı ki Grande Punto'nun bagajına 3 tane valiz (ya da çuval) sığdırabiliyorsunuz (deneyimlerimizden yola çıkarak söylüyorum). Ama sizin kriterlerinize en iyi Linea Multijet cevap verir derim.
    Sedicivalvole Diesel

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Alıntı Fiassa_199 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında Grande Punto ile Linea'nın birbirlerinden bir farkı yok (Bagajı ve bulunduğu segment dışında). Kaldı ki Grande Punto'nun bagajına 3 tane valiz (ya da çuval) sığdırabiliyorsunuz (deneyimlerimizden yola çıkarak söylüyorum). Ama sizin kriterlerinize en iyi Linea Multijet cevap verir derim.
    valizden valize tabi değişir ama 4 kişil bir ailenin 15 günlük kıyafetini almaz maalesef yada şöyle sölim 50 kiloluk 3 çuvalı zorla alır 4.cüyü almaz

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

sizin için en ideal linea
    105 lik multijet bir linea sizi hem genişlik hem serilik olarak tatmin edecektir

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Vallahi kardeşim..Ben kişisel deneyimlerimden yola çıkarak arkadaşlarıma katılamayacağım.Bugüne kadar hep büyük arabalar tercih ettim. Astra 2003 ve Laguna 2004 modelleri oldukça hacimli.Ortalama 450 lt bagaja sahipti bu araçlarım. Ancak bagaj ne kadar büyükse o kadar dolduruyorsunuz. Bana bu arabalar da yetmedi. Üstelik cok kalabalık degiliz ,bir kızım ,eşim ve ben...Dolayısıyla herseyi yanına almak istersen hicbir bagaj yetmeyecektir. Ş.içinde büyük arabanın sıkıntılarını da yaşadım, hem de cok fazla...Araç büyük oldugu icin hakimiyet azalıyor...Gecen sene ben delineaya yazılmıştım ama vazgectim, şimdi Allah nasip edersen yarın punto evo mu teslim alacağım. 275 lt bagaj ş.içi ve 2-3 valiz icin yeterli. Abim durumu müsait olmasına ragmen hyundai getz ile 3 cocuk büyüttü. Arkadaşım 2 cocuklu ve nissan micrayla büyüttü...Hepsi ufak arabalar, hem yakıtı uygun hem gezmesi keyifli...İllada bagaj diyorsanız senede 1-2 gezme icin 500-600 tl fiyatla port bagaj öneririm ki benim de düsüncem bu acıkcası....Linea 10 lt yakar (gercek veri budur), puntolar 8 civarı yakar...Araba geniş diye yanına herseyi almak isteyeceksin, cogu tatil ya da gezi , bircogunu giymeden geri getirdigin giysiler ve hickullanmadıgın malzemelerle gecer. Bence bir daha düşün...kaldıki evo nun icini görünce linea istemeyeceksin. Linea puntodan üretilen bagaj ilavesi yapılmış bir araç.Arka koltukları bu segmentteki bir araç icin dardır.Ama deli gibi bagajı var 500 lt o ayrı...Ben 2007de sunulmuş linea yerine şimdi tasarlanmış cok yeni olan bu kaliteli tasarımı tercih ettim. Punto Ev0 derim ...

18. Bu mesajı için 3 kişi nerhal61'ye teşekkür etti:

By xx
    ancester - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 151

sadece bagaj olarak düşünmeyin. lineanın ciddi dönme problemi var. ön arka teker mesafesi sanki çok fazla ve şehir içinde araç tam kabusa dönüyor. eğer kullanım ağırlığınız şehir dışı ve park problemi yoksa linea ama tam tersiyse kesinlikle punto. Halit'in dediği gibi ne kadar büyük bagaj olursa olsun yetmiyor...

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Bu arada Linealar yerli üretim...Puntolar İtalya...
    Hilmi nin de dedigi gibi linea muadilleri icinde en büyük dönme çapına sahip araçtır...Başka bir forumda okudugum ve benim lineadan vazgecmemde de büyük etken olan bir konudan bahsetmem gerekir. Bunu yetkili servisle de paylaştım ama abartılmış olarak yorumladılar, hatta olsa duyardık dediler. Sonuçta kimse malım kötü demiyor...
    Konu şu;
    Emotion linealarda yagmur silecek sensörü mevcut. Bu sensör cam ıslandıgında ya da pis su vs geldiginde otomatik devreye giren basit mantıkta calısan bir hadise..Ancak vatandaşın biri bu sebepten ciddi kaza atlattıgını yazmış. Şöyle cereyan etmiş...Cam ıslanmış ve silecek devreye girmiş güzel, sonra başka bir su gelmiş ve silecek calısmamıs , tabi panik anı ve önünü göremeyen sürücü manuel olarak silmeyi denemiş zira olmamış (otomatik sensörlerde elle silmek mümkün degil) ve kenara cekmiş. Arac reset olunca sistem tekrar devreye girmiş. Tam detayını araştırınca bulabilirsiniz. Adam mahkemelik oldu ve aracını geri vermek icin uzunca bir süre beklemek zorunda kaldı. Oluş şeklini yanlış ifade etmiş olabilirim ama aklımda kalanalar bunlar...Sonrasında forumdan başka kişiler de bu sorunu tespit etmişler..Bazısı fiatın servisine giderek yeni yazılımla hallettiklerini söylediler. O zaman 2008 modelleri kapsıyor diyordu ama 2009 alan bi vatandaş da aynı şeyi söyleyince, kaza atlattım yazınca ben linedan sogudum. Tabi dynamic ve active lerde yok öle bi durum ama emotion icin böyle bir sey okudum. Bi süre de takip etmiştim. Şimdilerde durum ne linealar icin bilemiyorum ama umarım düzeltilmiştir.

Yanlış anlaşılmasın markayaı ya da modeli karalamak icin söylemiyorum. Arac almayı düsünen ve internetten arastırma yapan biri olarak okuduklarımı paylaşmak istedim. Sonuc olarak siz bunlara ragmen linea alacam deseniz ve bunu satıcıya sorsanız, hayır yok öyle bisey diyecek. Kendi arastırmanızı kendiniz önceden yapınız, nacizane tavsiyem.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alp Can
    Nereden
    Erzincan
    Rengi
    Yok

Senede iki kez eşimi memleketine götürüyorum yaklaşık 1250 km gidiş bi okadar dönüş ( kayınvalideden kayın pederden uzak zor oluyo özlüyorummm hemde çoook ama ne yapalım artık ) bunun haricnde genellikle şehir içi kullanımı lineanın manevra kabileyeti hakkındaki yorum doğru olabilir sınıfının en dar ve en uzun aracıymış. şehir içinde sıkıntı olabilir belki. Yeni evo öneren nerhal61 içini gördüm müthiş, kesinlikle harika bir araç ancak ben ikinci el düşünüyorum ( sıfıra şuan gücüm yok kredi ilede uğraşmak istemiyorum 25.000 e kadarlık bir araç yeterli olur) yorumlar için teşekkürler anladığım kadarıyla bir fiat kardeşiliği söz konusu bu inanın çok güzel böyle bir forumun olmasına inanın çok sevindim fiat grubu bir araç alacak olsam yardımcı olacak bir çok insanın olması gayet güzel teşekkürler
    Konu beybagi tarafından (01/03/2010 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir.

Şafak Yirmibeş
    safajk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 16

O yağmur sensörü problemi yeni modellerde yok çözüldü diye biliyorum.. Problemli araç sahibi olan arkadaş fiata dava açıp parasının tamamını geri aldı diye biliyorum 2009 ve 2010 modellerde o problemle karşılaşmazsınız

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Bu konuyu benim yorum yapmam çok doğru olur. GP' sini satıp ardından hemen Linea alan ve geçen hafta onu satıp şu anda yeniden GP arayan birisi olarak hemen yorumlarımı yapayım.

Linea benim çokta içime sinen bir araç olmadı. GP Active ve Linea Active modellerini karşılaştırdığımızda Linea' da City direksiyon, Elektrikli aynalar, Anahtardan ve düğme ile bagaj kapağı açma, Direksiyondan müzik kumandası bulunmuyordu. Benim Linea 1.3 Multijet Active 2008 model bir araçtı. Linea bir genç için hiç ideal bir araba değil. Ayrıca gerçekten çok uzun. Park olayı şehir içinde sıkıntılı. Puntoya nazaran biraz daha fazla yakıyor. Ama aile için güzel. Bagajı çok geniş. Punto Lineaya göre çok daha sempatik bir araç. Heleki gençseniz. Puntomu satarken amacım daha geniş bir araba almaktı. Ama o bagajı hep kullandınmı derseniz hayır kullanmadım. Geniş bir aracın bana artısı pek olmadı. Bizde 5 kişilik bir aileyiz. Velhasıl Linea benim için Puntonun yerine geçmedi.

irfan öz
    taipen71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 36

Benim şuan kullandığım aracım linea 1.3 dynamic duologic yazılanları okudum tabiki beğenende olur beğenmeyende ancak çok memnunum esp asr her şey mevcut aracımda bağaj gerçekten çok önemli heleki çocukda varsa biraderde punto var uzun yola gideceği zaman benden arabayı istiyor çünkü bagaj küçük kriterleriniz nedir bilemem ancak karar verirken herşeyi hesaba katmanızı öneririm

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Tabi Dynamic veya Emotion olunca iş daha değişik olur. Ama Linea' nın Active modeli çok boş.

suat taner
    lionT-JET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 233

buyuk bır bagaja ıhtıyacım olsa sw bır arac alırdım.onun dısında kesınlıkle gp ve tjet dıyorum.

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hüseyin Özden
    ozdkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 71

2 aracıda aktif kullanan biri olarak (linea=şirket, punto=şahsi aracım) linea derdim.. çünkü bagaj büyüklüğü büyük avantaj. süspansiyon sistemi daha yumuşak daha konforlu. gp süspansiyon sistemi sert.. arka diz mesafesi daha uzun. arkada oturan daha rahat oturuyor. motor performansı iyi. 1.3 multijet için konuşuyorum 90 beygirin gücü tatminkar. 5. viteste 75 lik gp çok zayıf, ama linea baya bi gidiyor.. gp daha çok spor tarzı bi araca daha yakın. uzun yolda linea daha az yorar diye düşünüyorum.. lineanın sevmediğim yönü yol gürültüsü alıyor. ses izalasyonu yok gibi. benim kullandığım active model diye olabilir.. belki dynamic veya emotion larda bu sorun yoktur. 1.6mjet 105 lik versiyonu 2.elde yok gibi bişi. yani çok az var. o aracı alan kullanır çünkü. donanımlı bir linea öneririm ..

32. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BARIS ATABEY
    predator_ant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 BHA 87
    Edilen teşekkür: 77

Alıntı sancak26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende puntoyu alırken aynı ikilemde kaldım. Genelde şehir içi kullanacağım ve 2 kişi olduğumuz için tercihimi puntodan yana kullandım.
    çocuk olduktan sonra anladım ki bagaj bir araba için herşey. çocuk arabasını koyduğun anda bitiyor bagaj. Bide lpg taktırdığın zaman yedek lastik arka koldukta yanlış tercihten yana çok pişman oldum ama ne fayda..

Aile için linea...

+ 1 milyon

34. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/4 1234 SonSon