peki ayarını değiştirmesem kaza anında yanda biri otururken kemeride takılı olduğu halde hava yastığı açılırmı açılmazmı
peki ayarını değiştirmesem kaza anında yanda biri otururken kemeride takılı olduğu halde hava yastığı açılırmı açılmazmı
GRANDE PUNTO 1.4 FİRE ACTİVE 77 BG 3K
geçenlerde benim yakıtım olduğu halde lambam yandı ve ibre eksinin en altına düştü ardından airbag arıza yandı ve el kitabına bak diye uyarı verdi bende durdum 5 -10 dk bekledim ikinciye çalıştırdığımda yakıt göstergesi normale döndü ve airbag uyarısı vermedi önemsemedim şimdi okuyunca tedirgin oldum servise göstermelimiyim
benim araç 2006 active. yan koltukta ağırlık sensörü var. yolcu varsa emniyet kemeri ışığı yanıyor. servise sorduğumda ise ağırlık sensöründen bahsetti eğer yan koltukta biri oturuyorsa kaza anında airbag patlıyormuş koltukta bir ağırlık yoksa patlamıyormuş... tabi ilgili ekrandan hava yastıkları iptal edilmediyse...
Konu barbar74 tarafından (19/01/2010 Saat 13:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: ek bilgi
benim bildiğim ise şu sekilde arkadaşlar.. yolcu hava yastığı menuden kapatılsa bile ...on koltuga biri oturdumu ve emniyet kemerini taktığı taktırde kaza anında airbag patlıyo ..kapalı konumda ve emniyet kemeri takılı değil ise patlamıyo..yani kaplı konumdakı airbag sadece emniyet kemeriyle doğru orantılı......bir arkadaşimin 99 model gia focusu vardı kaza yaptı..emniyet kemeri takılı olmadığı için hiç bir hava yastığı patlamadı...mahkeme hala devam etmekte 10 senedir uğraşıyolar...
onrky
1.4 starjet 95hp
yok oyle değil.air bag,menuden açık ise kemer takılı yada takılı değil her halukarda patlıyo..ama olduki araç surucusu menuden yolcu hava yastığını kapatmış ve ..tekrardan açmayı unutmuş..ve ondede yolcu var..fiat muhendisleri bu durumu dusunerek oyle bir sistem geliştirmişlerki air bag bilgisayardan kapalı olsa bile on tarafa bırı oturdugunda ve kemeri taktığı durumda hava yastığı patlıyo..ama kemer takılı değil ise ne yazıkkı açılmıyo..
onrky
1.4 starjet 95hp
Benim aracım 2008 fire active ama ne yolcu koltuğunda nede yolcu emniyet kemerinde sensör yok,
Konu açılmışken birkaç kişi daha cevaplarsa bu işi çözeriz![]()
2010 yolcu var ve kemeri takmadıysa hem görsel hem sesli ikaz , yolcu yoksa herhangi bir uyarı yok
2010 Evo active yolcu olsa da olmasa da ne uyari ne ses hic birsey yok.
benim kazamda,
yolcu koltuğu boştu.
her iki hava yastığıda açıldı.
kaskom da ödedi.
Emniyet kemeri takmayıp aracı kandırırsanız boğaz köprüsünden düşmüş gibi olursunuz ! çünkü;araç kemeri bağlı zannederek kaza anında hava yastıklarını açar.
tşk.ederim onur verdiğin bilgiler için
Arkadaşlar her iki koltuktata ağırlık sensörleri var..Biri oturduğu zaman emniyet kemeri takılı değil ise banban bağırıo araç..Patlama oalyına gelirsekde.Arabanın farklı yerlerinde sensörler var o taraflardan darbe alırsa.Her iki airbagde açılıyor..Oturuyo veya oturmuyo farketmez.Darbeye göre açılıyo airbagler...
onrky
1.4 starjet 95hp
bende koltuk doluyken bile bazen ötmüyor sadece ışık yanıyor.yani o an canı nasıl isterse![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri