Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 21 ile 35 arası

Konu: Polo 1,2 benzinli

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    MURAT ÖZÇELİK
    MURAT34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34FAR04
    Edilen teşekkür: 58

hayırlı olsun...

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

acaba 1.2 dizeli nasıldır. kucuk dizel sorun olmasın cabuk arıza verme gibi birsey var mı acaba

E. E.
    Metali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 6

beyler selamlar, 1,2 trendline poloyu bu hafta aldım ilk izlenimlerimi sizle paylaşım , bu kıyaslama 3 sene grande punto active ve 3 ay punto evo active kullanımıma karşı yapacağım.

punto evo ya göre artıları:
    bagaj daha buyuk
    torpido daha buyuk
    4 cam otomatik
    bagajda çakmak girişi var
    torpido soğutmalı
    sez izalasyon çok daha iyi
    viraj kabiliyeti biraz daha iyi
    manuel vites ama ekranda vites göstergesi var.
    yedek anahtarı aslı gibi fonksiyonel

punto evoya göre eksileri:
    dış aynalar küçük
    ön koltuklar puntoda daha rahat
    evo ön teyp kısmı daha iyi
    direksiyonda tuşlar yok
    direksiyon kısmı ele punto gibi iyi oturmuyor

şimdilik benzin ölçme yapamadım km daha çok az, ama 1.2 benzin olmasına karşın performansı çok yeterli , belki inanmıyabilirsiniz ama 1,4 fire dan daha iyi ama evo 1,3 multijetden daha iyi değil.

................

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

hayırlı olsun tekrar donanım olarak akrsıalstırdıgımzıda herhalde bizim puntolardan bostur. ben alırken oyle idi ama simdi nasıl bimyorum

E. E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

şuan araç 1100 km oldu , 45 lt depoyu fulleyip ölçüm yapmıştım , şehir içi 660 km gitti , yorumlarınızı bekliyorum...

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

Alıntı Metali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan araç 1100 km oldu , 45 lt depoyu fulleyip ölçüm yapmıştım , şehir içi 660 km gitti , yorumlarınızı bekliyorum...

gayet iyi bence...
    Keyif BMW'Dir...

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Kusura bakmayın ama 45 lt depoyla benzinli heleki 1.2 lt bir aracın istanbul şehir içerisinde 660 km gitmesi imkansız bence. Biz dizelle o km yi zor yapıyoruz. Ya siz çok sakin bir yerde oturuyorsunuz 60-70 km civarı dur kalksız devam ediyorsunuz yollarda yada sizin ölçümünüzde bir sıkıntı var. 60 lt depoyla 1.4 benzinli araçlar bile o km'yi yapamıyor.

E. E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

matushella kardeş , kaç yıllık şöförsün bilmiyorum ama bu zamana kadar bu km rakamlarını görmediysen senin için üzüldüm, bende daha önce dizel punto evo vardı şehir içi 45 litre 850 km giderdi , ondan önce 1,4 benzin grande punto vardı şehir içi 45 litre 640 km giderdi, yani bu rakamlar çok normal, yeni aracımın ilerde daha da az yakacağını düşünüyorum , ilerki zamanlarda ne kadar gittiğini tekrar paylaşırım.

Ozan Özcan
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri

matushella kardeş , kaç yıllık şöförsün bilmiyorum ama bu zamana kadar bu km rakamlarını görmediysen senin için üzüldüm, bende daha önce dizel punto evo vardı şehir içi 45 litre 850 km giderdi , ondan önce 1,4 benzin grande punto vardı şehir içi 45 litre 640 km giderdi, yani bu rakamlar çok normal, yeni aracımın ilerde daha da az yakacağını düşünüyorum , ilerki zamanlarda ne kadar gittiğini tekrar paylaşırım.
    2006'dan beri araba kullanıyorum. Az veya çok yaktırmak kaç yıllık şöför olduğunla alakalı değildir.

İstanbul trafiğinden bahsettim. Süreki dur kalk yapmaktan 650-700 km zor yapıyor dizeller. Birçok arkadaş benim bahsettiğim kmleri yapıyor.

Bende 1.2 benzinli araba kullandım. Nekadar güçsüz bir motor olduğunu bilirim. 1.4 benzinli 60 litre deposu olan araçta kullandık, 1.6 benzinlisinide kullandık. 600 km zor yapıyorlar bu istanbul trafiğinde.

Eğer dediğim gibi çok sakin trafiği olan bir bölgede dur kalk yapmadan kullanıyorsan bu arabayı o km normal ama benim gibi beylikdüzü-avcılar arası iş çıkış saati ilerleyen bir yolda kullanıyorsan imkansız benzinli bir araçla o km'yi yapman. Belki bir hesaplama sorunu vardır diyorum. Araban çok güzel araba çok beğenirim buna söylediğim bir şey yok.

E. E.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

kısmen sana hak veriyorum , ne sabah nede akşam senin gibi yoğun trafikte değilim ama kullandığım güzergah düz değil , sürekli kırmızı ışıklar mevcut , bu rakamdaki memnuniyetim araba daha yeni olmasına rağmen bu rakamı görmüş olmam , ilerde 750 km ye yaklaşırsa herhalde rekor olur .

Ozan Özcan
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri

kısmen sana hak veriyorum , ne sabah nede akşam senin gibi yoğun trafikte değilim ama kullandığım güzergah düz değil , sürekli kırmızı ışıklar mevcut , bu rakamdaki memnuniyetim araba daha yeni olmasına rağmen bu rakamı görmüş olmam , ilerde 750 km ye yaklaşırsa herhalde rekor olur .
    Yoğun trafikte değilsen normal bu km diyecek bir şey yok. 60-70 km arası 4.5-5 lt civarı yakıyordur tahminen buda çok güzel bir rakam.

Tartışmak yada aracı kötülemek gibi bir niyetim yok yanlış anlama sakın. Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın.

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

7 lıtre yakmıssın ortalama....umarım bulundugun sehrı degıstırmezsın ayagını da gaza nasıl alıstırdıysan oyle dewam et ben dızel ıle 45 lıtrede 700 km yı sehırler arasında bıle gecemedım.

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

1.2 motör araç seri kullanım için değil. Şehir içinde bir yerden bir yere gitmek içindir. Şehir içi hız sınırı zaten 50 km'dir.
    112 / 3.000 tork değeri gayet iyidir. 1.4 grandede bu değer 115/3000
    1.4 grandeye göre vergisi yılda 250 TL daha azdır...

Benim keyfime kalsa ben de istemem düşük motör araç sollamalarda yokuşlarda bayılıyor. Fakat ne kadar ekmek o kadar köfte der bir çin atasözü...

Ozan Özcan
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı reddragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.2 motör araç seri kullanım için değil. Şehir içinde bir yerden bir yere gitmek içindir. Şehir içi hız sınırı zaten 50 km'dir.
    112 / 3.000 tork değeri gayet iyidir. 1.4 grandede bu değer 115/3000
    1.4 grandeye göre vergisi yılda 250 TL daha azdır...

Benim keyfime kalsa ben de istemem düşük motör araç sollamalarda yokuşlarda bayılıyor. Fakat ne kadar ekmek o kadar köfte der bir çin atasözü...
    Trafiksiz şehir içi kullanım ve yokuşsuz bir şehirde çok ekonomik olur 1.2 motor. Fakat istanbul bu bence bu şartların hiçbirini sağlamıyor. Güçlü bir motora ihtiyacımız var istanbulda yakıt tasarrufu için.

Ayrıca 1 ton üzeri bir araç için 112 nmt tork çok azdır. 800 kg civarı (örneğin renault clio symbol) bir araç için anca yeterlidir.

Motor performans verileri için herşey beygir gücü ve tork değildir. Birde ilk hareket kinetik enerji verisi vardır kj değeri üzerinden belirtilir. Bu hiçbir zaman listelere eklenmez. Bu tamamen patlama alanı ve nekadar yakıt içeri alındığı ile alakalıdır. Örneğin 75 beygir 1.2 benzinli bir araçla 77 beygir 1.4 benzinli bir aracın ilk kalkışları ve ani hızlanmaları için gerekli olan kj cinsinsinden kinetik enerjileri farklıdır. 1.4 araçta daha fazla yakıt ile patlama olacağı için motorda daha az zorlanma olur ve yakıt tüketimi 1.2 ye göre daha az olur.

1.2 motorlar şehir içi, yokuş ve trafikte dur kalklarda sınıfta kalmışlardır bence.

Umut Somyürek
    Yaşayan GP yasayanadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 67

Bende seat 1.2 tsı test etmiştim, çok hoşuma gitmişti.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12