"Ankaralı bu camlar ne?" kısmı gerçekten çok iyi olmuş![]()
Ya siz şanslısınız ya ben şansızım
Atakulenın ordaki çevirmede filmlerden cezamı yedim.Zamanında çok para verdiğim için sadece önleri soktum cezadan sonra
1-2 defa arka camlar (tek kapı oldugu ıcın arka camlarda ufacık) fimli oldugu ıcın bıle uyarı aldım
Geçenlerde de telefonla konusuyorum dıye ceza yedım
Peşimdeler sanki![]()
Arkadaşlar yazılanlar cok hoş gercekten bende bir emnıyet mensubuyum ve benımde puntom var ama boyle bıseyle karsılassam belkıde punto sevdalısı oldugumden bende es gecerım...Ankara burokrası kentı oldugu ıcın aslında emnıyettekı arkadaslarımız bıraz urkekler.yazsammı yazmasammı dıye çelıskıde kalıyorlar..
İzmirde mesela oyle degıl polıs arkadaslara gayet kıbar olun ve gercekten sucunuzun hafıfletıcı bır sebebı varsa korkmayın.Ama kırmızıda gecıpte yalvarmayın..!
Goçum ben savcıyım deyıp uygulamayı transıt gecen opel vectra aracı takıbe aldıgımızda o goçum dıyenın savcı degılde adliyede memur oldugunu ogrenınce bızde şok olmustuk..
Siz siz olun kıbar ve gözlerının ıcıne bakarak konusun ..Dedıklerımı hatırlıcaksınız ve kazanan sız olursunuz..
I ' m c a p u l i n g . . .
Abi birazda emniyet müdürüyle alakalı.Ankarada geçen seneye kadar bukadar sert çevirmeler olmuyordu.Senelerdir filmli,egsozlu vs gezip bir sorun yaşamazken artık nerdeyse imkansız hale getirdiler.Tüm arkadaşlarım da artık filmsiz geziyorlar.Bunun en büyük sebebi kayseriden gelen emniyet müdürü.Polisler bile diyorlar yani 1 sene içinde tüm böyle modlu araçları normale çevirtcez diye.Zaten yolda dikkat ederseniz eskisi kadar kalmadı ankarada modlu araç.
Bi arkadaşımın 106 sı vardı komple modlu.2 sene boyunca ankarada birkere ceza yemedimde 1 seferlıgıne kayserı gitmiştim iş için daha şehir girişinde ceza yemiştim demişti(şimdinin emniyet müdürümüz ozamanlar ordaydı).Ondan şaşırmıyorum![]()
Arabaya tav olmuş birde çotrba içmek istemiş canı heralde ya sen analamdın yada anlamamazlığa gelmişsin..Sanşlısın ksıacası![]()
Ekremcim Kayseri emn muduru aksaraydan gelmıstı kayseriye ve kayseriyi adam ettı dıyebılırım.Bu mudurun en cok taktıgı konu trafıktır.Modifiyeli ve kanuna aykırı donatılmıs araclar.Ankarada 24 yıl yasadım.
Taksı söförlügü bıle yaptım uçan adam dıyorlardı bana
bknz:emek taxi 06 t 0626
O zamanlar bıle evet bu kadar sıkı degıldı kontroller ama yınede cok fazlaydı.Mesela kolejden bahcelıye kadar 3 cevırmeye gırerdım.!
1-kolej kalp hast önü
2-ssk işhanının önü
3-Tandoğan or-pa önu
4-beşevler(bazen)
Belkı bır araba parası ceza yemısımdır...
2 yıl dişinizi sıkıcaksınız ...
Kayserili emniyet müdürü şimdiden efsane oldu, dikkat ettiyseniz kamera olayına baya ağırlık verdiler Ankara'da. Eryaman'da oturuyorum sokak arasındaki trafik lambasına bile kamera koymuşlarKayseride öğrenci arkadaşlarım var eleman 70le radar cezası yediğini söyledi meskun mahal liimiti aşıldığı için, bu adam gidene kadar bize ot yoldurur
![]()
Arkadaşlar.
Şahsi düşüncem bu tip Müdür'lerden ülke çapında 100 hatta daha fazlası olmasının millet olarak çok büyük faydası olacağıdır. Düşünün bir kere. Disiplinsiz ve kuralsız yaşayan insanların nasıl canımıza, malımıza zarar verdiğini. Ayda bir kere forumda bu tip insanlardan şikayet etmiyormuyuz. Başına buyruk yaşayan insanlar gerek trafikte, gerekse sosyal hayatta, kendi halinde yaşayan bütün emekleri ile birşeylerin sahibi olmuş diğer insanlara ne kadar büyük acılar ve üzüntüler yaşatıyor.
Başta emniyet müdürleri, amirleri olmak üzere tüm emniyet çalışanlarına milli duygular içerisinde yaptıkları uygulamalardan dolayı destek ve minnettar olmalıyız diyorum.
Mesleğinin ve konumunun verdiği avantajla haksız yere ve veya şımarıklıkla halkımıza sıkıntı yaşatan, adaletçilikten ziyade kuralcılığı benimseyenleri de kınıyorum. Kurallar, insanların refahı için vardır. Kuralların çok acil uygulanması gerekmeyen kısımları da olduğu kanısındayım.
anladım anlamasına ama salağa yattım birazankara da böyle polisleri mum ışığında arıyorum valla. çevirmede durdurup dedikleri ilk şey, sert bir şekilde "EVRAKLARINI VER!". Gaziantep'de ise "Ankaralı bu camlar ne?"
işte fark
erdem kendine dikkat et, yakında box'ı bile söktürecekler sana
Evet senin mesajını okudum, ertesi gün bu olayla karşılaştığımda aklıma ilk sen geldin, aha şimdi hapı yuttuk dedim içimden ama.....
sana kesinlikle katılıyorum deniz abi. suçunuzu kabullenip kibar bir şekilde davranırsanız, onlar da bu sefer yavaştan muhabbete girip en azından daha hafif bir şekilde kurtuluyosunuztecrübeyle sabittir
yanlış anladın sen deniz abiçorba demek istemedi bence
![]()
foçada çok değerli bir arkadaşımın teknesinde söylemesi ayıp rakı balık yaptık. gece geç saatte manisaya dönmek için yola çıktım. alkollu olduğumdan tedbirli gidiyorum. foçanın çıkışında jandarma trafik dur çekti.
yawaşlayarak yanına yanaştım
" Alkollüyüm arkadan yaz" dedim devam ettim arkamdan jandarma bağırdı ....
"emniyet kemerini taaaak!!!!!"
ben emniyet mensuplarının çokda gaddar olduğuna inanmıyorum. bi çok zman çevirmede derdimi adam akıllı anlattım bir çoğundada sorun yaşamadım. hiç ceza yemedimmi yedim... ama hatalıydım..
_NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......____
Sonuşta biz hem kendı hemde insanların huzuru için çalışan ınsanlarız...Arada çürük domates yokmu elbettekı tum mesleklerde oldugu gıubı vardır.Bize devlet maaş veriyor gerısı vıcdanına kalmıs.
Ben yolda hangı arabayı durdursam eger ıstersem mutlaka bır eksık cıkarırım...
Kurallara uymamız gerektıgını dusunuyorum egerkı zevkımız ıcın bıseyler yapıyorsak(modifiye gb) cezalarda kacınılmaz olur.
Ülkemızde ve dunyada trafık kuralları ne ıcın konulmustur insanların can guvenlıgı ıcın...
Benı anlamıs olmana sevındım...Can![]()
Deniz abi kesinlikle sana katılıyorum,amacım polisleri eleştirmek değildi zatenKurallar belli en başından beri kontrol etselerde etmselerde yasak yasaktır yani
Ama hakkaten goruntuden cok kalıtelı bır fılm çok iyi oluyordu yazın bile aracın içi gölge gibi oluyordu nefret ediyorum şu güneştenen önemlisi abi baya para bayıldıktan sora sokuyorsun elınde kalan naylon bı parça hıc bı ıse yaramıyor baka kalıyorsun öyle.Sokuldukten sora filmi atmaya bıle kıyamadım iilk seferde
![]()
Bende en ınce ama cok kalıtelı bır fılm var ne ankarada ne ızmırde cevırmede hıc sorun yasamadım..
bir şeyi gerçekten çok merak ediyorum,camlara film taktırmak TAMAMEN mi yasak,yoksa bunların bir ölçüsü varmı,ben ölçüsü var diye biliyorum,eğer ölçüsü varsa çevirmede polis bunu neyle ölçüyor,herhalde türk usulü göz kararıyla ölçüyordur,(çok koyu,az koyu gibi),yani kısaca bu işin bir standardı yokmu?,tamamen çevirmeyi yapan polisin insafına mı kalıyor bu iş.eğer öyleyse hiç adil değil bence,
denzcim sende sorun çıkacağını zannetmiyorum zaten,en kötüsü en son kimliği gösterir halledersin![]()
Konu cann tarafından (02/02/2010 Saat 14:53 ) değiştirilmiştir.
İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..
Evet ölçüsü var nasıl dıceksınız?
Eger muayeneden hafıf kusurlu dıye gecıyorsa bu o fılmı kullanabılırsınız anlamında ..
cunku ınsanlar saglıgı ıcın genelde fılm taktırıyorlar ve bunu emnıyet teskılatı es gecmıyor gözde yummuyor sadece vatandası dusunerek zorluk cıkarmıyor.
Çok koyu fılmde kasıt aramak gerekmezmı?neden cok koyu ?
Aranan bır sahıs var belkı ,ıcınde cephane var,belkı bırını zorla kacırıyorlar bunu bır bakısta sımsıyah camdan gorebilirmisin..! hayır..
Ayrıca surucunun görüş mesafesını zorlastırır ama sorun elbette bu degıl gunes gozlugude yasak olurdu..
En ınce fılm gayet işinizi görür zaten yagmurlu havalarda bırde aksam ustu sımsıyah oluyorlar..
Dediğim gibi ve herzaman söylerım her kasadan mutlaka çürük domates cıkabılır.
Kimlik konusuna gelınce eger dayanagım o olsaydı emın ol her turlu modıfıkasyonu yaptırırdım..Bana göre herkes ne ise bende oyum...
Saygılarımla...
ölçü konusunda aydınlattığın için teşekkürler,bencede mantıklı,muayene olayını düşünememiştim,bende de var,muayenede hafif kusurlu geçmişti,çok koyu olanlar konusunda söylediklerine de tamamen katılıyorum,ancak anladığım kadarıyla mesleğinizle ilgili esprilere karşı fazla hassassınız,bende öğretmenim,bana sorsan şu anda var olan öğretmenlerin içinde değil öğretmenlik kapıcılık bile yapamayacak kapasitede olanlar var,ama ben kendimi biliyorum,dolayısıyla bu konuda yapılacak olan esprilere de tebessümle yaklaşıyorum,dolayısıyla biz de seni öğrendik artık rahat ol kardeşim,
İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..
(Eger muayeneden hafıf kusurlu dıye gecıyorsa bu o fılmı kullanabılırsınız anlamında ..)
bu cümle yanlış arkadaşlar
muayneye girdiğinizde her türlü film için hafif kusur yazılıyor en koyusunuda en açığınada hafif kusur yazılıyor
kaldıki birde birinci muaynenizde hafif kusur olarak gözüken kusurlarınızla seneye tekrar muayneye girdiğinizde malesef geçemiyor aracınız
çünki 1 yıl önceki kusurlarınız tekrar inceleniyor eğer devam ediyorsa bu sefer ağır kusur olarak yazılıyorlar bu tecrübeyle sabittir
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri