Baktın 3000 devirden düşüyor, 2800 gelince bir alt vitese geçeceksin. Yüksek viteste yokuş yukarı gaza basarsan arabayı boğarsın. Ben 5 kişi full bagaj 4. vites 80 den aşağıya düşmüyorum..
arkadaslar bugun pıknık yapalım dedık alıece bagaja mangal,pıknık tupu ,kap kacak ıle doldurup 4 yetıskın ce bır cocuk bındık golbasından ank doner ıken arac 5 vıteste 3000 devırde ıken yokus yukarı 2500 devıre kadar dustu ı gazabastım ama bır atıklık olmadı duzluge gelınce fırladı aracım, olay su arac yuklu ıken performanstan memnun kalmadım bence arac gıder ıken zorlandı yokuslarda bu normalmıdır gercı arac 77 bg ona yorumladım
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Baktın 3000 devirden düşüyor, 2800 gelince bir alt vitese geçeceksin. Yüksek viteste yokuş yukarı gaza basarsan arabayı boğarsın. Ben 5 kişi full bagaj 4. vites 80 den aşağıya düşmüyorum..
Gittigine dua eto kadar yuke...
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
abicim dizel olsaydı böyle bi sorunun olmayacaktı![]()
Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy
Normaldir abi bence, arabanın benzinli olması,torkunun düşük olması yokuşlarda problem yaratır yüklüyken.
77 bg bu arabalar abicim çok normal bi tepki vermiş sonuçta gitmeyecek hali yok indireceksin vitesi 4 e devam![]()
zeynel bundan daha doğal bir şey yok
her araç yüklüyken güç kaybedecektir
ister 1,4 olsun ister 3,0 olsun
yük = güç kaybı
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Ben 3 gün önce uzun yola çıktım aracım yokuşlarda hiç üzmedi beni çok sevindirdi 5. vites ile bir çok aracı solladım yokuşlarda hiçte zorlanmadı bile 2 kişiyizi araçta ve arka full dolu bagaj + arka koltuklar ****
Yokuş yukarı dip gaz 14lt yakıyor düz yolda ise yine dip gaz 4000 devir civarıydı galiba 170 yapabildi 10.1lt yakıyor sabit şekildeBu biraz sinir bozucu ama işte şehir içindeki ekonomikliği sayesinde bunada göz yumuyoruz. Ama 1.3 dizel olmasına rağmen performansını çok iyi.
Zeynel ben hergün gölbaşından Ankara istikametine gidiyorum. Araçta 3 kişi oldummu aynı şeyi bende yaşıyorum 95 lik olmasına rağmen.. Bu kaçınılmaz bence bizim araçlarda normaldir diye düşünüyorum
BY Turbo SPORT 150 HP
Ben 1.6 100 beygir bravamla Gölbaşı Ankara yokuşunu çıkarken mecburen vites düşürüyordumki 77 beygir gayet normal.
Atmosferik motorun etkisi çok galiba bu durumlarda
zeynel arabayla ilk yokuş çıkma denememde aynı olay benimde başıma gelmişti,arabaya bişe oldu zannetmiştim.deviri iyi ayarlamak gerekiyor.uygun vitese düşmeezsen araba yığılıyor .
2007 1.4 77 fire kullanan arkadaş var, maşallah arabası tazı gibi kaçıyor.bana sen de alışırsın demişti evet doğru devirleri iyi ayarlarsan araba iyi kaçıyor.kullanım çok önemli gerçekten.şu aralar oldukça agresif kullanıyorum,motor iyi gerçekten.kısaca bu motor uygun zamanda uygun vites istiyor.
Normal bu durum aracında bir sıkıntı arama yani ama yüksek vites ile düşük devir aracını kullanma bence aracını...
Cumts. günü abanta gittik. Eşim ben ve kızımızla. Bagaj yok diyebiliriz. Beni uzun yoldaki yakıt tüketimi cok memnun etti. Motorun limitlerini görmek için hem gidişte hem gelişte toplamda 470 km boyunca 140 ın altına düşmedik desek yeridir. 170 in de pek üstüne cıkamadım. Devir kesici var gibi geldi, yokuş aşağı köklediğimde bile bu hızı geçemedim. Belki biraz daha zaman var. Aracım yaklaşık 4000 km de...Ortalam tüketim 6.4 litre verdi. Daha önce şehir içinde uzun yol sayılabilecek mesafelerde (havaalanı yolu gbi) cok ekonomik kullandıgımda 5.2 lt civarı veriyordu. Bu kadar zorlamaya bu tüketim beni evomla bir kez daha hayran bıraktı.
Yokuşlara hangi hızla girdiginizle ilgili bu performans konusu...Motorun BG gücü yükseldikce agırılıgına göre ivmelenmesi de artacaktır. 1040 kg ve 77 bg bir araç için bence cok ii sonuc. Daha önceki 105 bg 2003 astram ile uzun yolda cok üzülüyordum. Acıkcası astra gp den bile daha cok düşüyordu...Bunlar benim izlenimlerim...bence 77 bg lik bu motor diger araclara göre kesinlikle 77 bg degil![]()
Punto Evo 1.4 77BG Dynamic Dualogic BRC LPG (Önceki)
Astra 1.4 T 140BG Cosmo Manuel Benzinli
halk arasında ''kaptırmak'' ta deniler yokuşa yaklaşılırken düzyolda deviri biras daha artırarak rapmada istenmeyen vites düşürmelerinden kurtulunabilir. örnegin:110km hızda iken rampaya gelmeden hızı 120-125 arası yükseltirseniz vites küçültmeye gerek kalmadan tırmanabilirsiniz
ben albea 1.2 ile hafif aşagıya eğimli yolda 180-190 basıyorum rampada 130-140 a düşüyor ama canavar gibi gidiyor vitesi düşürmeye de gerek kalmıyor![]()
Gölbaşı yokuşunda var bişey o zaman![]()
I ' m c a p u l i n g . . .
95'lik için katılmıyorum. 3 hafta oldu ben alalı ama genelde 3 kişi bazen de 4 kişi test ettim. Bu konuda gerçekten çok memnunum, 77bg olan bu konuda daha zayıf kaldığı için tevsiye etmediklerinden 95'liği aldım.
Kısaca araçtaki yüke göre doğru viteste rampa yukarı çıkarken zorlanmıyor. Yüklü durumda düşük devirde 5'le 6'yla uzun bir rampaya girdiğiniz araç zorlanır tabi. Bilmiyorum ama ben alıştım bu konuda. Hiç vites düşürme gereği duymuyorum. Burada aracın durumu da önemli, bakımlı mı?
Özellikle benzinli araçlarda tork eğirisini bilmek de faydalı oluyor. 77'lik veya 95'lik olsun tork konusunda çok kıt motorlar, o yüzden yokuş yukarı giderken veya ara hızlanmalarda devirli kullanmakta fayda var.
Forumda başka konuda paylaşılmış 77'liğin tork eğirisini paylaşıyorum. 77 lik 3bin devirde max torku üretiyor, rampa yukarı yüklü durumda bu devrin altına düşürmemekte fayda var.
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri