herkes dağılsın hadi yatın artıkFRİENDS
Printable View
herkes dağılsın hadi yatın artıkFRİENDS
Bilmem 307 düşünürmüsün ama donanım we fiyat olarak çok ii bence...
İice inceledim araba dehşet duruo... Ben düşünüorum bakalım.. Sınırlı sayıda ama... Siyah rengini arıorum...
30.700 YTL
https://www.peugeot.com.tr/web/sub/307Designtech/
Bu ne yaw 2 saatte forum karışmış :DLeonlar, Bravolar; Hadi hep beraber Leon alalım kapatıp gidelim siteyi:D:naughty: :naughty:
Leon 1.6 Tr de Seat ın yeni tasarım anlayışıyla oldukça popüler hale gelmiş bir kompakt sınıf.Yani neresinden bakarsanız bakın bir üst sınıf otomobil.Motor kendini kesinlikle kanıtlamış tamamen elektronik kontrollü sorunsuz bir motor.8 sübap eksiği var diye eski teknoloji denmemeli.Kısacası alınabilecek bir otomobil.Eski Seat versiyonlarıyla kıyaslayarak piyasasını düşünmemek gerekli bence.Ben olsam GP mi satmazdım tabi:)görünüş olarak bizimkiler daha sportif geliyor bana...
Bravo ise Tr ye 30000YTL civarı gelecek (1.4 Fire) bana göre.Eğer 42000YTL 1.9 Mjtd 120bg ise kesinlikle düşünülebilir bence,fiyatı oldukça uygun olur.Bu durumda Leonu boşverip Bravo düşünülebilir:) bence
dostum seatın motorunun gaz telli olduğunu untma elktronik kontrol tam yok onlarda
modifiyem'de yazdığım leon sürüş izlenimlerimi kopyalayıp yapıştırıyorum:
Bismillah ,
Bugün evde canım sıkılırken dedim ki ne zamandır gidecem gidemiyorum gidip peugeot 207 test edeyim neyse gittim 207'yi test ettim sonra SEAT bayisine gittim leon'a baktım içeri girdiğim anda çok sıcak bir gülümsemeyle karşılandım ve hayatımın en güzel satış tanıtımı başladı . Önce bir kaç dakika içini inceledim sonra test sürüşüne çıktık ehliyetimin fotokopisini aldılar sonra vw grubunun sustalı anahtarımı aldıım ve Leon'umuza kurulduuk. Önce koltuk ayarlarımızı rahat bir şekilde yaptıık ve gayet iyi bir oturma pozisyonu yakalayabildim bi sefer koltuklar çok başarılıydı tasarım olarak çok sportif ve ergonomik. Direksiyonun yükseklik ve derinlik ayarlarını yaptım .Ardından elektrikli katlanan aynalarımızı açtıık sonra durdum şöyle bi baktım etrafıma ;vw grubunun ergonomi derslerinden geçmiş kokpit(keşke biraz daha büyük düğmeler kullanılsaymış).
basık, oldukca sportif ortam ,mükemmel bir oturma pozisyonu ,kaliteli sayılabilecek malzemeler ve neredeyse eksiksiz bir donanım.
Motoru çalıştırdım ilk iş yol bilgisayarını sıfırladım kullaımı koldan rahat yapılıyor ve çift bölgeli gayet de güzel çalışan klimamızı çalıştırdık. yola çıkmak için her şey tamamdı tabii ki emniyet kemerlerimizi taktık, geri vitese attık dıınnn sesi geldi yani park sensörü çalışıyordu. kullanımı ve tasarımı ,hatta tasarım olarak mükemmel diyebilirim gaz pedalı tabandan bağlı çok rahat kullanılıyor,gayet başarılı pedalları kullanarak yola çıktık. Direksiyon park sırasında oldukca hafifti ,sonra yola çıkınca ilk etkileyen neredeyse harika olan motor sesiydi vw grubunun yıllanmış 1.6 lt'sini bu kadar güzel sesli dinlemek çok kefiyli. Alt devirleri güçlü olan motor bence rahat devirleniyor performansı kağıt üzerinde yavaş olsa da pratikte hızlı hissettiriyor gerçi hiç 5000 devirden önce vites değiştirmediğim için bana öyle gelmiş olabilir satış danışmanı bas bas diyordu 150'ye kadar rahat rahat çıktım sonra fazla zorlamadım ve dönüşte aracı gerçekten zorladık . Önce hızlanırken tcs çalıştı ,sonra 120 civarında ani yön değiştirmelerine başladım ,yol boş olduğu için hızla ters yönlü yön değiştirdim bu değişimler sırasında direksiyonun tepkileri ,sertliği mükemmeldi vw grubu bu işi çözmüş. yaptığım çok ani hareketlerde bile arkası yere mükemmel denilebilecek kadar iyi basıyordu esp de görevini son derece iyi yapıyordu yani gerçekten çok stabil bir araç yana fazla yatmaması da hoşuma gitti .Konfor olarak focus kadar konforlu deği çünkü süspansiyonlar sert, Tr yolları için pek de iyi olmasa da benim hoşuma gidiyor.Sürüş olarak focusumsu tatlar geliyor hatta bir anda "yaw bu focus'dan daha iyi yol tutuyor" desemde bu o anki heyecanım ve beklentilerimden çok daha iyi bir araçla karşılaşmamdan mütevellit bir düşüncedir belirteyim.
100-110 km civarında satış danışmanın talimatı geldi şeridi ortala ve ellerini bırak dedi ben de bıraktım frene bas dedi bastım fazla sert basmadığım pek bişe anlamadım olmadı dedi ben de tekrar hızlandık yeniden denedim bu sefer tam anlamıyla panik fren yapacaktım şeridi ortalayıp direksiyonu bırakıp aniden tam güçle frene bastım ilk hissettiğim fren destek sisteminin çalıştığıydı tabi abs devreye girdi mükemmel denebilecek bir keskinlikte ve dozlama hissinde olan frenin pedalının sertliği de mükemmeldi. Sonra sakinleşip aracın keyfini çıkarmaya başladık direksiyondan çok rahat kullanılabilen 4 hoparlor ve 4 tweeter'dan oluşan sistem eşliğinde otomobil sektöründen leon'dan sohbet ettik vites geçişleri oldukca rahat ,aracın görüşü iyi değil nerde bittiği ve başladığı tam belli değil aynalar büyük olduğu için kullanışlı. yalıtım başarılı sportif motor sesinin kabine sızması leon tercih edenlerin hoşuna gidecek bir durum. Gayet zorladığımız leonu test edip geri getirmeyi unutmak isterdim ama naaparsınız işte .Plazaya geldiğimizde leon'nun yol bilgisayarı 11 lt'yi gösteriyordu.Plaza'da çaylarımızı içtiik sohbete devam ettik ve plazadan ayrıldım.
Özetle , (test sürüşüne ford mondeo ile gitmiş olmama rağmen)yol tutuşu, iç ve dış tasarımıyla beni etkileyen bir araç olan leon beklediğimden çok daha iyi çıktı hatta oldukca sportif sayılabilecek leon, alfa'msı havası, eksiksiz donanımı, güzel egzoz sesi kendine aşık eden araç daha iyi bir motorla çok daha keyifli olur zaten hayalimde de 2.0 TDI 170 HP'lik FR modeli var .
Özel teşekkür : Plazaya girişimden itibaren sıcak ilgisini esirgemeyen ,leon'u gerçekten zorlayabilmemize izin veren hatta teşvik eden, müzik dinleyemedim dediğim zaman kendi cd koleksiyonundan cd çıkarıp veren ,değişik uygulamarla leon'nun ayrıntılarını gösteren fiyat olarak beni aşıyor diye belirtmeme rağmen beğendiysen yeniden teste çıkalım diyen müşteri değil arkadaş kazanmaya çalışan bilgili ve birikimli elemanımız Tarık beye özel teşekkürümü sunuyorum. Kendisi hakkında çok olumsuz bir şeye sahip olsaydım şikayet ederdim , çok olumlu düşüncelere sahip olduğum için memnuniyetimi de gerekli yerlere bildirmek gereklidir
Leon iyi hoş arabada 2 ay önce baya makaslı giden bi genç vardı leonda benim arabada 5 kişi olmamıza rağmen arkadaşın hemen arkasındaydım hatta bana sinir oldu, arabada 5 kişi olduğumuzu görünce aklından neler geçirmiştir allah bilir.
yok halen devam motora ama şöyle bir hinlik yaptılar seat sound sistem denen bir egsoz sistemi akustik bir ses veriyor alet oyüzden zdd arkadaşımın yazdığı ses sanırım o
kırmızısı çok tatlı siyhıda güzel herzaman baktığım bir araç karizması güzel ama nedense markasından dolayı bana biraz uzak kalıyor
evet brvhgt ,leon'ların egzoz sistemi sportif bir ses için elden geçmiş mesela golf kullanırken duyduğun sesle yeni leon sesi arasında inanılmaz fark var ,çok sportif ve tatlı bir ses de işte motor motor değil eskidi artık .gerçi alt devirler iyi ama yinede biraz güçlü,modern olsa tam süper olacak.
aslında güzel bir ayrıntı insanımız gidip abuksubuk sanayi egsozu taktırıyor güzelim arabalara her firmada olsa keşke ben puntoda olsa kesin alırdım
bi daha benzinli puntoya 24000 ytl veren bulunmaz. sırf bu yüzden bile alınır derim.
102 hp eski 1.6 8v yerine ağustos-eylül 1.4 tsi 120 hp leon gelecek.
bence bekle.
bravo yu da bekleyebilirsin .
SEAT iyi bi markadır..özelliklede leon modelini bende dehşet beğeniyorum..bence düşünmelisin..
1,4 TSI yakında Leon'da kullanılmaya başlanır. Fiyat da o kadar farketmez. Bu aracı düşünenler bence bu motoru beklemeli.
seat ikinci elde zor giden bir araç..bilmem
alfa 147 son günlerini yaşıyor zaten yerini 149a bırakacak...Alfaların 2.eli iyi değil bi de..Tofaş bu alfa markasına ii yatırım yapmadı bence anca dobloyla uğraşıo varsa yoksa doblo :D