19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Punto mu 307 mi?

Kerem Güneş
    Naclore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Standart Punto mu 307 mi?

Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım. Şuanki aracım Peugeot 307 XT Tiptronik. 1.6 benzinli motor var BRC Lpg var. Araçtan çok çok memnunum sadece yakıt konusudna sıkıntı yaşıyorum lpg olmasına rağmen araç lpg de giderken benzinde gidiyor sanki garip olansa lpg de bazen zor gaz yiyor. Gazı Shell den alıyorum netden bakayı mdedim herkes Opet önermiş sizde mi böyle düşünüyorsunuz acaba?

Asıl soruma geleyim geçen günlerde ilanlara bakayım dedim Fiat Grande Punto

Fiat Punto Grande 1.3 Multijet Dynamic 2007 Model 22.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 124914388

Fiat Punto Grande 1.3 Multijet Active 2008 Model 23.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 62258505

Araçlar bunlar kullandığım araçta otomatik olduğu için bunuda otomatik istiyorum sizce araçlar nasıl 1.3 MJ otomatik km kaç kuruş yakar onu merak ettim netde hiç bir yerde bulamadım.

Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. Eğer uygun görürsem araçları almayı düşünebilirim de.

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Robotize şanzıman 160000km her şey şansa kalıyor ya çok memnun kalırsınız yada en ufak şanzıman arızasından 2000 den başlayıp 5000TL ye kadar gidebilecek masraflar çıkar karşınıza.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kerem Güneş
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok

Zaten almak istersem ekspertiz yaptırım 307 yi alırken yaptırmadım 2 gün sonra triger kopardı 1850 TL ödedim klima yı yaptırdım selenoidler değişti şanzıman yağı değişti. Temiz duruyor içi filan ama mekanik durumunu bilmiyorum temiz se eğer ilk ilandaki aracı düşünebilirim.

İsmail Fatih Alkan
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. atlatma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    78AK292
    Edilen teşekkür: 90

vallaha hocam sizin aracınızın sınıfı ile ilandaki araçlar farklı. İç genişliğinden bağaj hacmine yol sesinden koltuk konforuna kadar farklılık var. Yani alıp sonra pişman olmak var.
    Ülkemizde yakıt fiyatları malum ama aracınızı değiştirecek kadar yüksek yakıt tüketiminizmi var ki satmayı düşünüyorsunuz.
    Ha birde bir hatırlatma yapayım dizel ile benzinli araç bakım masrafları çok farklıdır. Bilmeden alıp ilk servis zamanı aradaki farkı görüp ne yaptım ben demeyin de.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Ayrıca unutmayalım ki Peugeot'ların kasko masrafı daha çoktur. Çünkü ülkede Peugeot'ların kazası çoktur.Diğerlerine göre belirgin bir kasko farkı var.

Evet dizellerin bakım masrafı çoktur çünkü yeni ve farklı bir teknoloji kullanır diğerlerine nazaran. Ancak bu yakıtta yapacağınız tasarruf ile kendi kendini döndürecektir diye düşünüyorum.

Punto'mun yanında Peugeot 2.0 HDİ bir aracım var ve yakıt sarfiyatında inanılmaz memnunum.Motorunun büyüklüğüne göre tasarrufu çok iyi.. Punto 1.4 benzinli kullanıyorum bazen üzüyor beni Kuzenimin Punto dizeli kokluyor resmen. ben yakıt tasarrufu yönünden kesinlikle tavsiye ediyorum. Bakım masraflarını amorti edecektir belli bi vadede.

A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

abartılacak bir şey yok.. dizel araçların satışı benzinlileri geçti geçeli servis ücretleri arasında da fark kalmadı...

YÜCEL YALÇIN
    cagali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 14

İlk aracım 2004 Peugeot 307 1.6 xt idi. Direksiyon kutusu , LPG uyumsuzluğu , titremeler ,stop etmeler, enjeksiyon parçalarını bozmalar , ateşleme bobinleri, debriyaj v.s. bıktım arabadan. Sonra 1.3 dizel Linea'ya geçtim kuruş masraf yok. Şimdi linea babamda 130.000 km oldu Maşallah tık yok. Benim punto ise zaten 57.000 km'de. Çok şükür başıma bi iş gelmedi.

Haliyle 1.3 dizel bir araca geçmenizi şiddetle tavsiye ediyorum ama ilandaki araçların km'leri bana göre fazla. 1.000 - 1.500 tl fazla verin ama 100.000 km'den aşağı olsun... Yanlış anlamayın bu multijetler çok sağlam bi motor 300.000 km ye yaklaşmış çok temiz bakımlı araçlarda var. Ama ne olur ne olmaz bana göre tedbir...

Hayırlısı olması dileğiyle...

قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

“Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.” En-am Suresi 162. ayet

cihan ünal
    delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 F 5156
    Edilen teşekkür: 40

punto 1.3 mutijet - 207 peugeot 1.6HDI kıyaslama yaparsak ?

okan türkmen
    malebow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    35dev53
    Edilen teşekkür: 157

Alıntı delta0o Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    punto 1.3 mutijet - 207 peugeot 1.6HDI kıyaslama yaparsak ?
    2008 model 207 1,4 HDI vardı, Bir önceki aracımdı. üzerinde çok oynanmış olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım. Çipliydi performans olarakda gayet güzeldi. Garajımdaki resimlerdende bakabilirsiniz.
    ISmileUDie

Kerem Güneş
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok

atlatma arkadaşım dediklerin doğru 307 de ki konforu şunda bindiğim çoğu araçta görmedim almanlar hariç tabi ama bagaj hacmi kalmıyor çünkü stepne tüp yüzünden bagajda kalıyor ama ona rağmen tekerlekli sandalye ve marketten aldığım poşetleri koymuştum. Sürüşü de çok zevkli yol sesi de almıyor kışın klima bile açmadım araç güneşte kalıyordu içine giriyordum sıcacıktı çok iyi yalıtım var ama işte başka bir arkadaşımız demiş kasko fiyatları yüksek diye evet hatta hatchbacklerdeki en yüksek kaskoya sahip araçlardan biri 1200 TL ye yaptırmıştım onuda en son 1.6 motor olduğu içinde vergisi de biraz yüksek haliyle bilemiyorum şu yakıt sorununu çözebilirsem satmamayı düşünüyorum ama malum bugünde benzine zam gelmiş yine artık hayırlısı.

Peki 307 den Puntoya geçersem çok mu fark var acaba aralarında daha önce hiç Puntoya binmedim ama Puntoda fena durmuyor.

Son olarak da (cagali) arkadaşımız yazmış km biraz yüksek diye ekspertiz yaptırısam şanzımanada bakarlar herhalde orada da sorun görülür sanırım. Biraz daha param olsaydı Punto Evolara bakacaktım ama malum sıkışıklık.

Kerem Güneş
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok

Arkadaşlar büyük ihtimal 307 mi satıp Puntolardan birini alacağım. Bankaya kredi başvurusu yaptım bakalım olumlu çıkar umarım.

Atahan Kuşbaşoğlu
    ato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 123

Yakit sehir ici 5.2 lt yakiyor benim arac ama iyi baktirin bence alinabilir ama otomatikte cok masraf acabilir bence manuel alin

Kerem Güneş
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok

Fabrika verilerine göre zaten 4.9 lt o civarlarda az yakıyor. Otomatiğe çok alıştım birde arabayı benim dışımda annemde kullanıyor onun için otomatik ve az yakan düşünüyorum.

Gp lerde kronik sorunlar neler var acaba onlarıda yazarsanız sevinirim.

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 719

Sağlamlık yönünden punto 307 den iyidir.Ben burda 3 senedir asfalt yüzü görmeyen yolda çukurkların bir hayli fazla olduğu bir ilçede 3 senedir punto kullanıyorum ve henüz araç rot balans istemedi.307 ile ilgili çok fazla kronik sorun okudum forumlarda.Tasarım yönünden de bana göre punto daha güzel bir araç
    Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.

Serkan Demir
    serkandemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 119

Alıntı Naclore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar büyük ihtimal 307 mi satıp Puntolardan birini alacağım. Bankaya kredi başvurusu yaptım bakalım olumlu çıkar umarım.
    hocam 307 arıyoruz bu aralar sizin ki sunrooflu mu?

halil özçelik
    ᵀᴵᴾᴼ♥ᴳᴿᴬᴻᴰᴲ ᴾᵁᴻᵀᴼ♥ᴮᴿᴬᵂᴼ ligdevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 Z 5982
    Edilen teşekkür: 110

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağlamlık yönünden punto 307 den iyidir.Ben burda 3 senedir asfalt yüzü görmeyen yolda çukurkların bir hayli fazla olduğu bir ilçede 3 senedir punto kullanıyorum ve henüz araç rot balans istemedi.307 ile ilgili çok fazla kronik sorun okudum forumlarda.Tasarım yönünden de bana göre punto daha güzel bir araç
    Aynen katılıyorum, 1,5 yıldır punto ile işe gider gelirim hergün 30 km yol ne alt takım sorunu ne titreme nede balans sorunu var hiç bişey yok, bursalı arkadaşlar yeşilova mh sinin yollarını bilirler, resmen köstebek yuvası gibi bide üstüne hız kesici setler koymazlarmı yarasa gözümüdür nedir deli ediyolar adamı, kronik olarak 307 den daha az sorunu var diyebilirim, city sorunu servisler 2006-2007 modellerin city modülünü ücretsiz değiştiriyo, zaten 2008den sonrasında bu problem çözüldü, bide deri direksiyon soyulması var oda 150 tl ye bakar onun haricinde öyle başınızı ağrıtacak sorunu yoktur, en azından bende öyle

Kerem Güneş
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok

serkandemir arkadaşım araçta sadece sunroof yok diğer herşeyi var sana özelden ilanın linkini atarım. Almak istersen eğer bu hemen teslim hallederiz

Punto alacağım arakdaşlar hadi hayırlısı.

FIRAT TUNA DENİZ
    ESH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 86

Bence aracinizin lpg bakimi yaptirin ve aygaz lpg kullanmaya baslayin bakalim ne olacak degisiklik var mi ?
    Bende eski punto kullanicisi olarak hercekten keci gibi araba guzel sorunsuz ama otomatik viteste iyi oldugu aoylenemez vites degistirilisini hissederainiz bi farkli sanziman dualogic ama manuel alacaksaniz dizel punto siZi yakit konisindan tatmin eder

Kerem Güneş
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok

Yok otomatik alacağım. Çok hissettirmez herhalde benim 307 de ilk viteslerde hissttiriyor bazen vruntu yaptığı oluyor.

Ben puntoda karar kıldım ama.

Yer imleri

Yer imleri