Süspansiyon olarak GP daha sert bir süspansiyona sahip. Linea o açıdan daha iyi.
izolasyon olarak bence ikiside aynı. Hiç farkları yok. İki araçta yol sesini alıyor.
Active donanımda Linea standart 90 beygir bir güce sahip. Punto 75 beygir.
Linea daha ağır bir araç ama. Ama iki motor ve aracı kıyaslarsak Linea yakıt tüketiminde daha fazla harcıyor. Linea' nın 20 kuruştan aşşağı şehir içinde yakıt tüketimi olmaz. Baya kullandım ve Linea ile baya uzun yolda yaptım. Daha geniş olması sebebi ile Linea' da uzun yolda daha ferah bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Punto ile biraz kalabalık bir şekilde uzun yola çıkarsanız bir süre sonra araç içinde sıkılabilirsiniz bu bir gerçek. Ama Lineanın dolusu gerçektende güzel. Araç çok konforlu oluyor. Active modeli baz alırsak eğer Puntoya göre çok fazla kırpıntı var ve fiyatı daha pahalı. Üstelik yerli üretim olmasına rağmen. Birde benim gördüğüm Lineanın Göğüslüğü Puntodan daha dandik gibi. Biraz fazla doldurunca torpido kapağı hemen sarkıyor.
90 beygirlik motor ile uzun yolda 200 km hıza ulaşabiliyorsunuz. 75 beygir ile Punto hız konusunda bu kadar yapmıyor ve motor çok bağırmaya başlıyor.
Fakat Puntonun sempatikliği asla o arabada yok. Lineanın içinde kendinizi yaşlı gibi hissediyorsunuz.