Arabamı yeni aldım herşeyinden çok memnunum ama kapılarına alışamadım bi türlü,sorun sadece benim araçtamı bilmiyorum.Kapıları yumuşak bi şekilde kapattığınızda kapanmayabiliyor,babamın 12 yıllık arabasında bile kapılar daha rahat kapanıyor.
Arabamı yeni aldım herşeyinden çok memnunum ama kapılarına alışamadım bi türlü,sorun sadece benim araçtamı bilmiyorum.Kapıları yumuşak bi şekilde kapattığınızda kapanmayabiliyor,babamın 12 yıllık arabasında bile kapılar daha rahat kapanıyor.
Biraz pat küt vurmak gerekiyor alışma sürecisizde alışırsınız kapılarda meraklancak bişi yok
![]()
sen bide yaz gelince arka kapılarını göreceksin
sıcakta kalınca açılmıyor
ama çok da sorun değil bence
gpler genel anlamda çok iyiler
genelinde böyle maalesef biz alıştık merak etme sende alışırsın
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Arabadaki işçilik,malzeme kalitesi,tasarım kötü olsa kapı kolunada normal dicem ama hepsi çok iyi,bu nedenle kapı kolu dikkat çekiyor.Yeni evolarda nasıl acaba merak ediyorum,bide kullanılan plastik çok sert,bu ilerde ses yönünden sorun yaratırmı merak ediyorum doğrusu..
Yeni evo biraz daha yumuşak ama yine sert kapanıyor maalesef..Showroomdaki aracı kastediyorum tabi geneli öyledir ama...İleride sıkıntı yaratacağını sanmam.Servise giderseniz kilit noktalarına ban sarıyorlar ozaman ses ve kapanması biraz daha yumuşak oluyor..
Showroom da denediğim Evo nun kapıları yine sesli fakat Bir Seat leon bir Golf gibi tok bir ses aldım ben . Yani kapı dolu dolu kapanıyor.Ben dandik değilim diyor.Benim görüşüm o oldu.Bütün Evo lar öylemidir bilemem
![]()
yok evolarda bu enteresan sorun dikkatimi çekti grandelerde bu kadar yoktu evolarda kapının kapanma sorunu biraz artmış en az 5 aracın kapısını kapadım actım (evo ) hepsinde sert kapanma durumu vardır sıfır grandeyi kapadım evoya göre daha rahattı acaba ses olayı yüzünden daha sertleştirmiş olabilirlermiki![]()
benim evodada var aynı durum ama bunu yeniligine baglıyorum, insanlar sıfır diye kıyamadıklarından yavas bırakıyorlar ozamanda kapanmıyoralışma süreci sonunda tek seferde fazla yüklenmeden kapatma taktikleri geliştirebilecegimizi düşünüyorum. Bu arada kapının kapanma sesi çok hoşuma gidiyor. Üst sınıf araba hissiyatı veriyor insana (benim gönlümde zaten öyle). Bence o kapının ilk defada kapanmaması sorun değil, lastikleri yeni olduğundan kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum. bir 2006 2007 model puntodada aynı durum söz konusuysa bilemem artk , ama benim için sorun teşkil etmiyor.
Kapı ayarları iyi bir ustanın elinden çıkarsa şık diye yumuşacık kapanıyor.Geçen hafta ince ayar ve iç mekanizmanın temizlenip yağlanmasıyla kapılar kemik gibi oldu. Yani mekanik birşey yok sorun ayarlardan. Kapılar gerçekten kaliteli. Zamanla esneme oturma yapmayacağı kesin. Çünkü sacı ve menteşe malzemesi acayip sağlam.
Gezgin Gp.
Bazı araçların kapıları öyle ayar filan yapmadan çuk diye oturuyor,sıfır aracı ustaya göstereceksem sıfır almamın ne anlamı var.Ama önemli bişey diil sonuçta 40000 verip almadım bu aracı olsun o kadar.Ayrıca City dreksiyondan çok memnunum umarım eski araçlardaki gibi ilerde sorun çıkarmaz.
aracı bende yeni aldım ali ama evo değil,öyle sorun teşkil edecek şekildede bi sertlik yok ama tam istediğim gibi değil.
Konu GP COSKUN tarafından (13/01/2010 Saat 21:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: birleştirme
Bu genelde çok talep gören araçlarda karşımıza çıkıyor. Sonuçta montaj bandında bunlar insan ustalar tarafından ayarlanıyor.Hepsi bir robotun elinden çıkma değil. Fiat fabrikası şu an üretim bandını 24 saat işletiyor ve işçiler tam mesaide. Sizce bir işçi kaç araca sıfır hata ayar yapabilir?
Üretimi az olan arabayla ben de sabaha kadar oynarım.Mesaimi aldığıma bakarım. Zaten bayide teslim öncesi son ayar yapılıp veriliyor. Ama kapanmayan varsa bu ya hiç yapılmamıştır yada kapı hasar almıştır. Sıfır araçta durum bu. Ama ikinci elde ne olmuştur kim mıncıklamıştır bilemem.
Konu gurik tarafından (13/01/2010 Saat 21:09 ) değiştirilmiştir.
Gezgin Gp.
40000 lik araçlarda da ne hatalar var görüyoruz ortada. Sonuçta bu bir malzeme ve her malzeme fiziki şartlardan etkilenir. Önemli olan işçiliktir. WW GOLf VE BORA Toureg de ön camlar açılıp kapanırken kapının içine düşüyor biliyor musunuz? Kaç tl lik araç bunlar?
Herşey fiyat değil anlayacağınız. Kapı ayarı ne ki! Can feda kapı ayarına. Servisler gayet iyi niyetli o bile yeter. Bizim müslüm bey gibi bir üyemiz var kaç markaya nasip olur?
Aracınızı sırf fiyatından ötürü hor görmeyin. Aynı donanımı diğer markalar kazık fiyata satıyorlar da ondan pahalılar.Gp fiyat performans karşılaştırmasında 1 numaradır.
Gezgin Gp.
aah ahh o sol arka kapıdan çektiğimi bi ben bide allah bilir canı ister açılır canı istemez açılmaz. utanmadan değişmesi gerektiğini söyleyen servis 300 TL ister.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri