albea yerli üretim ya ucuza mal olmuştur o yüzden vardır albealarda:D
Printable View
albea yerli üretim ya ucuza mal olmuştur o yüzden vardır albealarda:D
yine hassaslaşmış forum.:cool0000:
Arkadaşlar Gpnin standartları Avrupadaki alıcı kitlesi tarafından belirleniyor. Avrupadaki yaklaşım şöyle oluyor önce güvenlik dikkat ederseniz gp active bile ilk çıktığında standart çift hava yastıklı ve türlü güvenlik paketleri vardı. Fakat Fiat Türk otomobilcilerin bu kadar talep göstereceğini tahmin edememişti. O sebeple bize gelen araçlar avrupa alıcısına yönelik araçlardı. Arka camlarımız bile mekanikti dynamicte bile. Sonradan yüksek alıcı kitlesi gözönüne alındı ve donanım paketleri bizdeki isteklere göre ayarlandı.
Yani avrupalı için önem sırası (güvenlik-çevreye duyarlılık-kalite) iken bizdeki sıralama (lüks donanım-ekonomi-estetik) olduğundan gp zamanla evrim geçirdi.
Şimdi fiatın ve puntişin bunda ne suçu var? Ben seri 2 ye geçtim ve herşey var arabada.Çok ta memnunum.
İnsanoğlu ne kadar doyumsuz yauw..! 131 e eski renoya binenlerde bizim araca bakıp bakıp nasıl özeniyorlardır. biz ise audi bmw vs lere bakıp özeniyoruz... insanoğluna istanbulu versen şu kocaelide bnm olsa der bence.. kimse yanlış anlamasın hepinmiz insanız hepimizin ortak zaafı bu...
Bütün bunlar bi yana; Abi şimdilik bize ait olan bu bununla yetinicez. hak kazandığımızda daha iyilerine sahip olucaz...
herkeze keyifli forumlar...:)
Herkesi kaderine razı olmuş gördüm :noexpression:
Kimse araçlarının "Optimus " :robot000: veya "Bumble Bee"ye dönüşmesini beklemiyor tabi ki de, şu ufak tefek, insanın gönlünü hoş tutacak ve hatta donanım bile sayılmayacak şeylerin araçlarımızda olması da güzel olurdu.
Madem yeri geldi yazayım :) Ben aracımı almadan önce test sürüşü yaptığım dinamik araçta yol bilgisayarı 3 satır direksiyon ışıkları çalışıyordu. Aracımı aldım ve bunların olmadığını gördüm ve müşteri hizmetleriylse defalarca görüşme yaptım cebimden 50 Tl ödeyerek müşteri memnuniyeti adına direksiyon ışıklarımı taktılar sağolsunlar nasıl bir memnuniyetiyse!!! Ama yol bilgisayarımın bundan sonraki dinamik donanım için değiştiği konusunda ısrarcı davrandılar fakat aynı dönemde showroomlarda satılan dinamik araçların yol bilgisayarının 3 satır olduğunu söylememe rağmen bunun bir hata olduğunu kabul etmediler. Bir zaman sonra kabak tadı verdi ve aracımdan dahada soğumamak için üstüne daha fazla gitmedim. Bu gibi basit maliyeti araç maliyetinin yanında devede kulak kalacak şeyleri kırpıp müşteriyi saf yerine koyan Fiat bir şeyi unutuyor??? Bu gibi şeylerle sadece 1 kere kar yapılır müşteri aynı oyuna 2 nciye gelmez...
Asıl konu benim aracım dinamik ancak bu söylenilen uyarı yazılı olarak gelmiyor sadece yanıp sönen dereceyi gösteren 3-5 saniyelik uyarı veriyor gördün gördün. Nedenmi çünkü 3 satır olması gereken yol bilgisayarımı Fiat takmadığı ve bunuda çözümlemediği için...
Benim aracım 2008 active modeli 3satır bilgisayarı direksiyon işıklandırması var ve dış sıcaklık göstergesi ile buzlanma uyarısı yapıyor (ancak arabayı yeni çalıştırdığınız zaman israrla gösteriyor)
valla bende 2009 dynamic var ama yolcu koltuğuna biri oturup emniyet kemerini takmadımı uyarı falan vermiyor. menüden baktım ama oradan da bulamadım. ilginç geldi şimdi bana bu durum.
bu arada hakikaten dış dikiz aynalarında neden sinyal yok onu da anlamış değilim
Arka koltuk aydınlatması yok.Gecelere arabanın arkasın zifiri karanlık.
Cengiz, 5k larda var sadece.Yani emotion 5k larda arka bölümde de aydınlatma mevcut.Diğer hiçbir donanımda bulunmamakta maalesef.Evolarda nasıl bilemiyorum...
buarada sizlerde torpido aydınlatması varmı?bende yokta.
Malesef yok Uğur abi torpido aydınlatması ama bazı arkadaşlar 25 tl ye satılan sensorlu lambalardan alıp monte etmıslerdı.
Tolga, sanıyorum osramın ledli fenerlerinden yapıştırmıştı bazı arkadaşlar:
https://img688.imageshack.us/img688/392/osram.jpg
Mesela ben yapıştırdım oldukça iyi aydınlatıyor..Ledler çok güçlü :) kendinden yapışkanlı olduğu içinde sıkıntı çekmedim hiç
Cengiz, açıkçası ben yaptıracak olsam servise danışıp orijinalinin arka bölüme takılıp takılamayacağını sorardım.Bunun dışında bizim Tofaş-Fiat ın diğer modellerinde kullandığı basit bir lamba belki monte edilebilir arkaya.Benim yukarıda belirttiğim osramlar ise en kolay çözüm.Arka tarafındaki yapışkanlı bölümü tavana tutturunca işlem tamam:) Ancak ben bunu yapmazdım...