Geçmiş olsun..En azından kullanıcı hatası diyip geçiştirmemişler(Bazı markalar gibi!!!)
Not:Şu saate kadar aksi bir duyum alınmadıgı için..
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Geçmiş olsun..En azından kullanıcı hatası diyip geçiştirmemişler(Bazı markalar gibi!!!)
Not:Şu saate kadar aksi bir duyum alınmadıgı için..
ama 90 modelinde klima varya o biraz da modelden modele değişiyor..2000 model astramız vardı yol bilgisayarı yoktu..şu an biliyorsunuz 2013 model astra essential de de yok..
benim için teknoloji 90 model 1.6 atmosferik motordan 136 beygir çıkarmaktır
ama dediğiniz gibi Honda teknoloji dediğimiz arabalara yeni giren ürünleri iyice sindirmeden ve sorunsuzlaştırmadan araçlarına koymuyor..
ama eski model motorlarda hep yüksek beygir vardı istisnalar dışında.o zamanlarda satışa çıkan her arabada yüksek beygir gücü olmak zorundaydı.çünkü o zamanın teknolojisinde tekere aktarılan güç çok düşüyordu.şimdi aktarma daha kolay hale geldiği için motorlar düşük beygir.Motordaki beygirin tekere yansıması meselesi yani..
kendı adıma konusuyorum ben normalde maxımım 50 bın tl lık degerı olan arabaya 80 bın tl para verıp 2 ay bekledıkden sonra aldıgım araba ılk gun benı yolda bıraksa ne olursa olsun sebebı degısılmesını ısterım hemen baska aracla ama emınımkı vw bunu degısmeyecektır sorunu halledıp bır kac hedıye verıp gecıstırecektır.. tabıkı sansıszlık olmustur bır aksılık oolmustur bu aracı kotuleyecek sebep degıl ama sıfır aracın yolda bırakmıs olmasıda hazmedılecek bır sey degıll bızler ıcın!
Gecmis olsun arkadasınıza.
Cok merak ettim, motordan duman çıkaracak problem neymiş sifir araçta. Yağ koymayı mı unutmuşlar, test etmeden mi teslim etmişler. Rica etsem gelişmeleri yazar misiniz buraya?
Cem sene 90 ve 1.6 atmosferikten çıkan beygire bakolay şu ufak motor yüksek beygir..yoksa ben de biliyorum yaşım gereği dolu araba deyince akıllara yüksek motor gelirdi..mesela Opel in SFİ motoru 2.0 motor 156 beygir efsanedir..ödüllü motordur..ben bundan bahsetmiyorum..
Altını çizmek için yazıyorum,Dünya da en az arıza yapan araba Mazda grubununmuş![]()
Bunu ben de okumuştum bir yerlerde ama dünyada trafikte dolaşan araç sayılarına da bakmak lazım.
Örneğin 1000 tane Mazda var ve 3 tanesi arıza yaptı diyelim. 50.000 tane Toyota var ve 10 tanesi arıza yaptıysa sadece arızalanan araç sayılarına bakarak sonuca varmak çok anlamlı olmaz.
Ama Mazda iyidir tabii ki. Ben istatistiki açıdan kaygımı belirtmek istedim![]()
Arıza ihtimali olan araçlar;
1. Mazda %17
2. Mercedes %25
3. Toyota %26
4. Honda %27
5. Mitsubishi %29
6. Volvo %30
7. Nissan %33
8. Fiat %34
9. Audi %35
10.Ford %36
11.BMW %37
12.Peugeot %37
13.Subaru %37
14.Hyundai %38
15.Rover %39
16.Volkswagen %40
17.Opel %43
18.Renault %48
19.Saab %48
20.Citroen %50
21.Land Rover %53
22.Alfa Romeo %54
Olayın çok araç satmasıyla fazla alakası olmadığını düşünüyorum.listede volvo da var rover da var saab da var subaru da.bu araçlar da herkesin evinin önünde yok maalesef![]()
Konu marineros tarafından (29/10/2014 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.
bu oranların kaynağı neresi acaba
Hocam kaynak için tek sayfa yok.google a en az arıza yapan araç yazın zaten gerekeni o söyler![]()
Almanya için adac ın otobanlarındaki marka model bazında arızalar ile ilgili söyle bir almanca raporu var.
https://www.adac.de/_mmm/pdf/Pannens...59KB_33406.pdf
https://www.adac.de/_mmm/pdf/PS2013_169836.pdf
Böyle bir sorunla karşılaşsam bende sıfır araç talebinde bulunurdum.
Malesef değişim yapmayacaklar. Trafikten çekilecek araç bilmemne falan fistan... Doğuş grubu bunu yapmaz malesef.
Şu kadar bakım, boya koruma vb. verirler en fazla.
Çok geçmiş olsun.
Öncelikle geçmiş olsun lakin bir araba ya emsallerinden %20-50 arası fazla para verip (ülkemizde bu fark sadece bir çok ülkede aynı hatta 300-500euro daha ucuzdur) 4-6ayda bekliyorsak malesef herşeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
Ben buna katılmıyorum. Pahalı da olsa sonuçta ücretini ödeyerek bir araç alıyoruz ve bu aracın gerektiği gibi çalışmasını beklemek en doğal hakkımız.
Ederinden fazla para verdik ve üstüne de aylarca sıra bekledik diye aracın arızalanmasını neden "hak etmiş" olalım ki? Kabahat mi işledik ya da her VW alanın başına benzer şeyler gelmesine rağmen bile bile lades mi dedik?
Abartılı bir örnek olacak ama; Ferrari alacağız diyelim. Eminim bu aracı alırken de aylarca bekleniyordur. Yakın performansta ve daha ucuz araçlar da vardır yani görece pahalı bir araç diyebiliriz. Şimdi biz hem çok para ödedik hem de sıra bekledik diye bu araç arızalanırsa sineye mi çekmeliyiz?![]()
Hocam niye bekliyoruz benim tepkim ona tamamen distribütör şımarıklığı onlarıda şımartan malesef bizler Ferrari yılda 2000 araba üretir sahip olmak istiyorsanız bekleyeceksiniz ama yok Vw olsun taştan olsun dersen2012 model klimasız Golfü bile alırsan malesef butür problemleride hak ediyorsun demektir.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
Ama sizin bahsettiğiniz ayrı mesele. Ne olursa olsun, kanuna kitaba uygun şekilde alınan bir mal/hizmetten dolayı neden alanlar böyle bir durumu hak etsin ki? Onu anlayamıyorum
Sadece araba da değil mesele, örneğin kahve makinesi aldık ama dandik bir şey. Şimdi bu ürün bozulursa bu durumu hak etmiş mi oluyoruz? Parasını verip almamıza rağmen bize ceza mı yani bu? Dandik olduğunu bilerek aldığımızda, sorun çıkarsa en fazla "ucuz etin yahnisi" deriz fakat yine de servise gideriz, parasını verdiğimiz ürünün çalışması için çabalarız. Üstelik haklıyızdır da.
Acaba sizin demek istediğiniz "bile bile lades diyorsunuz, bari ağlamayın" mı? Gerçi bu durumda bile bahsettiğimiz şey bir Jetta. Yani ortada ladeslik bir durum da yok, kaliteli bir markanın güzel bir modeli sonuçta bu. Ben "problemi hak etme" kısmına takıldım. Bu nasıl bir hak etmedir, anlam veremedim açıkçası. Jetta mı aldın? Al o zaman sana problem, çünkü hakkın bu?!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri