Arkadaşlar P.O nin mazotu harika deneyin ne dedıgımı anlayacaksınız..Yeni geliştirilmiş haliyle super...
Arkadaşlar son zamlardan sonra depoyu bugün fullerseniz para tüketiminiz dolayısıyla da yakıt tüketiminiz daha az olacaktır![]()
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
Arkadaşlar P.O nin mazotu harika deneyin ne dedıgımı anlayacaksınız..Yeni geliştirilmiş haliyle super...
I ' m c a p u l i n g . . .
Konu erdiyilmaz tarafından (25/02/2010 Saat 22:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlariniz birlestirilmistir.
Ekonomi yonunden hem 1-2 kurus ucuz
Hem bellı edıyor kendını ..Kullan hak verıceksın
Ayrıca arabamızı kucumseme ne benzınlılere performans attırır bılıoomusun
küçümsemek ne demek elbette güçlü, ama benzinli puntolar gibi atak değil![]()
Bugün dedim madem bilimsel araştırma varmış tam doldurunca daha fazlada yaksa uçamayan benzin onu karşılıyormuş, bende doldurayım dedim depomu sonuna kadar.
ÇEyrek deponun çeyreği kadar daha vardı ve girdim dedim kardeş fulle.
Demez olaydım192 lira tuttu. Arabam az yakarmı bilmem ama ben ruhsal olarak bayağa bi yaktım bu olaydan sonra. LANET OLSUN İÇİMDEKİ ARABA SEVGİSİNE.
Murat naptın sen ben hep 50 tl alıyorum..
Nasıl uyuycaksın merak edıyorum...
Şaka bı yana sana baya bı gıder o depo hem uçmazda![]()
Abi dur bide sen üstüme gelme yaaBen ne güzel 50 75 koyuyordum canım acımıyordu. Azmı yakar çokmu bilmiyorum ama ben çok yakıcam bi müddet ve kilo veririm sanırım üzüntü stres şok herşey var
![]()
Deposu buyuk araba almıcaksın abıcım
Arkadasımda opel ınsıgnıa var 50 tl atıyorum ışık sönmuyo dıyo![]()
LANET OLSUN İÇİMDEKİ ARABA SEVGİSİNE.
bu sözü tuttum
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Depoyu fullemek yakıt tüketimini mutlaka arttıracaktır ama fark edilir düzeyde mi arttırır bilemiyorum.
Sadece şöyle düşünüyorum. 50 kg %1 etki ederse 15 kg. en fazla %0.5 etki etsin diyelim.
Yılda 2000 lira benzin harcıyorum. Elde edeceğim tasarruf 10 lira.
Bizim araçlarda nasıldır bilmiyorum ama eski araçlar için, eğer sürücünün depoyu yarım bırakma gibi bir alışkanlığı varsa hava ile temas eden yerler paslanırdı. (Uzun vadede, 8-10 yıl gibi bir süre) Bu nedenle depo dibinde oluşan tortu yakıt sistemini tıkadığında araba kafa sallar, gaz yemez ve bazen de yolda kalırdı. Geçici çözüm ise depo kapağını açıp, yakıt hortumundan geriye hava pompalayıp depodan fokurdama sesini duymaktı.
Şimdi, depom 10 yılda paslansa, bu günün yılda 10 liradan 100 lira yapar.
Eğer bu gün bir depo temizletmenin veya yolda kalmanın maliyeti 100 lirayı geçiyorsa ki geçiyordur, ben depoyu dolu tutmayı tercih ederim. Depoyu dolu tutmanın başka avantajları:
- Yolda Opet (veya sürekli müşterisi olduğunuz başka petrol) e yetişebilirmiyim endişesi yok.
- Benzine zam geldiğinde yüzünüzde bir Polyanna gülümsemesi olabiliyor
- Acaba kışın şehirler arası yok kapanırda (Örnek: Eskişehir - Bursa arası mezit dereleri kapanır bazen) içeride ısınacak benzinim olurmu kış günü diye endişe olmuyor
vs. vs.
Ha, 'arabayı sıfır alırım, 5 sene sonra da satarım' bu arada da depo falan paslanmaz diyorsanız o ayrı.
'GP nin deposu boşken de paslanmaz' diyorsanız o daha da ayrı, onu hiç bilmiyorum öğrenirsem memnun olurum.
işim gereği sık sık şehir dışına giderim ve eskiden beri alışkanlık olacak ki depoyu genelde fullerdim....dim dedim çünkü artık aracım yok
ancak ne ilginçtir bir çok kez denedim ve bunda o kadar çok eminim ki...
full depo hatta tıka basa dolu depo...da buharlaşma az olacağı için daha fazla yol alıyor...tezine şiddetle katılıyorum...
bir çok kez denedim. pompa attığında bıraktığımda yaptığım yol km hesabı ile full tıka basa yol km hesabı çok farklı çıkıyor.
misal atıyorum. pompa attı. 100 km gittim sallıyom 13 kuruş yaktı.
full tıka basa taşana kadar dolduruyorum 100km gidiyom 10 krş yakıyor.
ister inanın ister inanmayın ama ben bunu defalarca denedim ve iddia ediyorum ki full depo ile gitmek ekonomi yaptırıyor.
bugüne kadar buna bir cevap bulamamıştım ama yukarıdaki bir yazıda full depoda buharlaşma daha az olacağı için yazısını görünce aradığım cevabı bulduğum için bende yazma gereği duydum.
birde düzeltme yapalım depolar artık metal değil geneli plastik bu yüzden paslanma yada korozyon olmaz....
O paslanma olayları kalmadı artık metalden dolayı
Bende depoyu geçen doldurdum 141 lira aldı :****( ağlassamı yaksammı kendimi napsam
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri