bence almakla iyi edersin..motor eski demek hikaye ...elbet teknolojik değişiklikler eklenmiştir..sonuçta volkswagen...tasarım mükemmel...geniş güzel bir araçç fiyatı uygunsa çok iyi bir seçenek
Printable View
bence almakla iyi edersin..motor eski demek hikaye ...elbet teknolojik değişiklikler eklenmiştir..sonuçta volkswagen...tasarım mükemmel...geniş güzel bir araçç fiyatı uygunsa çok iyi bir seçenek
Ne demek sonuçta volkswagen.
leon un farları su alıyor.(kronik sorun )ama vw almıyor.
ya da leon 4 yıldız .vw 5.
iç malzeme kalitesi de ortada.seat dan çok şey esirgenmiş.
seat,audi nin bünyesinde ancak üvey evlat muamelesi görüyor.
1.6 fsi skoda ya bile takıldı.daha leon da yok.tsi ye eylül de geçilecek.
fsi zaten tarih oldu.yeni kasa golf ün motor seçeneklerinde yok.
ayrıca volkswagen maliyet azaltmak için en çok takla atan firmadır.
kaliteli görünür,soyulmadık yeri kalmaz.
o motor da eskidir ve tüketimi yüksektir.
hiçbir teknolojik gelişme de yoktur.
ne yanma odası değişir ne strok yıllardır aynı çok yakan makine.
millet egzost subaplarına kadar değişken zamanlamaya geçti.
vw üç kuruş fazla kazanıcam diye bu motoru kullanmaya devam ediyor.üstelik performans olarak da 1200kg sonrası hiçbir artısı yok.
üyelikten çıkarmak zorunda kalırız :) şaka bi yana içi çok kötü arabanın, dışı çok güzel ama gp ekonomik bir araç, seat her ne kadar vw' nin olsa da bence vw gibi değil. gerçi ben vw'e de sıcak bakmıyorum. ikinci eli çok zayıf. tercih senin sonuçta her zaman dediğim gibi bir arabaya severek bineceksen alacaksın gerisi boş bence
gerçekten seat güzel gibi gözüksede ii bi araba diil dikkat etmek gerek çok kaletsiz bi araba wv gen gibi diil malesef yani GP diorum kesinlikle ben
Katılıyorum bir çok şey benzesede vw e özellikle malzeme kalitesi olarak ve sağlamlık olarak vw kadar güçlü bir altyapıyla üretilmiyor.
teknolojisi eski hiç tavsiye etmiyorum manyak benzin yakıyormuş.
Ne sandın.:ok:
binlerce araba satar ama bu ülkeye çivi çakmaz.
üstelik hem kendi hem servisi kazık.
abuk subuk sorunları olan (boğaz kelebeği en meşhurudur.) ruhsuz arabalardır.
vw nin hiçbir modeli bana göre alınıcak araba değil.
her arabasına misler gibi alternatif bulurum ve öneririm.
vw gruptan leon alınabilir ,o da 1.6 değil .
anlamlı ödül mühendis ve gazatecilerin verdiği ödüldür.halkın seçtiği ödüller de fiyat%performans genelde bakılmıyor.
eski kasa passat ın da yenisinden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.gerçi o kasanın da turbo yağlama problemi ile çok insan yolda bıraktığını hatırlatmak gerek.
vw'ye karşı biraz sert çıktığını düşünüyorum, yatırım kararı çok ciddi bir karardır ,verilmiyorsa suç vw' nin değil bizimdir . Yatırımcıya bugün bi çek cumhuriyeti bi macaristan ayarında bile imkanlar,fırsatlar sunamıyorsak tabi ki tercih edilmeyiz .
Abuk subuk sorunlar demişsin de vw ve grubunun araçları sorunsuzluk konularında japonlardan sonra avrupalılar içinde gayet sorunsuz ve sağlam araçlardan bunu j.d. power ,adac ,tuv gibi kuruluşların yıllarca topladıkları,düzenli ve bilimsel istatistiki verilerine göre söyleyebiliyoruz ki olması gereken de budur.
Passat'ların yağlama sorunları ;yağlama borusunun egzoz manifolduna yakın olmasından dolayı ekseriyetle de performanslı kullanımlarda görülen yağlama sorunları 1.8T 'lerin ilk üretildiği 96-97 döneminde ortaya çıktı ve 98 yılında düzeltildi. Yanlış konumlandırılan hortuma sahip araçlarda geri çağırılarark sorunları düzeltildi.
ZDD sanki seni modifiyemden hatırlıyorum mu acep ?
vw banada hiç cazip gelmiyor. bence de vw yerine başka birsürü araba alınabilir. vw nin yatırım yapması da zaten mümkün değil çünkü vw mali krizin içinde. 10 binlerce işçi çıkarıyo almanyada, ayrıca yatırım yapsalar da bence çok önemli değil çoğu parçayı dışardan ithal edip montaj yapıyolar benim bildiğim, burdada üretilen parçalar var ama çoğu ithal
Nesini savunuyorsun ki?
sert niye çıkayım.
bu ön yargımdan falan değil.çevremdeki kullanıcılardan edindiğim bilgiler sonucudur.
en basiti geçen sene arkadaşımın golf 4 ü durup dururken yağ pompasını patlattı.yolda kaldığına mı yanarsın elindeki kazık faturaya mı.
servis ve yedek parça ücretleri sen de biliyorsundur ki çok yüksek.
savunulucak bir yönü olduğunu düşünmüyorum
ayrıca ne demek suç bizde.
doğuş yıllardır müzakere halinde.
işin içinde olmadığın belli.
diğer yüksek satışlara ulaşan firmalar niçin yatırım yapıyorlar.?
arıza istatistiklerinde vw çoğu zaman sonlardadır.
cam krikoları,debi ölçer,iç kapı kolçakları soyulur.egzostları paslanır.
turbo patlatır.baskı balata sıyırır
daha saymamı ister misin?
japonların yanına bile yaklaşamaz.
fsi sorunları altında dh da konu var orayı da okuyabilirsin.
yani turbo yu düzelttin diye iş bitmiyor.passat lar da hatalı üretim rotil sebebiyle bir kaç kez toplama yapıldı.
neyse uzatmaya gerek yok.bilen biliyor.
vw'nin sorunsuzluğunu tartışma yeri burası değil ben de sizin gibi fazla uzatmanın gereğinin olmadığını düşünüyorum .
Fikir olsun diye https://www.reliabilityindex.co.uk/m...type=relindex# adresinden güvenirlilik seviylerine bakabilirsiniz. Sektör ortalaması 112 .
Diğer markaların niçin yatırım yaptığını da isterseniz bilahare müzakare ederiz .vw'nin yatırım kararına gelince yıllardır doğuş 2 yıldır yatırım için bastırsa da vw ceo'ları Tr 'ye yatırım yapmayacağını söyleyip duruyor en son geçen Auto show döneminde böyle açıklamalar yaptılar, daha önceleri transporter üretimi için de kapasitemiz yetiyor yatırım düşünmüyoruz demişlerdi. vw'nin binek araçlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi "Tr'de planlama ve tahmin yapmak çok zor , Türkiye roller coaster'e benziyor" diyor ,takdir edersiniz ki roller coaster'a benziyor diyenler yatırım da yapmazlar.
Ancak son 2-3 yıllık ekonomik ortamın iyiye gitmesi ve hafif ticari satışlarının yüksek gerçekleşmesi vw'nin caddy üretimi için vw'nin "düşümesine" sebep oldu , hatta bursa'da yan sanayicilerle görüşülüp ,maliyet ,işçilik kalitesi ,karlılığın tesbiti için fizibilite çalışması yaptırmışlar ancak hem vw a.g 'den hem de doğuş'dan kısa dönemde yatırımın zor olduğu tezini destekleyen açıklamalar geldi . Bi önceki mesajımda da yazmıştım vw yöneticileri de aynı şeyi söylüyor: Tr'de yatırımın önündeki en büyük engellerden birisi yatırım teşviklerinin yetersizliğidir diyorlar. Yakın dönemde vw rusya'ya touareg ,jetta ve golf üreten vw'nin başta rusya olmak üzere bölge ülkelerinde vergi konusunda anlaşlamalar yaptığı ve istediği vergi seviyesini sağlamadan yatırım yapmam dediği de bilinen şeyler arasında.
Bu tip şeylerde hemen doas hisse senetleriyle ilgili söylentiler ve ufak oynamalar geliyor el altından konuşulduğunu ,ferit şahenk'in ve vw yöneticilerinin en ufak bir lafının değerlendirildiğini ve "acaba" dedirtecek her hareketin doas hisse senetleri üzerinde de etkide bulunduğunu belirteyim.Zaman zaman bu etkilerin büyük olanları doğuş cephesinde imkb'ye açıklama yaptıracak kadar da ciddiye alınıyor ve maalesef çoğu kez'de "böyle bir şey yoktur ,görüşme aşamasındadır" diye açıklamalar geliyor .
Konu çok dağıldı özür diliyorum herkesten.
Ben tartışmıyorum
vw sorunlu bir markadır.
kronik balata sıyırma problemi olan caddy yi kullanıcı hatası kılıfı altında yıllarca sattılar.boğaz kelebeği temizlenmemiş yolda durup dururken stop eden vw lerden pek haberin yok heralde.
bana link vermene gerek yok.birçok araştırma var .
vw i bana ceo su gelse savunamaz.kaldı ki kendileri toyota nın üretim felsefelerini ve karlılık oranına ulaşamadıklarını ifade ediyorlar.
mali kriz içinde olmaları yatırımı engelliyor olabilir.belçikadaki fabrikayı dahi kapatmaktan son anda kurtuldular.
ayrıca sorun bizde falan değil.boşuna kendini kandırma.caddy yi bizim işçimiz çok daha iyi üretir.ucuz işçilik sebebiyle maliuyetten kaçmaya da gerek kalmaz.en basiti caddy nin arkası komple sunta olmaktan kurtulur.
görüşme aşamasında kalsın.yıllarca çivi çakmamış.çok da lazım değil.
her arabasına fiyat&performansı çok daha iyi araç alternatifi mevcut.
Sonuç olarak benim arabayı alrken üzerine 1-2 milyar daha koy vw polo al dediler veya arkadaşım aynı paraya gitti kendine 2. el seat leon aldı bu bir tercih meselesidir. mesela ben yedek parçası pahalı, daha az donanıma sahip ve benzini fazla yiyor diye iki modelide tercih etmedim. Bu bir tercih meselesidir.
NOT : Babamın eskiden passatı vardıki çokta memnundu