Muhtemelen bizim araçlar aynı dönemde gelecek ben de 21 martta sipariş vermiştim. Arabayı kaça aldınız?
Printable View
fun ve active modeller daha önce geliyor galiba mart ayında sipariş verenler haziran 1'e kadar araçlarını kesin teslim alırlar diyor bayiler.
Ben sipariş verdiğim zaman istanbulda bir bayide 90 hp fun vardı ama almamıştım. Bu kadar bekleyeceğimi bilseydim alırdım. en geç mayıs 20-25'inde alırsınız arabanızı dedikleri için sipariş vermiştim.
ben 1.3 90bg emotion + co pilot kit 29250 sağlık çalışanı indirimiye aldım. hiç fiyat inmediler o sıra işlerin yoğunluğu nedeniyle 26martta sipariş verebildim ve gece bayiiler fiyat vermemeye başlamışlardı fiyatlar revize oldu filan dendi
Tunç, sanıyorum fix&go dan bahsedilmiş.Yani lastik tamir kiti.Sanıyorum sadece fun ve sport donanımda stepne yerine tamir kiti bulunmakta.Sistem akü yardımıyla lastiklerden içeriye sıvı pompalıyor.Bu sıvı havayla temas ederek donuyor ve patlak lastiklere dolgu yapıyor...
ben de emotion sipariş verdim.heralde daha önceki emotionda bulunan bi kaç özellik seri2 de yok. dynamic ve emotion arasında pek bi fark kalmamış.ama 1500 e yakın fiyat farkı vardı.
Bende 21 mart günü fire dynamıc 77 bG 1.4 siparişi vermiştim rock siyah renk hala bekliyorum ilk önce nisan sonu dediler sonra mayısın ilk haftası çoluk çocuk arabasız kaldık biryerede gidemiyoruz arabamıda erkenden sattım bu kadar uzayacağını tahmin etmiyordum. Bana ikinci el araçlardan bir tane emanet verelim dediler kabul etmedim kredimde onaylanmıştı saşe nosu belli olmadığından hesaplarına aktaramadılar şimdi sabırsızlıkla mayıs ayını bekliyorum.
Malesef, dynamic ve emotin arasındaki farkı fiat iyice azaltmış durumda, bu sadece GP lere özel bir durum değil, birisi ,Bravo Emotion almış, ve satıcıya o zaman niye o kadar para verip Emotion aldım, bilseydim Dynamic alırdım fark yokmuş dedi. Kriz nedeniyle sanırım yüksek donanımların fiyatını düşürüyorlar, zaten alt donanımdan eksiltecek birşey olmadığını düşünüyorlar. Tabii bunlar hep tahmin ne geçiyor kafalarından bilemiyoruz tam olarak.
fark olarak şunlar var diye hatırlıyorum
- aliminyum alaşımlı jant
-güvenlik paketi (esp, vs..)
-üçüncü arka kafalık
-arka okuma lambası
-kapı içi aydınlayma var.
bunların dışında hatırlayamıyorum.bunlar da gitgide azalıyor artık.zaten güvenlik donanımı dışındakiler pek önemli değil.önceki gibi bel desteği park sensörü vs. falan olsaydı o zaman fazlasıyla değerdi.
Emotion modelleri daha az sipraişte kaldıgından biraz daha geç kalıyor.
Bende mart siparişi dynamic oladugundan mays başı geliyor allah kısmet ederse.
Tunc kardeş. Ben arada co pilot kit eklettim. Siparişten 2.5 hafta sonra eklettim onu ama cevabı 2 hafta sonra döndüler. Eğer aracın üretimine 2-3 haftan az kaldısa ekletmen zor gibi. Çünkü italya zor cevap dönüyor. İşin güzeli bayilerde ekletemeyiz diye kasıyolar kendilerini. Takip zor geliyor. Zorlarsanız eklete bilirsiniz.
GErcekten dinamik ile emo arasında bişi kalmadı özellikle seri 2 araçlarda. Fiyat farkıda öyle ama donanım olarak ta çok fark yok. Birde indirim olarak dinamikten daha fazla indirim alıyorsunuz bayileri sıkıştırdıgınızda. Bende indirimi alıp ASK ve Co pilot paketini eklettim. Su hali bile emosundan 700 tl ucuz du. (emo da co pilot yok)
Birde bir arkadasımız sormuş bende sorayım. Starjet 95 hp lerde vites devir olaranları nedir.
2. olarakta aynı arabayı hangi km lerde ne bakımlarını yaptırmam lazım. (0 araç ilk defa alan biri olarak soruyorum) Mesela (tiger kayışı gibi)
Neyse co pilot olsa iyi olurdu ama olmazsa da sağlık olsun çok da önemli değil.
Ayrıca dediğin gibi sadece dynamic değil fun moedelinde de emotiona göre daha fazla indirim yapıyorlar. ASK lı Dynamic almak Emotion almaktan daha mantıklı.
Starjetin vites devir oranlarını bilmiyorum ancak benzinli araçlar 20 bin de dieselle de 10 binde bakıma giriyor. Tabi kilometre dolmazsa senede bir bakıma giriyor.
Triger kayışını sormuşsun yanılmıyorsam benzinlilerde 100 bin km den sonra değişiyor tam km sini bilmiyorum. Diesellerde ise triger kayışı yok triger zinciri var; o da 250 bin km.ye kadar bakım gerektirmiyor sanırsam.
Arkadaşlar,fun ve active siparişi olanlar çok yakında bu hasret bitiyor...araçlarımız italyadan yola çıkmışşş....
Tunç, Fiatta triger kayışlar yanlış hatırlamıyorsam 120000km de ya da 5 yılda 1 değişmekte.Bir de benzinli ya da dizel tüm motorlar 20000km de bir periyodik bakıma giriyor.Dizellerde 10000km de 1 sadece yağ değişimi yapılmakta...