Sayfa 1/2 12 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Trafik canavarı adayı bayan (İzmir)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    can ese
    argilman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 6

Standart Trafik canavarı adayı bayan (İzmir)

sabah kendini bilmez bir bayan yüzünden büyük bir kazanın eşiğinden döndüm.bu malum şahıs bornova istikametine giderken keskin virajın hemem sonrası rampadan inişe geçtigim sırada yol ayrımı üzerinden yani yan yolu bornova yoluna bağlayan yola o kadar süratlı vede şerip kavramı olmaksızın sol seride kadar ani manevrala cıktıki(biligim kadarıyla orada 4 şerit var)sol serittekilerin halini birde siz düşünün.araca çarpmama ramak kaldı tabiki arkamdakilerinde bana çarpmasına.vede sahıs hiç bir şey olmamış gibi kaçarcasına uzaklaştı.sakın beni yanlış anlamayın arkadaşlar bayan sürücülere karşı deilim ama bunu yapan bayanın acemilinden deil düpe düz vurdum duymazlıgından.(söyleye bileceğim en kibar sey buydu)vede o arkaşın altında kımızı renk bir punta vardı o kadar sinilendim ki pilakısı bile hatırımda...umarım o arkadaş forummumuza üyedir vede bu yazıyı okur, trafiğin oyun alanı olmadığını anlar.kimsenenin olayla ilgisi olmayan masum insanlara kendi hatalarının bedelini ödetmeye hakkı yokur...!
    Konu argilman tarafından (11/01/2010 Saat 10:20 ) değiştirilmiştir.

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Yazık gerçekten çok geçmiş olsun.Ucuz kurtulmuşsunuz.Maalesef ülkemizde ehliyetini alan direk direksiyon başına çıktığı için bunları yaşamamız çok normal.Kurslara gidenlerin sayısı cok ama cok az.Aslında o kurslarda hepsi bir bir anlatılıyor.Herzaman söyledim ehliyet alma işini zorlaştırabildikçe zorlaştıracaklar.Ağır eğitimlere tabi tutacaklar.Başka türlü "trafik canavarlarınının"önüne geçemiyeceğiz...

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

çok geçmiş olsun arkadaşım
    ne yazıkki trafikte bu tür acemiler veya magandalar mevcut
    zaten genellikle trafik canavarına bu kadar kurban vermemizin asıl sebebide bunun altında yatıyor
    eğer aldığınız plaka yı yazarsanız forumdan olup olmadığını bulabiliriz belki

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

can ese
    argilman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 6

saolun arkadaşlar.bu olayın sadece eğitimle ilgili oldugu zanetmeyorum.bence eğitim olayın sadece makanik kısmını hallediyor geri kalanı insan olmakla ilgili,birseyleri ciddiye almakla ilgili...

SERDAR ÖZLÜ
    serdar2362 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BY 7694
    Edilen teşekkür: 1623

Geçmiş olsun diyelim. Bazen cezai yaptırımlara kızıyoruz ama malesef insanımız ceza almadan, başına bir iş gelmeden kurallara uymayı düşünmüyor bile. Aman siz kurallara uyun da başkalarının densizliğine sakın uymayın.

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

bende bugüne kadar yaptığım 2 kazanın ikisinde de bayan şoförler yüzünden oldu. biri ankara konya yolunda en sol şeritte aniden frene bastı, sonradan öğrendim ki telefonu çalmış diğeri de arkadan vurdu, o da frenle gazı karıştırdığını söyledi güler misin ağlar mısın????

7. Bu mesajı için 2 kişi Punto_Can'ye teşekkür etti:

Sercan Çelik
    Evo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    06EVA03
    Edilen teşekkür: 73

Alıntı Punto_Can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bugüne kadar yaptığım 2 kazanın ikisinde de bayan şoförler yüzünden oldu. biri ankara konya yolunda en sol şeritte aniden frene bastı, sonradan öğrendim ki telefonu çalmış diğeri de arkadan vurdu, o da frenle gazı karıştırdığını söyledi güler misin ağlar mısın????
    üstad senin olay efsaneymiş telefonu durunca hayatı durduran insan bayan demiyorum aynı şey yapan hemcinsim arkadaşlarım var,

ne var ki erkeklerin rahat %80inden daha iyi kullanan bayan arkadaşım da mevcut kendisi Nissan Micra'yla Mini Cooper S'e toz yutturmuştur

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Alıntı Evo1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üstad senin olay efsaneymiş telefonu durunca hayatı durduran insan bayan demiyorum aynı şey yapan hemcinsim arkadaşlarım var,

ne var ki erkeklerin rahat %80inden daha iyi kullanan bayan arkadaşım da mevcut kendisi Nissan Micra'yla Mini Cooper S'e toz yutturmuştur
    Toz yutturmuşsa o toz muhtemelen, tek şeritli yoldan yavaşşş yavaşşş( HIZ LİMİTİNE BİDE KENDİSİ LİMİT KOYUP OLMASI GEREKENDEN ÇOK DAHA YAVAŞ ) gidip milletin sinirini tepesine çıkarıp sonrada millet camı açıp sövecekken asfalttaki tozdur o

Sercan Çelik
    Evo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    06EVA03
    Edilen teşekkür: 73

Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Toz yutturmuşsa o toz muhtemelen, tek şeritli yoldan yavaşşş yavaşşş( HIZ LİMİTİNE BİDE KENDİSİ LİMİT KOYUP OLMASI GEREKENDEN ÇOK DAHA YAVAŞ ) gidip milletin sinirini tepesine çıkarıp sonrada millet camı açıp sövecekken asfalttaki tozdur o
    İstanbul akşam 9:30 civarında e-5 sefaköy-avcılar arasında olan bir olaya nasıl bu kadar yorum getirebildin sanırım yaptığın yorumun aynısını gerçekleştirdiğinden çok zor olmadı

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Alıntı Evo1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul akşam 9:30 civarında e-5 sefaköy-avcılar arasında olan bir olaya nasıl bu kadar yorum getirebildin sanırım yaptığın yorumun aynısını gerçekleştirdiğinden çok zor olmadı
    Yok hiç bir zaman camı açıp sövmedim o kadarda uzun boylu değil tabikide ama o kıvama geldiğim, kendime yakıştırsam yapabileceğim duruma geldiğim çok kere olmuştur... Malum herkesin bildiği ve yaşadığı durumlar işte...

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

harbiden komedi telefonu çalan kadın frene basarsa tam sözlüklük bir konu

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ibrahim odabaşı
    ..:aranan adam:.. imdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BA -7-7
    Edilen teşekkür: 473

Geçmiş olsun can bey aynı olay geçen gün benim başımdan da geçti ama sonu

sizinki gibi olmadı malesef önümdeki araca vurdu çok şükür bende bişey yok arkamında

boş olması zincirleme reaksiyonu önledi. Puntocanın söylediği gibi bu bayanında mazereti

yolu şaşırmasıydı...

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

veli coskun
    polis_01_54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gümüşhane
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 24

bayan arkadaşlar yanlış anlamasın ama baya nın araba kulklanmasını uzaktan bile anlıyorum ben yolda seyir halindeyken öndeki aracı kesın bir bayan kullanıyordur diyorum ve tahminlerimin yaklaşık olarak %70 başarı sağlıyorum

serkan kabasakal
    Sean_Constantine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 32

Bayanların kaza'ları fazla sallamadığı bu foto'dan çok açık ve net belli oluyor komedi yaww...allah korusun hata kaza bizim araba bu hale gelsin sinirimizden yerimizde duramayız ne kadar cana gelmesin mal gelsin desekte bir yandan'da malı düşünmeden edemiyoruz eğer bu bahsettiğimiz bir de arabaysa off ama bak ablaya seyyar kuaförü yapı vermiş hemen saç tarıyor...bide kazandan sonra çok ilginç..

Konu Sean_Constantine tarafından (12/01/2010 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir.

H.Raman Selçuk
    testo19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 RMA 49
    Edilen teşekkür: 23

o şimdi kocasına şirin görünmek için öyle yapıyordur hemende yanlış anlamışsın sende

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Can öncelikle geçmiş olsun. Bayan arkadaşın yaptığı hata kabul edilebilir şey değil elbetteki. Hepinizin bayanlar hakkındaki yorumlarını okudum. Sadece bir tek şey sormak istiyorum sizlere. Trafikte hergün maalesefki yüzlerce kaza oluyor;
    - Bunların hepside bayan sürücüler tarafından mı oluyor?
    - Can'ın başına gelen olayı beyler hiç mi yapmıyor?
    - Beylerin hepsi mükemmel mi araç kullanıyor?

Olumsuz olayları anlatırken beş parmağın beşininde bir olmadığını, farkında olmadan belki bizlerinde benzer hataları yaptığımızı veya yapacağımızı düşünüpte yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim.

21. Bu mesajı için 4 kişi JASMINE'ye teşekkür etti:

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

Alıntı JASMINE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Can öncelikle geçmiş olsun. Bayan arkadaşın yaptığı hata kabul edilebilir şey değil elbetteki. Hepinizin bayanlar hakkındaki yorumlarını okudum. Sadece bir tek şey sormak istiyorum sizlere. Trafikte hergün maalesefki yüzlerce kaza oluyor;
    - Bunların hepside bayan sürücüler tarafından mı oluyor?
    - Can'ın başına gelen olayı beyler hiç mi yapmıyor?
    - Beylerin hepsi mükemmel mi araç kullanıyor?

Olumsuz olayları anlatırken beş parmağın beşininde bir olmadığını, farkında olmadan belki bizlerinde benzer hataları yaptığımızı veya yapacağımızı düşünüpte yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim.
    bu konudaki hassasiyetinizi anlıyor ve hak veriyorum,eleştirileri yaparken çok hassas olunması gerekiyor,trafikte biz erkeklerin (istisnalar mutlaka vardır) genelde kadınlara karşı çok acımasız ve adice davrandığını örnekleriyle biliyorum,öyleki eşim araç kullanacağı zaman en azından bayan olduğu çok belli olmasın diye saçlarını toplamasını isterim,ayrıca bayan olduğu için kendisini sıkıştırmaya kalkan olursa kaçmayıp bilakis direksiyonu onun üstüne kırmasını söylerim,
    ama madalyonun diğer yüzünde ise
    ilk başlarda zaman zaman bayan sürücülere gösterdiğim tepkilere (arabada kendi kendime söylenerek) çok kızan eşim bile bir süre sonra benden önce kendisi kızmaya başladı,ne yalan söyliyeyim önümde bir bayan sürücü varsa (istisnalar mutlaka vardır) ya aradaki mesafeyi iki misline çıkarıyorum yada bulduğum ilk fırsatta geçiyorum,aksi takdirde mide spazmı geçirmek işten bile değil.
    ayrıca ne kadar doğrudur bilmiyorum kasko şirketleri araç sahibi bayan olduğu takdirde primi daha yüksek tutuyorlarmış,çünkü şehir içi hasarlı kazalarda bayanların istatistliği erkeklerden çok fazlaymış,saygılar.
    İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı cann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konudaki hassasiyetinizi anlıyor ve hak veriyorum,eleştirileri yaparken çok hassas olunması gerekiyor,trafikte biz erkeklerin (istisnalar mutlaka vardır) genelde kadınlara karşı çok acımasız ve adice davrandığını örnekleriyle biliyorum,öyleki eşim araç kullanacağı zaman en azından bayan olduğu çok belli olmasın diye saçlarını toplamasını isterim,ayrıca bayan olduğu için kendisini sıkıştırmaya kalkan olursa kaçmayıp bilakis direksiyonu onun üstüne kırmasını söylerim,
    ama madalyonun diğer yüzünde ise
    ilk başlarda zaman zaman bayan sürücülere gösterdiğim tepkilere (arabada kendi kendime söylenerek) çok kızan eşim bile bir süre sonra benden önce kendisi kızmaya başladı,ne yalan söyliyeyim önümde bir bayan sürücü varsa (istisnalar mutlaka vardır) ya aradaki mesafeyi iki misline çıkarıyorum yada bulduğum ilk fırsatta geçiyorum,aksi takdirde mide spazmı geçirmek işten bile değil.
    ayrıca ne kadar doğrudur bilmiyorum kasko şirketleri araç sahibi bayan olduğu takdirde primi daha yüksek tutuyorlarmış,çünkü şehir içi hasarlı kazalarda bayanların istatistliği erkeklerden çok fazlaymış,saygılar.

mustafa abi yanlışın var
    Türkiye'de son yıllarda cinsiyete göre kasko sigortası primi uygulamasından kadınlar karlı çıktı. 35-50 yaş arasındaki kadın sürücüler yüzde 25'lere varan oranlarla en yüksek indirimi alırken, genel kanının aksine kadınlara kıyasla yüzde 77 daha fazla kaza yapan genç erkekler ise en yüksek mahkum oldu. Özellikle Citroen C2 ya da Peugeot 206 kullanan, 30 yaşın altındaki erkekler sigortacıların poliçe yapmaktan en çok çekindiği grup.

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mustafa abi yanlışın var
    Türkiye'de son yıllarda cinsiyete göre kasko sigortası primi uygulamasından kadınlar karlı çıktı. 35-50 yaş arasındaki kadın sürücüler yüzde 25'lere varan oranlarla en yüksek indirimi alırken, genel kanının aksine kadınlara kıyasla yüzde 77 daha fazla kaza yapan genç erkekler ise en yüksek mahkum oldu. Özellikle Citroen C2 ya da Peugeot 206 kullanan, 30 yaşın altındaki erkekler sigortacıların poliçe yapmaktan en çok çekindiği grup.
    doğrudur coşkun kardeşim,kimbilir belkide bayanlar yavaş gittiği ve genelde hafif kazalar yaptığı için,hızlı gençler kaza yaptığındaysa genelde araba pert e çıktığı için böyle yapıyorlardır,mantıklı gelmiyo diil
    İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

PSİKOTEKNİK SÜRÜCÜ DEĞERLENDİRME NEDİR ?

Psikoteknik değerlendirme; sürücülerin sürüşle ilgili özel bilişsel ve psikomotor becerilerini ölçen ve güvenli araç kullanımını sağlayan standart testlerin yer aldığı bilgisayar tabanlı bir değerlendirme sistemidir. Temel bilişsel beceriler "dikkat, algı, bellek, izleme ve muhakeme" ve psikomotor beceriler ise "el-ayak-göz koordinasyonu, tepki zamanı, çevresel görüş, hız mesafe tahmini ve çarpışma zamanı tahmini" olarak tanımlanabilir. Bu becerilere sahip olmanın, kurallara uygun karar vererek ve doğru motor hareketleri yaparak kazalardan kaçınabilme ve araç kullanabilmenin ilk basamağı olduğu söylenebilir.

Avrupa ‘da psikoteknik değerlendirmenin kullanımına baktığımızda; psikoteknik değerlendirmenin gelişmiş ülkelerde sürücülük becerilerinde yaşa bağlı zayıflamanın meydana gelmesi nedeniyle yaşlı sürücülere mecburi hale geldiği, yolcu ve eşya(emtia) taşımacılığı yapan profesyonel sürücülerin araç kullanma beceri düzeylerini bilgisayar destekli testlerle kanıtlanmak zorunda oldukları ve ceza puanını aşan sürücülerin psikoteknik değerlendirmeyi geçmek mecburiyetinde oldukları görülmektedir. ALINTIDIR...

bence bunu her ehliyet türü için mecbur kılmak lazım...

Sayfa 1/2 12 SonSon