Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Volkswagen 2015 yeni kasa Jetta ilk gününde hata

Çağatay E.
    Eski Puntocu Yeni Golfcü byadrenalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 423

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Honda yı yeme hocam Japonlar ilgi alanım dahilindedir şunu da söylemem gerek Toyota son zamanlarda kaliteden biraz taviz verdi yoksa eski kasaları gerçekten efsanedir. Mesela ae86 supra vs..
    Hondayı sağlamlık konusunda yiyemem O konuda gerçekten başarılı bir araba ama gel gelelim teknoloji konusunda oldukça zayıf. Örnek vermek gerekirse 2005 kasalarında dahi yol bilgisayarı vs. yok Şu an tabi artık çağa ayak uydurmak zorunda kaldılar. Bir şekilde yetiştiler
    Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

Geçmiş olsun..En azından kullanıcı hatası diyip geçiştirmemişler(Bazı markalar gibi!!!)
    Not:Şu saate kadar aksi bir duyum alınmadıgı için..

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı byadrenalin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hondayı sağlamlık konusunda yiyemem O konuda gerçekten başarılı bir araba ama gel gelelim teknoloji konusunda oldukça zayıf. Örnek vermek gerekirse 2005 kasalarında dahi yol bilgisayarı vs. yok Şu an tabi artık çağa ayak uydurmak zorunda kaldılar. Bir şekilde yetiştiler
    ama 90 modelinde klima var ya o biraz da modelden modele değişiyor..2000 model astramız vardı yol bilgisayarı yoktu..şu an biliyorsunuz 2013 model astra essential de de yok.. benim için teknoloji 90 model 1.6 atmosferik motordan 136 beygir çıkarmaktır ama dediğiniz gibi Honda teknoloji dediğimiz arabalara yeni giren ürünleri iyice sindirmeden ve sorunsuzlaştırmadan araçlarına koymuyor..

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama 90 modelinde klima var ya o biraz da modelden modele değişiyor..2000 model astramız vardı yol bilgisayarı yoktu..şu an biliyorsunuz 2013 model astra essential de de yok.. benim için teknoloji 90 model 1.6 atmosferik motordan 136 beygir çıkarmaktır ama dediğiniz gibi Honda teknoloji dediğimiz arabalara yeni giren ürünleri iyice sindirmeden ve sorunsuzlaştırmadan araçlarına koymuyor..
    ama eski model motorlarda hep yüksek beygir vardı istisnalar dışında.o zamanlarda satışa çıkan her arabada yüksek beygir gücü olmak zorundaydı.çünkü o zamanın teknolojisinde tekere aktarılan güç çok düşüyordu.şimdi aktarma daha kolay hale geldiği için motorlar düşük beygir.Motordaki beygirin tekere yansıması meselesi yani..

muzaffer yavuz
    mywzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 23

kendı adıma konusuyorum ben normalde maxımım 50 bın tl lık degerı olan arabaya 80 bın tl para verıp 2 ay bekledıkden sonra aldıgım araba ılk gun benı yolda bıraksa ne olursa olsun sebebı degısılmesını ısterım hemen baska aracla ama emınımkı vw bunu degısmeyecektır sorunu halledıp bır kac hedıye verıp gecıstırecektır.. tabıkı sansıszlık olmustur bır aksılık oolmustur bu aracı kotuleyecek sebep degıl ama sıfır aracın yolda bırakmıs olmasıda hazmedılecek bır sey degıll bızler ıcın!

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Gecmis olsun arkadasınıza.

Cok merak ettim, motordan duman çıkaracak problem neymiş sifir araçta. Yağ koymayı mı unutmuşlar, test etmeden mi teslim etmişler. Rica etsem gelişmeleri yazar misiniz buraya?

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı cemdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama eski model motorlarda hep yüksek beygir vardı istisnalar dışında.o zamanlarda satışa çıkan her arabada yüksek beygir gücü olmak zorundaydı.çünkü o zamanın teknolojisinde tekere aktarılan güç çok düşüyordu.şimdi aktarma daha kolay hale geldiği için motorlar düşük beygir.Motordaki beygirin tekere yansıması meselesi yani..
    Cem sene 90 ve 1.6 atmosferikten çıkan beygire bak olay şu ufak motor yüksek beygir..yoksa ben de biliyorum yaşım gereği dolu araba deyince akıllara yüksek motor gelirdi..mesela Opel in SFİ motoru 2.0 motor 156 beygir efsanedir..ödüllü motordur..ben bundan bahsetmiyorum..

caner adanır
    marineros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 76

Altını çizmek için yazıyorum,Dünya da en az arıza yapan araba Mazda grubununmuş

Ev .
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı marineros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunu ben de okumuştum bir yerlerde ama dünyada trafikte dolaşan araç sayılarına da bakmak lazım.

Örneğin 1000 tane Mazda var ve 3 tanesi arıza yaptı diyelim. 50.000 tane Toyota var ve 10 tanesi arıza yaptıysa sadece arızalanan araç sayılarına bakarak sonuca varmak çok anlamlı olmaz.

Ama Mazda iyidir tabii ki. Ben istatistiki açıdan kaygımı belirtmek istedim

. .
    Ersal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 341

Ve Honda

caner adanır
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok

Arıza ihtimali olan araçlar;
    1. Mazda %17
    2. Mercedes %25
    3. Toyota %26
    4. Honda %27
    5. Mitsubishi %29
    6. Volvo %30
    7. Nissan %33
    8. Fiat %34
    9. Audi %35
    10.Ford %36
    11.BMW %37
    12.Peugeot %37
    13.Subaru %37
    14.Hyundai %38
    15.Rover %39
    16.Volkswagen %40
    17.Opel %43
    18.Renault %48
    19.Saab %48
    20.Citroen %50
    21.Land Rover %53
    22.Alfa Romeo %54
    Olayın çok araç satmasıyla fazla alakası olmadığını düşünüyorum.listede volvo da var rover da var saab da var subaru da.bu araçlar da herkesin evinin önünde yok maalesef
    Konu marineros tarafından (29/10/2014 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.

osman sinan karagöz
    forcaster35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 2

Arıza ihtimali olan araçlar;
    1. Mazda %17
    2. Mercedes %25
    3. Toyota %26
    4. Honda %27
    5. Mitsubishi %29
    6. Volvo %30
    7. Nissan %33
    8. Fiat %34
    9. Audi %35
    10.Ford %36
    11.BMW %37
    12.Peugeot %37
    13.Subaru %37
    14.Hyundai %38
    15.Rover %39
    16.Volkswagen %40
    17.Opel %43
    18.Renault %48
    19.Saab %48
    20.Citroen %50
    21.Land Rover %53
    22.Alfa Romeo %54
    Olayın çok araç satmasıyla fazla alakası olmadığını düşünüyorum.listede volvo da var rover da var saab da var subaru da.bu araçlar da herkesin evinin önünde yok maalesef

osman sinan karagöz
    forcaster35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 2

bu oranların kaynağı neresi acaba

caner adanır
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok

Hocam kaynak için tek sayfa yok.google a en az arıza yapan araç yazın zaten gerekeni o söyler

ufuk ata
    electradio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 23

Almanya için adac ın otobanlarındaki marka model bazında arızalar ile ilgili söyle bir almanca raporu var.

https://www.adac.de/_mmm/pdf/Pannens...59KB_33406.pdf

https://www.adac.de/_mmm/pdf/PS2013_169836.pdf

Mustafa yıldırım
    KG777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 180

Böyle bir sorunla karşılaşsam bende sıfır araç talebinde bulunurdum.
    Malesef değişim yapmayacaklar. Trafikten çekilecek araç bilmemne falan fistan... Doğuş grubu bunu yapmaz malesef.

Şu kadar bakım, boya koruma vb. verirler en fazla.

Çok geçmiş olsun.

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Öncelikle geçmiş olsun lakin bir araba ya emsallerinden %20-50 arası fazla para verip (ülkemizde bu fark sadece bir çok ülkede aynı hatta 300-500euro daha ucuzdur) 4-6ayda bekliyorsak malesef herşeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Ev .
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun lakin bir araba ya emsallerinden %20-50 arası fazla para verip (ülkemizde bu fark sadece bir çok ülkede aynı hatta 300-500euro daha ucuzdur) 4-6ayda bekliyorsak malesef herşeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.
    Ben buna katılmıyorum. Pahalı da olsa sonuçta ücretini ödeyerek bir araç alıyoruz ve bu aracın gerektiği gibi çalışmasını beklemek en doğal hakkımız.

Ederinden fazla para verdik ve üstüne de aylarca sıra bekledik diye aracın arızalanmasını neden "hak etmiş" olalım ki? Kabahat mi işledik ya da her VW alanın başına benzer şeyler gelmesine rağmen bile bile lades mi dedik?

Abartılı bir örnek olacak ama; Ferrari alacağız diyelim. Eminim bu aracı alırken de aylarca bekleniyordur. Yakın performansta ve daha ucuz araçlar da vardır yani görece pahalı bir araç diyebiliriz. Şimdi biz hem çok para ödedik hem de sıra bekledik diye bu araç arızalanırsa sineye mi çekmeliyiz?

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben buna katılmıyorum. Pahalı da olsa sonuçta ücretini ödeyerek bir araç alıyoruz ve bu aracın gerektiği gibi çalışmasını beklemek en doğal hakkımız.

Ederinden fazla para verdik ve üstüne de aylarca sıra bekledik diye aracın arızalanmasını neden "hak etmiş" olalım ki? Kabahat mi işledik ya da her VW alanın başına benzer şeyler gelmesine rağmen bile bile lades mi dedik?

Abartılı bir örnek olacak ama; Ferrari alacağız diyelim. Eminim bu aracı alırken de aylarca bekleniyordur. Yakın performansta ve daha ucuz araçlar da vardır yani görece pahalı bir araç diyebiliriz. Şimdi biz hem çok para ödedik hem de sıra bekledik diye bu araç arızalanırsa sineye mi çekmeliyiz?
    Hocam niye bekliyoruz benim tepkim ona tamamen distribütör şımarıklığı onlarıda şımartan malesef bizler Ferrari yılda 2000 araba üretir sahip olmak istiyorsanız bekleyeceksiniz ama yok Vw olsun taştan olsun dersen2012 model klimasız Golfü bile alırsan malesef butür problemleride hak ediyorsun demektir.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Ev .
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam niye bekliyoruz benim tepkim ona tamamen distribütör şımarıklığı onlarıda şımartan malesef bizler Ferrari yılda 2000 araba üretir sahip olmak istiyorsanız bekleyeceksiniz ama yok Vw olsun taştan olsun dersen2012 model klimasız Golfü bile alırsan malesef butür problemleride hak ediyorsun demektir.
    Ama sizin bahsettiğiniz ayrı mesele. Ne olursa olsun, kanuna kitaba uygun şekilde alınan bir mal/hizmetten dolayı neden alanlar böyle bir durumu hak etsin ki? Onu anlayamıyorum

Sadece araba da değil mesele, örneğin kahve makinesi aldık ama dandik bir şey. Şimdi bu ürün bozulursa bu durumu hak etmiş mi oluyoruz? Parasını verip almamıza rağmen bize ceza mı yani bu? Dandik olduğunu bilerek aldığımızda, sorun çıkarsa en fazla "ucuz etin yahnisi" deriz fakat yine de servise gideriz, parasını verdiğimiz ürünün çalışması için çabalarız. Üstelik haklıyızdır da.

Acaba sizin demek istediğiniz "bile bile lades diyorsunuz, bari ağlamayın" mı? Gerçi bu durumda bile bahsettiğimiz şey bir Jetta. Yani ortada ladeslik bir durum da yok, kaliteli bir markanın güzel bir modeli sonuçta bu. Ben "problemi hak etme" kısmına takıldım. Bu nasıl bir hak etmedir, anlam veremedim açıkçası. Jetta mı aldın? Al o zaman sana problem, çünkü hakkın bu?!

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon