Alıntı Backer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiye distribitörlüğünü almayı düşünen bir abimiz için pazar araştırması yapıyorum desem daha açık konuşmuş olurum sanirim yorumlardan çıkardığım kadarıyla ayni anda 10 kadar bayi ve servis ağıyla türkiye ye giriş yapmiş olsa bile çok ciddi satış rakamlari gibi bir sonuç alamaz olarak yorumluyorum...
yani çok çok zor bi aşamadan geçecek ve yürekli biri lazım ; aslında yürekli kelimesi yetmez ileri görüşlü olması gerekiyor ; servis ağını muazzam derecede desteklemesi lazım yani 5 adet galeri açılacaksa en az 20 adet teknik servis açılması şart ; aslında vw firmasıda opel firmasıda hondada rover veya mg marka araçlara teknik destek sağlayabilir ama kesinlikle kabul etmiyor , oysaki motor direk honda hatta kapı kulplarına kadar hondadan yapılmış araçlar ama kabul etmiyor teknik destek vermiyor ; şöyle düşün ben rover kullandım 98de sıfır olarak babam aldı tabi muazzam teknolojik araba her turlu özelliği vardı , ama su kaynatması , ona yeni radyator almaktan motor contasını değiştirmekten şanzumanını değiştirmekten gına geldi ömrümüz çürüdü , sen yada tandıgın yada ülkemizdeki bir başka vatandaş böyle bişey yapsa şahsen ben rovera geri dönermiyim ; her nekadar performansı konforu güzelliği güzel olsada katiyen dönmem aynı hataya bidaha düşmem benim hayatım boyunca 3 adet arabam oldu 1.si rover 414si 2.si rover 220tc 3.süde punto tjet ; ilk puntoya geçiş yaptıgım zaman herkes sürekli soruyodu ya nie değiştirdin cart curt e parama düşmanmıyım bundan sonra fiattan şaşmam opelden şaşmam vw'den şaşmam yani kısacası firması batmayacak kupon araç çıkarmayacak firmalardan araç alacagım , rovermı mgmi benden uzak allaha yakın olsun inanılmaz keyif veren inanılmaz performanslı arac olmasına ragmen beni ve ustaları illet ettirdi yeni radyator takarsın bu sefer başka biyeri bozulur başka biyeri tamir edersin öbür taraf bozulur kısacası tavsiyem o marka araçların 20 tane galerisini açmaktansa 1 adet fiat galerisi açın fazla fazla yeter lancia , seat , alfa , skoda gibi markalarında sakın açmayın seat skoda batar vw batmaz alfa lancia batar fiat batmaz batmayacak , çökmeyecek , kullanımı ve yapımı basit ve yaygın olan markalara yönelmenizi tavsiye ediyorum tabi sizin düşüncenizede saygı duyarım ben 10 galeri 100 servis ağıyla hizmet verecem derseniz ozaman iş biraz daha yumuşar ama şahsen ben gene almam kupon araç alacak kadar zengin değilim