19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Arac zorlandı

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Standart Arac zorlandı

arkadaslar bugun pıknık yapalım dedık alıece bagaja mangal,pıknık tupu ,kap kacak ıle doldurup 4 yetıskın ce bır cocuk bındık golbasından ank doner ıken arac 5 vıteste 3000 devırde ıken yokus yukarı 2500 devıre kadar dustu ı gazabastım ama bır atıklık olmadı duzluge gelınce fırladı aracım, olay su arac yuklu ıken performanstan memnun kalmadım bence arac gıder ıken zorlandı yokuslarda bu normalmıdır gercı arac 77 bg ona yorumladım
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Baktın 3000 devirden düşüyor, 2800 gelince bir alt vitese geçeceksin. Yüksek viteste yokuş yukarı gaza basarsan arabayı boğarsın. Ben 5 kişi full bagaj 4. vites 80 den aşağıya düşmüyorum..

3. Bu mesajı için 3 kişi alperyonar'ye teşekkür etti:

Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

Gittigine dua et o kadar yuke...
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

5. Bu mesajı için 2 kişi Alp'ye teşekkür etti:

ŞENOL KARASU
    skydome - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 237

abicim dizel olsaydı böyle bi sorunun olmayacaktı
    Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

Normaldir abi bence, arabanın benzinli olması,torkunun düşük olması yokuşlarda problem yaratır yüklüyken.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ÖMER EREN
    Ceday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 43

77 bg bu arabalar abicim çok normal bi tepki vermiş sonuçta gitmeyecek hali yok indireceksin vitesi 4 e devam

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

zeynel bundan daha doğal bir şey yok
    her araç yüklüyken güç kaybedecektir
    ister 1,4 olsun ister 3,0 olsun
    yük = güç kaybı

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

O Ç
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretçi049 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 NOC 90
    Edilen teşekkür: 265

Ben 3 gün önce uzun yola çıktım aracım yokuşlarda hiç üzmedi beni çok sevindirdi 5. vites ile bir çok aracı solladım yokuşlarda hiçte zorlanmadı bile 2 kişiyizi araçta ve arka full dolu bagaj + arka koltuklar ****
    Yokuş yukarı dip gaz 14lt yakıyor düz yolda ise yine dip gaz 4000 devir civarıydı galiba 170 yapabildi 10.1lt yakıyor sabit şekilde Bu biraz sinir bozucu ama işte şehir içindeki ekonomikliği sayesinde bunada göz yumuyoruz. Ama 1.3 dizel olmasına rağmen performansını çok iyi.

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Zeynel ben hergün gölbaşından Ankara istikametine gidiyorum. Araçta 3 kişi oldummu aynı şeyi bende yaşıyorum 95 lik olmasına rağmen.. Bu kaçınılmaz bence bizim araçlarda normaldir diye düşünüyorum
    BY Turbo SPORT 150 HP

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Ben 1.6 100 beygir bravamla Gölbaşı Ankara yokuşunu çıkarken mecburen vites düşürüyordumki 77 beygir gayet normal.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

O Ç
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretçi049 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 NOC 90
    Edilen teşekkür: 265

Atmosferik motorun etkisi çok galiba bu durumlarda

Hakan CAN
    taneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 190

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bugun pıknık yapalım dedık alıece bagaja mangal,pıknık tupu ,kap kacak ıle doldurup 4 yetıskın ce bır cocuk bındık golbasından ank doner ıken arac 5 vıteste 3000 devırde ıken yokus yukarı 2500 devıre kadar dustu ı gazabastım ama bır atıklık olmadı duzluge gelınce fırladı aracım, olay su arac yuklu ıken performanstan memnun kalmadım bence arac gıder ıken zorlandı yokuslarda bu normalmıdır gercı arac 77 bg ona yorumladım
    zeynel arabayla ilk yokuş çıkma denememde aynı olay benimde başıma gelmişti,arabaya bişe oldu zannetmiştim.deviri iyi ayarlamak gerekiyor.uygun vitese düşmeezsen araba yığılıyor .
    2007 1.4 77 fire kullanan arkadaş var, maşallah arabası tazı gibi kaçıyor.bana sen de alışırsın demişti evet doğru devirleri iyi ayarlarsan araba iyi kaçıyor.kullanım çok önemli gerçekten.şu aralar oldukça agresif kullanıyorum,motor iyi gerçekten.kısaca bu motor uygun zamanda uygun vites istiyor.

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

Normal bu durum aracında bir sıkıntı arama yani ama yüksek vites ile düşük devir aracını kullanma bence aracını...

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Cumts. günü abanta gittik. Eşim ben ve kızımızla. Bagaj yok diyebiliriz. Beni uzun yoldaki yakıt tüketimi cok memnun etti. Motorun limitlerini görmek için hem gidişte hem gelişte toplamda 470 km boyunca 140 ın altına düşmedik desek yeridir. 170 in de pek üstüne cıkamadım. Devir kesici var gibi geldi, yokuş aşağı köklediğimde bile bu hızı geçemedim. Belki biraz daha zaman var. Aracım yaklaşık 4000 km de...Ortalam tüketim 6.4 litre verdi. Daha önce şehir içinde uzun yol sayılabilecek mesafelerde (havaalanı yolu gbi) cok ekonomik kullandıgımda 5.2 lt civarı veriyordu. Bu kadar zorlamaya bu tüketim beni evomla bir kez daha hayran bıraktı.

Yokuşlara hangi hızla girdiginizle ilgili bu performans konusu...Motorun BG gücü yükseldikce agırılıgına göre ivmelenmesi de artacaktır. 1040 kg ve 77 bg bir araç için bence cok ii sonuc. Daha önceki 105 bg 2003 astram ile uzun yolda cok üzülüyordum. Acıkcası astra gp den bile daha cok düşüyordu...Bunlar benim izlenimlerim...bence 77 bg lik bu motor diger araclara göre kesinlikle 77 bg degil
    Punto Evo 1.4 77BG Dynamic Dualogic BRC LPG (Önceki)

Astra 1.4 T 140BG Cosmo Manuel Benzinli

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mert yılmaz
    mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 170

halk arasında ''kaptırmak'' ta deniler yokuşa yaklaşılırken düzyolda deviri biras daha artırarak rapmada istenmeyen vites düşürmelerinden kurtulunabilir. örnegin:110km hızda iken rampaya gelmeden hızı 120-125 arası yükseltirseniz vites küçültmeye gerek kalmadan tırmanabilirsiniz

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Alıntı mix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    halk arasında ''kaptırmak'' ta deniler yokuşa yaklaşılırken düzyolda deviri biras daha artırarak rapmada istenmeyen vites düşürmelerinden kurtulunabilir. örnegin:110km hızda iken rampaya gelmeden hızı 120-125 arası yükseltirseniz vites küçültmeye gerek kalmadan tırmanabilirsiniz
    Ve bu şekilde de yakıt tüketimini azaltırsınız..

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Okan V.
    justneedyou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Plaka
    34 JN ...
    Edilen teşekkür: 20

ben albea 1.2 ile hafif aşagıya eğimli yolda 180-190 basıyorum rampada 130-140 a düşüyor ama canavar gibi gidiyor vitesi düşürmeye de gerek kalmıyor

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Gölbaşı yokuşunda var bişey o zaman
    I ' m c a p u l i n g . . .

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı eexelanss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zeynel ben hergün gölbaşından Ankara istikametine gidiyorum. Araçta 3 kişi oldummu aynı şeyi bende yaşıyorum 95 lik olmasına rağmen.. Bu kaçınılmaz bence bizim araçlarda normaldir diye düşünüyorum
    95'lik için katılmıyorum. 3 hafta oldu ben alalı ama genelde 3 kişi bazen de 4 kişi test ettim. Bu konuda gerçekten çok memnunum, 77bg olan bu konuda daha zayıf kaldığı için tevsiye etmediklerinden 95'liği aldım.

Kısaca araçtaki yüke göre doğru viteste rampa yukarı çıkarken zorlanmıyor. Yüklü durumda düşük devirde 5'le 6'yla uzun bir rampaya girdiğiniz araç zorlanır tabi. Bilmiyorum ama ben alıştım bu konuda. Hiç vites düşürme gereği duymuyorum. Burada aracın durumu da önemli, bakımlı mı?

Özellikle benzinli araçlarda tork eğirisini bilmek de faydalı oluyor. 77'lik veya 95'lik olsun tork konusunda çok kıt motorlar, o yüzden yokuş yukarı giderken veya ara hızlanmalarda devirli kullanmakta fayda var.

Forumda başka konuda paylaşılmış 77'liğin tork eğirisini paylaşıyorum. 77 lik 3bin devirde max torku üretiyor, rampa yukarı yüklü durumda bu devrin altına düşürmemekte fayda var.

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)