Sayfa 3/3 İlkİlk 123
50 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: ÖTV indirimi bizleri nasıl etkileyecek

emrah ayaşlı
    Zatoichi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

Nihayetinde bu ÖTV indirimi rüyasının sırları tüketici tarafından ivedilikle çözülmüş gibi görünüyor. İndirim içerisindeki bindirimler kimsenin gözünden kaçmadı. Bu da günü kurtarma adına üreticiler tarafından uygulanan bir strateji ve haklı yönleri de yok değil. Çünkü ötv indiriminin gecikmesi nedeniyle firmalar kendi başlarının çaresine bakıp cüzi de olsa indirim yoluna gitmişlerdi. Ötv indirimiyle birlikte üzerlerindeki bu ağır yük azıcık hafiflediğinde hemen ötv öncesi indirimlerini azalttı ya da tamamen ortadan kaldırdılar.

Tabi bu durum firmadan firmaya farklılık gösterdi. Stok yönetimi konusunda iyi performans sergileyen ve stoklarında çok araç biriktirmemiş olan firmalar indirimlerde temkinli davrandılar. Bun karşın üretim kapasitesi yüksek ve stok hacmi geniş, büyük oranda da dolu olan firmalar indirimin hakkını verdiler. Burada özellikle Hyundai markası dizel segmentinde indirimin hakkını tam anlamıyla vermiş gibi duruyor. Accent Era 1.5 crdi aksesuarsız versiyonu 20 bin civarından, klimalı versiyonu da yine 20,5 bin TL gibi bir rakamdan satışa sunuldu.

Öte yandan ben krizin otomobil fiyatlarıyla doğrudan ilgili olmadığı yönündeki görüşlere pek katılmıyorum. Bu kriz yoksulun değil sermayenin kriziydi. (hoş yoksul ya da orta direk tarihte hiç bir zaman bir krizin sebebi olmadı gerçi

Bu sermayenin de büyük bir kısmını otomotiv sektörü oluşturuyordu. Bu nedenle alınan bu ötv indirimi önlemi kriz içerisinde başrolü oynayan otomotiv üreticilerini kapsaması nedeniyle doğrudan krize dönük bir önlem ya da iyileştirme denilebilir. Bu yüzden otomotiv sektöründeki canlılık kapsadığı diğer tüm yan sektörlerde de (örneğin yakıt, otomotiv üzerinden elde edilen kamu gelirleri, servis, yedek parça, araba yıkamacıları ve hatta aksesuar satan, ses sistemi satan firmalar vs vs diye uzar) bir canlılığa sebep olacak.

İkinci elde araba satışını erteleme, sıfırda kampanyaları takip etme günüdür bence. Hele de konu dizel olduğunda, 60-70 bin km deki 2.el dizel araçların 18.5-19 bin TL den satıldığı bir durumda 20 bin TL'ye sıfır bir dizel araç tercih etmemek büyük hata olur.

Ayrıca siparişle getirilen araçların hazirana yetişmemesi durumunda fatura kesilerek indirimden faydalanılacağı söylenmiş ama aracın tam anlamıyla satışının yapılmış olması için plakanın da alınmış olması gerekmiyor mu?

mehmet everest
    everest22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

Standart 1.4 fire dualogic ötv indirimli fiyatı

arkadaşlar ocak ayının ilk haftası gp 1.4 fire 77 hb dynamic+dualogıc vites+ kıt+park senserü+motor koruma+kasko hediye 28000 ytl almıştım.egzotik kırmızı renk.geçen gün bayiyle konuştum aynı özellikler 26500 diyor.bu nasıl ötv indirimi.hani 3-4 bin olacaktı.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Mehmet, bayiler ötv indiriminden faydalanıp araçlarına zam yapmaya başladılar.Belki verilen fiyatta bir karışıklık da olmuştur.Araç fiyatı azaldıkça yapılan indirim miktarı da azalmakta,

ötv ile ilgili konulara bakabilirsin daha ayrıntılı bilgi için...

Şimdi Fiat ın sitesine baktım.1.4 fire dyn. dualogic+ kit ile yaklaşık 26000TL ye geliyor.Size önceden verilen fiyatta sanıyorum yaklaşık 2000TL lik bayi indirimi bulunmakta...
    Konu ABNEW tarafından (21/03/2009 Saat 14:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

Mert Karaca
    Stalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 135

Güzel ülkemin çakal pazarlamacıları...

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yusuf DEMİR
    fgezgini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 19

Standart Tavsiye

Merhaba,
    Öncelikle ÖTV ile ilgili oduğunu düşündüğümden bu konuya yazmayı uygun buldum. Tavsiyeye ihtiyacım var. ÖTV kapsamında 28 M. GP Emotion 90bg mi yoksa 29.5 M Bravo Dizel Active'mi. Oldukça kafam karışık, özellikle zamanında 19 Milyara Dizel Active GP leri bile alamazken, Emotion fiyatları 23 Milyara düşmüş vaziyetteyken. Gerçekten de sisteme yapılan bu ani ÖTV müdahalesinin sonuçlarını kestirmek güç.

İlginize teşekkür ederim.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

bence GP, bravo zayıf kalır bence donanım açısından
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı fgezgini Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Öncelikle ÖTV ile ilgili oduğunu düşündüğümden bu konuya yazmayı uygun buldum. Tavsiyeye ihtiyacım var. ÖTV kapsamında 28 M. GP Emotion 90bg mi yoksa 29.5 M Bravo Dizel Active'mi. Oldukça kafam karışık, özellikle zamanında 19 Milyara Dizel Active GP leri bile alamazken, Emotion fiyatları 23 Milyara düşmüş vaziyetteyken. Gerçekten de sisteme yapılan bu ani ÖTV müdahalesinin sonuçlarını kestirmek güç.

İlginize teşekkür ederim.
    Burada öncelikle belirlenmesi gereken hangi sınıf araç alınacağı.B segmenti GP ile C segmenti Bravo arasındaki en önemli farklılıklar iç mekan-bagaj hacmi ve konfor.Geniş bir araç düşünülüyorsa her şekilde Bravo tercih edilmeli.

Yaklaşık aynı paraya dolu bir GP ile boş bir Bravo alınabiliyor.Tabi baz donanım da olsa Bravonun standartları oldukça iyi.İki araç da yaklaşık aynı performansı sergiler, tüketimleri de çok farklı olmaz.Ancak konfor ve yol sesi konusunda Bravo daha avantajlı.Puntoya göre daha yumuşak amortisörler seçilmesi Bravoyu daha konforlu yapmakta.

Benim tercihim GP olurdu, daha pahalı bile olsa Çünkü uzun süredir takip ettiğim ve kullandığım, vazgeçemediğim bir araç punto.Ancak önceden de belirttiğim gibi tercihler doğrultusunda karar vermek en mantıklısı.Rahat, geniş bir araç düşünen aileler için Bravo, biraz daha spor, ufak ve donanıma önem verenler için GP tercih edilebilir...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yusuf DEMİR
    fgezgini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 19

Teşekkürler, açıkcası bu tür kararlarda, konuşacak ve danışacak kişilerin olması oldukça önemli. Ama ilerde 2. elde sanki GP kaybı daha fazla olur diye korkuyorum.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Bence oranlanırsa Gp daki değer kaybı Bravodan daha az olacaktır.Çünkü daha ucuza satılan ve Tr de gerçekten tutmuş piyasası olan bir araç GP.Tabi tüm modellerde Tofaş-Fiat ın Tr deki imajından kaynaklanan haksız bir değer kaybı bulunmakta...

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence oranlanırsa Gp daki değer kaybı Bravodan daha az olacaktır.Çünkü daha ucuza satılan ve Tr de gerçekten tutmuş piyasası olan bir araç GP.Tabi tüm modellerde Tofaş-Fiat ın Tr deki imajından kaynaklanan haksız bir değer kaybı bulunmakta...
    Size katılıyorum. Örneğin 2000 li yıllarda Dogan aracım vardı ve fiyatı 7000tl civarlarındaydı 2. el olarak aynı zamanda bravo fiyatlarına baktıgımda sıfır olarak yada çok az kullanılmış bravolar 8-9000tl civarındaydı fiyatları şimdi ise çok ucuz ama dandik ve bakımı kolay motor kaporta masrafı ucuz olan dogan-şahin kuş gurubu hala 5-6-7000 liradan alıcı bulabiliyor istanbul dışına ise daha yüksek fiyatlardan alıcı buluyor. Ancak bravo ve marealardan herkes hatta galericiler bile uzak duruyor. 2. elde bence türk kullanıcısı her zaman çokluktan yanadır.
    Bu arada mercedes c180k görüyorum şu sıralar yollarda konusu değil ama fiyatları 79000tl imiş sıfır ötv indirimli olarak. Fiyatları burada https://www.mercedes-benz.com.tr/NR/..._march2009.pdf
    Dün de maslakta otodoguş a gittim plazalarında hiçbir aracın kalmadıgını tamamını sattıklarını gördüm. Ekonomi canlanıyor desenize araçlar değer kaybediyor ama ekonomi canlanacak ise varsın kaybetsin.
    Konu narkoz30 tarafından (22/03/2009 Saat 11:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla hataları

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 3/3 İlkİlk 123