Evet aynen öyle yapmışlar bir cila ile geçiştirmişler işi. Bende uğramıyacagım bu sabahtan bitirdim trafik sorununu. Yalnız plaka JAB cıktı iyimi :)
Artık senle yalova yollarında karşılaşırız :)
Printable View
Hepiniz sağ olun. teşekkür ederim umarım hepiniz en kısa zamanda kavusursunuz araçlarınıza.
Valla test ediyorum aslında ama zorlayamıyorum pek. Bizim evin yakınında ciddi bir yokus var. Açıkcası alttan yukarı durmadan cıkınca sorun yok. Ama tam dikte durup kalkış yapınca zorluyor gibi. Daha doğrusu olay şöyle; tam kalkış yapıyorsunuz 1. viteste biraz hızlanayım 2 atayım diyorsunuz. 1 ide devri iyi yükseltip 2. vitese atarken bayır cıktıgınız için yarım gazla atılır normalde. normalde o gazla daha yüksek devir beklerken birden devri düşüyor arabanın. korkuyorsun stop etcek diye. Ama etmiyor yavas yavas da olsa gidiyor. ASK paketinde mbr (motor tork düzünleyici) ile alakalı oldugunu sanıyorum. normalde o gazla yüksek devir vermesi lazım ani devir yükselişini algıladıgına size izin vermiyor kendi yavas yavas artırıyor devri. Aynı şeyi ışıklada kalkıslardada yaşadım gaz tam vermeme rağmen gazdan ayağımı kıpırdatmama rağmen arac yavas yavas devirleniyor. (birden yüksek devir yapcakmış gibi kasıyor sonra sanki bişi tutuyor onu yavas yavas artırıyor.)
Açıkçası 6. vitesi unutuyorum. 5 te bağırınca şaşırıyorum hep öyle atıyorum 6 ya. Lakin 6 da çok rahat gidiyor araba. Yakış düşüyor. 120 ile gidiyonuz sanki 70 le gidiyonuz gibi. ÇEvre yolunda attım cruise 120 ye bağdaş kurdum arabada :)
Bir tek direksiyon sol elimi yoruyor. Yükseklik ayarınımı tutturamadım. Yoksa alıştıgıma ters geliyoda ondanmı bilemiyorum.
Ve gözüme ufak bişi çarptı. Bütün gp lerde var sanırım o hata. REsmini yayınlıcam bir ara. kaputun yan camurluk kaportası ve far ile kesiştiği köşe, arabayı önünüze aldıgınızda sağ, sol a göre hafif düşük. KAtuplar hafif yomuk gibi cevremdeki 1-2 puntada aynı şeyi gördüm. Belli olan bişi değil. Gözüme takıldı işte. :)
Birde bence iyi olayan hata. Yeni dinamiklerde arka camlar elektrikli oldugundan sürücü tarafına da arka camların düğmelerini koymuşlar. O nedenle kapıdaki panel de uzunlamasına duruyor. Faka size yakın tarafa arkaları koymuşlar. Elinizi hizası diye eliniz hep ona gidiyor. Sürekli arkaları acıyorsunuz. Ön cam lar için hafifte olsa elinizi uzatmanız gerekiyor. Aynı şey aynaların düğmesi içinde öyle uzanmanız gerekiyor. Lakin güzel bişi düşünüp araya klit düğmeside koymuşlar. O düğmeye basınca arkadan isteselerde camları acamıyorlar. Çocukların camları açmaması için güzel bir düşünce.
Gözün aydın Uğur, hayırlı uğurlu olsun.Darısı diğer bekleyenlerin başına :)
Yokuştaki sıkıntının msr ile alakası yoktur Uğur.Zaten yüksek vites ve düşen devir bu sistemin devreye girme ihtiyacını otomatik olarak ortadan kaldırmakta.Yaşadığın sıkıntı biraz kullanımla alakalı.1. viteste biraz daha devirlenip seri bir şekilde 2. vitese geçerek bu devirlenme güçlüğünün önüne geçersin araca alıştıkça, tekrar hayırlı olsun...
Saol Arda. Aynen dediğini yapıyorum 1 de devirlenip 2 atıyorum. Dediğim şöyle açıklayım. diğerlim 1. viteste gaz pedalının sonuna kadar basacak şekilde devirlendim. 2. vitese attarken gazdan ayağımı geri çekmiyorum yada çok az cekiyorum. Devrajı bıraktıgımda gazdan dolayı motor birde devir artısı yapması gerekirken yapcak gibi oluyor sonra devir düşüyor. yavaş yavaş artırıyor. (ben bu arada gaz pedalında ayagımı hiç kıpırdatmıyorum.) Belki ASR olabilir. Normalde o harekette patinaj cekmesi lazım hımm. Kendi sorumu kendim cevapladım sanırım. :) Asr kapayıp deneyim bir.
Asr patinaja düşmüş lastiğe giden torku azaltır.Bu bana daha mantıklı geldi Uğur.Zaten asr çalışıyorsa göstergede esp genel uyarı ışığını da görürsün, buna da dikkat et derim...
valla arkadaşlar bende dün şerit koptu ortalığın ayaklandırdım. 60 gün dediniz haftaya doluyor; ya benim siparişi vermediniz, ya ötv yi geçirtip oradan da kar etme planınız var dedim bu iki ihtimal asla olamaz diyorsanız siz kapatın dükkanı böyle firma böyle bayimi olur 4 teker bir gövde arabanın ne zaman geleceğinden 2 aydır haberiniz yok fabrika ile iletişim zaafiyetiniz ciddi boyutta dedim bugün aracın en geç mayıs sonunda teslim edileci konusunda bilgi dönüşü yaptılar. mayıs sonu teslim olmaması halinde konu hakkında kanuni olarak maddi manevi tazminat talebim olacağını da ekledim. bu tür şeylerde gelir beni bulur zaten uğraştırıcı işler ama asla tüketicinin hakkı yenmiyor kazanmış olduğum iki dava var bu üçüncü olacak sanırım. tavsiyem sadece bayi ile değil çağrı merkezi ile de koordine kurmanız. arabasını bekleyen herkese allah sabır versin, teslim alanlara da hayırlı olsun.
haklısın sercan bir mayıs sonu lafı almış gidiyor.mayıs sonu gelince de haziran başı derler mi çok merak ediyorum.ne olacağı konusunda hiç bi fikir yürütemiyorum.
uğur bu arada bi kaç soru daha sorsam sana?:)
-yol bilgisayarı kullanışlı mı?mesela kapı falan açık kaldığında yazıyor mu?
-konfor olarak aracı nasıl buldun?
-aracın ses yalıtımı nasıl?sesi içeri alıyor mu?
-son olarak:)(aracım gelene kadar pek son olacağını sanmıyorum ama)starjet 95bg motordan beklediğin performansı buldun mu?
Hangi bayiden sipariş verdiniz? Ben geçen P.tesi aracın durumunu sorduğumda üretilmiş görünüyo demişlerdi. Benim araç üretildikten sonra kalkmak üzere olan bi gemi varmış ona yetiştirdikleri için salı günü İzmir'deydi aracım. Ay sonuna alırsınız endişelenmeyin. Paniğe gerek yok.
tunç bey ben enrico albertiden verdim mavişehirde koçtaşın yan tarafındaki bayiden. 22 martta vermiştim panikten daha ziyade insanları bilgilendirme olayı sıfır ben aramasam arayacakları yok kulaklarının üzerine yatıyorlar verdikleri teslim süresi geldi geçecek hiçbirşey belli değil. böyle kopukluk olmamalı. araba hala binemedi gemiye ne gemi ise bizim puntoğlanın çapı büyük herhalde uçak gemisi olmadan bindiremeyecekler herhalde.
Yol bilgisayarı 3 satır. Türkçe ve gayet kullanışlı şeyler var. Tek eksisi sürekli ileri gidiyor olmanız. bir es geçnizde geri dönemiyor oluşunuz. Birde dediğin gibi sol ön kapı açık şeklinde uyarılar veriyor.
Konfor olark iyi koltuk kolcakları güzel lambalar ön arka cam düğmeleri felan cok iyi.
Yukardada yazdıgım gibi gece yolculugunda yüksek hızlarda rüzgar sesi geliyor içeri azda olsa. gündüz duymuyonuz bile. Lakin arac rolantide çalışırken motor sesi duyulmuyor bile. hatta titremiyor bile arac. Çogu zaman stop mu etti dedim.
Valla ben 1.4 brodwayden buna geçtim. onda bastınmı gaza koltuga yapıştır hatta arabanın arkasanı sağa sola sallar dı ani kalkışlarda. Bunda öyle hissedemiyorsun tani normal buda okadar sistem var asr si bilmem nesi kalkışlar fazla atik gelmedi bana. Ama 4-5-6 viteslerde ucuyonuz. akış güç çok iyi. 1-2-3 yavaş kalıyor viteslerde.
Hocam haklısınız. Ben de Bornova Enrico'dan sipariş vermiştim. Gayriciddi davrandıkları konusunda hemfikiriz zaten. Benim arabam üretilmiş ben Bayi ile görüşmesem bana bi telefon açıp haber bile vermiyorlar. Ama birza daha sabır en kısa zamanda alırsınız aracınızı.
Arkadaşlar nihayet mutlu son KARAELMASIM bu sabah gelmiş serviste gerekli bakımlardan sonra yarın öğleye doğru almaya gel dediler pazarteside plakası falan çıkacak ben yarın araçı alacağım hayırlısı artık 21 martta sipariş vermiştim çoluk çocuk arabasız 2 aydır neler çektim ben bilirim darısı diğer araç bekleyen arkadaşların başına inşallah aracımda herhangi bir problem yoktur bakalım. Herkese selamlar.
karaelmas67 hayırlı olsun darısı biz bekleyenlere
yalnız bazı arkadaşlar bahsetmiş bu bayilerin vurdumduymazlıkları sinir bozucu
sanki zorla araba satıyolar ne iş anlamak mümkün diil
bunları asıl Italya'ya şikayet etmek lazım...
bugün bayiye gittim.bir tır araç gelmiş.içlerinde bir gp active vardı.benim araç yine yok.daha bekliyorlarmış.nasıl bir iştir bu anlamak mümkün değil.ben mayıs sonuna geleceğini de düşünmüyorum artık.kimsenin bir şeyden haberi yok.bu irtibat kopukluğuna şaşırıyorum.
bu arada birol hayırlı uğurlu olsun.kazasız belasız kullanmanı dilerim.
araçların bazısı gölcük gümrükteymiş işlemleri yapılıyormuş.ufak bi müşteri hizmetleri-ithalatçı firma şikayeti sonucunda bayinin parayı aldıktan sonra uzun bi süre aramamıştı şikayetimden 7 dk. sonra tlfon açarak aracımla ilgili bilgileri verdi.10 gün içinde aracıma kavuşuca inşallah..
yolda...bugün şase no*su çıktı meydana ...bekleyen araç statüsünde ...bende o*nu bekliyorum...hayırlısıyla...kavuşalım artık...