bizim buraların yollarındanmıdır nedir bilmiyom ama ben 1 depoyla 550-600 km arası anca gidiyorum. (artvin-trabzon-artvin) yanlış hesaplamıyorsam buda 20-25 kuruş civarı bişi yapar. şehiriçi kullanımda çok daha fazla tabi (artvin)
Çok sakin ve çelik gibi sinirlere sahip olmanız gerekiyor bu değeri yakalamak için ama imkansız değil...
Benim rekorum 5.3 civarı bir şeydi 200km yolda ama en yüksek süratim 85 ti anlık tüketim sürekli açıktı ve yokuşların başında 80le girip 60la falan çıkıyordum gaza basamadığım için...
Bence yakaladığınız 6.3 lük değer çok başarılı...
Ama amacınız rekorsa site kurucusunun 1.4 16 valf ile 3.8 civarı bir rekoru vardı...Aratıp o konuyu okuyun derim
Not:3.8 değil 4.0 lt miş... Link aşağıda...
https://forum.grandepuntotr.com/gene...-uzun-yol.html
Konu Fuzuli tarafından (18/08/2009 Saat 19:07 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme
ben bir depo benzinle 670 km gittim. şehir dışı. bence çok güzel ama benzin fiyatları çok yüksek lanet olsun.![]()
fatihcim başta ben
ne yazıkki resimli olarak sizlere ispat etme durumum yok.
önce aracın verilerini söyliyeyim.
ortalama hız 62-66.km
ortalama yakıt tüketimi.4.3-4.5 lt
gidilen yol.tokat(köyden)-ankara-afyon-antalya.(evin önüne kadar)
gidilen mesafe-980 km-
gidilen süre.15-16 saat
3 yıldır bu yolu gidip geliyorum.son 1 yılda bazı nedenlerle 5 defa gitme durumum oldu.daha bir kere yoldan benzin aldığımı bilmiyorum.
kasıyormuyum evet,kamyonlar bile geçiyor bazen beni.ama doğrusunu söylemek gerekirse zevkle gidiyorum,acelem yok.hemen her tesiste değişik sürelerde mola veriyorum.
çayımı içip,tekrar zevkle müzik eşliğinde yola koyuluyorum.
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
Normal o zaman ben o hızda gitsem 3 3,5lt arasını garanti ederim. Zira 120-140 gibi hızlarla uzun yolda 5lt yakıyor bizim araçlar.
dizellerde 3.4 yada 4 .o gibi degerleri yakalayn arkadaslar vardı forumda yanlsı hatırlamıyorsam
evet 2. sayfayı okumamaısım ama bakın varmıs dizelde yakalayn. kızmayada gerek yok arkadaslar bir aralar benzinde kullanırken 5. 0 degererini yakaldıgımı hatırlıyorum ama tabi 90 ı gecmemiştim . birde surekli takip etmen gerekiyor oda araba kullanırken hc hos b durum degil lpg ye gectim hicbişeyi takip etmiyorum artık![]()
Konu pdr42 tarafından (18/08/2009 Saat 20:26 ) değiştirilmiştir.
Dizelde Olsa 3.3 - 3.4 Bana gerçekten imkansız gibi gelio belkide hiç binmedigim için dizel arabaya bilmiyorum![]()
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
fire motor bence kesinlikle performansa uygun değil..zaten az yakması için çok sakin kullanmak gerekiyor..tek güzel özelliği çok sessiz çalışan bir motor olması..bence 77hp bir araba için çok fazla rakamlar bunlar..araç V6 sanıyor kendini..![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
[QUOTE=sertaç;240359]geçen gün depoyu fulledim 97 oktan kurşunsuz. 130 tl. arabada 5 kişiydik ve klima sürekli açıktı, hiç kapanmadı. ışık yanana kadar benzin almadım ve tam 900 km yol yaptım. ortalama 4.7 lt. ama 90 km hızı ve 3000 deviri asla aşmadım. arabamda hız sabitleyici var 90 a ayarladım ve gittim.
valla süper değer,dizel araçlar anca tutturur bunu![]()
arkadaslar siteye yeni kayıt oldum benim 17000 tl param var grande punto ve megan2 hb arasında gidip geliyorum punto aklıma daha yatkın geliyor ama açıkçası biraz çekiniyorum çünkü bir arkadasım punto aldı ve şanzıman problemi yasadı bendede para kısıtlı yani alacağım aracın problem çıkarmaması lazım punto da baktığım araç 75 lik hız benim için 2.planda bana yardıcı olursanız sevirim.sorunsuz güzel bir araç aramaktayım herkeze selam
Serkan öncelikle sitemize hoşgeldin,
İlk olarak karşılaştırdığın araçlar segment olarak farklı.Megane nın artısı iç mekanının biraz daha geniş olması ve daha fazla konfor sunması.Ancak ikinci elde dikkat edilecek en önemli noktalar, sorunsuzluk ve kazasızlık.Bundan sonra ise km, donanım, renk gibi kriterler gelmekte.Ben, Megane2 HB in tasarımının çok kötü olduğunu düşünüyorum.Zaten Megane3 ile bunu giderdiler.1.5dci ile 1.3mjtd performans ve tüketim olarak birbirlerine yakın makineler, hayırlısı olsun diyelim,
Sitemizde doğal olarak GP alman yönünde, Renault sitelerinde ise Megane ı alman yönünde görüş bildirilecektirİçinizden gelen marka ve modeli seçin derim
Forumumuza hoşgeldin...
ya siz varya delirticeksiniz beni6,3 yakıomus fazlamı ne dio
valla deliricem ya ben kışın 10 larda gezdim
şimdi 8,5 in altına inemiyorum orayı görmemek için zaten hiç açmıorum tüketim ekranını psikolojim bozuluo 6,3 gayet ii bi değer dahada düşürmek istiosan arabaya hiç binme oldugu yerde saysın
işin şakası bi yana arkadaşlar valla bizim araçlar v6 gibi yiyo benzini ne diim alıştık artık 3 senedir
![]()
aynen kışın 10.1 değer gördüm..şimdi elim hiç gitmiyo bakmaya.korkuyorum.
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
valla arkadaşlar ben yola böyle devam edeyim iyi yakıyormuşsertaç sen rekor kırmışsın , ben uzun yolda deneyim dedim 90 aşmamayı, yok olmuyo yol bitmiyor
neyse teşekkürler yorumlar için
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri