Kubilay hoşgeldin, aracın hayırlı olsun.
Sitemize bakarak ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin.Kısaca motoru ilk 1000-2000km boyunca fazla zorlamamanı öneririm.Yağ seviyesini sıkça kontrol etmelisin.Motoru durdurmadan yaklaşık 20-30sn kadar beklemen motor ve özellikle turbo için yararlı olacaktır.Motor soğukken 2500d/d nın üstüne çıkmamanı söyleyebilirim, tekrar hayırlı olsun...
Fun kullanıcısı Fun diyor elbette.Dış görünüm tamam da, döşeme ile torpidoyu da Fun'a çevirmek mümkün müdür? Gerçekten bilmediğim için soruyorum. 3 kapı alacaksanız arka camda elektriğin anlamı kalmıyor
Her durumda çok güzel bir otomobil almış oldunuz, hayırlı olsun.
Teşekkür ederim arabayı 1000 ytl kapora vererek 27 ye aldım umarım pahalı almamışımdır ama bir aralar 31 civarlarındaydı görünce bende yapıştım direkTurbo yağlamasını dikkate alacam. Dediğin yağ seviyesi motor yağı değil mi? bundan önceki arabam şahin olunca insan böyle şeylere pek dikkat etmiyor
![]()
Evet Kubilay, mjtd ler ilk km lerde fazlaca yağ eksiltebilir.Zaten fabrika çıkışı seviyeler minimum olabiliyor.Bunun için sıkça kontrol etmekte fayda var...
1.3Mjet 75hp Dynamic + Advanced Safety Kit Liste fiyatı 27.370TL oluyor. Ben %5 Koç indirimi ile 26.000TL'ye anlaştım.
Tam olarak liste fiyatı oluyor yani, koç indirmi yapılınca başka pazarlık kabul etmiyor bayiler. Bunun yanında boya koruma, paspas, trafik kiti falan hediye vereceği üzerine anşaltık, tek pazarlığım o oldu.
Ayrıca satış anlaşmasına ÖTV süresi geçse bile fiyat değişmeyecektir şeklinde bir yazı yazdık. Ne kadar geçerli olacaktır bilmiyorum bu yazı ama bayinin iyi niyetini göstermesi açısından benim hoşuma gitti. Arabanın siparişi bu şekilde ayın 20'sinde girildi. 15 Hazirana kadar yetişmemesi çok zor görünüyor zaten.
Ama süre daraldıkça tehlike artıyor arkadaşlar. Grande Punto almayı düşünenler acele etsin derim. Stoklar zaten azdı şimdi hiç kalmamıştır. Ben alırken türkiyede sadece 2 tane Dynamic var diyorlardı. Alacağınız araba sipariş olacak ve siparişin gecikmesi durumunda ÖTV'yi kaçırmayın. Hem ne kadar çok kişi sipariş geçerse üretilip türkiyeye sevkedilmesi o kadar hızlı olur![]()
Eğer bayiler ötv garantisi veriyorsa bu durumda 15 Haziran a kadar araç alınabilir.Tek dezavantaj bekleme süresinin uzaması,
Konfor a önem verenler dynamic modelini tercih etmek durumundalar, otomatik cam, dijital klima ve jant-lastik ölçüleri konforu etkilemekte...
Bayilerin sürekli olarak ÖTV garantisi vereceğini sanmıyorum. Şu anda oldukça güvenli bir süreleri var, araçların geleceğinden eminler, o nedenle müşteriyi rahat ettirmek için böyle bir garanti veriyorlar. Bu garantininde çok resmi olduğunu söyleyemem, isteğim üzerine müdüre danışıp imzaladığımız kağıt üzerine bozuk bir cümle ile yazdılar ve altına imza attık. Fakat aynı kağıtta daha aşağıda vergi değişimleri şirketi bağlamaz diye bir maddede mevcut (sizde görmüşsünüzdür)
Demek istediğim, şu aşamada istek üzerine ÖTV garantisi veren bayiler 2 ay sonra bu garantiyi vermeyecektir. 15 Hazirana doğru satışlar düşünce belki farklı şekillerde indirimi sürdürmeye çalışabilirler ama bunun garantisi yok malesef.
Ya hadi gelsin şu arabam yeter artık bineyim bir an evvelzaten ben arabayı alırken fiat grubunun ceo'su oradaydı beyler benden söylemesi dikkat fiat grubunun tüm araçlarına %3'lük bir fiyat artışı geliyor alacaklar bence de acele etsin biraz. Ya bir sorum daha olacaktı grande punto fun donanımında stepne göremedim sanki standardında vardır değil mi ? yani lastik tamir kiti paspas bu gibi şeyler direk gelmiyor mu zaten ?
fun aldım bende isletme vardı lastik tamir kiti yoktu.(fakat lastikler 195/55/16, isletme 175/65/15)bayiye sordum ilk gelen araçlarda lastik tamir kiti vardı daha sonra gelen araçlarda isletme geliyor diye cevap verdi.
Konu abulbul08 tarafından (24/03/2009 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: eksik harf
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum daha olacaktı aracımı 6ileri olarak satın aldım fakat şimdi 5ileri diyor satış temsilcime sordumda onun sebebi de S2 versiyonu olmasından dolayı sadece 1.4 starjetlere 6 ileri şanzıman konuyormuş. 5ileri şanzıman bana bi performans düşüşü yaşatır mı acaba? Bu şanzıman sanırım opel tarafından geliştirilmişti 6 ileri olan makuldu fakat 5 ileri olan canımı sıktı biraz açıkçası. Ayrı bi husus daha var aracı kullanan varsa aynı motor olan arkadaşlar yorumlarını yazabilirler mi performans konusunda ya ben sitede aratıyorum izlenimleri ama bulamıyorum ya da bana linki verebilirseniz direk sevinirim. Detaylı bi test bulamadım yol tutuş, konfor performans gibi... Teşekkürler.
Fun'un gerek koltuk gerek iç dösemesi bence cok daha güzel + olarak Dış görünüm olarakda Fun'un üstün oldugunu düşünüyorum.
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
Arkadaşlar bende bu hafta içinde 1.4 95bg Punto alıcam, ben fun almak istiyorum Fakat tek düşüncem süspansiyonları çok rahatsız edermi, dynamic ve fun arasında cok mu fark var sertlik olarak..He bu arada fiesta kullanıorum sert süspansiyona alışığım fakat fun dahadamı sert.?
Hakan, Gp ların süspansiyonları zaten sert.İkisi arasındaki fark yok denecek kadar az.Esas fark ince profil lastiklerden kaynaklanmakta.Bence tercihin fun ise almalısın.Fiesta ile GP nin amortisör sertliği birbirine benzemekte...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri