Sayfa 3/6 İlkİlk 123456 SonSon
107 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Polis filmleri hem söktürmedi hem ceza yazmadı :)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Evet ölçüsü var nasıl dıceksınız?
    Eger muayeneden hafıf kusurlu dıye gecıyorsa bu o fılmı kullanabılırsınız anlamında ..
    cunku ınsanlar saglıgı ıcın genelde fılm taktırıyorlar ve bunu emnıyet teskılatı es gecmıyor gözde yummuyor sadece vatandası dusunerek zorluk cıkarmıyor.
    Çok koyu fılmde kasıt aramak gerekmezmı?neden cok koyu ?
    Aranan bır sahıs var belkı ,ıcınde cephane var,belkı bırını zorla kacırıyorlar bunu bır bakısta sımsıyah camdan gorebilirmisin..! hayır..
    Ayrıca surucunun görüş mesafesını zorlastırır ama sorun elbette bu degıl gunes gozlugude yasak olurdu..
    En ınce fılm gayet işinizi görür zaten yagmurlu havalarda bırde aksam ustu sımsıyah oluyorlar..
    Dediğim gibi ve herzaman söylerım her kasadan mutlaka çürük domates cıkabılır.
    Kimlik konusuna gelınce eger dayanagım o olsaydı emın ol her turlu modıfıkasyonu yaptırırdım..Bana göre herkes ne ise bende oyum...
    Saygılarımla...
    I ' m c a p u l i n g . . .

2. Bu mesajı için 2 kişi Kriminal'ye teşekkür etti:

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

Alıntı denizasil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet ölçüsü var nasıl dıceksınız?
    Eger muayeneden hafıf kusurlu dıye gecıyorsa bu o fılmı kullanabılırsınız anlamında ..
    cunku ınsanlar saglıgı ıcın genelde fılm taktırıyorlar ve bunu emnıyet teskılatı es gecmıyor gözde yummuyor sadece vatandası dusunerek zorluk cıkarmıyor.
    Çok koyu fılmde kasıt aramak gerekmezmı?neden cok koyu ?
    Aranan bır sahıs var belkı ,ıcınde cephane var,belkı bırını zorla kacırıyorlar bunu bır bakısta sımsıyah camdan gorebilirmisin..! hayır..
    Ayrıca surucunun görüş mesafesını zorlastırır ama sorun elbette bu degıl gunes gozlugude yasak olurdu..
    En ınce fılm gayet işinizi görür zaten yagmurlu havalarda bırde aksam ustu sımsıyah oluyorlar..
    Dediğim gibi ve herzaman söylerım her kasadan mutlaka çürük domates cıkabılır.
    Kimlik konusuna gelınce eger dayanagım o olsaydı emın ol her turlu modıfıkasyonu yaptırırdım..Bana göre herkes ne ise bende oyum...
    Saygılarımla...
    ölçü konusunda aydınlattığın için teşekkürler,bencede mantıklı,muayene olayını düşünememiştim,bende de var,muayenede hafif kusurlu geçmişti,çok koyu olanlar konusunda söylediklerine de tamamen katılıyorum,ancak anladığım kadarıyla mesleğinizle ilgili esprilere karşı fazla hassassınız,bende öğretmenim,bana sorsan şu anda var olan öğretmenlerin içinde değil öğretmenlik kapıcılık bile yapamayacak kapasitede olanlar var,ama ben kendimi biliyorum,dolayısıyla bu konuda yapılacak olan esprilere de tebessümle yaklaşıyorum,dolayısıyla biz de seni öğrendik artık rahat ol kardeşim,
    İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

(Eger muayeneden hafıf kusurlu dıye gecıyorsa bu o fılmı kullanabılırsınız anlamında ..)

bu cümle yanlış arkadaşlar
    muayneye girdiğinizde her türlü film için hafif kusur yazılıyor en koyusunuda en açığınada hafif kusur yazılıyor
    kaldıki birde birinci muaynenizde hafif kusur olarak gözüken kusurlarınızla seneye tekrar muayneye girdiğinizde malesef geçemiyor aracınız
    çünki 1 yıl önceki kusurlarınız tekrar inceleniyor eğer devam ediyorsa bu sefer ağır kusur olarak yazılıyorlar bu tecrübeyle sabittir

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

6. Bu mesajı için 3 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

mustafa can
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    (Eger muayeneden hafıf kusurlu dıye gecıyorsa bu o fılmı kullanabılırsınız anlamında ..)

bu cümle yanlış arkadaşlar
    muayneye girdiğinizde her türlü film için hafif kusur yazılıyor en koyusunuda en açığınada hafif kusur yazılıyor
    kaldıki birde birinci muaynenizde hafif kusur olarak gözüken kusurlarınızla seneye tekrar muayneye girdiğinizde malesef geçemiyor aracınız
    çünki 1 yıl önceki kusurlarınız tekrar inceleniyor eğer devam ediyorsa bu sefer ağır kusur olarak yazılıyorlar bu tecrübeyle sabittir
    ölçü işi yine yattı desene

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Eğer film koyu ise hafif kusurlu dıye gecemıyor maalesef..Sanırım ilden ile farkediyor...Benden 2 sıra oncekı agır kusur nedenıyle fılmlerını sokuyordu banada sökmemı yoksa gecemeyecegımı soyledı ama ben gectım sebebı ıse ince film olmasıdır.
    Muayenenın asıl amacı karayollarına uygunluk testidir...
    Hafif kusur ıkıncı kez muayenede agır oluyor ve bandrol alamıyorsunuz..
    Mantıklı dusunursek sımsıyah bır camın hafıf kusurlu gecmesı mantıksız sanırım ordakı arkadasların yapmıs oldugu bır kıyak yada ugrasmak ıstememısler...

mustafa can
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782

bu hesaba göre,bir sonraki muayenede filmleri söktüreceğiz demekki,baştan sona saçmalık bence,bir şey ya yasaktır ya değildir,koyarsın ölçünü "şu kadar koyuluktan sonrası yasaktır" dersin 1. muyene 2. muayene falan bakmazsın,birincide geç ikincide sök,sonra git bi daha taktır,böyle bir uygulamada ancak türkiye de olur zaten.

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Maalesef bende bilmiyordum bu muayene işini Filmlerin 2 sene ömrü var demekki sök tak sök tak

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

sımdı muayene yaptır sonra fılm tak 2 sene sonra hafıf kusur 4.senesınde sok
    Aslında hayatın degıl Türkiyemızın bır gercegı...
    Çorbayı herkes anladı anlamasınada benım meslegımden oturu hassas oldugumu dusunmeyın...4 sene akademı okudum ben neyın ne oldugunu kestırebılıyorum...
    Kağan insanlar bazı seylerı anlar ama aile içinde dışa vurmaz.Sanmakı hassasıyet gosterıyorum hayır tarz yanlış anlatabıldıımmı...!

Gp gp
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

sımdı muayene yaptır sonra fılm tak 2 sene sonra hafıf kusur 4.senesınde sok
    Aslında hayatın degıl Türkiyemızın bır gercegı...
    Çorbayı herkes anladı anlamasınada benım meslegımden oturu hassas oldugumu dusunmeyın...4 sene akademı okudum ben neyın ne oldugunu kestırebılıyorum...
    Kağan insanlar bazı seylerı anlar ama aile içinde dışa vurmaz.Sanmakı hassasıyet gosterıyorum hayır tarz yanlış anlatabıldıımmı...!
    Orda çorba yerine rüşvet deseydim dahamı doğru bir tarz olucaktı ??

Kaldıki hepimiz biliyoruz trafik polislerinin çoğu "rüşvet" yiyor.Herkez demiyorum namusuyla alın teriyle çalışan adamlarda var tabiki.Amcam (emekli)ankara emniyet genel müdür yardımcısı neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum yani..Uzatıcak bişi yok !!!

Mustafa Bardakçı
    javelinlivefire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 23

Alıntı KaGaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orda çorba yerine rüşvet deseydim dahamı doğru bir tarz olucaktı ??

Kaldıki hepimiz biliyoruz trafik polislerinin çoğu "rüşvet" yiyor.Herkez demiyorum namusuyla alın teriyle çalışan adamlarda var tabiki.Amcam (emekli)ankara emniyet genel müdür yardımcısı neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum yani..Uzatıcak bişi yok !!!
    Bu cümleleri yazan sen değil misin?
    Eğer rüşvet vermediysen neden üzerine alınıyorsun ve neye dayanarak Trafik Polisinin çoğu rüşvet yiyor gibi bir iftira da bulunabiliyorsun?
    Herkes Polislerden şikayetçi ya da hayatında hep ön yargıları var. Emin olun yaptığımız işi bir gün yapmaya kalksanız kendinizden ve insanlığınızdan nefret edersiniz. Biraz empati yapıp Polisin genelde muhattap olduğu müşteri pörtföyünü düşünün. Hırsızlar, Katiller, Şarhoşlar, Hapçılar, Otçular, Tecavüzcüler, Fahişeler... saymakla bitmez. Bu insanlarla uğraşan insanın ruh halini düşünün. Neyse konuyu uzatmayayım. Ama iki üç tane it için bu kadar kolay bir şekilde Trafik Polisinin rüşvetçi olduğu yaftasını koyamazsınız... Yukarda da dediğim gibi alan ne kadar şerefliyse veren de onun kadar şereflidir...

14. Bu mesajı için 2 kişi javelinlivefire'ye teşekkür etti:

mustafa can
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782

Alıntı javelinfire Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu cümleleri yazan sen değil misin?
    Eğer rüşvet vermediysen neden üzerine alınıyorsun ve neye dayanarak Trafik Polisinin çoğu rüşvet yiyor gibi bir iftira da bulunabiliyorsun?
    Herkes Polislerden şikayetçi ya da hayatında hep ön yargıları var. Emin olun yaptığımız işi bir gün yapmaya kalksanız kendinizden ve insanlığınızdan nefret edersiniz. Biraz empati yapıp Polisin genelde muhattap olduğu müşteri pörtföyünü düşünün. Hırsızlar, Katiller, Şarhoşlar, Hapçılar, Otçular, Tecavüzcüler, Fahişeler... saymakla bitmez. Bu insanlarla uğraşan insanın ruh halini düşünün. Neyse konuyu uzatmayayım. Ama iki üç tane it için bu kadar kolay bir şekilde Trafik Polisinin rüşvetçi olduğu yaftasını koyamazsınız... Yukarda da dediğim gibi alan ne kadar şerefliyse veren de onun kadar şereflidir...
    konunun başından itibaren bir okursanız kimsenin polisleri kötü bir şeyle itham etmediğini,bilakis polislerle yaşadığı güzel olayların paylaşıldığını göreceksiniz,üzerinize alınacağınız birşey yok,ne zor şartlarda çalıştığınızı,saatlece nöbet tuttuğunuzu,herşeyden öte can güvenliği endişesiyle görev yaptığınızı biliyor ve takdir ediyoruz zaten,

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Verme o zaman sende ye cezanı delıkanlı gıbı....
    onlarda bu hatayı yapmamıs olur..Biz degılmıyız onlları bu hale getıren yanı rsvet alanları..

Gp gp
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Verme o zaman sende ye cezanı delıkanlı gıbı....
    onlarda bu hatayı yapmamıs olur..Biz degılmıyız onlları bu hale getıren yanı rsvet alanları..

Son kez söliyeceğim benim geçmiş mesajlarıma bakarsanız ne rüşvetten yanayım ne hız yapmaktan nede vs....

Tabiki biz kanunlar yasalar ülkesinde yaşıyoruz..Benim anlatmak istediğim bu yasalar kanunlar adamına göre işliyoo..

Kaldıki ben bugune kadar bir tane polise rüşvet vermiş değilim zaten öyle polislik bir durumumda olmadı...

Ankaraya eskişehir emniyet müdür geldikten sonra birçok polis rüşvet yediği için meslekten uzaklaştırıldı..Sonuna kadar destekliyorum bunu..

Ama öyle adamlar varki sen 20 30 lira verirken çıakrtıyo 300-400 lira veriyo yoluna dewam ediyo.Polisin nerdeyse yarın maaşı yani..ben buna karşıyım..

İşin aslına bakınca aynı şeyleri söylüyoruz.AmA nedense bir türlü anlaşamıyoruz

Uzatmanın mantığı yok işte.Bu ülkede parası olan adam kral.Paranın açamıyacağı kapı yok türkiyede MAALESEF.

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

ben tam tersine polislerin affetmesinden yana değilim. bende biliyorum cam filmi yapınca yakışıklı oluyor ama ben yasak diye yapmıyorsan sende yapmamalısın, yada yapınca ceza yemelisin. kanun uygulanmassa, kanuna uyana haksızlık edilir.
    cezalar hem sistemi düzeltir hemde devlete gelir sağlar. gözünün önünde arıza şeridi ihlali yapana, sesli egsoz kullanana vs ceza yazmayan polislere çok kızıyorum. kusurlu ceza yemediğine seviniyor ama her yazılmayan cezayla sistem daha çok bozuluyor.
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa can
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782

Alıntı usermm1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben tam tersine polislerin affetmesinden yana değilim. bende biliyorum cam filmi yapınca yakışıklı oluyor ama ben yasak diye yapmıyorsan sende yapmamalısın, yada yapınca ceza yemelisin. kanun uygulanmassa, kanuna uyana haksızlık edilir.
    cezalar hem sistemi düzeltir hemde devlete gelir sağlar. gözünün önünde arıza şeridi ihlali yapana, sesli egsoz kullanana vs ceza yazmayan polislere çok kızıyorum. kusurlu ceza yemediğine seviniyor ama her yazılmayan cezayla sistem daha çok bozuluyor.
    söylediklerine katılıyorum,ama bu film konusuna uymuyor çünkü ortada kesin bir şey yok,itirazımız ona zaten,ne yasak ne değil,yasaksa birinci muayeneden niye geçiriyorsun,değilse ikincide niye söktürüyorsun,sıkıntı burda,ortada bir boşluk var bu da ister istemez keyfii uygulamalara sebep oluyor.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

Alıntı cann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söylediklerine katılıyorum,ama bu film konusuna uymuyor çünkü ortada kesin bir şey yok,itirazımız ona zaten,ne yasak ne değil,yasaksa birinci muayeneden niye geçiriyorsun,değilse ikincide niye söktürüyorsun,sıkıntı burda,ortada bir boşluk var bu da ister istemez keyfii uygulamalara sebep oluyor.
    KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
    Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 18/07/1997

Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23053 Mükerrer

Madde 63: Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.

not: görüldüğü üzere ince veya kalın ayrımı olamadan filmlerin hepsi yasak. muayene istasyonlarına gelince yönetmeliklerini bilmiyorum ama bir uygulama örneği vereyim; bizim diğer araç vw boranın farı ayarsız olmasına rağmen hafif kusurlu olarak vize aldı. şimdi ayarsız farla trafiğe çıkmak ser mi demek oluyor?
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Serdar sonuna kadar bende bu ilkeyi desteklıyorum..Sen 100km/h yolda gıderken ben 240km/h yapıp ınsanların canına malına kastedıyorsam ceza kacınılmaz olmalıdır...Caydırıcılık olmazsa yaşam zindana döner

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

her şey ceza ile hallolsa
    ama maalesef ilk önce eğitim ve toplumun bilinçlenmesi lazım
    o zaman şöylede düşünebiliriz
    ben çok zenginsem basarım 250 yi adam gibi öderim cezasını
    çünki param var ve bu parada sizin sisteminize göre suç işleme özgürlüğü veriyor demektir
    bence önemli olan eğitim arkadaşlar bunun başka yolu yok

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

27. Bu mesajı için 4 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

Gp gp
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her şey ceza ile hallolsa
    ama maalesef ilk önce eğitim ve toplumun bilinçlenmesi lazım
    o zaman şöylede düşünebiliriz
    ben çok zenginsem basarım 250 yi adam gibi öderim cezasını
    çünki param var ve bu parada sizin sisteminize göre suç işleme özgürlüğü veriyor demektir
    bence önemli olan eğitim arkadaşlar bunun başka yolu yok
    Düşüncelerime tercüman oldun coşkun abi teşekkürler....

Hepimiz aynı düşüncedeyiz.Sadece cümlelerimiz farklılık gösteriyor yada gösterilmeye çalışılıyor...

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Evet ıkımızde hatta hepımızde aynı seylerı soyluyoruz....
    Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın..

Alıntı usermm1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
    Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 18/07/1997
    Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23053 Mükerrer

Madde 63: Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.

not: görüldüğü üzere ince veya kalın ayrımı olamadan filmlerin hepsi yasak. muayene istasyonlarına gelince yönetmeliklerini bilmiyorum ama bir uygulama örneği vereyim; bizim diğer araç vw boranın farı ayarsız olmasına rağmen hafif kusurlu olarak vize aldı. şimdi ayarsız farla trafiğe çıkmak ser mi demek oluyor?

En azından farı yanıyor demek ıstedıler sanırım...
    Özelleştirmenın getirdikleri diyelim..
    Karayolları devletimizin himayesinde fakat karayollarına cıkan aracların uygunluk testi özel idarede..siz karar verin hırsızdamı suç ev sahibindemi...!!!
    Konu GP COSKUN tarafından (02/02/2010 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 3/6 İlkİlk 123456 SonSon