Sayfa 2/2 İlkİlk 12
40 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Trafik canavarı adayı bayan (İzmir)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı utku952 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PSİKOTEKNİK SÜRÜCÜ DEĞERLENDİRME NEDİR ?

Psikoteknik değerlendirme; sürücülerin sürüşle ilgili özel bilişsel ve psikomotor becerilerini ölçen ve güvenli araç kullanımını sağlayan standart testlerin yer aldığı bilgisayar tabanlı bir değerlendirme sistemidir. Temel bilişsel beceriler "dikkat, algı, bellek, izleme ve muhakeme" ve psikomotor beceriler ise "el-ayak-göz koordinasyonu, tepki zamanı, çevresel görüş, hız mesafe tahmini ve çarpışma zamanı tahmini" olarak tanımlanabilir. Bu becerilere sahip olmanın, kurallara uygun karar vererek ve doğru motor hareketleri yaparak kazalardan kaçınabilme ve araç kullanabilmenin ilk basamağı olduğu söylenebilir.

Avrupa ‘da psikoteknik değerlendirmenin kullanımına baktığımızda; psikoteknik değerlendirmenin gelişmiş ülkelerde sürücülük becerilerinde yaşa bağlı zayıflamanın meydana gelmesi nedeniyle yaşlı sürücülere mecburi hale geldiği, yolcu ve eşya(emtia) taşımacılığı yapan profesyonel sürücülerin araç kullanma beceri düzeylerini bilgisayar destekli testlerle kanıtlanmak zorunda oldukları ve ceza puanını aşan sürücülerin psikoteknik değerlendirmeyi geçmek mecburiyetinde oldukları görülmektedir. ALINTIDIR...

bence bunu her ehliyet türü için mecbur kılmak lazım...

her işe aldığım şöföre bu testi uygulatıyoruz
    55tl+kdv ücret ödüyoruz
    bugüne kadar 120 şöför göndermişim hiç geçemeyen olmadı
    şimdi gariplik burada elimde ceza tutanaklarına bakıyorum
    sırasıyla
    1- radar
    2- hatalı sollama
    3- tonaj
    4- süre aşımı
    5- kırmızı ışık ihlali
    e kardeşim ben bunların hepsini psikoteknik testten geçirdim
    neden geliyor bu cezalar diye kendi kendime soruyorum
    ama sonradan anlıyorumki birileri yine çıkar sağlıyor maalesef bu işten

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cuneyt kayakıt
    Cnyt01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Yok
    Plaka
    01 ck 1905
    Edilen teşekkür: 94

dizik aynaları kapalı yol alan mı dersin, farları yakmadan kör karanlıkta ilerleyen mi... oof oooffff
    gücü tecrübe kontrol eder...

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Çağatay Güldalı
    ExTReMe_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 127

öncelikle gecmıs olsun ucuz kurtulmussunuz. Yasemin hanım Tabiki hayır öyle bişey söz konusu olamaz bayanlardan da ne araba kullananlar gördüm bazen kendımden utandım ama erkek şoförlerdede bayan şoförlerde de baya acemi war ama bazen bayanların vurdum duymaz olduğunu gördüm bizzat ama bu özellik erkeklerde de yok değil

6. Bu mesajı için 2 kişi ExTReMe_'ye teşekkür etti:

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Serkanın yanınladığı fotoya koptum valla böyle bişey olamaz o araba takla atmış birde içinden zor bela çıkmıssın hiç bişi olmamıs gibi saçlarını tarıyosun yuhh yani yuhh

can ese
    argilman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 6

teşekkürler arkadaşlar.araç kulanma becerisini cinsiyetle ilişkilendirmek ne derece doğru bilemem ama bazı gerçekler var.trafikteki bayanların bir coğunda anlamsız bir soğukkanlılık hakim yani hep kendi hataları tolare edilsin istiyorlar.herkez onlara yol versin,sinyalsız şerit degiştire bilsinler,ters yönlere girebilsinler,dikiz aynasından sürüş esnasında makyaj tazeleye bilsinler örnekler dahada çoğaltıla bilir,benim başıma gelen ilk olay deyil bu ama en cidtilerinden biriydi diye bilirim.tabiki bu demek deyildirki sadece bayanlarda var bu olay bu yapıda olan erkeklerde var tabi (makyaj olayı hariç ) tekrar söylüyorum her bayan böyle deyildir tabi istisnalar kaideyi bozmaz...
    Konu argilman tarafından (12/01/2010 Saat 10:54 ) değiştirilmiştir.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdem Çakmak
    B a R a C u D a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 SA 174
    Edilen teşekkür: 0

Benim tezim bu konuda farklı olacak:=)Eşime şöförlügü bizzat ben ögrettim ve araba kullanmasındanda çok memnunum.Yani demek istedigim o kişiye araç kullanmayı ögreten insanlardada hata var biraz bence.=)

SERDAR ÖZLÜ
    serdar2362 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BY 7694
    Edilen teşekkür: 1623

Şahsen 22 yıldır bilfiil araba kullanıyorum. Memleketin her köşesine gittim. Özellikle bayan sürücülerin en yoğun olduğu il İzmir diye biliyorum. Ama şimdiye kadar belki denk gelmediğindendir hiçbir bayan sürücü tarafından tehlike yaratacak bir duruma düşürülmedim.
    Benim şahsi görüşüm. Bayanlar biraz daha temkinli, biraz daha sakin araba kullanıyor. Bu sakinlikleri bayların telaşı nedeni ile stres yaratıyor. İddia ediyorum, sürücülerin hepsi bayanlar kadar sakin düşünebilseler kaza oranları %80 azalırdı.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

AYKUT kayseri
    agabey3838 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 73

öncelikle geçmiş olsun iyi kurtulmuşsun
    erkekler genelde sinirleri ve nefsine hakim olamadığı için kaza yapar dayanamaz hız yapar vs....
    kadınlar çok dikkatli (!!!) kullanmalarına rağmen niye kaza yapar bilemiyorum çünkü fren yerine gaza basmak nasıl bir kabiliyet gerektiriyor anlayamıyorum

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Geçmiş Olsun Recebiye İvedik e denk gemişsin İstanbulda onlardan çok var Hergün ist Trafiğinde böyleleri yüzünden artık canbaz olduk.

KEREM Uçgunoğlu
    M@GIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 346

Öncelikle geçmiş olsun. Herhangi bir kazaya karışmadan olayı atlatman sevindirici tarafı. Üzücü yanı ise bu tip acemice hataların sadece bayan sürücülere yıkılması. Acemiliğin cinsiyeti yoktur diye düşünüyorum.
    Bizede sürüce belgesi almanın sadece teorik bilgilere dayalı olmasından ve de deneme yanılma yöntemi ile gerçekleşiyor. Aracı stop etmeden yerinden kaldıran ve de 2 vitese geçiren herkes ehliyeti alıyor. Alıyor ama araç kullanmaktan bihaber sonra bunun gibi (tel çaldı diye fren yapma, aniden yola çıkmak, şerit ihlali, hatalı sollama vs.) bir sürü olay yaşıyoruz. Malesef sistem böyle işliyor.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

vedat arslan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. vedatarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 23

zaten en güzel uygulama irandaydaydı kadınlara ehliyet vermiyorsun olup bitiyor....

gerçi artık iranında başkentinde veriyorlar galiba emin değilim......

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı vedatarslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten en güzel uygulama irandaydaydı kadınlara ehliyet vermiyorsun olup bitiyor....

vedat naptın sen yaw
    kökten doğradın bütün bayanları
    yeri gelmişken bende bir anımı paylaşayım sizlerle
    bundan 7-8 sene önce haykoop haydarpaşa gümrüğünde mal çekerken
    başımdan geçen bir olay hala hatırladıkça gülerim
    sabah saatleriydi gümrüğün garajında 6 arkadaş mal boşaltmak için bekliyorduk garaja 4 tane fransa plakalı daf marka tır geldi
    garaj dada o kadar yoğunluk varki tırlara zar zor park yeri buluyorsun
    neyse bunlardan üçü 1 -2 manevrada park yeri buldu ve girdi bir tanesinede parkçı arkadaş bir yer gösterdi ama yer hem çapraz hemde ayna aynaya anca sığar araba bizim fransalı ileri geri 7-8 manevra yaptı olmadı kafayı sola doğru dorsenin altına soktu olmadı sağa doğru soktu girmeye çalıştı bir türlü olmadı tabi bizim gibi garajdada 50 tane çok bilmiş şöför her kafadan bir ses ama tır bir türlü giremedi parkçıda olmıycağını zannederek dışarı çıkmasını işaret etti ki arka taraftan bir kadın saçları küt kesilmiş deri ceket deri pantalon burunlu ayakkabı ayağında yabancı dilde bağara çağıra geldi ama çıldırmış gibi seri ye bağlamış nasıl bağırıyor direksiyondaki fransalıya inmesini işaret etti
    fransalı aşağıya indi ablam direksiyona uzandı tırın tepesine çıktı vitese takmasıyla aragazıyla beraber ileri doğru kalktı ama kalkış ne kalkış bendedim şimdi dorse kafadan ayrılacak 40-50 metre kadar ileriya aldı
    olduğu yerde tam sağ geri ye taktı kafayı bir sağa bir sola oynaya oynaya
    hiç durmadan geri geri o daracık yere tek manevrada girdi size yeminle iki aynanın arasına eliniz girmez
    tabi biz bunu görünce ağzımız iki karış utancımızdan kafayıda yerden kaldıramıyoruz kadın tırdan bir indi kapıyıda şöyle esaslıca bir çarptı
    ellerini iki yana açtı söylene söylene gitti masasına oturdu ama garajda ne kadar şöför varsa herkesin gözü onda kimsedende çıt çıkmıyor
    açıkçası o gün orada biz şöförlüğümüzden utandık
    diyeceğim oki herkesi aynı kefeye koymamak lazım bir atasözüde geldi aklıma bu arada
    el yumruğunu yemeyen
    kendi yumruğunu balyoz zannedermiş

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

20. Bu mesajı için 4 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Alıntı vedatarslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Vedat öncelikle burası Türkiye kardeşim İran değil. Umarım bir gün seninle İzmir caddelerinde karşılaşmayız. Çünkü o zaman karşıma çıktığına pişman olucaksın. Bu durumu da gelip burada arkadaşlara sen yazacaksın ve o zamanki fikrin bayanlarda erkekler kadar hatta onlardan çok daha iyi araba kullanabiliyorlar olacaktır.

Belki çok iddialı oldu fakat İzmir'li arkadaşlarım beni ve nasıl araç kullandığımı gayet iyi bilir. Son olarak şunu da söyleyim 1996 yılından beri hergün trafikteyim. Hız derseniz var. Sakin bir kullanıcı asla olmadım. Bu güne kadarda yalnızca bir cezam var ve Allah'a çok şükür hiç kazam yok. Peki bu durumda olan kaç tane erkek arkadaşımız var ? Hep bayanların kötülüğü anlatılıyor madem bende bu günden itibaren trafiği birbirine katan magandalara ait yorumlarımı yazayım. Emin olun her gün bir tane mutlaka karşıma çıkıyor. Kıyaslamayı ona göre yapalım ne dersiniz?

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

Alıntı JASMINE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vedat öncelikle burası Türkiye kardeşim İran değil. Umarım bir gün seninle İzmir caddelerinde karşılaşmayız. Çünkü o zaman karşıma çıktığına pişman olucaksın. Bu durumu da gelip burada arkadaşlara sen yazacaksın ve o zamanki fikrin bayanlarda erkekler kadar hatta onlardan çok daha iyi araba kullanabiliyorlar olacaktır.

Belki çok iddialı oldu fakat İzmir'li arkadaşlarım beni ve nasıl araç kullandığımı gayet iyi bilir. Son olarak şunu da söyleyim 1996 yılından beri hergün trafikteyim. Hız derseniz var. Sakin bir kullanıcı asla olmadım. Bu güne kadarda yalnızca bir cezam var ve Allah'a çok şükür hiç kazam yok. Peki bu durumda olan kaç tane erkek arkadaşımız var ? Hep bayanların kötülüğü anlatılıyor madem bende bu günden itibaren trafiği birbirine katan magandalara ait yorumlarımı yazayım. Emin olun her gün bir tane mutlaka karşıma çıkıyor. Kıyaslamayı ona göre yapalım ne dersiniz?
    hergün bi tanecik mi çıkıyor ,bence siz türkiye de yaşamıyosunuz,çok şanslısınız ben onlarca görüyorum da
    İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Alıntı cann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hergün bi tanecik mi çıkıyor ,bence siz türkiye de yaşamıyosunuz,çok şanslısınız ben onlarca görüyorum da

O bir tane kantarın topuzunu epey kaçıranlardan. Diğerlerinin sayısını tutmaya kalksak kağıt kalem yetmez

Nafiz UYBAT
    SONAX ALSANCAK 4216059 Nafiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 247

Yürü be yasemin.Speedyasemin

Var her cinste bunlardan var.yapacak bişey yok.

Yaşım 15 ti.Babam beni sürekli fuarda çarpışan arabalara götürürdü ve izlerdi.Napardık gelene gecene çarpardık.Bi gün binmeden önce iyi bir şöföfr olmak istermisin diye sordu.EWET dedim.Bunun için yapmam gerekeni söledi.Çarpışan araba oyununda kimseyi kendine çarptırma.O zaman iyi bir şöför olabilirsin dedi.Allahalla dedim.Önce önemsemedim.Sonra bi deniyim dedim kendi kendime.Bir baktım daha çok zevk alıyordum.Cok daha eylenceli ve keyifliydi.

Ben bu tezi savunarak bu yaşıma kadar araç kullandım arkadaşlar.Yorucu ama inanın daha güvenli ve keyif verici.

O yüzden cok sinir olmuyorum trafikte bu tip durumlarla karşılaştığımda.Kaçmaya çalışarak daha eğlenceli kılmaya çalışıyorum Trafiği...

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

O kadar bayanlara suç atanlar var onlardan daha beter erkekler var hiç karşınıza çıkmadı galiba geçen ocak ayında tam bir sene oldu babama 2. El araba aldık aldığımızda 75.000 km deydi şu anda 125.000 km de yani 1 senede 50.000 km yol yapmış yaklaşık 15 senedir soför bazen onunla oturup muhabbet ettiğimiz zaman öyle şeyler anlatıyor ki vay be bunu yapan erkek şoför diyorum
    Bir örnek veriyim bizim binanın kapalı otoparkında iki araba arasından çıkamayan sürücüler var çarpa çarpa çıkıyorlar artık gerisini siz düşünün...

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Bunu bayan erkek olarak ayırmak yanlış.Sonuç bilgisizlik eğitimsizlikden kaynaklanıyor.Herkez yol benim olsun istiyor.Erkeğide bayanıda aynı.Haa belki bayanların bi dezavantajı yolda erkekler tarafından çok sıkıştırılmalarıdır..Benim arkadaşım var bayan erkeklere taş çıkartır.Altında 275 bg lik bi impreza var ve yaptığı hareketleri ben cesaret edip yapamam.Oyuzden bayan erkek olayına girmeyelim hiç

can ese
    argilman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 6

arkadaşlar gördüğüm kadarıyla iyi araç kullanmayı hep süratli araç kullanmakla ilişkilendirmişsiniz.buda yanlış herkez sürat yapabilir bu gaz pedalına ne kadar bastıgınla ilgili.önemli olan içinde bulundugun amacın ilk amacınını seni bir yerden bir yere ulaştırmak oldugu idrak etmek.bu ulaşım sırasındada kendine yapılmamasını istediğin seyleri herkeze karşı uygulamalısın.kulandıgın araç bolandan deil yani çartığın zaman zıplamıyorsun vede eylendirmiyor seni.sadece bu bilinçte hareket edip dikkatli davranmalı kadınıda,erkeğide...

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

vedat arslan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. vedatarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 23

yaw ben bu konuyu unutmuşum herkes bana taş atmış ayıp ayıp bir kişide haklısın derrr....

Sayfa 2/2 İlkİlk 12