Evet, menüden
Printable View
evet insna bazen segment olrak daha düşük modellerde olan özelliğin kendi aracında olmaması na sinir oluyor.
albeanın dizeli rolantisi olarak grande puntodan daha sessiz DB olarak.
adamlar active modeline gövede rengi kapı kolları koysalar, ya da dynamic de olup da active de olmayan bazı özellikleri baz modeline ekleseler, kimse dynamic almaz o zaman. adamların uyguladıkları standartlar hep bir üst modele sevk edecek şekilde müşterileri ve böyle de olması lazım zaten. bakın mesela şimdi gp nin sadece baz modelleri var şatışta ve gözvde rengi kapı kolları, gövde rengi aynalar standart olarak sunuluyor. neden, çünkü alınacak üst model yok...
2007 benımkısı kapı kolları govde rengınde yol bılgısarrayıda full mp3 calar mevcut...
deniz senin aracın modeli dynamic ama activelerde yok malesef :(
BARİ KONU BAŞLIĞINA DÖNELİM
neden aynalarda sinyal yok
Olmaması normal degılmı Active ile dynamic arasındakı fıyat farkından dolayı konmamıs sanırım...
evet işte sıkıntıda orda :d albeaların active modellerinde var bizimkilerde niye yok..Konuyu ilk açan arkadaşta bundan dert yanıyo..dediği doğru aslında en basitinden ekranı 3 satır yapmak çokta malyetli olamsa gerekir ama işte kar kardır diyerekten çaldıkça calıolar :(
Fiatın araba üretme şekli çok değişik kimisinde var olan şey öbürsünde olmuyo nasıl iş analamadım :D
Kuzenım tır söförü yurt dısında aynı marka mercedes tırın ıkı camıda otomatık ama burda kendı camı otomatık dıgerı manual..
Türkiyedeki fabrıkalrda monte edıldıgı ıcın anlayan anladı dımı..::)
İnsanın kafası karışıyo valla. Bütün bu farklılıklar hangi mantıkla, hangi düşünceyle uygulanıyor anlamıyorum. Bu ufak tefek ve gerekli olan donanımları uygulamaya geçirmenin büyük bir maliyeti olmasa gerek. Gövde rengi kapı kolları ve aynalar, mp3 çalar, 3 satır yol bilgisayarı vs. Bu tip şeyler en baz modelde bile standart olmalı artık günümüzde. Onun dışında dijital klima, yan hava yastıkları, sis farları ve buna benzer diğer donanımlarda Active ve Dynamic arasındaki farklar normal ve kabul edilebilir. Öyle değil mi, yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar ?
Benim araç evo dynamic,bazi özellikler beni bile şaşirtti diyebilirim.
Activ ile arasinda 1,150 tl fark vardi ,aradki donanim farkini sayinca
-çelik jant(185 lastik)
-çift bölgeli otm.klima
-park sensörü
-elk.arka camlar ma sens.
-estetik iç aydintlatma(ayrica aracin içindeki bütün butonlar aydinlatmaliki bu çok önemli, bir çok marka bunu es geçiyor.)
-deri direksiyon vites topuzu
-koltuk kumaşlari ve öngögüs kaplama farki
-ön sis farlari(ayrica viraj içini aydinlatma ayarida var.)
eee ozaman direk dynamic olsun dedim.
Ayrica yan koltuk boş olunca uyari vermiyor.
3 derecden sonra buzlanma uyarisi veriyor.
Bütün uyarilarda opsiyon mevcut.(emniyet kemeri hariç iptal edilmiyor)
başka neleri var bilemiyorum daha çok fazla incelemedim ama usb eksik kalmiş ve park sensörü ekranli olsaydi keşke.
Her yıl bir üst modelde olan özelliklerden bazıları alt modellerde de görünmeye başlıyor, arabayı almadan önce Active modelde olmadığını bildiğim gövde rengi dikiz aynaları ve bagajda 12V prizi görünce şaşırmıştım.
Aslında bu konuda herkes haklı, benim arabamın MP3 çalamıyor olması (bir MP3 çalıcıyı en fazla 40 liraya satın alabiliyorsam bunu arabanın içine koymanın ek maliyeti 20 liradır en fazla olsa), direksiyon üzerindeki butonların aydınlatmasının olmaması da can sıkıcı.
FIAT a toplamda 100 - 150 liraya maliyet ile bu arabaya bir kaç güzel özellik daha eklenebilirdi. (torpido gözü aydınlatması, kilit, sol tarafa da geri vites lambası vs.) ama koymuyorlarsa bir tek nedeni vardır üst modele teşvik etmek.
Binilen albea taksi 2009 fln olabilir, örnek olarak 2006 puntodan bi kaç donanım fazlası da olabilir bunu da dikkate almak gerek
Farklı donanım paketi yaratabilmek adına önce en dolu modeli üretiyorlar, ne varsa koyuyorlar arabaya. Sonra bir alt paket için olmasa da olur denen "lüksleri" kaldırıyorlar. Daha sonra onun altındaki paket için bir miktar daha "konfordan ve güvenlikten" feda ediliyor. Bazen görünümden de kırpılıyor. Her paketin arasına birkaç bin TL fiyat farkını çakınca oluyor size "3 farklı donanım paketi, onlarca opsiyon seçeneği" sunan ve "her bütçeye hitap eden" bir otomobil modeli.
Zamanında Renault 12 modellerinde opsiyonel sağ yan dikiz aynası satılan bir piyasada gayet normal bir durum...
evet arka koltukta 3.kafalık mevcut.
ama keşke sende dynamik alsaydın,sadece çelik jant bile çok fark deiyor.
yinede kazasız belasız güle güle kullan.
bu arada evo yeşil de ilgi çekici bir renk.
Gönül isterki tüm donanımlar araçlarımızda olsun ama maalesef bunun mümkünatı yok.Bu haliyle de araçlarımız sınıfının en iyi baz donanımlarına sahipler,
Albealarda da birçok özellik opsiyonel zaten.Hatta bir dönem teypsiz bile alınıyordu.Belki hala da öyledir...