merhaba arkadaşlar daha öncedende yazdığım gibi mart 20 de bir grande punto siperişi verdim ankara üstün otomotivden mayıs 20sine gün verdiler. benim merak ettiğim nokta şu araçlarımız nerden nasıl kaç aşamada geliyor..
merhaba arkadaşlar daha öncedende yazdığım gibi mart 20 de bir grande punto siperişi verdim ankara üstün otomotivden mayıs 20sine gün verdiler. benim merak ettiğim nokta şu araçlarımız nerden nasıl kaç aşamada geliyor..
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
benım beyaz güvercinim 4 ay sonra geldi....
TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!
ooo hocam nasıl bekledin okadar yaa ben 2 ayı zor getirdim...
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!
benimki de öyle dışı beyaz içi siyah zaten çelik jantı var diye istemedim 16" alırsam direk 17" alırım... benimkine bir tek co-pilot kit lazım oda sonradan taktırılıyormuş duyduğum kadarıyla sonra taktıracam.. yeter... daha iyisii can sağlığı...
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
üretim-stok-sevkiyat(gemi)-gümrük-tofaşa gidiş-bayiye geliş .
tahminim aşamalar bunlardır , üretim programında olmayan bir model istediyseniz üretim sırasına girip size gelmesi Müslüm Beyde olduğu gibi oldukca uzun sürebilir.
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
ARkadasım sordugun konuyla ilgili olarak zaten başlık var. Orada cevabıda bulabilirsin.
https://forum.grandepuntotr.com/gene...n-geliyor.html
Konu xcruelx tarafından (13/05/2009 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir.
dotum dikkat ettiysen benim sorum kaç günde kaç aşamadan geçiyor diyorum senin dediğin yerde seninki ne zaman geldi benimki ne zaman geldi yazıyor... soruma cevap arıyorum...
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
Dostum sana hesap sorar gibi bir halim yok. SAdece ara mesajlara bakarsan orda sayfayı hatırlamıyorum detaylı şekilde konuşuldu. Sonucta topik isimleri faklıda olsa sonuç araken sizin sorunuzda işin içine giriyor. Ondan söledim öyle.
Sorunuzun cevabını ben vereyim.
Siparişler için bir bekleme oluyor öncelikle Üretim planı yapılıyor. Plana göre hangi listeyi hangi hafta üretime sokacaklarını planlıyorlar. Ve burda sıra bekliyor. Bu kısım için süre vermek zordur. çünkü 1 hafta ila 50 gün arasında değişe biliyor.
Sonra üretim haftasında üretime sokuluyor. Aracınız 1 günde hattan cıkar fakat aynı hafta listesindekileri garajda toplarlar hafta sonu limana gönderilir. Ordaki garajda bekler. LOjistik ülkelere göre gemi yerleşimde yer ayırır. Gemi dolana kadar bekler. Buda yaklasık 3-4 günlük işlem Fakat gemiler 15 günde bir kalkıyor genelde.
Sonra gemi genelde 3 günde türkeye geliyor. Gümrükte de iş 3 gün sürüyor.
Sonra parti parti Tofaş fakrikasına giriyor. Ordaki evrakları aliş satış şeklinde hazırlayıp, şasi motor no fatura kontrolü yapılır. Sonra gideceği şehir ve bayilere göre parti parti tırlarla yollanır. Burda 2-3 günden haftaya kadar uzaya bilir. Ondan sonrası sizin şehre olana uzaklık yada yola göre değişir.
Umarım yardımcı olmusumdur.
üretimden sonra ülkelere gidecek modeller ayrı ayrı gruplandırılıyor olabılır.
sevkıyat sonrasında gemı türk lımanlarından bırıne yanastıktan sonra araclar tır vasıtasıyla tofaş-bursa da kalıte kontrol ıslemlerı yapılıyor. test edılıyor. sonrasında ıse ıstenen araclar bayılere sevk edılıyor..
benım duydugum boyle. eksıgı fazlası bana mantıklı geldı![]()
co pilot ne onu bilmyorum
co-pilot kit gp'lerde bir donanım grubu bu grubun içinde far sensötü yağmur sensörü hız kontrol park sensörü var...
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
ben internetten istanbul avrupa yakasi bayilerinin telefonlarini aldim sirayla aradim stokda hazir punto acarciniz varsa bugun almak istiyorum dedim 2 saat icinde aracimi satin aldim, sizler masallah iyi beklemissiniz bir kac ay![]()
Fire'ler Daha kolay bulunuyor bizim sipariş ettiğimiz araçlar biraz fonksiyonlu olduğu için daha bekliyoruz.daha da beklicez gibi hala tlfn eden yok!
ben 28 2008 ağustosta sipariş vermiştim. 22 kasım 2008 de teslim almıştım. bu arada eşim bayide çalışıyor araç üretimde iken sürekli irtibat halindeydik fabrikadan iletilen bilgi komple bir aracın montajı sadece 7 gün sürüyormuş. gerisi banta alınma süresi geliş süresi. bu arada bursada galiba araçlar kontrol edilmiyor neden derseniz bizim aracın bursaya indiği haberi geldi ve ertesi sabah araç bayiye tır ile geldi.
Mesajımda belirtmiştim. Seri üretimde sistematik döngü olduguna aracların üretim süresi 1 gün gibi gözükür. Ama aslında haftalık üretim vardır. 7 gündne hesaplanır ve bant döner.
Bursa da tofaşa giriş cıkış yapılıyor sadece evraklar hazırlanıyor. Kontrol de sadece motor ve şase no kontrolü. O nedenle gününde tırla cıkartabiliyorlar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri