bmw o küçük kardeşlerine büyük bi fark atar...çift vanos diyoruz burda???diğerleri ağır kalır..bence)sevgiler saygılar
Merhaba arkadaşlar, arkadşlarla aramızda ufak bi deneme yapmak istiyoruz araçlar ;
Golf tsi 140 hp manuel(1,4 kompresör + turbo)
peugeot rcz 156 hp triptonik (1,6 turbo)
BMW 520 triptonik (2003 model çift vanos) 2200 motor 170 hp
bu arada araçların hepsi stok
20 - 30 km ile başlayıp 160 -180 arası bitcek
sizce bu deneme sonucu ne olur?
eveeeet yorumları alalım![]()
Konu speedy_16 tarafından (18/06/2011 Saat 23:15 ) değiştirilmiştir.
bmw o küçük kardeşlerine büyük bi fark atar...çift vanos diyoruz burda???diğerleri ağır kalır..bence)sevgiler saygılar
noone knows that except both of us
iş arabada değil onu kullananda..
TSİ Jetta.
Bence ara hızlanmada Tsi ve Thp bir miktar avantajlı.Ancak RCZ nin otomatik olması Golf ün bir miktar gerisinde kalmasına neden olabilir ilk başta.Golf önde RC arkada başlar sonrasında yüksek hızlara çıkıldıkça BMW ve RCZ Golf ü geçer
Tabi esas iş kullananda![]()
golf u ben kullanıcam bu konudada kendime güveniyorum diğerleride arkadşlarım onlarda iyi kullanır ama zaten otomatik araçlar arkadaşlar gaza basıcak vitesleri araç ayarlıcak pek profesyonellik gerektirmeyecek otomatikler ben bmw ağır kasa geride kalır rcz ile mücadele ederim rcz geçer die düşünüodm ama yorumlar tam tersi![]()
Konu speedy_16 tarafından (18/06/2011 Saat 23:16 ) değiştirilmiştir.
kalkışta golf 0-100 den sonra 5.20(swich açarsa kalkışta her türlü ezer kullanana bağlı),rcz ise 0-100den sonra golfü geçer ve 5.20 ile ikisi uzar gider..bu arada 5.20ler stock 2.0 motordur o dediğiniz mercedeslerde geçerli e250 yazar ama 2.5 motor değildir 2.2 motordur
Konu StrawBeeRy tarafından (18/06/2011 Saat 22:12 ) değiştirilmiştir.
Ben at tanımam jokey tanırım....![]()
bugun arkadşın ruhsatını gördüm motor hacmi 2171 die geçio yani 2,2 hatta sonra internettede baktım ;
BMW • 5er • 520 i (170 Hp) - Teknik özellikler, yakıt tüketimi
tsi bi yazılımmı attırsak ne
140 yetmez belki 210 a çıkartıpta mı denesek şansımızı aceba
tek şansım araçta turbo boşluğu yok ve rakiplerim otomatik
Konu speedy_16 tarafından (18/06/2011 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir.
E39 kasalar öyleymiş az önce bende bakmıştım E61 kasalar için düşündüm E39 da pedalda swich varmı eğer varsa golf kalkışta belki önde olabilir ama 5.20 yerinde durmaz diye düşünüyorum![]()
160 tan sonra bmw babaya saygı gösterılmesı gerektıgını hatırlatır kanımca.
5.20 alır başını gider bence![]()
130 lara kadar golf ve rcz güzel gider sonra bmw gelir ve usul usl geçer gibime geliyor
babaya saygı..... bmw .....................ofof.
gaz kesmeden vites atabilirseniz hiç turbo boşluğu olmaz. vites atarken ayağınızı gazdan çekerseniz ister istemez basınç kaybı olur ve geç tepki verir. bunu hissedemezsiniz ama sn olarak kayıp yaşatır.
1.3 astra ile kalkınca arkadaş vites atmayı beceremedi dediğim olay yüzünden baya geride kaldı. yoksa astra ile punto kafa kafaya gidiyor
rcz dikkat çeken araba ama fransızlardan perfomans beklemyorum hiç bir zaman bmw indirir...
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
şanzıman kısa olan daha seri olacaktır
son vites dişlisi en ufak olan daha hızlı gidecektir
bu tür denemelerde sağlıklı sonuç almak zor
otomatik manuel vites...farkı
yakıt farkı
sürücü farkı
şanzıman son dişli farkı
araç kilo farkı
lastik ebatları
bunun için tüm araçlar stock hali ile...aynı yakıtı almak şartıyla ...aynı sürücü ile...1-2km düz bir yolda...kaldırmak lazım...0-100metre 0-100km 60-100km 140-200km...testler gibi...ancak sağlıklı sonuçlar çıkartır.
swich nedir bilmiyorum? o yüzden olup olmadığınıda bilmiyorum
ayağımı gazdan çeksem bile araç gazı 2 saniye sonra faln bırakıyor bu özelliğin adını bilmiyorum ama uzun süreli çekmiceğimden problem olmaz turbo boşluğu gibi
hafta içi arkadaşlarada uygun bi günde denicez bmw nin 0-100 10 sn lerde 100den sonrasını bilmiyorum amakalkışta önde olurm heralde rcz ile aşşğı yukarı aynı veriler tabi 160-180 e kadar hızlancaz sonrası hangisi daha iyi görücez
![]()
gaz pedalının altında gazı iki kademeli olarak ayırıyor normal kullanımda bastığınız zaman tek kademe olarak gaz yer,ama tabana yapıştırdığınız zaman normal kullanımdan çıkar performansa geçer buda pedalda ayağınızla bir tık hissedersiniz.genelde bmw ve mercedesler kullanıyor.şöyle düşünelim vtec açma olayını biliyorsanız buda aynı şekilde o devirden sonra hızlanıyor buda swiche girince hızlanıyor![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri