Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
62 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Punto mu Linea mı? En iyi seçimde yardım lütfen.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

benim kabuğum var 3 aylık tatil malzememi sığdırıyorum. oğlanın bisikleti bile sığıyor bagaja. küçük falan değil yerleştirme meselesi.
    Gezgin Gp.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Süspansiyon olarak GP daha sert bir süspansiyona sahip. Linea o açıdan daha iyi.
    izolasyon olarak bence ikiside aynı. Hiç farkları yok. İki araçta yol sesini alıyor.
    Active donanımda Linea standart 90 beygir bir güce sahip. Punto 75 beygir.
    Linea daha ağır bir araç ama. Ama iki motor ve aracı kıyaslarsak Linea yakıt tüketiminde daha fazla harcıyor. Linea' nın 20 kuruştan aşşağı şehir içinde yakıt tüketimi olmaz. Baya kullandım ve Linea ile baya uzun yolda yaptım. Daha geniş olması sebebi ile Linea' da uzun yolda daha ferah bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Punto ile biraz kalabalık bir şekilde uzun yola çıkarsanız bir süre sonra araç içinde sıkılabilirsiniz bu bir gerçek. Ama Lineanın dolusu gerçektende güzel. Araç çok konforlu oluyor. Active modeli baz alırsak eğer Puntoya göre çok fazla kırpıntı var ve fiyatı daha pahalı. Üstelik yerli üretim olmasına rağmen. Birde benim gördüğüm Lineanın Göğüslüğü Puntodan daha dandik gibi. Biraz fazla doldurunca torpido kapağı hemen sarkıyor.
    90 beygirlik motor ile uzun yolda 200 km hıza ulaşabiliyorsunuz. 75 beygir ile Punto hız konusunda bu kadar yapmıyor ve motor çok bağırmaya başlıyor.
    Fakat Puntonun sempatikliği asla o arabada yok. Lineanın içinde kendinizi yaşlı gibi hissediyorsunuz.

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Linea şehir içinde bir depo ile düzgün kullanımda dibi vursan 600 km' den fazla gitmez. Ama punto 700 km yapar diyorum.

Ahmet KARAAĞAÇ
    drahmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    38 AK 253
    Edilen teşekkür: 75

slm arkadaşlar bende gp emo babamda ise linea emo var. öncelikle gp daha spor ve kıvrak bnda saten herkes hemfikir. bizim gp nin en büyük artısı bence sorunluda olsa city. ben lineayı kullanırken zorlanmaya başladım
    ancak benim kanatim lineanın gösterge paneli, göğüsü döşemesi, gpden kaliteli. yada o hissi verecek yönde tasarlanmış. ayrıca linea emodaki karanlık sensörü ve keşke benim arabada da olsa dediğim kendiliğinden kararan dikiz aynaları çok kolaylık sağlıyor. öte yandan yağmur sensörü yazılımla düzeltildi bununda bilgisini vereyim. sorun aslında çok basitken fiatın bunu kabullenmeyip olayı uzatmasından çıkmıştır. sensör açıkken arabayı çalıştırdığınızda sensör devreye girmemmektedir ki bu olması gereken bi durum sonuçta siz arabayı çalıştırdığınızda silecekleriniz cama yapışmış(buzlanmadan) yada 20 cm lik bir kar kütlesinin altında olabilir. ancak auto modunu devreye geçirmek sizin elinizde. herhangi bir müdahale yeterli sileceklere. işte yazılımın hatası burda ortaya çıkıyordu müdahale sonrası sistem 10-15 sn kilitleniyordu ve hiç bir işlev yapmıyordu. ancak şuan öyle bir problem kalmadı. ve sistem gerçekten dengeli çalışmakta.
    blue me gpde opsiyon galiba ama linea emoda standart ve süper birşey. arabanız sanki siznle konuşuyormuş gibi ve usb den müzik dinleyebiliyorsun.
    linea lastiği 195-60-R16 olmasına rağmen bizim gplerden daha konforlu yol sarsıntılarını daha az hissediyorsun ve gerçekten süper bir bagajı var
    ama tüm bunlara rağmen ben gp mi seviyorum

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

irfan öz
    taipen71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 36

Alıntı demon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Linea şehir içinde bir depo ile düzgün kullanımda dibi vursan 600 km' den fazla gitmez. Ama punto 700 km yapar diyorum.
    Benim kullandığım araç linea değil o zaman ben 5 kişi öğretmenim sincan dikmen arası gidiyorum ş.içi 140-150 arası yakıyor dikmen malum rampa 50 tl ile 350 km yi ş.içi rahat görüyorum ışık yanınca 7lt kaldığı yazıyor klavuzda ki buda ş.içi 100 km yapar ancak ben hiç denemedim 1.3 den bahsediyorum duologic fabrika verileri 6.1 dir buda 183 e denk gelir kilometrede kesinlikle 150 nin üzerinde yakmıyor benim aracım
    Konu taipen71 tarafından (02/03/2010 Saat 09:12 ) değiştirilmiştir.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Linea nın yeni modellerinde sensör olayının çözülmesine sevindim. İhtiyaca göre tercih meselesi haklısınız...yazılanlardan okuduguma göre gp yle de yeterince bagajla yola giden var, lineayla da...Ama yine de benim önerim, uzun bir araçla ş.içinde zorlanmaktansa gp kasalar tatilde kullanacagınız üzere bir port bagajla o ihtiyacı da karşılar. 2004 model bir gp ye taktıran arkadaşımın resimlerine baktım forumdan. Süper vallahi. Hem de thule marka en iyisinden taktırmış...
    Uzun yolda araçta sıkılabilirsiniz denmiş, bütün yorumlar tercih meselesi görüldügü gibi...Sonuçta hangi araba olursa olsun bir kutunun icinde gitmek ne akdar keyif verir degil mi? Ama icerde oynayacagınız cok sey varsa daha az sıkılırsınız bence...
    Activeler donanım olarak düşükse de onun icin bile cok güzel tasarlanmış evolarda...

Keyifli forumlar

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

sertaç şimşek
    sertaç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 15

benim arabam 2009 model gp dnamic ask ve cp paketleri mevcut.
    ani yağmur sensörü benim arabamda da var. bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ve devreye girmesi gereken yerde giriyor çıkması gereken yerde de çıkıyor
    soruya gelince linea mı yoksa gp diye bi soruya vercek cvp bulamadım ben. ikisi birbirinden farklı araçlar. linea mı yoksa laguna mı veya corolla mı diye sorsanız bişeler söölerim ama linea nerde gp nerde yaşınız gençse ve spor bi otomobil arıyorsanız gp, aileniz varsa ve ailenizle beraber seyahatlere gidyosanız linea. ikisi de farklı şeyler.
    sertaç şimşek...

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan GÖÇKON
    hakan26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26B5657
    Edilen teşekkür: 107

Alp bey 2.el düzgün bir GP alın bakın keyfinize,araç o kadar da dar değil beklentilerinizi karşılıyor.Linea ya bir türlü ısınamadım.Eğer kendimi sıkıştırıp yeni araç diyorsanız Citroen C3 ü incelemenizi tavsiye ederim.Araç gerçekten teknolojik ve güvenlik açısından dolu,bagaj hacmi 300 lt ye çıkartılmış.Son karar tabiiki sizin..

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

Evet C3 arkadaşımda var...İç mekan koltuklar vs kalitesiz diyebilirim. Ama sürüşü zevkli, içeri makul oranda ses alıyor,onunki 1.4 xfurio benzinli düz vites 2008 model 28bin km de...Ama vites geçişleri mükemmel, hari bi vites kutus var...Egsoz sesi harika keyif veriyor.İç tavan yüksek ve cok ferah.Bagajı 300 lt ve sınıfının en büyük bagajı...Ama abs yok ve bunu hissediyorsunuz.Direksiyonu cok hafif,ekstradan city moduna gerek bile yok bizimkilerde olan...Ön iki cam otomatik,sis farı yok.Yol bilgisayarı vs var...Ve yakıtı cok ekonomik. Arkadaşım cok sakin de kullanır ve rahat 650 km leri görüyor 45 litre benzin ile...C3 ler de tercih edilebilir...ama iç mekan keyifsiz onu belirteyim...2. elleri (benzinliler icin söylüyorum) fiatlardan da düşük tüm fransızlarda oldugu gibi...

16. Bu mesajı için 2 kişi nerhal61'ye teşekkür etti:

Hakan GÖÇKON
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26B5657

Halit bey ben yeni çıkan C3 ten bahsediyorum,eski C3 le aralarında dağlar kadar fark var.Eski C3 ve GP karşılaştırması ortada ben de GP sahibiyim.Nacizane fikrim siz de yeni C3 ü incelerseniz beğeneceksiniz.Saygılar...

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Halit BEBEK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON

yeni c3 mü? Link var mı arkadaş bi baksam...Kasa falan farklı mı?

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan GÖÇKON
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    26B5657

Evet Citroen in sitesinde mevcut lansmanı yapıldı gerçekten çok hoş ve dolu bir araç

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Fırat Serhat
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı taipen71 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim kullandığım araç linea değil o zaman ben 5 kişi öğretmenim sincan dikmen arası gidiyorum ş.içi 140-150 arası yakıyor dikmen malum rampa 50 tl ile 350 km yi ş.içi rahat görüyorum ışık yanınca 7lt kaldığı yazıyor klavuzda ki buda ş.içi 100 km yapar ancak ben hiç denemedim 1.3 den bahsediyorum duologic fabrika verileri 6.1 dir buda 183 e denk gelir kilometrede kesinlikle 150 nin üzerinde yakmıyor benim aracım
    Ben bunu depoyu fulleyip defalarca denedim. İzmir trafiğinde Linea ile bir depo 600 km üstüne çıkamadım. Aracı hiçte zorlayarak kullanmam ve nazik kullanırım. Çevremde kullanan insanlarda 600 km üstüne çıkamadılar. Kullandığım araçta 1.3 Multijet Active modeli idi. Dualogic ne yakar bilemiyorum. Bindiğim aracın fabrika verisi şehir içi 6,5 lt. Ki hepimiz çok iyi biliyoruz ki araçlar hep fabrika verilerinin üzerinde yakarlar. Bence siz bu durumda aracınızı ömür boyu satmayın. Daha az yakan Linea bulamazsınız Sizin hesabınızda hata var gibi. En güzeli depoyu fulleyin. Sadece şehir içinde ışık en dibe vurana kadar kullanın. Bakalım kaç km yapacaksınız. 1200 kg ve 90 beygir bir araç 20 kuruştan aşşağı yakmaz şehir içinde. Şehir dışında tüketim baya farkediyor.
    Konu demon tarafından (02/03/2010 Saat 16:15 ) değiştirilmiştir.

Alp Can
    beybagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Erzincan
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Linea ihtiyaçları Grant Punto istekleri karşılıyor giişliği gibbi. Birinin bagajı, genişliği, süspansiyon konforu, diğerinin ise şık tasarımı ve spor duruşu.
    "Gazla uçabilirsin ama frenle konamazsın."

Fırat Serhat
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Arkadaşım Linea alacaksan en azından dynamic versiyonunu al. Yoksa çekilmez

irfan öz
    taipen71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 36

Alıntı demon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bunu depoyu fulleyip defalarca denedim. İzmir trafiğinde Linea ile bir depo 600 km üstüne çıkamadım. Aracı hiçte zorlayarak kullanmam ve nazik kullanırım. Çevremde kullanan insanlarda 600 km üstüne çıkamadılar. Kullandığım araçta 1.3 Multijet Active modeli idi. Dualogic ne yakar bilemiyorum. Bindiğim aracın fabrika verisi şehir içi 6,5 lt. Ki hepimiz çok iyi biliyoruz ki araçlar hep fabrika verilerinin üzerinde yakarlar. Bence siz bu durumda aracınızı ömür boyu satmayın. Daha az yakan Linea bulamazsınız Sizin hesabınızda hata var gibi. En güzeli depoyu fulleyin. Sadece şehir içinde ışık en dibe vurana kadar kullanın. Bakalım kaç km yapacaksınız. 1200 kg ve 90 beygir bir araç 20 kuruştan aşşağı yakmaz şehir içinde. Şehir dışında tüketim baya farkediyor.
    Biz bunun tartışmasını okulda arkadaşlarlada yaptık ve 1 haftalığına bir arkadaşla araçları değiştirdik ve test ettik arkadaş benden daha hızlı sürüyor ben aracı yormam kullandığı yer şehir merkezinde ve bir hafta sonunda sonuç onun ölçümüne göre 165 kuruş he bu hesabı nasıl yaptı derseniz depoyu fulleyip 42ltx3050=12800 tl 780km yol şehir içi yol aldığı ve kendi aramızdaki tartışmaya son noktayı koymuş olduk zaten şu an satma gibi bir niyetimde yok

Serhat SİPAHİOĞLU
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942

Bu uygulama bana göre çok estetik oldu. Yolda görenler çok güzel bulduklarini söylüyor. 320 litre bagaj hacmi var. Yolda ne ses ne de hiza hiçbir olumsuz etkisi oluyor. Yakişta da fark hissetmedim desem yeridir.
    Gezgin Gp.

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Karaaslan
    BSK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 310

Serhat bey tatile giderken port bagajınızı kiralamayı istiyorum her bu resmi gördüğümde, söylemek bu güne kısmetmiş.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !

Serhat SİPAHİOĞLU
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942

Serdar bey benim de tatillerim uzun süreli oluyor maalesef.
    Gezgin Gp.

Serdar Karaaslan
    BSK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 310

Çok şanslısınız o zaman Serhat bey, öğretmen misiniz?
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon