Passat dış görünüş olarak gayet güzel bir araç. Fakat onu aldıktan sonra size hem yakıt konusunda hemde bakım konusunda cebinizde delik açacaktır. Bence bu fiyata full dizel linea düşünebilirsiniz. Çok konforlu bir araç ve uzun yolda çok başarılı. Hem yakıt hemde servis konsunda yüzünüz gülecektir.
bizdede passat fsi var bende araştırdım BRC fsi motorlar için lpg kiti geliştirmiş ama nasıl olur bilemem.. ama passatların performansı gayet iyi benzinde çok yakıyor içine ses vermiyor bence çok kaliteli motor sesi hiç yok desen olur sınıfının en iyisi...
102 bg lik motorda lpg sorun olmaz eğer performans düşkünü değilsen motorda yeterli bence zaten 77 bg den sonra iyi bile gelir. şehir içi yakıt tüketiminde kullamın şekline göre 220 ile 280 kuruş arasında olur ''tabi lpg ile''(bir ışıktan diğerine tam gaz drag yapar gibi gitmiyorsan 280 kuruş yakmasıda zor) puntoyla sollamalarda sorun yaşamıyorsan passatla hiç yaşamazsın o konuda kafan rahat olsun
çok güzel bir seçim umarım alırsın
aslında 77 den sonra performasnlı bir arac almak en guzeli ama begendingin arac istedigin fiyata olmuyor. yine performans beklemiyecegiz aractan ama bu aracın bakım maliyeti sizce ne olaiblir. yani puntoda bile bazen cok diyoruz sadece teker acısından dusundugumde 4 tekeri 500 aldım ben puntoda. bundada 700 olur herhalde onun dısında masraflarıda cok olursa bu arac hayal olur gibime geliyor. jettanıın da bakım masrafı bundan geri kalmaz herahlde.
Passat lastikleri sanırsam 16 inch boyutundaydı. ve tanesi 200 veya 220 gibi rakamlarla karşılaşacaksın iyi marka lastik alırken.. Bir passat'ın bakım ve servis masrafları demişsiniz ya hocam sakaın bulaşmayın bu işe derim ben... Bizde VW Bora vardı. Yetkili servise girince, biz mi servise giriyorduk yoksa....Aman hocam boşver aldanma sen onun çekici görüntüsüne filan. Hem şahsi fikrimi sorarsan 102 beygir bir passata asla ama asla yetmez seni de tatmin etmez. sattıgımız bora 105 beygirdi o bile gitmiyordu. passat herhalde boradan daha ağır bir arabadır.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
vw nin pek çok modelinde kullandığı 1.6 8v 102 beygirlik SR motoru oldukca dayanıklı bir motordur. uzun süre sorun çıkarmadan kullanırsınız. ancak yakıtta oldukça savurgandır , bir hayli eski teknoloji olduğu için çok fazla yakar. bu motora sorunsuzca LPG uygularsınız , boradan golfe , jettadan passata kadar uygulanıyor. 1.6 102 lik passatın gerçekten enteresan bir fiyatı var. baz maz ama çok dolu bir araç .
öte yanda 1.6 102 hp jetta da alabilirsiniz , vw nin fiyat listesini bir inceleyin. 1.6 102 lik motorla aldıktan sonra çok ilginç jetta fiyatları var. jettada oldukca iri bir araç , bagajı passattan bile büyüktür. arkadaşım lpg ile 1.6 jetta kullanıyor , aracından çok memnun.
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
ford focus 1.6 tdci derim! süper süspansiyon kendini kanıtlamış modern motor!
passatın bu modelini bende showroomda inceledim. baz modeli 42bin fiyat verdiler. baz model olmasına rağmen yok yok içinde. satıcının dediğine göre passat da kasa değişecekmiş eldekiler için kampanya yapıyolarmış ondan bu fiyatlara inmişler (önceki fiyatı neydi bilmiyorum).. bide fsi motora lpg takılmıyo diye biliyorum.. tabi teknoloji hergün değişiyor. ama dizelin tadını almış biri olarak benzinli araca binmem bu saatten sonra
sanırım bakım ve yakıt konusu bu arabada epey basımızı agrıtacaga benziyor yeni astra sedanların dizellerinden dusunsem herhalde daha mantıklı olacak gibi
evet vergi avantajı var resimden baktım simdi cok begenisi yok gibi ama birde gercekte gormek lazım fakat enteresan olan 1.3 dizei 38 lira ama yeni astra hb ise en ucuzu benzinli hemde 40 lira yahu genelde sedan pahalı olmazmı bizde linea punto misali amma entersan haa
bu arada yavas yavas kriterler belirleniyor
1.3 dizel olacak vergi avantajından dolayı
sedan olacak
ikinci eli tutulan olacak
geniş bi araba olacak
bakalım liste uzamaya baslıyacak)
Mustafa, Passat PassattırVW ni eleştirenlerin başında ben varım.Ancak şuanki Passat Fiyatı kesinlikle iyi. 42000-43000TL ye D segmenti bir VW alıyorsun,
1.6 8v li VW motoru ne çok güçlü ne de çok ekonomik bir makine.Ancak uzun yıllar birçok marka ve modelde sorunsuzca kullanılıyor.Bir de lpg uygulaması yapılınca bence çok uygun bir seçenek oluyor,
Benim 40000TL bütçem olsa ve geniş, sedan, kaliteli bir aile otomobili istesem Passat alırdımBen bu paraya d segmenti varken c ile hiç uğraşmam
![]()
d sınıfı istiyorsanız Seat Exeo öneriyorum eski kasa A4 le aynı araç ve passattan daha kaliteli.
al bi quashqai nissan 2. elleri çok ucuz ve donanımlı 1.6 ve emsalsiz benzin yakış değerleri var ben olsam niisan alırdım içi de geniş tabii sana kalmış.
arkadaşım araç ii bende sordum dayım için yalnız şöyle bir sorun var araç 8 valf ona göre ucuz olmasının sebebi de şehir içi 10 litrenin altına düşmüyomuş satan görevli söyledi bunları tavsiye etmedi tanıdık olduğu için benden söylemesi
quashqai nissan da guzel arac ikinci elde ne kadar bilmiyorum onada bakayım ama tekrar lpg li aracdeilde dizel arac kulanmak istiyorm. arda hersey guzelde bu lpg ye tekrar donmek istmeiyorum. oyzuden sıcak bakmıyorum ama belli olmaz tabi ben arac almayı dusnurken pejo 106 dan girdim skodada dusundum 206 ya acaba dedim corsada olurmu deidm en son getz derken punto aldım bakalım bunda ne olacak)
seat leon, renault fluence, vw golf, citreon c4-5 pevgeot 407 derim başkada bişey demem abio parayı veriyorsun madem ben olsam bunlardan birine binerdim
![]()
Mustafa hayırdır lpg ile ilgili bir problemmi var acaba araçtan bayağı soğumuş gibisin umarım ciddi bişey değildir merak ettim şimdi![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri