2 aracıda kullanan biri olarak şunları söyleyebilirim
-puntonun içi daha geniş özellikle arka koltuğa oturduğun zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsın
-yakıt olarak ikiside aynı(benim aracım 75 hp)
-performans olarak punto biraz daha iyi(90 hp punto çok daha iyi olacaktır)
-kalite ve iç güzellik olarak ikisinede binip kendin karar verebilirsin
-dış görünüş dersen tabiki punto
bende araç alacağım zaman getz,punto,corsa,fiesta hepsine baktım ve 1,3 multijet 75 hp active punto aldım
neden punto aldın dersen aracım active olmasına rağmen abs,klima,direksiyondan kumandalı cd çalar vs. vs. vs. rakiplerine nazaran fazlaca donanıma sahip ve dış görünüşü daha güzel olduğu için tercihim punto oldu
Grande Punto![]()
selçuk bey bende 10 gün önce 2007 gp active 75 bg aldım. ben 2 ay boyunca fiesta,corsa,getz,gp,hyundai eva araştırdım. şimdi gelelim neden hepsini eledimde gp aldım. fiestanın içi hoşuma gitmedi dar gibi geldi, dıştanda sanki kedi gibi duruyor(sanki suzuki marutiye binecekmişim gibi geldi.)
corsa: zaten corsanın üstünde gp kasası var bana öyle geliyor(eski bir kaportacı olarak) birde parçası çok pahalı, en ufak bir parçasını alamaya gitseniz hemen parçacı hesaplar kaç euro diye.
getz: heme eledim zaten çok dar
accent eva: araba çok ağır 1260 kğ
birde youtubedan çarpışma testlerine bakarsanız araba çok sağlam araba çarpışma anında tavan ve kapı direkleri bükülmüyor bile.( ben buna çok önem veririm, araba kaza esnasında ön direklerin bükülmemesi gerekiyor, önler yani motorun olduğu yer olabildiğince çok dağılarak kazanın şiddetin emecek direklerse bu şiddette eğilmeyecek) fiesta,getz, accent eva da kazada iç mekanda sıkışma olabilir. ama gp ve corsa(yeni corsa) olmaz
birde yakıt olarak çok ekonomik ve vergisi olabildiğince ucuz olması ve donanım olarakta diğer arabalardan daha donanımlı olmasıdır
Kisa ve net söylüyorum.
2007 fiesta 1.4 tdciyim da var, grande punto 2008 1.4 120 bg de var..
Güçlerini geçiyorum...
Gpdeki rahatlik yok fiestada gp daha esnek daha yumuşak ama fiesta sert bi araba çabuk hirpalanan bi araba birde direksiyonu hidrolik elektrik takviyeli değil.. şimdi fiestaya binemiyorum ne direksiyonu dönüyor nede rahat oturabiliyorum.. Kesinlikle grande punto..
UNUTMADAN MESELA BEN BIKTIM FİESTAYA ÖN TAMPONUN ALT KISMINI ALMAYA HEMEN TIRNAKARI KIRILIYOR ARTIK ALMIYORUM GERÇİ METAL AYAK YAPTIRDIM BU SEFERDEÖN PANELİN ALLTTA OLAN GEÇME YERLERİ KIRILDI ÇÖZÜM YOK ÖN PANEL ALICAMM..YADA 120 KM HIZLA GİDERKEN TAKIRDI GELİCK TAMPONDAN BUNA KATLANICAM...
Konu TOLGAYOZKAN tarafından (29/01/2010 Saat 01:41 ) değiştirilmiştir.
ben de fiesta dizel i çok kullandım, şimdi mj puntom var.
fiestanın bence eksileri:
içeri çok motor sesi alıyor,
motoru çok güçsüz, kamyon geçerken ve yokuşta kalkarken sıkıntılı olabiliyor,
ford'un servisleri biraz daha pahalı,
GP'nin eksileri: aptalca sorunlar çıkartabilmesi; arka kapıların kapanmaması, city, tavan döşemesinde lekelenme, daha fazla sayamıyorum çünkü yok![]()
Benim GP almamdaki en önemli faktör iç dizaynı olmuştu, oturma pozisyonu ve ön göğüslüğü çok hoşuma gitmişti.
Fiesta daha yumuşak hatlı küçük ve daha çok bayanlar için yapılmıştır, bunu sürücü güneşliğini indirdiğinizde gördüğünüz aynadan anlayabilirsiniz![]()
Fiestanın bence tek üstün yönü radyo cd ses kalitesi ve kendinden aux girişi olması.
Gp uzun yolda yormayan bir araç. 16 saat süreyle uzun yolda Gp sürdüm. araçtan indiğimde hiç yorulmamıştım bile. çok rahat araçlarımız kıymetini bilin
merhaba arkadaşlar,4 yıllık g punto kullanıcısıyım,ufak tefek sorunlar hepiniz gibi bende yaşadım,ama fiestayla asla kıyaslayamam arabalarımıza hakaret olur biz fiestaları ofiste kullanıyoruz,daha 50000 deler 3 taneside motor yedi haftada 1,5 lt yağ eksiltiyorlar
Yok mu arttıran.gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp..............
Arkadaşım kusura bakma, bende zamanında araba araştırdığımda çok objektif, çok ciddi araştırmalar yapıyordum.etrafımdan ciddi yorumlar istiyordum.Ama gp alınca çizdim. Sende inşallah aracını aldığında yorumunu yazarsın.
(Şaka bi yana, Hakkında hayırlısı olsun.İçine sinsin de ne alırsan al)
Eski kasa fiestaya hiç bakma derim,
temiz bir punto bul bak keyfine.
Gp güzel kardeşim bize güven![]()
20 bbin tl ye 2006 emotion esp 6 ileri 90hp dizel 2.el gp bakın derim araştırmak lazım ama![]()
kardeş
yakıta bak
vergiye bak
gir içlerine özellikle arka yolcular için hangisinde diz mesafesi büyük tavan kafaya denk gelmiyor ona bak.
TASARIMa bak
hangisinin modası geçmiş hangisi geçmemiş ona bak
güvenlik özelliklerine bak
sana sunduğu opsiyonlara bak
bunların hepsine baktıktan sonra
PUNTOyu al![]()
Eğer şu an yeni bir araba daha alacak olsam yine Grande Punto alırım, dizelini ve daha donanımlısını tercih ederim.
Yılda 1 hafta bile tatile gidemediğim için C sınıfı araç düşünmüyorum, B sınıfı deyince de GP den daha uygunu yok.
Günün birinde bagajı yetmeyecek olursa port bagaj düşünürüm yine de GP yi bırakıp C sınıfı araç almayı bile düşünmem.
kesinlikle GP
Ben de cok araştırdım ..2008 Temmuza kadar...
---Önce Aveo baktım (hangi akla hizmet ise artık...boş anıma denk geldi heralde)
İçi güzel konfor güzel test sürüşü bile yaptım..Üstelik kampanya vardı Gaz takılıyordu..Netten çarpışma testlerine baktım..Zeytinyağı tenekesinden otomobil...
---Clio baktım
Radyosu kasetçalarlı...E yuh artık...yedek parcası pahalı ve abs,çift havayastığı,klima,cd çalar istersen fiyatı artıyor...Onu da geçtim
---Corsa baktım..Yedek parçayı söylemiyorum zaten...
Arka koltuğa oturdum da kalkarken bel fıtıgı olacaktım az kaldı
VEEEE...
Grande Punntooo.
En düşük versiyonunda abs,çift ab , cdçalar (hemde direksiyondan kumandalı)elektrikli ön camlar,elektrikli direksiyon...
Gögüs çok hoşuma gitti....Clio da nerdeyse 95den beri aynı göğüs.cam düğmeleri vitesin önünde..camı acarken kaza yap diye..
GP de arka koltuğa bir geç derim..Bizim aile biraz uzundur..Ama arkada sıkışan görmedim
Kısaca özetliyim...
cebindeki paraya göre hareket ediyoruz çoğumuz...önce fiyatı,sonra yakıtı sonra yedek parçası en son da vergisi ne bak ...Zaten elinde kağıt kalem ile yaparsan bu işi sonunda o kağıtta Grande Punto olduğunu göreceksin.
Bir daha alsam yine GP alırım...
Zaten gp formunda bukadar gp denmesi normal gibibirde varsa bilmiorum fiestanın formuna girin ordada fiesta seslerini duyacaksınız
normal olarak.Siz en iyisi cebinize donanımına yakıtına görselliğine bakın kararı kendiniz verin
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri