Dunyaca saygınlıgı kabul edilen "Auto Motor und Sport" dergisinin yaptıgı uzun sureli test kullanımında Astra buyuk bir basarıya imza atarak şimdiye kadar test edilen en sorunsuz arac ünvanını kazandı. Astra yaklasık 2 yıllık test kullanımı esnasında yapılan 104.800 km boyunca en ufak bir teknik sorunla karsılasmadı. Test için kullanılan Astra Sports Tourer 2.0 CDTI sadece periyodik bakımları için servise giderek bu basarıyı kazandı. Rekabetin en yogun oldugu kompakt sınıfta aynı dergi tarafından diger uzun sure testlerinde ikinci olan aracın ise 3 kez teknik arıza sebebi ile servise gitmesi gerekmişti. Astra bu basarısı ile sıralamada bu konuda daha önce aynı test surecini gecirmiş VW Golf, Mercedes A class ve Toyota Prius'un önünde 1. Sırada yer aldı. Teste katılan editörler ise aracın yaptıgı kilometreler boyunca özellikle aracın malzeme kalitesinin devamından, uzun yol surus konforundan ama özellikle aracın genel saglamlıgından cok memnun kaldıklarını belirttiler. Bu basarı, Opelin "Kalite 2022" vizyonunda kendisine hedef olarak koydugu her yeni aracın daha kaliteli hale gelerek 2022 yılına gelindiginde endüstride kalite lideri olma hedefi yolunda dogru adımlar attıgınında bir göstergesi olarak degerlendirilebilir.
![]()
Opelin önemli bir aşama kaydettiği kesin.Bu süreç Insignia ve Yeni Astra ile başlamıştı zaten.Gerek tasarım gerekse modern motorların üretimi konusunda atağa geçtiler.Pazar paylarını arttıracaklardır mutlaka...
Çok seviyorum bu "tourer" araçları. Hem sedan/hatchback kadar yakışıkılı hem de büyük (bagaj). Kısmet olur da çocuk yaparsam alacağım böyle bir şey.
önü güzel ama arkası çok iğrenç olmuş aynı eski kasa pug 206 nın sw sine benzemiş
![]()
gp forumda opel alkışları duyuyoruz. doğrusunu ifade etmek gerekirse opel gerçekten iyi bir çıkış yakaladı. bu tip testler haberler her marka için bir artı niteliği taşır ve bunlarda rekalm ve satış için iyi birer araçtır. tebrik etmek lazım. şayet bizim fiat ın yedek parça, servis ve düşük fiyat çizgisini de yakalayabilirse bence ciddi bir farka doğru yol alır. yok hedef gerçek kalite ve tasarımlar ise yol merco ve bmw çizgisine doğru gider...
bakalım göreceğiz... rekabet böyle bişey işte... kaliteyi ve ucuzluğu ve ekonomiyi de beraberinde geitirirse rekabet amacına ulaşır müşteri için.
Opel bu senede satis rakamlarını arttiricak 1.6 cdti motor geliyor
bence alakası çok genel hatlar benzer ve tipsiz olmuş ayrıca opel o araba bi dünya para istiyor o paralara gider qahsqai alırım ki bence opel astra ya her yönden 5 çeker zevk meselesi ama ben opel i hiç beğenmiyorum Alman denilince aklıma merco-bmw-vw geliyor (diğer üst seviyeleri saymıyorum) bence sw dediğin böyle olur hem sw hemde litfback denilen bir otomobil keşke Fiat TR ye getirseydi azda satılsa yollarda görmüş olurduk opel astra falan hikaye
![]()
Konu erenemre tarafından (30/05/2013 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir.
arka tarafı bal gibide benziyor ben tasarımdan anlarım uzatmaya gerek yok sana göre benzemiyor bana göre benziyor özellikle arka kelebek cam bölümünden sonra bal gibide benziyor sadece hafif stop tasarım farkı var ben beğenmedim ilk görüşte 206 sw dedim neyse uzamasın benim için sw üstte paylaştığım chrome dir.
Bak yukarda nekadar benziyorAt ile eşek kadar fark var yahu..Neyi savunuyon hala..Kibarlık yapıp dolaylı yoldan anlatmaya çalıştım ama malesef
![]()
Astra HB testini en iyi bizim akrabalardan biri yapıyor. Köyde kullanıyor aracı hergünBakalım ne kadar dayanacak.. Buraya yazarım ben de o zaman
![]()
Ben tek araçla yapılan test ve istatistiklere katılmıyorum. Asgari 5 araç üzerinde yapılıp 5 ide 100 bin km boyunca teknik arıza çıkarmamış ise o zaman mantıksal bir dayanağı olabilir. Aksi taktirde biraz şans meselesi.
Ne mutlu Türküm diyene.
Peugeut 301 için de 4000000 km test edildi diye reklam yapılıp duruyor ama şöyle bir hesap yapalım bakalım gerçekten bu kadar test edilmiş mi?
Bir araç saatte 200 km hızla 24 saat çalışsa günde 4800 km eder.ayda 144000 km eder.Yılda 1728000 km eder ki bu bile imkansız gibi.Bu aracın çıkalı ne kadar oldu da 4000000 km test edildi?
Reklama bakarak millet de tek araçla 4000000 km test edildi zannediyor.Açıkçası ben de sizin gibi her yapılan teste güvenmiyorum.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Auto Motor und Sport:Bmw 118,audı a3,volvo v40,mercedes a 200 ve golfü test edip golfü bu testten birinci çıkarmış bir alman dergisidir.O yüzden(yanlış anlamayın şahsi görüşüm) bu derginin testlerine pek güvenim yok.Test linki aşağıda.
Auto Motor und Sport Dergisinden Golf7, A3, 1 serisi, v40 karşılaştırması
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
opel en sorunlu firmaların başında gelir şikayetvar da bile citroen le beraber en çok şikayet alan firmaların başında geliyor bence tamamiyle reklam amaçlı yapımış bir haber opel hikaye bence zaten çok kötü durumda özellikle son birkaç aydır sürekli zarar ediyor bir ara fiat ın alması gündemdeydi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri