Safranbolu - Zonguldak Gidiş Geliş 340 Km Yaptık Ortalama Yakıt = 8.1
Arkadaşlar,
Bayram boyunca İstanbul, İzmir, Denizli toplamda 1500km yol yaptım ve ortalama 4,6. İzmire gidişim 4,4tü ancak dönüşte trafik yüzünden ortalama biraz yükseldi. Araç 3 aylık 8000km oldu çoğunluk uzun yolda ve performans son gidişimde oldukça artmıştı. Motor kendine geliyor sanırım.
Konu erdta tarafından (23/09/2009 Saat 09:58 ) değiştirilmiştir.
Safranbolu - Zonguldak Gidiş Geliş 340 Km Yaptık Ortalama Yakıt = 8.1
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
yine bi güncelleme
buraya yazdıkça daha sonra kendimde takip edebiliyorum
öncelikle 2 ay önceki unuttuğum izmir ankarayı yazayım, bornova-bilkent 6.2 lt üstelik en ekonomik gidişim olduğunu düşünüyordum. hava filtresinin eski olmasına baskı balatanın eski olmasına vs bağlamıştım ancak geçen gün
bilkent-bornova 5.8 olunca canımı sıktı hafif, tamam biraz daha sıkıştırdım 5.4 olan yolculuğa göre ama bu kadar fark edermiydi?(afyondan sonra 100ün altına düşmedim(tek şerite düşen yerler hariç) sıkıldıkça 130a kadar çıktım
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ortalama yakıt tüketimi 5.8lt ve 1550km yol yaptım yüksek hızlarda, klima Full Auto'da 17c. 17" hafif alaşımlı jant 205-40-17 lastikler ile Ortalama 310TL civarında mazot aldım şu an yarım depo mazot var araçta, başlangıçta'da kırmızı ışık yanıyordu.
Perşembe sabahı çıktım yola Antalya'dan Fethiye-Uşak-Simav-İzmir tekrar Antalya
Toplam 1550Km civarı yol yaptım Fethiye'ye giderken 120km/h altına düşmedim yollar müsaitti, Fethiye'den Denizli'ye kadar manyak bir Dolu Yağmuruna yakalandım ön cam iniyordu aşşağıyaburada 80km/h ın üstüne çıkamadım ama yakıt sarfiyatı yüksekti yerler su dolu falan. Denizli'den Dinar ayrımına kadar 160km/h altına düşmedim hırçın bir hatun Toyota Yaris ile kapıştı benimle taaa Dinar yol ayrımına kadar
Dinar'dan Uşak'a kadar yine 100km altına düşmedim ama üstünede sıkık çıktım. Uşak'tan da Simav'a kadar 120-160 arası devamlı gezdim. Buraya kadar tek başıma ve araç boş şekilde gitim. Simav'dan sonra araçta baya bi yük vardı kitaplar felan :p
İzmir'e kadar 100km/h arası gittim mecburiyetten
İzmir içerisinde yaklaşık 150km rahat yaptım, daha sonra Antalya'ya dönüşte yine 130km/altına hiç düşmedim araç yüklü ve 2 kişiyiz. Bu kadar yüksek hızlarda gittim ama yinede 5.8lt üstüne çıkmadı ortalama şaşırdım![]()
1.3 motor olunca daha fazla yakar diye düşünmüştüm yüksek hızlarda ama beklediğim kadar fazla çıkmadı.
Bu arada devir saati 3900 civarında araç 160-165km/h ile gdiyor düz yolda çok az eğimi yolda 4200 civarıydı galiba 180km/h ulaştı araba ama daha fazla gitmiyor
Aracın bakımlarını yola çıkmadan 1 gün önce yaptırttım.
Konu Ziyaretçi049 tarafından (31/05/2010 Saat 09:04 ) değiştirilmiştir.
bence fazla yakmış ben istanbul şehiriçinde son 100 TL'lik benzinli 6.3 yaktım. Detay aşağıda. Ben 120 civarı sabit giderken ortalama 5 lt civarı oluyor. 6. vites ve daha güçlü motordan da olabilir.
PO Çeliktepe Petrol, Kurşunsuz 95 oktan, 100 TL
Toplam km : 420
Ortalam hız : 38 km/h
Ortalama tüketim : 6.3 lt ( normal hesapla tamamen tutuyor)
Bu yolun
100 kmsi dur kalk şeklinde geçti. Bildiğiniz istanbul köprü, cadde, kgs trafiği
150 kmsi yoğun trafik normal şehir içi trafiği
170 kmsi Çevreyolunda ortalama 120 km/h hızla gidişim.
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri