ha ha ha ha :D:D haklısın..tamam abi olmaz bi daha...:D
Printable View
arkadaşlar konu biraz amacından sapmış, rapor sonuçlarından çok muhabbet dönüyo ama.. bu rapora yorum yapmak gerekirse harbi saçmalamışlar kısa farların değerleri uzun farlardan yüksek çıkmış.. birde üşenmeyip sisleride ölçmüşler gerçekten ilginç.. bence bu muayeneyi yapan kişi aracın sahibine gıcıklık yapmak istemiş olabilir.. yada xenonlara gıcıktır..
aslında bu aracı dışarda görüp incelemek isterdim.. farları bu kadar bozuksa zaten gözle bakınca bile anlaşılır..
Bu akşam yaptırdım muayeneyi. Bilinen motor no bulunamıyor kusuru hariç sorun çıkmadı. Gitmeden önce xenon ampulleri söküp, halojenleri takmıştım ne olur ne olmaz diye :)
Yalnız bir ara kaputu açıp bir o tarafa, bir bu tarafa baktı yetkili, sonra başka bir yetkili daha çağırdı ikisi birden baktılar. Çok tırstım, acaba xenon balastlarını görüp, vaay yakaladık işte falan mı diyecekler diye :D Neyse ki sadece motor no.yu arıyorlarmış.
Bu arada Not: D 0169530 yazmışlar. Karşısına da 90100 yazmışlar. Muayene kağıdının arkasında "Not kısmı kusur değil, dikkate alınması gereken hususlar olarak bilginize unulmuştur" diyor. Bu not kısmı sizde de yazıyor mu? Anlamını bilen var mı?
arkadaslar bu muayene raporu tek bir sayfadan mı olusuyor..en azından bana verılen rapor tek sayfa..sızlerınki de oyle mı??
benimki de tek sayfa.
- cam filmi var
- motor no bulunamadı
tek sayfa + makbuz ...
bende dun sırketın aracını(Fıorıno 1.3 Multıjet Actıve) goturdum muayene ıcın.motor no okunamadı ve kısa farlar ayarsız seklınde hafıf kusurlu tek seferde gectım.adamlar cd player a bıle baktılar yaw.ne alakası varsa :S
Fren testi:
1.Aks: sol 229 sağ 215 sapma %6
2.Aks: sol 107 sağ 121 sapma %12
El freni: sol 100 sağ 125 sapma %20
Far değerleri:
uzun far: sol 55,4 sağ
kısa far: sol 7,5 sağ 7,0
kırılma açısı: sol -1.20 sağ -0,50
sapma açısı : sol 22.00 sağ 18.00
Lastik diş derinliği : 4.5mm
Sonuç : KUSURSUZ , MUAYENE ONAYLANDI , ETİKET VERİLDİ
raporda sağ fara değer girmeyi unutmuşlar , ayrıca ön plakaya tüv hologramlı etiket yapıştırdılar.
Bunlarda benim aracın değerleri;
Fren testi:
1.Aks: sol 223 sağ 216 sapma %3
2.Aks: sol 149 sağ 136 sapma %9
El freni: sol 131 sağ 113 sapma %14
Far değerleri:
uzun far: sol 32,70 sağ 62,00
kısa far: sol 13,40 sağ 10,90
kırılma açısı: sol -2,30 sağ -1,50
sapma açısı : sol 17.00 sağ 17.00
Lastik diş derinliği : 5,4 mm
Motor no bulunamıyor, Motor no okunmuyor, Sol kısa hüzmeli far ayarsız, Egzoz çıkış boruları onaysız
(egzoz değişimi ve far değişimi belli olmuş. :) )
Sonuç : HAFİF KUSURLU , MUAYENE ONAYLANDI , ETİKET VERİLDİ
Bende götürdüm geçen far ayarı yüksek dedi hafif kusurla geçtim ne yüksek anlamadım :)
geçen haftaki muayene raporum
Fren testi:
1.Aks: sol 194 sağ 203 sapma %4
2.Aks: sol 162 sağ 1143 sapma %12
El freni: sol 138 sağ 105 sapma %24
Far değerleri:
uzun far: sol 63 sağ 75,60
kısa far: sol 19,20 sağ 17,80
kırılma açısı: sol -2,50 sağ -2,20
sapma açısı : sol 21.00 sağ 17.00
Lastik diş derinliği : 7,2 mm
Motor no bulunamıyor, Kısa hüzmeli far ayarsız,
Sonuç : HAFİF KUSURLU , MUAYENE ONAYLANDI , ETİKET VERİLDİ
Arkadaşlar muayenede eksoz gazı ölçüm kağıdı istiyorlar mı acaba? Ben de önümüzdeki ay gideceğimde..
hayır istemiyorlar.
egzos emisyon ölçümü kağıdı muayenede lazım değil. hiç bakılmıyor bile. bakılsada zaten muayeneden geçmenize engel değil. hafif kusura giriyor.
ama trafik çevirmesinde egzos muayeneniz yoksa ya da zamanı geçmişse 672 TL ceza ödemek zorundasınız bilginiz olsun. 21 TL için 672 TL zarara girmeye gerek yok.
benim aracımın muayeneside kasım ayında bakalım nasıl geçcez :D ama kontrol ettikleri cihazlar baya hassas patronumun aracını götürmüştüm bende muayeneye sağ arka frende yüzde 31 sapma olduğu için geçemedik ilk seferde yüzde 30 la geçiliyomuş :D baya uğraştık ...
nihayet bende bugün götürdüm.
1.aks: sol 234.0/sağ 234.0- sapma.%0
2.aks: sol 135.0/sağ 141.0- sapma.%4
el freni:sol 119.0/sağ 121.0- sapma.%2
far değerleri.
uzun far: sol.82.00/sağ.66.70
kısa far : sol 16.50/sağ.12.50 kırılma açısı,sol, -0,40/sağ, 0,000 sapma açısı,sol.20,00/sağ.20,00
lastik diş derinlik. 3,8 mm
kusurlar:
kısa hüzmeli far: ayarı düşük -hafif kusur 367b
motor no: okunamıyor -hafif kusur 5c
egsoz emisyonu: egzos emisyon raporu yok -hafif kusur 860a
sonuç:
hafif kusurlu,muayene onaylandı,etiket verildi.
yalnız şu egsoz pulunun ne ilgisi olduğunu çözemedim.
abi muayeneye giren aracin ruhsatta egsoz emisyon pulu olmasi gerekiyor, 24 tl'ye pul aldim,
bir de lpg'li ise aracin araclar icin sizdirmazlik raporu istiyorlar.